Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 39
    el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga ximi_abedini Lexo Postimin
    kur te vertetojn 90% e dijetarve musliman qe eshte e sakt une i besoj
    Po 90% te dijetareve muslimane as nuk kane vertetuar se Sunizmi dhe doktrinat e tij jane te sakta. E njejta vlen per donktrinat e Shiizmit apo Bektashizmit. Keshtu qe ti po te mendoje keshtu sic thua, nuk do te mund te i besoje asnjeres nga tipet apo formacionet islame.

Apo jo, Bani? Kane vertetuar 90% te dijetareve se Sunizmi eshte i sakte?

Ekstremist Islamik Maska e ximi_abedini
    Anëtarësuar
    27-02-2010
    Vendndodhja
    nga KOSOVA e SHQIPERIS
    Postime
    2,800
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Po 90% te dijetareve muslimane as nuk kane vertetuar se Sunizmi dhe doktrinat e tij jane te sakta. E njejta vlen per donktrinat e Shiizmit apo Bektashizmit. Keshtu qe ti po te mendoje keshtu sic thua, nuk do te mund te i besoje asnjeres nga tipet apo formacionet islame.

Apo jo, Bani? Kane vertetuar 90% te dijetareve se Sunizmi eshte i sakte?
    sunizmi siq e quan ti eshte i sakt sepse i beson kuranit dhe ju beson sunetit te pejgamberit a.s. ndersa shiit besojn me mangsi sepse shum gjera i mohojn
    Përderisa është dikush në Qiell që më mbron...
    Nuk ka askush në Tokë që më mposhtë...”

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    sunizmi siq e quan ti eshte i sakt sepse i beson kuranit dhe ju beson sunetit te pejgamberit a.s. ndersa shiit besojn me magsi sepse shum gjera i mohojn
    Hahaha po tani ti e deklarove veten si "90%shin e dijetareve".

Ti the se u besoj, vetem nese i vertetojne 90% nga dijetaret, nuk the i besoj, nese e vertetoj une vete kete gje.

Koncetrohu.

Anëtarësuar
    27-02-2010
    Vendndodhja
    nga KOSOVA e SHQIPERIS
    Postime
    2,800
    Hahaha po tani ti e deklarove veten si "90%shin e dijetareve".

Ti the se u besoj, vetem nese i vertetojne 90% nga dijetaret, nuk the i besoj, nese e vertetoj une vete kete gje.

Koncetrohu.
    shokut une jam musliman sunit dhe une thash nese 90 % e dijetarve islam dmth sunit vendosin per nje gje si p.sh shamin,muziken etj une e pranoj ate si te vertet

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    shokut une jam musliman sunit dhe une thash nese 90 % e dijetarve islam dmth sunit vendosin per nje gje si p.sh shamin,muziken etj une e pranoj ate si te vertet
    Te kuptova. Por ti prape se prape gjykimin e mer vete per siper. Pyetjen se kush eshte "dijetar" e pergjegje vete. Pra ke pergjegjur pyetjen, se kush eshte ai qe e njeh me se miri fjalen e Allahut (per ty: Fjalen e Zotit). Mirepo nese kete pyetje e pergjegje vete, atehere ke marrur gjykimin ne doren tende.

Kjo nuk shkon. Sepse e tere tema ben fjale per pyetjen, se cili eshte Islami i vertete: Pra Sunizmi, Bektashizmi apo Vehabizmi? Nese ti thua se kete pyetje kane te drejte te pergjegjin vetem 90% te dijetareve sunite, ti ke marre ne doren tende pergjegjen e kesaj pyetje.

Shembull sqarues: Po e zeme se pyetja eshte se cili nga tre fise eshte fisi me i mire. Nese ti pergjegjesh: Fisi me i mire eshte ai, 90% te pjesetareve te se cilit e deklarojne si fisin me te mire. Ti ne kete rast gjykimin e ke marre ne dore tenden.

Nuk eshte e ndaluar te beshe kete gje. E pranoj. Por puna eshte se nevojitet nje arsyetim, perse ti mendon se vetem 90 % te dijetareve te njerit nga formacionet kane te drejte te pergjegjin kete pyetje. Nevojitet arsyetim perse mendon se dijetaret e formacioneve tjera nuk kane kete te drejte. E nese e ben kete arsyetim, do e shohesh se ne te vertete ti nuk e njeh 90%shin, por veten si gjykuesin.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-04-2009
    Postime
    217
    O ta kish ba menen uj, kurani e mjera shpia qe tka. Mazamakeq, e ke ba forumin shqiptar,sime kan forum arab. Kfjellu o insan, meno shqip, lexo shqip, fol shqip, jep komente shqip. Tu kish mush kryet me llafe te islamit. Ulu ne tok o adalet.Phiiii

Te kuptova. Por ti prape se prape gjykimin e mer vete per siper. Pyetjen se kush eshte "dijetar" e pergjegje vete. Pra ke pergjegjur pyetjen, se kush eshte ai qe e njeh me se miri fjalen e Allahut (per ty: Fjalen e Zotit). Mirepo nese kete pyetje e pergjegje vete, atehere ke marrur gjykimin ne doren tende.

Kjo nuk shkon. Sepse e tere tema ben fjale per pyetjen, se cili eshte Islami i vertete: Pra Sunizmi, Bektashizmi apo Vehabizmi? Nese ti thua se kete pyetje kane te drejte te pergjegjin vetem 90% te dijetareve sunite, ti ke marre ne doren tende pergjegjen e kesaj pyetje.

Shembull sqarues: Po e zeme se pyetja eshte se cili nga tre fise eshte fisi me i mire. Nese ti pergjegjesh: Fisi me i mire eshte ai, 90% te pjesetareve te se cilit e deklarojne si fisin me te mire. Ti ne kete rast gjykimin e ke marre ne dore tenden.

Nuk eshte e ndaluar te beshe kete gje. E pranoj. Por puna eshte se nevojitet nje arsyetim, perse ti mendon se vetem 90 % te dijetareve te njerit nga formacionet kane te drejte te pergjegjin kete pyetje. Nevojitet arsyetim perse mendon se dijetaret e formacioneve tjera nuk kane kete te drejte. E nese e ben kete arsyetim, do e shohesh se ne te vertete ti nuk e njeh 90%shin, por veten si gjykuesin.

nuk kam se cfare te shtoj e as t'i pakesoj ketij postimi,
    eshte fiks per ty ximi,
    pse, gjithmone shumica ka te drejte sipas teje?
    psh ne gjermanine naziste , shumica e gjermaneve ishin me hitlerin,
    dhe ne italine fashiste shumica ishin me musolinin,
    edhe ne shqiperi , shumica ishin me enver hoxhen(per sa ishte gjall),
    ku shkuan shumica , ne tanime ua dime perfundimin ketyre shumicave , qe ndoqen udheheqes qe u perkrahen masivisht nga masa me e madhe e popujve te tyre ,
    e perfundimi,,,,,,, cili ishte perfundimi ,,,shkaterrimmmmmmm !
    Ndryshuar për herë të fundit nga bani : 06-08-2010 më 16:05
    Nuk ka perëndi tjetër përveç ZOTIT

Anëtarësuar
    27-02-2010
    Vendndodhja
    nga KOSOVA e SHQIPERIS
    Postime
    2,800

nuk kan te drejt sepse jan larg islamit nuk i besojn Muhamedit a.s.

Ndersa sa i përket sekteve,, kjo nuk është ndonjë gjë e keqe ato janë përmend edhe në hadithet e Pejgamberit që kan me u nda Kristinaët në 71, Jauhduitë në 72 dhe muslimanët në 73 grupe dhe ne si musliman këtë duhet ta marrim shumë normale,,dhe pejgamberi na ka njoftu se vetem ata qe do e pasojn ate do jen ne rrugen e vertet

chino per me qen islam i vertet duhet te plotsohen kushtet e besimit dhe te imanit te cilat jan:

Kushtet (shartet) themelore të Islamit janë pesë:
    1. Dëshmia La ilahe il-lallah Muhamedun Resulull-llah (Nuk meriton të adhurohet askush tjetër përveç Allahut dhe Muhamedi është i dërguari i Tij).
    2. falja e namazit;
    3. Dhënia e zekatit.
    4. Agjërimi i ramazanit, dhe
    5. Kryerja e haxhit.

Kushtet (shartet) themelore të Imanit janë gjashtë:
    1. Besimi në Allahun (La ilahe il-lallah - Nuk meriton të adhurohet askush tjetër përveç Allahut);
    2. Melaiket e Tij;
    3. Librat e Tij.
    4. Pejgamberet e Tij.
    5. Ditën e Gjykimit.
    6. Besimi në Kaderin.

ai i cili nuk i plotson keto kushte apo mohon vetem nje ajet kuranor nuk eshte ne islamin e vertet nuk eshte musliman dhe per kete ne kemi argument kuranin dhe sunetin e te derguarit Muhamedit.a.s.

te gjitha sektet tjera jan formuar nga armiqt e islamit per te ber perqarjen e fes islame
    shiit ata mohojn shum gjera ne kuran dhe ne sunet dhe shpresojn qe se shpejti do ju vi kurani i vertet dhe kjo eshte mohim i islamit

ahmedit qe jan formu ne indi nga anglezet per te perqar fen islame i besojn vetem kuranit dhe mohojn sunetin dhe kjo gje eshte mohim i fes islame

disa sekte te tjera i kan ngritur disa persona shum lart dhe luten prej varreve te tyre kete gje e kan be edhe shiit gje te cilen islami e ndalon rrepsisht

vetem muslimanet sunit jan ata qe e besojn kuranin dhe sunetin e te derguarit dhe punojn sipas tij

Anëtarësuar
    27-02-2010
    Vendndodhja
    nga KOSOVA e SHQIPERIS
    Postime
    2,800
    Citim Postuar më parë nga bani Lexo Postimin
    nuk kam se cfare te shtoj e as t'i pakesoj ketij postimi,
    eshte fiks per ty ximi,
    pse, gjithmone shumica ka te drejte sipas teje?
    psh ne gjermanine naziste , shumica e gjermaneve ishin me hitlerin,
    dhe ne italine fashiste shumica ishin me musolinin,
    edhe ne shqiperi , shumica ishin me enver hoxhen(per sa ishte gjall),
    ku shkuan shumica , ne tanime ua dime perfundimin ketyre shumicave , qe ndoqen udheheqes qe u perkrahen masivisht nga masa me e madhe e popujve te tyre ,
    e perfundimi,,,,,,, cili ishte perfundimi ,,,shkaterrimmmmmmm !
    bani une i besoj kuranit dhe sunetit por edhe pranoj kshillat dhe sugjerimet e dijetarve islam une nuk mohoj asnje hadith qe eshte i pranuar nga mbar bota une jam musliman ashtu siq kan qen edhe muslimanet tjer qe 1400 vjet

une nuk kam pranu dhe nuk do pranoj kurr asnje reformator islami i cili mundohet te bej ndryshime ne fe reformator ne kosov ka pas gjithmon dikur te paguar nga serbia e sot nga hebrejt dhe do ket gjithmon por te gjith jan kthyer kokulur te humbur dhe nuk kan mundur te bejn asgje

une bani besoj kuranin dhe sunetin edhe nese nuk do mund ti praktikoj te gjitha ato qe obligohem ne kuran dhe sunet sepaku do i pranoj dhe do i rrespektoj

bani sipas teje bashksit islame ne kosov shqiperi maqedoni te gjitha qenkan te devijuar dmth me mijra prijs fetar ne vendet tona qenkan te devijuar sepse pranojn se shamia eshte obligative dhe qe e thojn ne gjuhen arabe emrin Allah poashtu mbi nje miliard musliman ne mbar boten qenkan te devijuar sepse te gjith ju besojn haditheve te gjith e besojn qe shamia eshte farz sipas teje sa musliman te vertet ka bota apo ndoshta ska asnje

bani une i besoj kuranit dhe sunetit por edhe pranoj kshillat dhe sugjerimet e dijetarve islam une nuk mohoj asnje hadith qe eshte i pranuar nga mbar bota une jam musliman ashtu siq kan qen edhe muslimanet tjer qe 1400 vjet

une nuk kam pranu dhe nuk do pranoj kurr asnje reformator islami i cili mundohet te bej ndryshime ne fe reformator ne kosov ka pas gjithmon dikur te paguar nga serbia e sot nga hebrejt dhe do ket gjithmon por te gjith jan kthyer kokulur te humbur dhe nuk kan mundur te bejn asgje

une bani besoj kuranin dhe sunetin edhe nese nuk do mund ti praktikoj te gjitha ato qe obligohem ne kuran dhe sunet sepaku do i pranoj dhe do i rrespektoj

bani sipas teje bashksit islame ne kosov shqiperi maqedoni te gjitha qenkan te devijuar dmth me mijra prijs fetar ne vendet tona qenkan te devijuar sepse pranojn se shamia eshte obligative dhe qe e thojn ne gjuhen arabe emrin Allah poashtu mbi nje miliard musliman ne mbar boten qenkan te devijuar sepse te gjith ju besojn haditheve te gjith e besojn qe shamia eshte farz sipas teje sa musliman te vertet ka bota apo ndoshta ska asnje
    sipas meje ,shumica nuk po ndjekin udhezimin e Zotit.
    Nuk ka perëndi tjetër përveç ZOTIT

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •