Sa i/e gatshėm/me jeni tė punoni pėr tė arritur qė shqiptarėt tė krijojnė shtetin e tyre tė vetėm kombėtar shqiptar nė Ballkan?
Sa i/e gatshėm/me jeni tė punoni pėr tė arritur qė shqiptarėt tė krijojnė shtetin e tyre tė vetėm kombėtar shqiptar nė Ballkan?
BASHKIM KOSOVE ME SHQIPERINE DHE JO PAZARLLEQE ME SERBINE E GREQINE
jam i gatshem plotsisht, kudo dhe kur do.
JO NEGOCIATA VETĖVENDOSJE
Shume i gatshem per ta cuar deri ne fund kete proces tashme te nisur.
Ne cmenyre te punojme ?
Te punojme token , te mbajme dhen e dhi?
Ba nuk e bej dot .
Jam i/e gatshėm/me /: megjithėqka qka mė ka dhan ZOTI Mundėsi dhe aftėsi.
PO SI NUK E DI?
Sjam kunder askujt., ne raste se ke pergjegjesi Kombetare dhe je i pa afte per to...
Kete sondash kam dashur ta bej une ne kete forum prej kohesh por nuk e bera pasi jam ende i paqarte rreth ceshtjes kombetare.
Dua te them qe;
Ka ikur koha e patriotave dhe atdhedashurise sidomos ne shqiperi , ndoshta kosovaret dhe shqiptaret e maqedonise e malit te zi dhe camet jane te interesuar pasi , kane krijuar nje menyre te mire jetese dhe ekonomi te pavarur ne familjet e tyre dhe kerkojne dinjitet dhe bashkim kombetar .
por shqiptaret e shqiperise qofte emigrantet qofte edhe ata qe banojne ne shqiperi jane ende te varfer , dhe nese bashkimi kombetar nuk u sjell interesa ekonomike personale , ata nuk mund te kontribuojne ne ceshtjen e bashkimit kombetar.
interesi dhe preokupimi fillestar i shqiptareve eshte mireqenia familjare dhe ekonomia dhe paqja e tyre kudo qe jetojne .
e 2 eshte qe si mund te kontribuoje nje qyetar i thjeshte shqiptar ne ceshtjen kombetare?
per te kontribuar ekonomikisht eshte pak e veshtire , pasi shumica nuk munden .
me voten e tyre dhe deshiren e tyre po , mund te japin nje ndihme , por ketu kerkohet ndihme konkrete..
pothuajse gjysma e popullsise shqiptare ndodhet ne emigrim dhe eshte veshtire per ata te largohen nga vendi ku punojne dhe jetojne pasi u eshte dashur vite mund e djerse te arijne pune dhe kushte te mira jetese , gjera te cilat nuk mund ti kene ne shqiperi.
mendoj se nismen e pare duhet ta marin politikanet dhe intelektualet dhe elita kombetare , gjithsescili ne fushen e vet te kontribuoje per te aritur bashkimin kombetar .
une kam 15 vite qe jam ne emigrim dhe po kthehem qe tani ne shqiperi nese me premtojne nje pune dhe paqe , dhe po mundohem me mish e me shpirt te ndihmoj ne cfare do lloj menyre per bashkimin kombetar .
konkretisht si mund te ndihmoj une per kete ceshtje?
une jam thjesht nje punetor ashtu sic jane shume bashkrkombas te mi?
une nuk kam votuar pasi nuk di si mund te ndihmoj.
thjesht kerkohet nje organizim mbare kombetar dhe bashkimi kombetar nuik eshte nje pune e lehte pasi ka komunitete dhe qarqe te caktuara qe nuk kerkojne bashkim kombetar .
si mund te shkepusim trojet tona nga mali i zi?
si mund te shkepusim trojet tona nga maqedonia?
si mund te shkepusium trojet tona nga greqia [cameria]?
si mund te bashkohemi me kosoven nderkohe qe vete ish luftetaret e UCK-se e bene luften per pushtet dhe interesa vetjake duke e zhvatur pasurine kombetare me korrupsion e vjedhje [gjera te cilat i shohim dhe i degjojme me fakte] dhe pikerisht keta nuk kerkojne bashkim por veteqeverisje ?
si do arrijme te bindim arenen kombetare qe ne mund te behemi nje shtet i bashkuar sovran dhe pa korupsion e trazira gjakatere [ gje e cila nuk ka ndodhur keto 20 vitet e fundit ne shqiperi]?
vellezer shqiptare
nuk jam pesimist kur them kesi gjerash por jam realist dhe nuk e dua nje shqiperi te bashkuar ne enderra por e dua ne realitet .
nese dikujt nuk i pelqen diskutimi im , le te vije e bisedoje ne paqe dhe qetesi me mua , por mos debatojme ne sharje e fyerje , ju lutem
Betohem; Pėr ēastin kur leu bota!
...Pėr ēastin e shuarjes sė jetės!
Betohem pėr krimet mė gjakftohta!
...Dhe pėr TRIUMFIN E SĖ VĖRTETĖS.
- Lermontov -
E vėrteta historike do tė triumfoj pavarsishtė se do ketė edhe pesimistė,edhe kundėrshtarė,edhe frikacakė,edhe shkatėrrimtarė,edhe varrmihės.....
Krijoni Kontakt