Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 30
    don't bother me Maska e Apollyon
    Anëtarësuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589

NASA: Cunami diellor po godet Tokën, shkatërron kompjuterat e të lë pa energji .

Uashington, 3 Gusht, NOA – I ashtuquajtur “cunami diellor”, i cili shoqërohet me shpërthime të mëdha në formë fishekzjarrësh në orbitën e Tokës, pritet të ndodhin gjatë këtyre ditëve të para të gushtit, duke shënuar dëme të jashtëzakonshme.

Alarmi jepet nga shkencëtarët e NASA-s, të cilët pasi kanë mbajtur nën një kontroll të shtrënguar Diellin, kanë zbuluar sesi aktiviteti në sipërfaqen e tij është më i zjarrtë se zakonisht e kjo përveçse rritjes së madhe të temperaturave, do të shoqërohet edhe me hedhje të frikshme flakësh ndaj planetit të Tokës.

Kështu, fishekzjarre të vërteta janë vlerësuar ato të regjistruara këto ditë nga satelitet, që janë lëshuar drejt nesh, një fenomen që sipas NASA-s, mund të jetë i lidhur me shpërthim edhe më të mëdha në ditët e afërta.

Këto shpërthime që mbërrijnë nga kurora diellore, ndikojnë direkt në jetën në Tokë dhe kanë dhënë një dritë të dukshme spektakolare në qiejt e Evropës Veriore dhe në Amerikën e Veriut natën e djeshme.

Ekspertët e NASA-s pohojnë se ato janë mjaft të ndritshme dhe mund të dallohen me sy të lirë në qiellin e hapur.

Por ata ndihen të alarmuar se ky në fakt është një fenomen që shkon përtej këtyre emocioneve spektakolare.

Astrofizikantët pohojnë se ky është shpërthimi i parë me përmasa të ngjashme me planetin tonë dhe ky ka mundësi që të shkatërrojë satelitët në rrugën e tyre.

Pasojat do të ishin të tmerrshme, ku komunikimi sidomos do të vuante dëme të mëdha. Sipas NASA-s, prej këtyre goditjeve diellore Anglia mund të jetë pa energji elektrike dhe në tërësi, planeti do të vuajë periudha të gjata ndërprerje të energjisë elektrike. Edhe komunikimet do të ishin pothuajse të pamundura, ndërsa NASA ka parashikuar që një stuhi e vërtetë shkatërruese diellore të ndodhë në vitin 2013.

Sipas NASA-s, rrjetet tona kompjuterike dhe pushteti i internetit mund të shkatërrohet nga aktiviteti diellor i shtuar gjatë viteve të ardhshme.

n.e/NOA

http://www.noa.al/index.php/teknolog...-le-pa-energji
    There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.

. Maska e illyrian rex
    Anëtarësuar
    11-10-2009
    Vendndodhja
    ne fronin tim
    Postime
    4,491
    E frikshme...............

United States of Albania Maska e USA NR1
    Anëtarësuar
    18-01-2010
    Vendndodhja
    KU
    Postime
    5,430
    2012 Filmi po na afrohet,LOOL

don't bother me Maska e Apollyon
    Anëtarësuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    Citim Postuar më parë nga illyrian rex Lexo Postimin
    E frikshme...............
    CNN, thonte se mund te ishte gje e bukur, spektakolare e pare ne qiell. Sepse te gjith mund te shohin Aurora Borealis... Po vallahi kto skena me kujtojn i cik filmin Knowing.
    There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.

life is a flower Maska e maryp
    Anëtarësuar
    02-05-2006
    Vendndodhja
    ne univers
    Postime
    3,897
    le te thote CNN cte doje, ky eshte nje fakt me te vertete alarmues.. e imagjinoni dot cfare kaosi do krijohet?
    NESSUNA VITA PUO' DIRSI COMPLETA SENZA UN PIZZICO DI FOLLIA (COELHO)

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-05-2006
    Postime
    3,344
    Lexoni temen e hapur nga Darius 'Sa te vegjel jemi ne univers '.Imagjinoni nga nje grimce shume e vogel ne mund te shkaterrohemi komplet .S'eshte cudi ,por une se besoj do i gjendet marifeti dhe sdo ndodhi asgje se ska me keq.
    http://www.forumishqiptar.com/showth...t=80335&page=6

i/e regjistruar Maska e xhori
    Anëtarësuar
    25-12-2006
    Vendndodhja
    MARCHE
    Postime
    1,518
    Citim Postuar më parë nga maryp Lexo Postimin
    le te thote CNN cte doje, ky eshte nje fakt me te vertete alarmues.. e imagjinoni dot cfare kaosi do krijohet?
    ti qe jeton ne univers problem do e kesh
    jeshét prèmè ne aliarèm
    jeshèm more jeshèm
    po drita skeshèm

Nëse e ka dhënë NASA këtë, atëherë ajo me siguri ka edhe ndonjë foto a video. Do të ishte mirë ta kishim shkrimin edhe në anglisht, sepse kështu del si këto shakatë e zakonshme!
    "Projekti 21" nuk i bën reklamë vetes, afirmon të tjerët!

Citim Postuar më parë nga ademgashi_dk Lexo Postimin
    Nëse e ka dhënë NASA këtë, atëherë ajo me siguri ka edhe ndonjë foto a video. Do të ishte mirë ta kishim shkrimin edhe në anglisht, sepse kështu del si këto shakatë e zakonshme!
    http://news.nationalgeographic.com/n...storm-auroras/
    "Expensive watches do not create time, but reflect how expensive it is to their owner."

Citim Postuar më parë nga BlooD_VenoM Lexo Postimin
    Për aq sa kuptova, këtu shkrimi më doli shumë më i butë se c'paraqitet në shtypin tonë.
    "Projekti 21" nuk i bën reklamë vetes, afirmon të tjerët!

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •