Close
Faqja 35 prej 57 FillimFillim ... 25333435363745 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 341 deri 350 prej 563
    Citim Postuar mė parė nga gimche Lexo Postimin
    Shumė e vėrtetė ėsht kjo, shah-mat me tre poteza i thojnė tek ne!

"All-llahu ėshtė njė, nuk ka zot tjetėr pėrveē Atij..." (Kur'an 2:255)

Kush je ti qė del pėrballė njė verseti Kur'anor (kur pretendon se je Musliman dhe e merr pėr bazė Kur'anin). Kjo ishte pjesa e shah-matit.
    Argumentet e mia i kam sjell dhe i solla, ku ka argument mė tė mirė se sa fjala e Zotit.
    ky , nuk eshte verseti kuranor , ky eshte perkthimi i versetit kuranor sipas perkthimit te nje personi , ashtu si ai e ka kuptuar , apo ashtu si ka vendosur t'a perktheje,

argumenti im eshte,,,,,,, se ti nuk ke argument ! por edhe me shume se kaq,, !
    Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    - Nuk ka tė bėjė me ofendim konstatimet se ku e ke vendin nė botėn tjetėr, vetėm njerėzit tė cilėt e kanė mizėn mbas veshit (pra i frigohen mos ėshtė realitet kjo qė thotė) reagojnė. Pėr ndryshe pergjigja adekuate (tė cilėn ne si Musliman do ta jepnim) rreth kėsaj do tė ishte "Ja lejmė kohės ta deshmoj se ku e ka vendin".
    Ne nje fare aspekti ke te drejte. Sepse vertet eshte liri e secilit t'i vleresoje gjerat dhe personat ashtu sic di ai, ashtu sic e mesojne vlerat e tij apo te fese se tij te beje kete gje. Por e para: dihet se kjo liri ka kufi, dhe e dyta: kjo liri nuk perfshine edhe lirine per te vleresuar pa ofruar deshmi dhe argumentime te sakte. Shpjegimi i te pares: Liria ime per te vleresuar lireshem mbaron aty, ku do ofendohej dikush. Shembull: Nuk mund te them une se personi XY eshte bastard, sepse kjo eshte ofendim. Shpjegimi i ty dytes: Jam i obliguar te kem fakte dhe argumente te mjaftueshme kur vleresoj. Shembull: NEse them se personi XY eshte hajn, duhet te kem fakte dhe argumente. Nese prape se prape nuk ofroj argumente kur e quaj dike hajn, kam kaluar lirine e vleresimit te lire. Kete e ka bere Hoxhe Krasniqi kur vlereson se Nene Tereza eshte ne Ferr. Duhet te ofroje fakte ose argumente te mjaftueshme per kete gje. Kete ai nuk mund te beje. Prandaj eshte me vend kerkimi i faljes qe vie nga ai.

Tjerat ne postimin tjeter.

Musliman-Shqiptarė-krenar Maska e gimche
    Anėtarėsuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    3,642
    Citim Postuar mė parė nga bani Lexo Postimin
    ky , nuk eshte verseti kuranor , ky eshte perkthimi i versetit kuranor sipas perkthimit te nje personi , ashtu si ai e ka kuptuar , apo ashtu si ka vendosur t'a perktheje,

argumenti im eshte,,,,,,, se ti nuk ke argument ! por edhe me shume se kaq,, !
    Ok bani, mbi 5 milion Shqiptarė-Musliman tė trevave tė ballkanit e perdorin fjalen All-llah qoftė nė gjuhėn e tyre, qoftė Kur'anin tė cilin ata e lexojnė (perkthimin e Sherif Ahmetit) nuk mund ta mohosh se edhe nėse e shfletojmė Kur'anin nė gjuhė Arabe do ta vėresh qartė dhe pastėrt teksa shkruhet emri All-llah, cili ėshtė argumenti qė e hedh poshtė All-llahun nga tė qenurit Zot, konstatimet e banit?! bani mė shumė respektin qė kam pėr ty, unė zgjedhi Kur'ani e jo ty, shpresoj tė mos ndihesh i prekur
    Ti je hija e Kastriotit
    Ti je gjoksi i tė madhit Hamzes
    Ti je kullė fuqi baroti...

Musliman-Shqiptarė-krenar Maska e gimche
    Anėtarėsuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    3,642
    Citim Postuar mė parė nga chino Lexo Postimin
    Ne nje fare aspekti ke te drejte. Sepse vertet eshte liri e secilit t'i vleresoje gjerat dhe personat ashtu sic di ai, ashtu sic e mesojne vlerat e tij apo te fese se tij te beje kete gje. Por e para: dihet se kjo liri ka kufi, dhe e dyta: kjo liri nuk perfshine edhe lirine per te vleresuar pa ofruar deshmi dhe argumentime te sakte. Shpjegimi i te pares: Liria ime per te vleresuar lireshem mbaron aty, ku do ofendohej dikush. Shembull: Nuk mund te them une se personi XY eshte bastard, sepse kjo eshte ofendim. Shpjegimi i ty dytes: Jam i obliguar te kem fakte dhe argumente te mjaftueshme kur vleresoj. Shembull: NEse them se personi XY eshte hajn, duhet te kem fakte dhe argumente. Nese prape se prape nuk ofroj argumente kur e quaj dike hajn, kam kaluar lirine e vleresimit te lire. Kete e ka bere Hoxhe Krasniqi kur vlereson se Nene Tereza eshte ne Ferr. Duhet te ofroje fakte ose argumente te mjaftueshme per kete gje. Kete ai nuk mund te beje. Prandaj eshte me vend kerkimi i faljes qe vie nga ai.
    Nuk do ta gjykoj kerkim faljen e tij, ngase personalisht nuk do tė isha terhequr nga keto konstatime, ti thua se duhet tė kesh fakte, ndėrkaq unė kam fakt Kur'anin udhėrrefyesin tim, i cili mė thotė qė ēdo jo-Musliman ėshtė nė ferr, ky pra ėshtė predikimi i lirė.
    Ta quash dike bastard, hajn apo diē tjetėr ėshtė ofendim sepse po shpif ndaj tij njė tė metė qė nuk ka argument askund, pėrkundrazi kundėrshtohet nė mėnyrė kategorike nga Kur'ani (kur flasim pėr njė Musliman nė kėtė), por tregimi, shfaqja e bindjeve tua rreth botės shpirtėrore se ku e kanė vendin besimtarėt e fesė rivale, nuk ka tė bėjė me ofendim. Ata janė nė rrugė tė gabuar, ne jemi nė rrugė tė mirė ky mentalitet ekziston tek tė gjitha fetė (qė besojnė nė botėn tjetėr), por edhe tek partitė politike dhe grupet e ndryshme. Ky nuk po e paraqet Nėnė Terezėn si bastarde apo hajneshė, jo, por po tregon se nė bazė tė fesė tonė kjo nuk ėshtė e denjė tė jetė nė Parajsė (argumentin e ke ne videon pėrkatėse).
    Ti je hija e Kastriotit
    Ti je gjoksi i tė madhit Hamzes
    Ti je kullė fuqi baroti...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    18-04-2006
    Postime
    560
    leni more fen e ni hoxhallaret, bre zoti nanen ja qift hoxhallarve, po qka jeni que peshe me kete fe te poshter dhe me keta hoxhallar te poshter, po kjo fe eshte veq e dhunes, ne gjdo shtet ne bote qe ka myslmane ka dhune!
    Fe qe te mosone qe vetem veq per dhune, po a nuk po i shifni shtete myslimane, sa qka jane tu hjek, edhe perej zotiti edhe perej njerit, vershime ne Pakistan ne vend se ti ndihmohet njeri tjetrin kishe myslimane e kane dhimbet, ata ne ate telashe qe kane nga zoti prap vrahen mese veti, po ku kane dhimet mre myslimanet! fara ju hupt, qe sherrine kemi me ja pa!sa te eshte jeta m njerz!

Ok bani, mbi 5 milion Shqiptarė-Musliman tė trevave tė ballkanit e perdorin fjalen All-llah qoftė nė gjuhėn e tyre, qoftė Kur'anin tė cilin ata e lexojnė (perkthimin e Sherif Ahmetit) nuk mund ta mohosh se edhe nėse e shfletojmė Kur'anin nė gjuhė Arabe do ta vėresh qartė dhe pastėrt teksa shkruhet emri All-llah, cili ėshtė argumenti qė e hedh poshtė All-llahun nga tė qenurit Zot, konstatimet e banit?! bani mė shumė respektin qė kam pėr ty, unė zgjedhi Kur'ani e jo ty, shpresoj tė mos ndihesh i prekur
    jo, ti nuk ke zgjedhur kuranin , sepse kurani thotė;

12:108. Thuaj: “Kjo λshtλ rruga ime, e vλnλ nλ fakte tλ qarta, e qλ unλ thλrras te All-llahu, unλ dhe ai qλ vjen pas meje. Larg tλ metave λshtλ All-llahu, e unλ nuk jam nga idhujtarλt.”
    15:41. (Madhλria e Tij) Tha: “Kjo λshtλ rruga Ime e drejtλ (e qartλ)”.

rruga e Zotit eshte e qarte dhe me fakte , argumente,
    ti, kur une te kerkova argument , nuk u pergjigje ,
    prandaj ti nuk je me Kur'anin,se po te ishe me kuranin do perdorje ato argumenta qe kishe (qe si ke) sepse kjo eshte rruga qe udhezon Kur'ani, rruga e argumentit,

po ti je me 5 milionshin

dhe un nuk kam pse te ndjehem i prekur per cfardo mendimi ke ti , kjo eshte personale.
    ja dhe kete;
    NGA BIBLA ARABE ---eshte e nenvizuar fjala Allah , qe natyrisht perdoret edhe nga te krishteret arabe si fjale kombetare e popullit arab, dhe jo si fetare, eshte fjale qe mund te perdoret edhe nga ateiste arab qe per shembull mund te thone se nuk ka Allah ,shiko argumentat , e leri fantazite e supozimet sipas logjikes se shumices.

وَخَلَقَ اللهُ نُورَ يْنِ عَظِيمَيْنِ، النُّورَ الأَآْبَرَ لِيُشْرِقَ فِي النَّهَارِ، وَالنُّورَ الأَصْغَرَ لِيُضِيءَ فِي اللَّيْلِ،
    آَمَا خَلَقَ النُّجُومَ أَيْض اً. 17 وَجَعَلَهَا اللهُ فِي جَلَدِ السَّمَاءِ لِتُضِيءَ الأَرْضَ، 18 لِتَتَحَكَّمَ بِالنَّهَارِ وَبِاللَّيْلِ
    وَلِتُفَرِّقَ بَيْنَ النُّورِ وَالظَّلام . وَرَأَى اللهُ ذَلِكَ فَاسْتَحْسَنَ هُ. 19 وَجَاءَ مَسَاءٌ أَعْقَبَهُ صَبَاحٌ فَكَانَ الْيَوْمَ
    الرَّابِعَ.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bani : 06-08-2010 mė 10:56

gimche;

unė kam fakt Kur'anin udhėrrefyesin tim, i cili mė thotė qė ēdo jo-Musliman ėshtė nė ferr
    cila ishte feja e Abrahamit ,
    nuk eshte nevoja te zgjatesh , shkurt.

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Nuk do ta gjykoj kerkim faljen e tij, ngase personalisht nuk do tė isha terhequr nga keto konstatime, ti thua se duhet tė kesh fakte, ndėrkaq unė kam fakt Kur'anin udhėrrefyesin tim, i cili mė thotė qė ēdo jo-Musliman ėshtė nė ferr, ky pra ėshtė predikimi i lirė.
    Ta quash dike bastard, hajn apo diē tjetėr ėshtė ofendim sepse po shpif ndaj tij njė tė metė qė nuk ka argument askund, pėrkundrazi kundėrshtohet nė mėnyrė kategorike nga Kur'ani (kur flasim pėr njė Musliman nė kėtė), por tregimi, shfaqja e bindjeve tua rreth botės shpirtėrore se ku e kanė vendin besimtarėt e fesė rivale, nuk ka tė bėjė me ofendim. Ata janė nė rrugė tė gabuar, ne jemi nė rrugė tė mirė ky mentalitet ekziston tek tė gjitha fetė (qė besojnė nė botėn tjetėr), por edhe tek partitė politike dhe grupet e ndryshme. Ky nuk po e paraqet Nėnė Terezėn si bastarde apo hajneshė, jo, por po tregon se nė bazė tė fesė tonė kjo nuk ėshtė e denjė tė jetė nė Parajsė (argumentin e ke ne videon pėrkatėse).
    E prita qe do ta thuash kete. Pra ti mendon qe secili duhet te veje per baze "udherrefyesin e tij" kur gjykon apo vlereson.

Atehere une u deshtkam te vej per baze udherrefyesin tim. Udherrefyesi im eshte Kushtetuta, ligjet e shtetit shqiptar, ligjet tradicionale dhe sociale te shoqerise shqiptare. E nese i vej keto per baze dhe vleresoj me to mbi Islamin apo muslimanet, atehere keta jane kriminele apo Islami fe kriminele. Sepse meson te veprsosh ne kunderthenie me vlerat kushtetutore, sociale e tradicionale.

Keshtu qe e sheh vete se ne kete "arsyetimin tend" eshte dicka e manget.

Pasi qe edhe Hoxhe Krasniqi ka mesuar kete leksion, ai ka kerkuar falje. Keshtu mendoj une. Qe ai nuk ka kerkuar falje ne kuptim klasik, kete e pashe qe e the ne teme me lart. Kete e kuptoj, s'ke nevoje ta perseritesh edhe nje here. Por qe ka edhe shprehje me te qarte se moskerkimin e faljes, dihet. Ai ka mundur te thote "Nuk kerkoj falje ndaj askujt, dhe pike." Qe nuk e ka thene kete, jep te kuptohet se ai (retrospektivisht) nuk e ka ndjere ndergjegjen e tij te paster fare. Keshtu te pakten mendoj une. Une kaurri.

Ne vijim pergjigjem pjeses tjeter te postimit tend me lart.

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    - Ketu shihet logjika qė perdorė gjatė leximit tė shkrimeve dhe niveli intelektual i tė kuptuarit tė ketyre shkrimeve, ky nuk tha se idoll i imi ėshtė Shaban Polluzha apo Tahir Meha, por tregoj se nė tė kaluarėn kur Komunizmi (por edhe injoranca e popullit) i ka shtyer tė kėndojnė pėr Boron dhe Ramizin (duke i lartėsuar si heronjė) me kėtė aludon nė Nėnė Terezėn e cila nuk dha asnjė cent nė tokėn shqiptare, por tė gjitha shpenzimet e dergoj nė Kalkutė tė Indisė dhe kontributi i saj nuk ishte pėr Shqiptari, por i dedikohej Krishtit. Dhe nė anėn tjetėr permend se me kalimin e kohės doli nė shesh dhe u shpall Shaban Polluzha hero i kombit, ktheju edhe njė herė shkrimit dhe do ta vėrėsh citatin:
    Nuk thashe as une qe e ka deklaruar Polluzhen apo Bejten si idole. Por thashe se ai ka deshur te krahasoje veten me ta. Ka thene se keta te dy ne nje kohe perndiqeshin ose ishin te difamuar ne opinionin publik. Dhe ka thene se sot keta te dy njihen si heronje. Keshtu ka aluduar ne rastin e tij. Ka thene se edhe une sot ndoshta njollosem, persekutohem e tjera. Por do vije koha kur opinioni publik do te me shohe mua si nje njeri te drejte e tjera. Ndaj ketyre mendimeve u pergjegja une duke thene se kete arsyetim mund te japim per cdo ke. Per shembull edhe per islamrefuzuesit shqiptare. Per shembull konkret Nenen Tereze apo shqiptaret e kohes se Gjergj Kastriotin. Si islamrefuzues keta nga prizmi islam te gjithe jane te "persekutuar" apo te pa pranuar ne veprat e tyre islamrefuzuese. Ndaj mund te vij koha, kur edhe keta nga e gjithe shoqeria shqiptare (edhe pjesa islame e saj) do te admirohen, apo te kene mirenjohjen e mohuar ne te kaluaren. Me kete desha te tregoj se aludimi i Krasniqit, paralelizimi i tij me heronje si Polluzhen, Bejten e tjere, eshte i perdorshem edhe ne anen e kundershtareve te tij, ne anen e atyre, te cilet ky i njollose apo i sheh si te gabueshem ne mendimet e tija, konkretisht ne rastin e Nene Terezes.

Me anė tė kėsaj aludon nė luftėn e tij ēlirimtare (tė Dr. Shefqet Krasniqit) dhe kjo ska dyshim se nė tė ardhmen ky do tė shpallet hero dhe atė para Nėnė Terezės, sė cilės po i ipet hakku i vet, pra po nderohet emri i saj nėpėr objektet fetare Katolike pėr tė cilat edhe dha kontribut apo tė themi kushtimisht u flijua.
    Po nuk e ben njeriun hero apo te admirueshem vetem pjesemarrja e tij e drejtperdrejt ne konfliktin kombetar te armatosur. Ka mijera persona te cmuar e admiruar, njerez heronje, te cilet nuk kane shtenur me arme kurre. P.sh. Ibrahim Rugova, Ukshin Hoti, Fehmi Agani, e tjere. Keta te gjithe kane anen e tyre heroike. Dhe asnje ushtar nuk mund te thote se une kam te drejta speciale apo me te gjera sesa keta, apo se jam njeri me i vlereshem. Kete gabim mendor e ben hoxha Krasniqi.

- Parimisht tek Muslimanėt Zoti ėshtė All-llahu, All-llahu ėshtė Zoti janė njė,
    E di kete, por prape se prape mendoj sic tregova me lart. Mendoj qe Alalhu nuk eshte Zoti. Ketu jam separatist, refuzues i mendimit te Islamit/Allahut, jam te gjitha ato qe thote Kurani se jam nese i bej keto gjera.

ti kuptoje si tė duash, ti kthehemi pyetjes se pėrse nuk ja lejmė Zotit tė vendosė, pikėrisht ky ka fol duke u bazuar nė fjalet e Zotit: "E kush kėrkon fe tjetėr pėrveē fesė islame, atij kurrsesi nuk do t’i pranohet dhe ai nė botėn tjetėr ėshtė nga tė dėshėpruarit." (Kur'an 3:85)
    Pra cdo njeri qe nuk jeton sipas ketyre fjaleve, eshte automatikisht njeri kunder Zotit, njeri qe shkon ne Ferr. Keshtu mendon Feja Islame. Kjo eshte saktesisht problemi dhe nismetarja e cdo konflikti, ne te cilin merr pjese Islami. Sepse une si jobesues nuk e pranoj se nuk jetoj ne ujdi me vlerat e Zotit. As miliarda njerezit tjere ne toke qe jane jomuslimane (te krishteret, budistet, te pa fete, paganet) nuk mund ta pranojne kete gje. Nuk mund ta pranojne kete gje, sepse atehere ata do te duhej te zhduknin veteveten dhe botekuptimet e tyre, njohurine e tyre per Zotin, pra do te duhej te mekatonin kunder Zotit te tyre, kunder asaj, te ciles ata i binden si Zot. Prandaj ka konflikte, ka rezistence kunder Fese Islame. Dhe ne kete grup nuk ben pjese nje numer me i vogel i njerezimit sesa gjysma e tij apo nej numer me i vogel i shqiptarise sesa perafersisht gjysma e saj. Atehere perse te pranon bota gjykimet e Islamit pa i gjykuar muslilamanet mrapa. Perse te mos kete bota tjeter nje besim, i cili thote se Feja Islame eshte fe kunder Zotit, kunder lirise se besimit, kunder njerezimit?

Edhe nje shembull me shkon ndermend ne lidhje me kete gje. Imagjinojme nje femij eskimez, prane te cilit ndodhet nje imam, nje prift katolik dhe nje "prift" budist. Te 3 mundohen ta misionojne femiun. Te 3 i thone se feja ime eshte e vetmja fe e vertete, fe e Zotit, te gjitha tjerat jane te gabuara. Pyetja ime: Cilit nga kleriket do t'i besoje femiu? Pergjegja ime: Pasi qe femi nuk eshte perkates i asnjeres fe, nuk do te kete asnje mendim, asnje dituri, asnje besim, te cilin kane 3 kleriket. Pra ai eshte nje "tabula rasa". Dhe si i tille ai nuk mban ne vete asnje nga motivet, per te "besuar" (pra per te pergjegjur se cila fe eshte e sakta), te cilat i mbajne ne vete 3 kleriket. Pasi qe femiu nuk permban asnje nga motivet, ai nese nuk i deshmohet me fakte se njeri nga kleriket e flet te verteten, ai nuk do te pranoje asnjeren fe si fene e Zotit. Pra nese nuk i ofrohen fakte konkrete, do t'i refuzoje te 3 fete.

Keshtu duhet te imagjinosh situaten. Keshtu gjykojne njerezit "normale", pra ata qe nuk jane te misionuar (indoktrinuar) nga ndonjera nga fete dhe ata qe nuk i binden ndonjeres nga fete. Keshtu jam une dhe gjithe ata qe nuk ndodhen brenda botes te fese tende. Ne mua nuk ekzistojne kriteriet, te cilat ti, Kurani apo hoxhe Krasniqi i perdor per gjykim. Andaj ti as nuk mund te deklarosh kriteriet tua (ato te Islamit) si "njesine matese" per gjykim, e as nuk mund te pritesh te pranojne njerezit qe ndodhen jashte botes tend efetare te pranojne gjykimin e fese tende. Prandaj gjykimi i fese tende per keta njerez eshte sulm. Sulm i cili prodhon rezistence. Prodhon vetembrojtje.

Per te mos bere kete sulm, duhet vene per baze vlera te perbashketa. Vlera te cilave u binden te gjithe. Nese nuk ka keso vlera, atehere duhet te marresh parasyshe "tjetershmerine" e tjereve. Ndryshe kryen tentim per uzurpim, kryen sulm, kryen hegjemonizem, kjo prodhon rezistence, refuzim, frike, sulme te kunderta, konflikte.

Per kete arsye gjyjimi i hoxhe Krasniqit as nuk eshte njesi matese, as nuk eshte i drejte, por nje gjykim i thjeshte, i cili duhet te kundergjykohet te pakten ne te njejten menyre nga pala e kundert. Me kaq pala e kundert ka te drejte te gjykoje Islamin dhe hoxhe Krasniqin si nje fe sulmuese, si nje fe konfliktuoze, si nje fe te Djallit.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    02-07-2010
    Postime
    360
    Citim Postuar mė parė nga bani Lexo Postimin
    ky eshte nga origjinali ne arabisht,
    kur perkthehet mbetet pa perkthyer vetem fjala Allah ,
    PSE!
    kurse nje perkthim tjeter i kuranit , per te njejtin verset thote:

Me tλ vλrtetλ, Unλ jam Perλndia; s’ka zot tjetλr pλrveη meje; andaj, vetλm Mua adhuromλ dhe kryej namazin, pλr tλ mλ kujtuar Mua!

a thua nuk e njihte mire arabishten perkthyesi i ketij kurani?
    si pershendeten muslimanet ne bote?, si i thone parajses muslimanet ne bote? ti e din cia eshte gjuha e islamit??

ka gjera qe nuk perkthehen,

dhe tani nje pyetje shkurt dhe qart SI I THONE NE SHQIP

FARZIT
    WAXHIBIT
    MEKRUHIT
    HARAMIT.......

MI PERKTHE NE SHQIP mu kshu si ti kam shkruar ti vetem shtova pas perkthimin

Faqja 35 prej 57 FillimFillim ... 25333435363745 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •