Close
Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 57
    Besimtar Katolik Maska e altint71
    Anėtarėsuar
    27-09-2008
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    933

informohuni informuhuni

Citim Postuar mė parė nga izabella Lexo Postimin
    Nuk eshte e vertete qe pashaporta e vjeter behet e pavlefshme mbas 48 oresh sepse une e kam bere vete pashaporten ne janar dhe kishte rrezik qe te mos me dilte gjate kohes qe une isha dhe me thane qe nuk ka problem nese pashaporta e re nuk ka dale mund te ikesh nga shqiperia me te vjetren dhe me letren qe tregon se ti ke aplikuar per te rene....biles une shkova deri te aeroporti dhe po nisesha me te vjetren sepse nuk me kishte dale e reja edhe pse kisha mbi 2 jave qe e kisha aplikuar(nuk u nisa per arsye se skishte fluturime ate dite ajo linja qe do ikja une) por dhe ne aeroprt me thane qe nuk kishte problem te nisesha me te vjetren nese e reja nuk ka dale problemi del nese e reja te ka dale ate dite qe ti nisesh dhe ti nuk din gje ateher pashaporta e vjeter behet e pavlefshme...
    Me pak fjale pashaporta e vjeter behet e pavlefshme ne ate moment qe del e reja dhe eshte mire per ato qe do te udhetojne te shkojne te informohen per pashaporten e re dhe ne diten qe do nisen per te qene te sigurte qe ka dale apo ska dale
    Sdua absolutisht te debatoj per nje dokument te rendesishem,thjesht kam asistuar kete familje te deshperuar qe filluan tu ankonin kundrejt vajzes qe merte gishtat dhe fotografin per aplikim si te pashaportes si te kartes.
    Kjo e fundit dha kete lajmerim informazion kete dhash, e perseris informohuni atje ku duhet ne vendet e njerzit kopetent per te evituar surprezat ne momentin e fundit ne qofse ju keni nje informcion me te besushem dhe nga esperienca direkte bet shum mire qe e pruat ketu.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    22-12-2005
    Postime
    538
    Shume faleminderit per informacionet me siper. Por une kam nje pyetje te thjeshte: po tre ēereku i shqipetareve qe jane te perhapur kudo ne bote qe nga Greqia deri ne Alaske e Australi si do mund tja bejne te paisen dhe ata te ngratet me llojin me te ri te Pasaportes Shqiptare?
    Kush eshte expert ne kete lėmi, te na pergjigjet. Flm.
    Heeej
    Shqipėria ėshtė e Bukur
    Shqipėria ėshtė mė e Madhe.....

life is a flower Maska e maryp
    Anėtarėsuar
    02-05-2006
    Vendndodhja
    ne univers
    Postime
    3,897
    po kam degjuar sikur do shtyhej afati i kesaj te vjetres qe kemi , apo ishin thjesht llafe koti??? dikush u zgjua ne mengjez dhe e tha keshtu sa per te kalu kohen dhe pastaj fjala mori dhene
    NESSUNA VITA PUO' DIRSI COMPLETA SENZA UN PIZZICO DI FOLLIA (COELHO)

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Emigrantėt shqiptarė do tė mund tė aplikojnė pėr pasaporta biometrike edhe nė vendet ku jetojnė e punojnė. Sipas BBC-sė, njė vendim i fundit i qeverisė shqiptare do tė mundėsojė kėtė proces, duke shmangur ardhjet nė Shqipėri dhe sorollatjet nėpėr sportelet e aplikimit. Italia dhe Greqia, ku janė dhe shumica e emigrantėve shqiptarė, mėsohet se do tė jenė vendet e para ku do tė ēelen sportelet e aplikimit pėr pasaporta biometrike.

Nė kėto vende, sipas tė dhėnave nga Ministria e Brendshme ėshtė edhe numri mė i madh i emigrantėve shqiptarė. Ky proces pritet tė nisė nė muajin tetor. Ende nuk ėshtė vendosur njė ēmim pėr aplikimin nė kėto vende pėr pasaportat biometrike, gjithsesi mendohet qė tė jetė njė shumė qė varion tek 100-110 euro, ndėrkohė qė nė Shqipėri ky aplikim bashkė me kartėn e identitetit kushton 7 200 lekė tė reja. Pasaporta biometrike ėshtė dokumenti bazė pėr lėvizje tė lirė nė vendet e Bashkimit Evropian, pas heqjes sė vizave pėr shqiptarėt, proces qė pritet tė ndodhė gjatė kėtij viti. Aplikimi nė vendet ku jetojnė ėshtė njė lehtėsi pėr emigrantėt, tė cilėt kėto ditė qė janė kthyer pėr pushime gjenden dhe nėpėr dyert e zyrave pėr aplikime.

http://www.google.com/url?sa=t&sourc...1h5tWkGQTOLHhg
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga land : 30-07-2010 mė 12:05
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    22-12-2005
    Postime
    538
    Citim Postuar mė parė nga verystrongbeer Lexo Postimin
    Emigrantėt shqiptarė do tė mund tė aplikojnė pėr pasaporta biometrike edhe nė vendet ku jetojnė e punojnė. Sipas BBC-sė, njė vendim i fundit i qeverisė shqiptare do tė mundėsojė kėtė proces, duke shmangur ardhjet nė Shqipėri dhe sorollatjet nėpėr sportelet e aplikimit. Italia dhe Greqia, ku janė dhe shumica e emigrantėve shqiptarė, mėsohet se do tė jenė vendet e para ku do tė ēelen sportelet e aplikimit pėr pasaporta biometrike.

Nė kėto vende, sipas tė dhėnave nga Ministria e Brendshme ėshtė edhe numri mė i madh i emigrantėve shqiptarė. Ky proces pritet tė nisė nė muajin tetor. Ende nuk ėshtė vendosur njė ēmim pėr aplikimin nė kėto vende pėr pasaportat biometrike, gjithsesi mendohet qė tė jetė njė shumė qė varion tek 100-110 euro, ndėrkohė qė nė Shqipėri ky aplikim bashkė me kartėn e identitetit kushton 7 200 lekė tė reja. Pasaporta biometrike ėshtė dokumenti bazė pėr lėvizje tė lirė nė vendet e Bashkimit Evropian, pas heqjes sė vizave pėr shqiptarėt, proces qė pritet tė ndodhė gjatė kėtij viti. Aplikimi nė vendet ku jetojnė ėshtė njė lehtėsi pėr emigrantėt, tė cilėt kėto ditė qė janė kthyer pėr pushime gjenden dhe nėpėr dyert e zyrave pėr aplikime.

http://www.google.com/url?sa=t&sourc...1h5tWkGQTOLHhg
    Eh mor bir, mos i beso te gjitha c'thone qeverite. Keta qe jane tani hedhin nje mendim..jepet ne media dhe cdo gje duket se u be. Kur vine ata te tjeret thone qe do nxjerrim nje soj tjeter pasaporte me te mire, me te sigurte..dhe kjo loje nuk mbaron.
    E di ti cfare ndodhi njehere me priftin e fshatit? Ai qe te ishte i sigurt se kur do ishte dita e pashkeve , futi ca kokra bathe ne xhepin e kostumit dhe cdo dite hiqte nga nje ashtu sic iknin ditet nje nga nje. E vuri re prifteresha qe ai mbante bathe ne xhep dhe duke menduar se ai i hante ato, i vinte te tjera per dite. Ai hiq nje e nga nje, ajo hidh grusht e nga nje grusht.
    Ej urate i thane, kur bien pashket?
    Me sa tregojne bathet..jane larg pashket u tha prifti. Dhe prifti ish njeriu me i besuar i fshatit....
    Prandaj dhe une nuk i besoj keto BBCIRA e me the te thashe. Une i besoj Priftit.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga djaliepirotas : 30-07-2010 mė 14:38
    Heeej
    Shqipėria ėshtė e Bukur
    Shqipėria ėshtė mė e Madhe.....

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    19-05-2002
    Postime
    1,230
    Citim Postuar mė parė nga fashion_girl Lexo Postimin
    Domethene Eshte Me Detyrim Me Bo Pashaporten Kete Vit ?????????
    Papo Mund Ta Bejme Edhe Vitin Tjeter ?????????''
    Nese e ben vitin tjeter, dhe ke vizen apo sogiorno 2 vjecare, te digjen. Po e bere kete vit, menjeher te kalojn ne pasaporten e re, shkon ne konsulat dhe jep letren e marre nga rajoni i policis qe kishe vize apo dicka tjeter ne pasaport.

P.s Mendojeni mire, sepse ka shume mundesi t'iu digjen dhe letrat, ndryshon shume gjera dhe ka burrokracira nga me te ndryshmet. Une kam pritur 3 jave per te marre pasaporten, te mos flas per ID, qe kam ndenjur 1 muaj e ca, se ishte ai fluksi i madh perpara zgjedhjeve.

Ato qe di po i shkruaj ketu, ama mos besoni asnje versioni te lexuar ne kete teme se mund te gjendeni ne bela pastaj e nuk vlen si justifikim qe keni lexuar forumin!

Pas hyrjes ne sistem te pashaportes se re, gje qe normalisht ndodh brenda 48 oreve pas aplikimit, pashaporta e vjeter nuk eshte me e vlefshme. Persa i perket afatit deri kur mund te beni pashaporten e re, une e di qe do shtyhet dhe per vitin tjeter, pra deri ne fund te 2011, ama nuk jam 100% i sigurte per kete!

Qe te beni pashaporten e re duhet te keni leter njoftimin ose ti beni ne te njejten kohe te dyja.

Citim Postuar mė parė nga E=mc² Lexo Postimin
    Nese e ben vitin tjeter, dhe ke vizen apo sogiorno 2 vjecare, te digjen. Po e bere kete vit, menjeher te kalojn ne pasaporten e re, shkon ne konsulat dhe jep letren e marre nga rajoni i policis qe kishe vize apo dicka tjeter ne pasaport.

P.s Mendojeni mire, sepse ka shume mundesi t'iu digjen dhe letrat, ndryshon shume gjera dhe ka burrokracira nga me te ndryshmet. Une kam pritur 3 jave per te marre pasaporten, te mos flas per ID, qe kam ndenjur 1 muaj e ca, se ishte ai fluksi i madh perpara zgjedhjeve.
    C'lidhje ka leja e qendrimit se kur e ben ti pashaporten e re? Pashaporta e vjeter eshte e vlefshme jashte shtetit deri ne daten qe skadon, problemi qendron me policine kufitare ne Shqiperi.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    19-05-2002
    Postime
    1,230
    Citim Postuar mė parė nga Bamba Lexo Postimin
    C'lidhje ka leja e qendrimit se kur e ben ti pashaporten e re? Pashaporta e vjeter eshte e vlefshme jashte shtetit deri ne daten qe skadon, problemi qendron me policine kufitare ne Shqiperi.
    Nuk e di, e kam gabim une apo ti. Nese e kam gabim me korrigjo. Sepse nuk dua te keqinformoj askend, po mesa kam degjuar ne TV dhe me njerezit qe kam biseduar, po them ato qe shkrova me lart. Une e di qe pasaporta skadon menjeher ne 31.12.2010 dhe ne shtetet e huaja do hasni probleme, dhe jo vetem ne Shqiperi. Keshtu sic eshte thene ne media, gazeta etj... Tani sesa e vertet eshte kjo, une nuk e di dhe s'mund te jap asnje garanci, pasi nuk dua qe ta pesoj ndokush nga keqinformimi im.

Citim Postuar mė parė nga E=mc² Lexo Postimin
    Nuk e di, e kam gabim une apo ti. Nese e kam gabim me korrigjo. Sepse nuk dua te keqinformoj askend, po mesa kam degjuar ne TV dhe me njerezit qe kam biseduar, po them ato qe shkrova me lart. Une e di qe pasaporta skadon menjeher ne 31.12.2010 dhe ne shtetet e huaja do hasni probleme, dhe jo vetem ne Shqiperi. Keshtu sic eshte thene ne media, gazeta etj... Tani sesa e vertet eshte kjo, une nuk e di dhe s'mund te jap asnje garanci, pasi nuk dua qe ta pesoj ndokush nga keqinformimi im.
    Ka te drejte bamba bomba te pakten ketu ne greqi nuk ka te beje leja e qendrimit
    domethene ska lidhje njera me tjetren karta e qendrimit vazhdon vetem qe duhet te vesh te rregjistrosh numrin e pashaportes te re!!
    Kthe respektin me respekt... perballo me gjakftohtesi provokimet... dhe dhuroji hipokrizise indiferencen tende ...

Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •