Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 17 prej 17
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-01-2009
    Postime
    3,263
    Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Xhamia muzika eshte haram, nqs i kendohet shejtanit, krimit dhe gjerave te shpifura, eshte haram.
    Por ama nese i kendon dashurise, i kendon bujarise, Allahut psh, krenarise, lirise etj etj atehere kjo muzik nuk eshte haram.

Por kujt me ii treguar , kjo eshte pyetja !!!

GV_USA
    nuk dua te debatoj me ju per muziken,vetem isha kurioz te dij nje gje nga ju,se siduket njihni mir hadithin dhe kuranin,aq ke njohuri ne kete drejtim saqe me ben te mendoi se ke doktoruar ne Al-azhar

kam nje pyetje te shkurt dhe te qart per ty,vetem nje te kisha lutur mos u zberthe shum ne detaje,por pergjigju me nje te shkurte PO ose

Duke e ditur se kur ndegjojm kenga dashurie,disa kenge na prekin dhe na emocionojn,emocionet shkojn aq larg saqe nuk besoi qe ndonje i dashuruar ndonjeher te mos ket nxjer nje pik loti kur te ket ndegjuar nje keng dashurie e kur ti jet kujtuar e kaluara e tij.......kur ndegjojm keng patriotike si psh ilir shaqirin dhe kur fillojn te ngrihen fijet e flokut dhe disi te mbushet zemra te mbysish cdo serb qe e takon,mendoj aq shum te prek nje keng qe te ben te leshosh zemer dhe te kaplojn emocionet,ndodh edhe ne ndegjimin e ketyre kengeve te del nje pik loti apo jo?

pyetja esht kjo - keta pika loti qe dalin nga syt e qe rjedhin nga shpirti yt dhe zemra yte duke ndegjuar nje tekst i shoqeruar me instrumente e qe te prek ne zemer,lejohet ne islam apo jo?

po ose jo,mos me jep spjegime se skam nevoje per to
    Jetë e rëndë.......!!!

Ekstremist Islamik Maska e ximi_abedini
    Anëtarësuar
    27-02-2010
    Vendndodhja
    nga KOSOVA e SHQIPERIS
    Postime
    2,800
    instrumentet muzikore jan te ndaluara ne islam argument jan hadithet dhe shumica e dijetarve islam e pranojn se instumentet muzikore jan haram

une degjoj keng me instrumente mirpo une nuk i mohoj hadithet qe flasin per ndalimin e instrumenteve muzikore une e pranoj qe eshte haram sepse nuk guxoj te mohoj nje gje te till sguxoj ti mohoj hadithet dhe nuk guxoj ti kundershtoj dijetaret islam sepse ne si musliman jemi te obliguar ti pasojm dijetaret sepse ata jan pasardhsit e pejgamberve

une pranoj qe jam mekatar qe degjoj keng me instrumente mirpo nuk guxoj te them qe ato jan hallall
    Përderisa është dikush në Qiell që më mbron...
    Nuk ka askush në Tokë që më mposhtë...”

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga Njoni-ch Lexo Postimin
    nuk dua te debatoj me ju per muziken,vetem isha kurioz te dij nje gje nga ju,se siduket njihni mir hadithin dhe kuranin,aq ke njohuri ne kete drejtim saqe me ben te mendoi se ke doktoruar ne Al-azhar

kam nje pyetje te shkurt dhe te qart per ty,vetem nje te kisha lutur mos u zberthe shum ne detaje,por pergjigju me nje te shkurte PO ose

Duke e ditur se kur ndegjojm kenga dashurie,disa kenge na prekin dhe na emocionojn,emocionet shkojn aq larg saqe nuk besoi qe ndonje i dashuruar ndonjeher te mos ket nxjer nje pik loti kur te ket ndegjuar nje keng dashurie e kur ti jet kujtuar e kaluara e tij.......kur ndegjojm keng patriotike si psh ilir shaqirin dhe kur fillojn te ngrihen fijet e flokut dhe disi te mbushet zemra te mbysish cdo serb qe e takon,mendoj aq shum te prek nje keng qe te ben te leshosh zemer dhe te kaplojn emocionet,ndodh edhe ne ndegjimin e ketyre kengeve te del nje pik loti apo jo?

pyetja esht kjo - keta pika loti qe dalin nga syt e qe rjedhin nga shpirti yt dhe zemra yte duke ndegjuar nje tekst i shoqeruar me instrumente e qe te prek ne zemer,lejohet ne islam apo jo?

po ose jo,mos me jep spjegime se skam nevoje per to
    Nuk e zgjas shum dhe te pergjgjem shkurt, ne jemi njerez dhe emocionet jane pjese e qenies tone. Keto emocone nuk na i dha kenga qe degjojme , por na i dha Allahu i Madheruar.
    Nqs se ti deshriiron qe njerezimi te kthehet ne robote, pa emocone fare, atehere ato piket e lotit te lishuara nga degjimi i ndonje kenge , jane haram.
    Por ama nqs se ne i perdorim emoconet qe na i ka falur Zoti atehere nuk eshte haram.

Dhe fundja me gjej ti mua ne Kuran ku shkruan qe ndalohet muzika, ma gjej kete ne Kuran pleaseeeee !!!! Te luteeeeemmmmmm !!!!

Sa i perket haditheve, Njoni_ch nuk eshte e nevojshme per dike te studjoj ne uniiversitetin Al-Azharit qe te verej se ca hadithe jane shpifje .
    U kam sjellur qindra raste te tille , por ju perseri nuk keni deshire te konfrontoheni me realitetin.
    Me se miri keto fabrikmet e haditheve mund te verehen nese studjon jeten e Aishes R.A.
    Ibn Hishami raporton qe ajo eshte martuar me Profetin kur ka qene nente vjece, ndersa nje sahabe tjeter qe i harova emrin raporton qe ka pa Aishen ne luften e Uhudit !!!
    Nqs se Aishja u martua me profetin ne moshen 9 vjece, atehere sa vjecare ka qene Aishja ne kohen e luftes se Uhudit ?!!!!

Ja ku i ke provat se hadithet jane te manipuluara, dhe se nuk eshte nevoja FARE per mua te shkoj te studjoj ne Al-Azhar per te kuptuar kontraditat dhe fabrikimet!!!

Si fund , me trego ne Kuran ku shkruan se muzika eshte haram, dhe une jam me ty.

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Xhamia muzika eshte haram, nqs i kendohet shejtanit, krimit dhe gjerave te shpifura, eshte haram.
    Por ama nese i kendon dashurise, i kendon bujarise, Allahut psh, krenarise, lirise etj etj atehere kjo muzik nuk eshte haram.

Por kujt me ii treguar , kjo eshte pyetja !!!

GV_USA
    Po Roku , po Repi po flas per ato pa sharje ??

Nje dite kan me bo haram edhe me dal nqytet .

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga xhamia Lexo Postimin
    Po Roku , po Repi po flas per ato pa sharje ??

Nje dite kan me bo haram edhe me dal nqytet .
    Mvaret se kujt i kendohet dhe per cfar kendohet Xhamia. Nje kenge me fjalor banal eshte haram.

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    02-07-2010
    Postime
    360
    ka ketu ndonje hadithollog ????

nuk e di perse merni mbi vete te komentoni gjera qe nuk keni njohuri apo thene me mire keni fort pak dije, ju lutem mos u futni andej nga se keni vendin

nese do kishte qene haram ose jo kete do e thonin shkurt dhe qarte dijetaret si puna e alkoolit,zinase ,kamates, vjedhjes dhe shume gjerave qe jane ndaluar ,pasi qe ne kuran nuk ka ajet qe flet per muziken atehere burimi i dyte hadithi kete e do e ndalonte apo e ka ndaluar. dihet shume mire klasifikimi i haditheve , dhe vertetimi i tyre, une nuk pashe asnje nga ju te sjelle tekstin origjinal te haditheve te cilet flasin per ndalimin e muzikes

une me kote nuk bera pyetje se a ka ndonje haditholog .

selam

Self Confidence Maska e Gimi3
    Anëtarësuar
    24-10-2006
    Vendndodhja
    Atje ku Fati i përcjell Guximtarët !
    Postime
    1,028
    Keto tema jan stërdiskutuar me qindra here dhe nuk ka nevoj te hapet një temë e tillë kur egzistojn me dhjetra te tilla, te hapura me heret.

Mbyllet tema
    Fitorja Vjen Me Durim , Gëzimi Vjen Pas Dëshprimit Dhe Pas Çdo Veshtirësie Ka Lehtësim .

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •