Close
Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 47
    i/e regjistruar Maska e cool_shqype
    Anëtarësuar
    30-05-2007
    Vendndodhja
    jetoj me lemoshat e nanes natyre
    Postime
    1,024
    Citim Postuar më parë nga Gordon Freeman Lexo Postimin
    nuk mendoj se helenët mund të jenë fise iliro-pellazge por perqendrimi i fiseve ilire ka qene prezent ne shtetin grek ne njefare %

raca dhe preardhja e njeriut percaktohet nga gjitha llojet e testeve te adn-es ,nga provat arkeologjike mund te trashegojne nje kulture te ngjashme por jo edhe te kene preardhjen e njejte

testi i fundit nga igenea

http://www.youtube.com/watch?v=dHcK790GcaY
    SIPAS TESTIT TE MESIPERM I BIE QE NE 4 SHTETE TU JEPET E DREJTA PER TE KERKUAR DHE MEVETESUAR TE DREJTEN E TRASHIGIMISE PREJ ILIREVE........
    NE DUHET TE PROVOJME (DHE SIPAS MENDIMIT TIM NE I KEMI PROVAT) QE JEMI NE PRA SHQIPETARET E SOTEM TRASHIGIMTARET E ILIREVE....
    SA PER DNA E TE TJEREVE LE TA MBAJNE SI NJE KUJTIM .....
    each second is eternity as eternity is now,
    and now, now is forever

Alter ego Moderatus Maska e yllbardh
    Anëtarësuar
    18-08-2007
    Vendndodhja
    as vetë se di.... :)
    Postime
    808
    nuk mendoj se helenët mund të jenë fise iliro-pellazge por perqendrimi i fiseve ilire ka qene prezent ne shtetin grek ne njefare %

raca dhe preardhja e njeriut percaktohet nga gjitha llojet e testeve te adn-es ,nga provat arkeologjike mund te trashegojne nje kulture te ngjashme por jo edhe te kene preardhjen e njejte

Shumica e këtyre ADN testeve që po vijn nga ky drejtim kanë një gjë të përbashkët, gati të gjitha nga këto popullsi të ballkanit përmbajn një % të ADN nga fenikasët!!! Një pyetje shumë e thjeshtë si është e mundur kjo kur dihet shumë mirë se fenikasët s'kan pasur koloni në Ballkan dhe se kjo përqindje kurrsesi s'mundë të arritet me anë të kontakteve tregtare. Pastaj te populli rumun unë s'vrejta asnjë % të vogël të dakëve kur gjithashtu dihet mirë se ky territor në kohën antike ishte i banuar nga dakët. Kështu që validiteti i këtijë testi për mua është ZERO.
    Ndryshuar për herë të fundit nga yllbardh : 08-02-2011 më 20:06
    Shqiptari që derdhë gjak shqiptari nuk meriton të quhet shqiptarë

i/e larguar Maska e Gordon Freeman
    Anëtarësuar
    03-05-2009
    Vendndodhja
    .
    Postime
    2,895
    Shumica e këtyre ADN testeve që po vijn nga ky drejtim kanë një gjë të përbashkët, gati të gjitha nga këto popullsi të ballkanit përmbajn një % të ADN nga fenikasët!!! Një pyetje shumë e thjeshtë si është e mundur kjo kur dihet shumë mirë se fenikasët s'kan pasur koloni në Ballkan dhe se kjo përqindje kurrsesi s'mundë të arritet me anë të kontakteve tregtare. Pastaj te populli rumun unë s'vrejta asnjë % të vogël të dakëve kur gjithashtu dihet mirë se ky territor në kohën antike ishte i banuar nga dakët. Kështu që validiteti i këtijë testi për mua është ZERO.
    veshtire eshte te percaktohet divergjenca e popullsise dhe levizja e kombeve ne shek. pavarsisht ajo qe thua ti per "feniasket" vdeio qe te kam sjelle duhet fokusuar ne ate
    qe shkruhet ne teme : "Helenët mund të jenë fise iliro-pellazge" nga vete titulli
    shihet kjarte qe eshte hipoteze dhe me e shumta qe mund te besh eshte te pretendosh
    asgje me shume.

SOTEM TRASHIGIMTARET E ILIREVE....
    SA PER DNA E TE TJEREVE LE TA MBAJNE SI NJE KUJTIM .....OSE SI NJE FAKT SE C'PERBERJE KA GJAKU I TURE
    ajo qe thua qendron por tema ka nje kuptim tjeter ku thuhet se Helenet si popull antik te kene preardhje ilire ndoshta ka nje perzierje minimale por jo "trashigimtare"

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    12-12-2010
    Postime
    121

Ne shtetin Grek??????Ku???Ne greqine e sotme???Apo ne ate antiken?Ku eshte shenuar ne an-t'iki-t'et Greqia si shtet?.Un nuk po kuptoj nje gje shum elementare jo vetem ne kete forum por edhe ne shum shkrime te ndryshme ne xhiro,se shqiptaret meqe zgjidhen problemin e prejardhjes se tyre,po meren me prejardhjen e grekeve apo te serbeve?apo e kam gabim?Un se pyeta dot gjyshin apo stergjyshin tim se sa kopila la rrugeve te botes qe te merrem me ADNte e hibrideve apo pislleqe te cdo lloj.
    SHQIPTARI,ESHTE ULUR MBI NJE MAL ARI DHE AKOMA PO MENDON KUSH DO T'JA JAPE 10 LEKE SE I DUHEN TI KETE SA PER TE THENE SE KA DHE AI PASURI.

SHTRYDHENI PAK TRURIN DREQI TA HAJE PAK FARE DHE......OPSSSSSS
    SHIHENI ME KUJDES DHE HARTEN ME SIPER,NDANI FJALET,PASTROINI NGA PLERAT OS,IS,ES.

Me sa di une, te pakten keshtu shkruanin horizonti dhe librat nje here, qe pellazget ishin paseardhesit direkt te ilireve dhe te heleneve...
    Por qe mund te kete kundershtare te kesaj ideje..., pasi qe ne shqiptaret jemi kompetente ne ç'do fushe te dijes dhe te jetes.
    Mësoi të tjerët me jetën tënde dhe jo me fjalët e tua

i/e regjistruar Maska e cool_shqype
    Anëtarësuar
    30-05-2007
    Vendndodhja
    jetoj me lemoshat e nanes natyre
    Postime
    1,024
    Citim Postuar më parë nga arbereshi_niko Lexo Postimin
    Me sa di une, te pakten keshtu shkruanin horizonti dhe librat nje here, qe pellazget ishin paseardhesit direkt te ilireve dhe te heleneve...
    Por qe mund te kete kundershtare te kesaj ideje..., pasi qe ne shqiptaret jemi kompetente ne ç'do fushe te dijes dhe te jetes.
    OSE PYESIM MISTERIN NICHOLAS GAXOIANISSS DHE AI NA SQARON SE SI KA RRJEDHUR HISTORIA ........
    each second is eternity as eternity is now,
    and now, now is forever

Alter ego Moderatus Maska e yllbardh
    Anëtarësuar
    18-08-2007
    Vendndodhja
    as vetë se di.... :)
    Postime
    808
    Ndoshta je duke menduar parardhësit e ilirëve, sepse ata kanë qenë më heret se ilirët. Por ka teori se për derisa ilirët janë popull indoevropian pellazgët thuhet se nuk jan IE.
    Shqiptari që derdhë gjak shqiptari nuk meriton të quhet shqiptarë

i/e regjistruar Maska e Fishtani1
    Anëtarësuar
    09-12-2009
    Postime
    1,334

Raca nuk percaktohet nga ADN, dhe Igenea mos perdor se nuk kane asnje studim me origjinen e haplogrupeve dhe pretendimet i kane aspak shkencore dhe askush nuk perdor si reference kete website.

Per tjerat fjale qe perdore, jam dakort me ty.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    11-04-2010
    Postime
    370

Talking

Helenet po jan shqiptar edhe kishin pas shkue ne tunezi,keshtu qe edhe tunezianet
    jan Shqiptar.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    12-12-2010
    Postime
    121
    Niko,qe te flasesh marrzira(per te tjeret)duhet te kesh argumenta.
    Shqiptaret,jan kompetent qe jan shqiptar.Mos shkruaj si te jesh tape.
    Do te vi dhe momenti i duhur qe do te jesh dhe ti shqiptar.

Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •