Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 11
    i/e regjistruar Maska e Nice_Boy
    Anëtarësuar
    25-01-2004
    Vendndodhja
    Larg vendlindjes i pa shpi..
    Postime
    4,220

Thumbs up Saranda mbush arkën, 200 mijë turistë të huaj

Shkon në 200 mijë numri i turistëve që kanë zgjedhur Sarandën për të pushuar. Statistikat që i referohen informacioneve të marra në rrugë zyrtare nga terminali i Portit Detar të Sarandës, si dhe nga pikëkalimet kufitare të Qafë Botës e Kakavijës, flasin për rritje të interesit të turistëve të huaj.

Krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar, Top Channel njofton se flukset e vizitorëve dhe turistëve të shtatë muajve të vitit 2010 vlerësohen 10 për qind më të larta.

Këtë e konfirmon edhe drejtori i Drejtorisë së Turizmit në Bashkinë e Sarandës, Aristotel Bita. Sipas tij, në strukturën e turistëve të këtij viti, pjesën më të madhe e zënë pushuesit vendas, ndërsa të huajt zënë 46 për qind.

Shifra prej 200 mijë turistësh konsiderohet optimiste nga drejtoria e turizmit në bashki, ndërkohë shpresohet që buxheti do të shtohet dukshëm pasi shifrat do të kapin nivelin e 500 mijë pushuesve këtë vit. /Telegrafi/
    Më gënjeu pasuria, jeta vrap më iku shpejt dhe u thinja u dergja u plaka në dhe të huaj do të vdes..

. Maska e illyrian rex
    Anëtarësuar
    11-10-2009
    Vendndodhja
    ne fronin tim
    Postime
    4,491
    Eshte fat i madh qe e kemi Saranden. Une kam qene disa here dhe asnjehere nuk me ka ndodhur qe te merzitem ose te zhgenjehem. Qytet i mire, njerez te dashur, plazhe te mrekullueshme, uji i paster etj....thjesht gjitha te mirat, perveq....

...ka nevoje urgjente qe te asfaltohen rruget qe te dergojne nga rruga kryesore per ne plazh, te zgjerohet rruga Sarande- Ksamil dhe te shtohen kapacitetet e hoteleve dhe apartmenteve.
    Jam i bindur se secilin vit do te kete rritje enorme te turisteve.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    02-07-2010
    Postime
    360
    HAJD se edhe saranden do bejn si durresi, ndertimet pa leje ,uzurpime toke, plazhe te pista, rruge me gropa ,vetem kujdes kur do ngjiti larte me veture neper ata rruge obligatore e keni qe te menri me vete PARASHUTE

. Maska e illyrian rex
    Anëtarësuar
    11-10-2009
    Vendndodhja
    ne fronin tim
    Postime
    4,491
    Citim Postuar më parë nga blueton Lexo Postimin
    HAJD se edhe saranden do bejn si durresi, ndertimet pa leje ,uzurpime toke, plazhe te pista, rruge me gropa ,vetem kujdes kur do ngjiti larte me veture neper ata rruge obligatore e keni qe te menri me vete PARASHUTE
    Nuk thash se eshte sikur ne Ibiza.

Me rendesi eshte se gjerat po shkojne drejt permiresimit, te pelqej ty apo jo.
    Saranda eshte nje margaritar qe do te terheq cdo vit e me shume turist.
    Duhet te ndihesh krenar kur degjon per shtim te turizmit ne tokat tona.

i/e regjistruar Maska e leci
    Anëtarësuar
    14-01-2003
    Vendndodhja
    Goetheanum,Italy
    Postime
    1,742
    Pushues vendas apo pushues te huaj,kjo eshte dilema.Se une e ndjej veten si pushues vendas,por hehehe ska me vend ne statistika,dhe me quajne pushues i huaj.

Nejse,Saranda ngel perher vend i bukur per te kaluar pushimet,por mbas disa ditesh behet pak monotone.
    Quod timor cladis.
    Sed intuitum amet elit vitae est

. Maska e illyrian rex
    Anëtarësuar
    11-10-2009
    Vendndodhja
    ne fronin tim
    Postime
    4,491
    Sipas tij, në strukturën e turistëve të këtij viti, pjesën më të madhe e zënë pushuesit vendas, ndërsa të huajt zënë 46 për qind.
    Ju keshilloj qe se pari te lexoni postimet e pastaj te shkruani.

i/e larguar Maska e Homza
    Anëtarësuar
    24-02-2006
    Vendndodhja
    Ne kat te siperm!
    Postime
    3,092
    Saranda,,,,,,,,,,,,eshte perla e Shqiperise, klima e ktij qyteti nuk ka te krahasur me asnje qytet ne Shqiperi, me vjen mire qe turizmi paska kap kto shifra, une per vete synoj qe mos nje biznes te pakten te kem nje cope toke ne ate vend.....Saranda e pas 20 viteve do jete paralele e Monte Karlos, qartazi ne Sarande do jene vetem milioneret e Shqiperise pse jo edhe te huaj......kush ka mundesi fusni lek atje.

A di ndonje ketu plazhe "te virgjera" ne Sarande ose ne zonat perreth?

Lab 100% Maska e Station
    Anëtarësuar
    26-02-2010
    Vendndodhja
    Shqipëri
    Postime
    6,624
    Citim Postuar më parë nga INFINITY© Lexo Postimin
    A di ndonje ketu plazhe "te virgjera" ne Sarande ose ne zonat perreth?
    Ku ka lene plazh pa "perdhunuar" S.B

i/e regjistruar Maska e Nice_Boy
    Anëtarësuar
    25-01-2004
    Vendndodhja
    Larg vendlindjes i pa shpi..
    Postime
    4,220
    Sarandë, mungesa e rojeve bregdetare problem për pushuesit

Për të kaluar pushimet në skajin më jugor të vendit, në Sarandë duhet të marrësh parasysh se në rast rreziku në det nuk ka kush të ndihmojë, veç të afërmve, miqve apo personave të rastit.

Jemi në fund të korrikut dhe muaji gusht po troket duke shënuar edhe fundin e sezonit të verës, po në asnjë zonë të plazhit në Sarandë nuk ka roje bregdetare, madje as kabina për ta.

Fatmirësisht deri tani nuk ka pasur raste mbytjesh në det, apo të sëmurë për shkak të kontrastit mes temperaturave të larta, por gjithsesi më të rrezikuarit mbeten fëmijët dhe të moshuarit, veçanërisht personat të cilët nuk njohin mirë terrenin, ku ndërthuren shkëmbinjtë dhe uji tepër i thellë e detit Jon. /News24/BalkanWeb/
    Më gënjeu pasuria, jeta vrap më iku shpejt dhe u thinja u dergja u plaka në dhe të huaj do të vdes..

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •