Close
Faqja 6 prej 6 FillimFillim ... 456
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 57 prej 57
    Citim Postuar më parë nga Elytony Lexo Postimin
    Unë nuk e di nëse ju i besoni shkencës por...trupi i njeriut është përbërje e të gjitha elementeve të cilat ndodhën në tokë.Për këtë disa nga kolegëve të tij u tha një anatomistë:"Unë me fakte iu tregojë se trupi i njeriut nuk bën më shumë sesa 3.73$..të gjithë kolegët e tij u habitën duke mos përjashtuar mundësin e kësaj gjëje.
    Anatomisti tregon se duke mbledhur sasinë e elementeve që gjindën në trupin e njeriut ato nuk bëjnë më shumë sesa 3.73$ dhe ky është argument shkencorë se njeriu ka origjinën nga dheu(toka),pa përjashtuar edhe shumë fakte të tjera të cilat i kam botuar në librin tim..."
    -tha ai.

Me nderime!
    Sa lire qe u shiska kilja e robit 3.73$

Shif i her se mos e gjen ne tastjer kete shenjen 3.73% dhe jo 3.73$ se na i ke ul vleren me poshte se mishit te kerricit
    Ndryshuar për herë të fundit nga EuroStar1 : 05-08-2010 më 20:54
    Revolution 1848

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Elytony, pasi qe nuk pergjigjesh ndaj pyetjes time, se si e shpjegon Islami/Kurani krijimin e njeriut te pare (Ademit, Adamit), atehere mendoj se kam te drejte kur them se rrethanat mbi krijimin e Adamit duhen te mirren persiper nga Bibla. Pra Kurani ne kete pjese "komplementohet" nga Bibla.

Kam te drejte sipas teje apo jo?

i/e regjistruar Maska e Elytony
    Anëtarësuar
    09-03-2010
    Vendndodhja
    Kosova(Vushtrria)
    Postime
    1,015
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Elytony, pasi qe nuk pergjigjesh ndaj pyetjes time, se si e shpjegon Islami/Kurani krijimin e njeriut te pare (Ademit, Adamit), atehere mendoj se kam te drejte kur them se rrethanat mbi krijimin e Adamit duhen te mirren persiper nga Bibla. Pra Kurani ne kete pjese "komplementohet" nga Bibla.

Kam te drejte sipas teje apo jo?
    I nderuari im 'chino' Kur'ani e shpjegon në mënyrën e vetme më të duhur krijimin e parë të njeriut dhe etapat e zhvillimit të tij,unë i besojë perderisa edhe shkenca e ka proklamuar këtë gjë. Unë iu admirojë jemi së bashku në një nacionalitet dhe kam dëshirë të mësojë nga ju...
    Bibla është ndryshuar nga dora e njeriut kështu që nuk i ngjan Kur'anit,sepse Kur'ani ka mbetur ashtu siç ka zbritur para 14 shekujve.

...

New York Maska e mario_kingu
    Anëtarësuar
    09-12-2004
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    2,225
    o plako puna qendron keshtu cdo njeri ka besimin e vet

un psh besoj ne zot biblen se kam lexhu ndonjehere edhe pse jam i krishter
    kuranin asnjehere edhe sma ha mendja ti lexhoj
    por prap i rrespektoj per ekzistencen e tyre

p/s per mua ska rendesi ca je mys or krish rendesi ka te jesh njeri edhe te jetosh si ti till mos te jemi kafsh te vrasim ne emer te fes se sja vle

sa per hapsin e temes eurostar para ca kohesh na beje si taliban i pa pare
    brena nje kohe te shkurter na u bere kundra fes me vjen cudi se si
    por prap e mendoj se njerz si puna jote skan cbejn edhe jan tu ofenu njerz te shenjt qoft jesuz apo muhameti kush je ti te gjykosh nje fe qe mijra njerz ne bote i besojn

sa per njeriun nga eshte shpik te them un mer
    ra nga qielli si pika e shiut edhe u shtun deri sa dole ene ti
    p/s kur re ti ja boni zoti mos se ja lash mangut [just kiding have fun dude]
    Partizoni

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-07-2009
    Postime
    567
    Po s'eshte bre shoq ashtu cdo kush e ka Besimin e vet, se nganjehere edhe Besimi te mashtron, se tash une me besu n'lop si Hinduistat pra po i bjen qe Lopa duhet me u qujt si Zot A? Edhe prej kesaj e kemi nje pjes te shpirtit qe duhet me Besu tek Lopa? Tash dmth s'paska rendesi Zoti se cdokush po besojka ne cka dush, dmth Zoti po bjen posht sa qe s'po vlejka kurgja, ose te koka i barabart me Njeriun! Shum e cuditshme.

Kqyre per Respekt mir o me pas ndaj Besimeve te ndryshme po sa jan te verteta ktu nuk ka kurgja qe mundemi me u mbeshtet tek nje FE. Se me u kan kejt e kishin perqafu t'verteten, por problemi eshte qe cdo Fe qysh e ka t'miren e ka edhe t'keqen kshtu qe nuk eshte Bota njesoj ne cdo vend, por gjerat ndryshojn e ketu eshte problemi. Por me Ekzistencen e Njeriut hala kurgja nuk u vertetu as prej Shkences e as pre Fes. Kurse une e quaj MISTER. Se Shkenca shum gjera i thote ndryshe per Ekzistencen tone. E Feja i thote ndryshe dmth kurgja nuk eshte e kjart.

Edhe une jam pro per mendimin tend ne disa sfera t'jetes qe Jeta duhet me u jetu sa t'ki mundesi dil knaqu ka ta then me se shumti, por problemi eshte qe s'knaqen kejt qashtu, por prap nuk duhet me u nvar prej tjerve prap Jeta eshte e mire ne qoftese din me jetu.

Eurostari shum u kallxu King me kete teme, edhe pse u kan ne te kalumen Taliban a cka u ba, e ka pa qe s'ju ka pershtat ajo gje ne vetveten e vet dhe ka pas guxim qe te ndryshoj per ate une mendoj qe Eurostari shum me pelqen me disa tema, po problemi po eshte qe disa po ja kan inati qe po i hap do tema shum me vend, e s'po ka pergjigje t'mjaftushme, e kjo Eurostarin e bon ma King.

Thjesht Njeri kur ta kalon Njeriun quhet: MBINJERI, KSHTU QE S'KA NEVOJ PER ZOT SE E KA MPOSHT NJERIUN QE TE BEHET MBINJERIU. E KUR BEHET MBINJERIU ATEHERE QUHET ZOT. (Fridrih Nice)

Me t'mira njeri e mos me keqkupto najsen.

Ja ku i ke te dhenat e krijimit te njeriut sipas shkences . A permendet ndonje nga keto ne kuran apo bibel ?

Diplomate, American Board of Pathology

Posted St. Valentine's Day, 2000

The table below gives the amount of each chemical element found in the human body, from most to least abundant. For each element, there is the amount in mass units in an averge (70-kilogram) person, the volume of the element, and the length of the side of a cube that would contain that amount of the pure element. Volumes of solid and liquid elements are based on density at or near room temperature (where available). For the gaseous elements (oxygen, hydrogen, nitrogen, chlorine, and fluorine), I chose to use the density of each in the liquid state at the respective boiling point.

Raw data from which this table was made are from Emsley, John, The Elements, 3rd ed., Clarendon Press, Oxford, 1998. This is a great trove of information, which I highly recommend for anyone wishing to learn more about the elements.

Element Mass of element
    in a 70-kg person Volume of
    purified element Element would
    comprise a cube
    this long
    on a side:
    oxygen 43 kg 37 L 33.5 cm
    carbon 16 kg 7.08 L 19.2 cm
    hydrogen 7 kg 98.6 L 46.2 cm
    nitrogen 1.8 kg 2.05 L 12.7 cm
    calcium 1.0 kg 645 mL 8.64 cm
    phosphorus 780 g 429 mL 7.54 cm
    potassium 140 g 162 mL 5.46 cm
    sulfur 140 g 67.6 mL 4.07 cm
    sodium 100 g 103 mL 4.69 cm
    chlorine 95 g 63 mL 3.98 cm
    magnesium 19 g 10.9 mL 2.22 cm
    iron 4.2 g 0.53 mL 8.1 mm
    fluorine 2.6 g 1.72 mL 1.20 cm
    zinc 2.3 g 0.32 mL 6.9 mm
    silicon 1.0 g 0.43 mL 7.5 mm
    rubidium 0.68 g 0.44 mL 7.6 mm
    strontium 0.32 g 0.13 mL 5.0 mm
    bromine 0.26 g 64.2 µL 4.0 mm
    lead 0.12 g 10.6 µL 2.2 mm
    copper 72 mg 8.04 µL 2.0 mm
    aluminum 60 mg 22 µL 2.8 mm
    cadmium 50 mg 5.78 µL 1.8 mm
    cerium 40 mg 4.85 µL 1.7 mm
    barium 22 mg 6.12 µL 1.8 mm
    iodine 20 mg 4.06 µL 1.6 mm
    tin 20 mg 3.48 µL 1.5 mm
    titanium 20 mg 4.41 µL 1.6 mm
    boron 18 mg 7.69 µL 2.0 mm
    nickel 15 mg 1.69 µL 1.2 mm
    selenium 15 mg 3.13 µL 1.5 mm
    chromium 14 mg 1.95 µL 1.3 mm
    manganese 12 mg 1.61 µL 1.2 mm
    arsenic 7 mg 1.21 µL 1.1 mm
    lithium 7 mg 13.1 µL 2.4 mm
    cesium 6 mg 3.2 µL 1.5 mm
    mercury 6 mg 0.44 µL 0.8 mm
    germanium 5 mg 0.94 µL 1.0 mm
    molybdenum 5 mg 0.49 µL 0.8 mm
    cobalt 3 mg 0.34 µL 0.7 mm
    antimony 2 mg 0.30 µL 0.7 mm
    silver 2 mg 0.19 µL 0.6 mm
    niobium 1.5 mg 0.18 µL 0.6 mm
    zirconium 1 mg 0.15 µL 0.54 mm
    lanthanium 0.8 mg 0.13 µL 0.51 mm
    gallium 0.7 mg 0.12 µL 0.49 mm
    tellurium 0.7 mg 0.11 µL 0.48 mm
    yttrium 0.6 mg 0.13 µL 0.51 mm
    bismuth 0.5 mg 51 nL 0.37 mm
    thallium 0.5 mg 42 nL 0.35 mm
    indium 0.4 mg 55 nL 0.38 mm
    gold 0.2 mg 10 nL 0.22 mm
    scandium 0.2 mg 67 nL 0.41 mm
    tantalum 0.2 mg 12 nL 0.23 mm
    vanadium 0.11 mg 18 nL 0.26 mm
    thorium 0.1 mg 8.5 nL 0.20 mm
    uranium 0.1 mg 5.3 nL 0.17 mm
    samarium 50 µg 6.7 nL 0.19 mm
    beryllium 36 µg 20 nL 0.27 mm
    tungsten 20 µg 1.0 nL 0.10 mm
    Notes

Oxygen is the most abundant element in the earth's crust and in the body. The body's 43 kilograms of oxygen is found mostly as a component of water, which makes up 70% of total body weight. Oxygen is also an integral component of all proteins, nucleic acids (DNA and RNA), carbohydrates, and fats.

Rubidium is the most abundant element in the body (0.68 g) that has no known biological role (silicon, which is slightly more abundant, may or may not have a metabolic function).

Vanadium is the body's least abundant element (0.11 mg) that has a known biologic role, followed by cobalt (3 mg), the latter being a constituent of vitamin B12.

The last of the body's elements to be discovered was fluorine, by Moissan in 1886.
    Revolution 1848

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-07-2009
    Postime
    567
    Eurostar shum pun t'mir ke tregu me ate postimin me larte rreth perberjes se Njeriut se cfar lengje trupore ka qe ta kete nje perfekte te Njeriut. Dhe ato jan fakt qe ekzistojn te gjitha Biologjia na tregon per me shum rreth trupit tone.

Faqja 6 prej 6 FillimFillim ... 456

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •