Close
Faqja 4 prej 6 FillimFillim ... 23456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 57
    Citim Postuar më parë nga Njoni-ch Lexo Postimin
    Ademi a.s esht krijuar prej disa lloje dheu,por dhe nga toka jo nga parajsa.....edhe mbylleni kete teme....kush don me shum te din le te shkon te gjen material dhe te lexon per krijimin e ademit as
    Ti thua qe u kriua nga dheu i tokes ? Si i shpjegon keto ajete nga kurani ?

2:36. Po djalli i bëri që ata të dy të mashtrohen në atë (pemë ose xhennetin) dhe i nxori ata nga ajo (e mirë) që ishin në te, e Ne u thamë: "Zbritni (dilni), jeni armik i njëri-tjetrit, e ju deri në një kohë në tokë keni vendbanim dhe dëfrim".
    7:24. (All-llahu) Tha: "Zbritni, jeni armik i njëri-tjetrit. Në tokë ju e keni vendqëndrimin (vendbanimin) dhe përjetim deri në një kohë.
    20:123. Ai (All-llahu) u tha: "Zbritni prej aty që të gjithë, do të jeni armiq të njëri-tjetrit. Nëse u vjen nga Unë udhëzim (libër e pejgamber) kush i përmbahet udhëzimit Tim, ai nuk ka për të humbur (në Dunja) e as nuk ka për të dështuar (në jetën tjetër)".

Te pershendes
    Revolution 1848

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-01-2009
    Postime
    3,263
    me besoni nuk esht interesant kjo qe demonstrojn disa ketu...o burra ose do pyesim e do pergjigjemi aq sa dim ose do heshtim,nuk edi pse esht e domosdoshme te kalojm ne fyerje personale....ndersa sa i perket dikujt qe ofendon profetet vertet sdi cfar te them...po mos besosh ne dicka nuk esht patjeter te ofendosh...ndoshta esht ne pyetje karakteri i njeriut,qe kur ska cka flet i ngel gjeja e fundit per tu nxjer e ajo esht e shara e tjetrit.....

Eurostar un pyeta nje njeri qe vertet ka studiuar kete ceshtje mirepo me nje sms me tha se Ademin Zoti e ka krijuar nga disa lloj dheu prej tokes,e tash pse e krijoi me dhe nga toka dhe e vuri ne parajs ate nuk ma spjegoi sepse me tha se shpejti do e ket ne net nje ligjerat ekstra per krijimin e Ademit a.s keshtuqe me shum skam cka te them,un nga dija ime qe posedoj nuk mund te te pergjigjem me shum ne kete drejtim

dhe nese esht e ruges kur te ket dikush pergjigje ekzakte le ta poston,deri ateher nuk ka nevoj te shkruajm e te ofendohemi,per bes si ne cerdhe esht bere ketu,a nuk ben qe cdo kush te mundohet te ket respekt pak me shum per besimin e tjetrit.....

gjith te mirat
    Jetë e rëndë.......!!!

i/e regjistruar Maska e Elytony
    Anëtarësuar
    09-03-2010
    Vendndodhja
    Kosova(Vushtrria)
    Postime
    1,015
    Përshendetje!
    Citim Postuar më parë nga EuroStar1 Lexo Postimin
    Eltony, te kam thene qe nuk jeni per fe juve. As kuranin nuk e dini. Ja ku e ke
    Hahaha kurse ju nuk e kuptoni mirë gjuhën shqipe...unë iu kam kërkuar ku ndodhet jo se nuk di Kur'anin por mos ju keni gjetur një Kur'an tjetër...sepse askund në këto ajetet më posht nuk thotë se njeriu u krijua në Xhennet(Parajsë).
    2:36. Po djalli i bëri që ata të dy të mashtrohen në atë (pemë ose xhennetin) dhe i nxori ata nga ajo (e mirë) që ishin në te, e Ne u thamë: "Zbritni (dilni), jeni armik i njëri-tjetrit, e ju deri në një kohë në tokë keni vendbanim dhe dëfrim".
    Askund nuk po thotë se njeriun e krijuam në Xhennet...
    7:24. (All-llahu) Tha: "Zbritni, jeni armik i njëri-tjetrit. Në tokë ju e keni vendqëndrimin (vendbanimin) dhe përjetim deri në një kohë.
    As këtu...
    20:123. Ai (All-llahu) u tha: "Zbritni prej aty që të gjithë, do të jeni armiq të njëri-tjetrit. Nëse u vjen nga Unë udhëzim (libër e pejgamber) kush i përmbahet udhëzimit Tim, ai nuk ka për të humbur (në Dunja) e as nuk ka për të dështuar (në jetën tjetër)".
    Me sa po shoh unë dhe me atë dije që kam mbi gjuhën time shqipe askund nuk po shoh të lexojë se njeriu u krijua në Xhennet!!!!

Me nderime!

Epo me hahahaha e ke filluar shkrimin dhe me hahaha e ke dhen pergjigjen.Te uroj gjith te mirat
    Revolution 1848

Anëtarësuar
    09-03-2010
    Vendndodhja
    Kosova(Vushtrria)
    Postime
    1,015
    Epo me hahahaha e ke filluar shkrimin dhe me hahaha e ke dhen pergjigjen.Te uroj gjith te mirat
    Ah,më ke mposhtë këtu mua me teorit e mia,por jo me teorit e Kur'anit i nderuari im. Edhe njëherë të lumt sepse jeni njeri i zgjuar mendojë unë por jeni sa një çime larg së vërtetës(Islamit). Për më shumë nëse do unë iu tregojë me argumente kur'anore se nuk u krijua njeriu në Parajsë.

Me nderime...

Anëtarësuar
    09-03-2010
    Vendndodhja
    Kosova(Vushtrria)
    Postime
    1,015
    1.PARIMI I PARE
    Të gjithë ne nëse shikojm nga larg në një shkretëtirë do shohim nga larg një liqe,por kur afrohemi e shohim se nuk ka asgjë vetëm se rërë,pra kjo është fotomorgamë(mashtrim i mendjës,shqisës).Poashtu kjo ndodhë edhe nëse fusim në gotën e qajit një lugë,EuroStar1,e luga na duket e thyer por nuk është në realitet sepse gabon shqisa dhe gjykimi ynë. Askush nga ne nuk ka qen ndonjëherë nuk Xhungël e as në Taiwan por thellsishtë besojm në ekzistencën e tyre...të gjithë njerëzimi i pranon si të vërteta luftërat e Lekës së Madh dhe ndertimin e xhamisë nga Halid bin Velit edhepse ne nuk kemi marr pjesë në betejat e Lekës e as që kemi qen prezent në ndertimin e Xhamisë nga Bin Velid...nuk i kemi përceptuar me shqisat tona(as nuk i kemi parë,as dëgjuar...),por prap se prap besojm në vërtetësin e tyre sepse janë përcjellur në histori si të vërteta nga njerëzit e sinqert! Dhe po të ia bëj çdokush vetës së tij një pyetje mendimtare...do të shoh se gjërat në të cilat beson dhe nuk i ka parë,as ndjerë,janë në numër shumë më të madh sesa ato që i ka parë dhe ndjerë me shqisat e tij(ngjarjët historike,betejat të ndryshme,qytete,kontinente,yje...personalitete të shumta etj etj).
    Pra,nga parimi i parë përfituam:"Shqisat mund të gabojnë...dhe jo çdo gjë është vetëm aq sa përceptojnë shqisat tona...".

Këtu çdokush mund të thotë se shohim dhjetë pika,por JO nuk është kjo e tëra!!!!
    -2.PARIMI I DYTE
    Pra mësuam se shqisat gabojnë EuroStar1,sepse receptori i cili i dërgon informacionet në tru...pastaj mendja i kthen ato të deformuara dhe shqisa jonë gabon. Shembulli i njeriut dhe shqisave të tij është sikur shembulli nëse një njeri në një kështjellë e fusim në qelinë e saj dhe ia hapim disa vrima...Kështjella është trupi i njeriut,i burgosuri(njeriu) është shpirti kurse vrimat janë shqisat e tij.Dhe ia hapim disa vrima,në pjesën lindore një vrim përmes së cilës ai sheh një livadh të gjelbëruar,pastaj në pjesën veriore një vrimë nga e cila dëgjon rrjedhjën e ujit të lumit(shqisa e të dëgjuarit)...tani lind pyetja a ka mundësi që në mes lumit dhe livadhit të ekzistojë një kopsht i bukur,por që ne nuk kemi vrimë(shqisë) për t'a përceptuar(parë) atë kopsht...gjegjësisht a kemi drejt t'a mohojm një gjë vetëm pse nuk kemi shqisë për përceptimin e saj???! Nuk kemi drejt EuroStar1 dhe nëse thuani PO më bëni të dyshojë në mençurinë tuaj!!!!! Sepse ne e dim dhe jemi të bindur se ekziston shtypja atmosferike edhepse nuk kemi shqisë t'a përceptojm këtë(shtypjën atmosferike),por kur e marrim barometrin atëherë e shohim dhe bindemi për këtë...poashtu ne nuk i shohim rrezët ultraviolete por kur përdorim mjete të sofistikuara atëherë i shohim ato,apo jo EuroStar1???!
    Pra, nga parimi i dytë përfituam se:"Nuk kemi të drejt t'a mohojm ekzistencën e diçkaje vetëm pse nuk kemi shqisë për t'a përceptuar atë".

Edhepse Zoti nuk shihet ky është vetëm një nga të panumërt argumentët që vërtetojn ekzistimit e Tij...apo jo EuroStar1???!!
    Për këtë gabim amatoreskë dhe mjaft injorantë...i pabesë,mendim farësosur,i pavlerë..shumë njerëz nuk besojn në Zotin Një,as në botën tjetër,as në Melaike(engjujtë),vetëm pse nuk i shohin..a kanë drejt tani????!!! Me të vërtetë kjo le të mbetët në ndërgjegjien e çdokujt,EuroStar1,sepse unë nuk po kam kohë për të humbur me njerëzit të cilët nuk mendojnë në mënyrë të shëndoshë,nejse edhe une i till kam qen mirpo fal Zotit jam këtu ku jam!!!!!!

Me nderime!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Scion : 25-09-2011 më 06:16

Anëtarësuar
    09-03-2010
    Vendndodhja
    Kosova(Vushtrria)
    Postime
    1,015
    Mezi pres qe te me trgosh qe njeriu nuk eshte kriuar ne parajs, sapo te kesh kohe shkruaj dicka rreth kesaj, por kujdes, sepse mund te keshe kontradita dhe une mezi pres qe te zej me fjalet e tua
    E pranojë me plot vetëdije se në fjalët e mia mund të ketë kundërthënie,mirpo jo në ato të Kur'anit që janë fjalë të Pagabueshmit,Zotit Një!

Me nderime...

Citim Postuar më parë nga Elytony Lexo Postimin
    ...
    Keto vende qe ti ke permendur me lart, i kan pare te gjithe, ndersa ato qe ka treguar profeti, i ka pare sipas tije vec ai, tani cfar te besojm ne ? ate qe ke pare vetem ai, apo ate qe e ka pare me shum se gjysma botes, por disa vete nuk e kan pare.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Scion : 25-09-2011 më 06:17
    Revolution 1848

Anëtarësuar
    09-03-2010
    Vendndodhja
    Kosova(Vushtrria)
    Postime
    1,015
    Keto vende qe ti ke permendur me lart, i kan pare te gjithe, ndersa ato qe ka treguar profeti, i ka pare sipas tije vec ai, tani cfar te besojm ne ? ate qe ke pare vetem ai, apo ate qe e ka pare me shum se gjysma botes, por disa vete nuk e kan pare.
    Ahhh breh!!!!...në rregull sidoqoftë unë do vazhdojë të tregojë realitetit e çdo gjëje. Njëherë dola sepse kam kohën e namazit por shpresojë kthehem pas pak,kërkojë falje i nderuari im EuroStar1.

Me nderime!

i/e regjistruar Maska e Fishtani1
    Anëtarësuar
    09-12-2009
    Postime
    1,334
    Citim Postuar më parë nga Robi I Allahut Lexo Postimin
    Me emrin e All-llahut, Mëshiruesit, Mëshirëbërësit!

112:1. Thuaj: Ai, All-llahu është Një!
    112:2. All-llahu është Ai që çdo krijesë i drejtohet (i mbështetet) për çdo nevojë.
    112:3. As s’ka lindur kë, as nuk është i lindur.
    112:4. Dhe Atij askush nuk i është i barabartë.
    Jo be, mos bo hajgare.

Faqja 4 prej 6 FillimFillim ... 23456 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •