Close
Faqja 2 prej 6 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 57
    [ MUSLIM SUNNIT' ]
    Anëtarësuar
    14-12-2007
    Vendndodhja
    Mitrovicë/Tavnik City
    Postime
    184
    Citim Postuar më parë nga extreme Lexo Postimin
    Eh sa keq qe nuk din te pergjigjesh . Njeriu u krijua nga dheu e majmuni nga Zoti a ? ahhaha .
    Shpresoj te mjafton ky ajet Kur'an-or.
    96:1. Lexo me emrin e Zotit tënd, i cili krijoi (çdo gjë).
    Do te thotë krijoi majmunin njeriun dhe qdo gje besoj se e ke te qart..
    Jezusi (Isai a.s) është sikurse edhe gjithë profetët tjerë rob i zgjedhur dhe i dërguar i Allahut.

i/e regjistruar Maska e extreme
    Anëtarësuar
    29-04-2005
    Postime
    1,272
    Citim Postuar më parë nga f.Tahiri Lexo Postimin
    Shpresoj te mjafton ky ajet Kur'an-or.

Do te thotë krijoi majmunin njeriun dhe qdo gje besoj se e ke te qart..
    Ne rregull de , po Zoti njeriun e krijoj prej dheut , po majmunit prej ckafit e krijoj Zoti , mos e krijoj prej asgjeje ?
    We are all Aliens

Citim Postuar më parë nga blueton Lexo Postimin
    ne kuran nuk ka por ka ne hadithe te profetit, hulumto pak andej nga hadithet dhe doe gjesh

per deri sa ne parajse rrjedhin lumej ,besoj qe ka toke sepse lumejte shkojne mbi dhe dhe jo ne qiell.

per Zotin nuk ka nevoje te kerkoje apo te gjeje dhe ne parajse ,ai thjeshte thot behu dhe behet, por Zoti njeriun e krijoi ne etapa qe me vone ju ta kuptoni se si e krijoi njeriun, kete e verteton shkenca ndersa se ju nuk e kuptoni ajo eshte problem i juaji e jo i Zotit,
    thote ne kuran ne do ti shpallim argumentet tona ne horizont qe ti shihni ju, dhe ne kemi bere argumente per ata njerez qqe logjikojne dhe mendojne ,nuk eshte e rastit qe perdore fjalet LOGJIKOJNE DHE MENDOJNE,prandaj me pak flisni dhe me shume punoni ,mendoni dhe logjikoni

Atehere i bie qe ne jemi krijuar nga dheu i parajses dhe jo nga dheu i tokes..! Hmm Prandaj nuk bejm hajer ne ketu ne toke, se nuk eshte dheu yne.

Me kujtohet nje hadith , qe njeri kishte pyetur nje besimtar se si do digjet Djalli me zjarr kur ai eshte krijuar vete nga zjarri. Dhe besimtari mori nje cope dhe nga toka dhe e goditi ne fytyre dhe ai tha Ooo me vrave...e shikon pra edhe ti je krijuar nga dheu , por kur te godita me dhe , ty te dhembi goditja..
    Buhariu dhe muslimi

A mos bie ne kundershtim kjo, sepse besimtar e ka goditur me dhe toke dhe jo me dhe parajse
    Ndryshuar për herë të fundit nga EuroStar1 : 25-07-2010 më 06:59
    Revolution 1848

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    01-07-2010
    Vendndodhja
    mbi token
    Postime
    2
    Citim Postuar më parë nga EuroStar1 Lexo Postimin
    Sipas librave fetare njeriu u krijua nga dheu, por, po sipas librave fetare njeriu i pare u kriua ne parajse. Lind pyetja: Edhe parajsa eshte me "dhe" sic eshte toka ?

Problemi qendron se: Nese fetaret pohojn ose mohojn per dheun ne parajse , duhet te perballen me kunderthenjet qe gjenden ne librat fetare " Bibla dhe Kurani" Per sa i perket krijimit te njeriut me ane te dheut.

Citatet e Bibles dhe Kuranit per krijimin e " njeriut dhe parajses " bien ne kundershtim 100% me njera tjetren (Krijimin e njeriut nga dheu). Nga pertesa nuk po sjell citate, por nese eshte e nevojshme do sjell argumenta nga librat fetare per keto absurditete, qe njerzit sot e kesaj dite nuk i kushtojn rendesi dokrave te ketyre librave
    natjetani une jam musliman, sigurisht, nuk e di a ban me postu ketu me tregoni nese nuk ban.

Eurostar desha me te than se nuk ke menduar thelle per kete ceshtje. a ban me m'tregu se ku shkon trupi i njeriut pasi ai vdes? a shkon ne parajs apo shkon ne tok? a ban gjithashtu me tregu se ku ne kuran dhe ne bibel thote se trupi i baltes i njeriut do te shkoj ne parajs? sa e di une ato thojn se shpirtat do te shkojn e jo trupi fizik i baltes ose i dheut.

i/e regjistruar Maska e extreme
    Anëtarësuar
    29-04-2005
    Postime
    1,272
    Citim Postuar më parë nga f.Tahiri Lexo Postimin
    po ndoshta nga asgjeja nuk e di te them te drejten per ata qe se di smundem te them asgje.. mirpo nje sen qe di me te than osht
    se qka je ka sheh me sy ti, e qka sje ka sheh osht e krijuar nga all-llahu subhana ve te ala.

Nga asgjeja i krijua cdo gjeja , pas krijimit te cdo gjes ne te u krijuan gjera te ndryshme si planete , sisteme diellore galaxi e gjith qka qe ka ne univers , une e besoj se Zoti krijoj gjith qka dhe asaj qka ai krijoj i vuri ligje pra ligjet e natyres , ne univers e dim mire se evoulon gjith qka , a mos vall njeriu nuk eshte pjes e universit te mos i nenshtrohet ligjeve te natyres te cilat i ka krijuar Zoti , po ti besojm feve ateher na del se njeriu eshte gjeja e vetme ne univers qe nuk i nenshtrohet ligjeve te natyres .
    We are all Aliens

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    Sipas librave fetare njeriu u krijua nga dheu, por, po sipas librave fetare njeriu i pare u kriua ne parajse. Lind pyetja: Edhe parajsa eshte me "dhe" sic eshte toka ?

Problemi qendron se: Nese fetaret pohojn ose mohojn per dheun ne parajse , duhet te perballen me kunderthenjet qe gjenden ne librat fetare " Bibla dhe Kurani" Per sa i perket krijimit te njeriut me ane te dheut.

Citatet e Bibles dhe Kuranit per krijimin e " njeriut dhe parajses " bien ne kundershtim 100% me njera tjetren (Krijimin e njeriut nga dheu). Nga pertesa nuk po sjell citate, por nese eshte e nevojshme do sjell argumenta nga librat fetare per keto absurditete, qe njerzit sot e kesaj dite nuk i kushtojn rendesi dokrave te ketyre librave
    Po mar disa shembuj per ti dhen spjegim pytjes tuaj.
    Njerzit dikur arrinin brenda dite te bejn tregti me kuaj deri ne njizet klm larg shtepive ,po ti thoje ati se nji dit njeriu do bej tregti lart shtepis edhe 500 klm e me teper a do i besonte njeri para 300 apo me teper vitesh (dhe prap te kthehej ne shpi). Toka esht shum afer me parajsen ne krahasim me tokat e Zotit dhe per te sishte problem fare. I Madhrishmi All-llahu alem e krijoi token e lere me nji meter kub dhe apo edhe me teper
    Allahu thot behu dhe ai ralizon planin ose projektin e tij edhe pa then fare.
    All-llahu xh.h krijoi edhe me te nderlikuar sipas logjikes son
    ,andaj nese bejm pak analiz te thjesht nuk do duhej ta marim si diq te pa mundur krijimin e njeriut.
    Vetem ta shiqojm kto hapsir toksore me dheun ose token
    nuk do mereshemi me qeillin.

Kure ke landen e par esht leht ,pore edhe at'her esht rezultat i deshires se All-llahut fal i qofshim.
    Allahu xh .h Krijoi gjith ate qe e shofim e nuk e shofim ,vetem ata qe kan humb arsyen .

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    02-04-2010
    Vendndodhja
    unided states of europe
    Postime
    682
    Si bibla ashtu dhe kurani jane dy ibra te shejte qe meritojne respekt,ashtu sic duhen respekuar dhe fete e ndryshme.Nuk besoj se une personalisht kam aftesine te kritikoj apo ti injoroj ato libra te shejte.
    Mbetem ke mendimi im se feja eshte opium per popullin.
    Per kombin tone fete i kane sjelle deme te pallogariteshme.
    Nga 1990 feja me asimiluse eshte ajo ortodokse. Imagjinoni..ne krye te saje eshte nje grek.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Scion : 25-09-2011 më 06:04

Citim Postuar më parë nga HEN-RI Lexo Postimin
    Si bibla ashtu dhe kurani jane dy ibra te shejte qe meritojne respekt,ashtu sic duhen respekuar dhe fete e ndryshme.Nuk besoj se une personalisht kam aftesine te kritikoj apo ti injoroj ato libra te shejte.
    Mbetem ke mendimi im se feja eshte opium per popullin.
    Per kombin tone fete i kane sjelle deme te pallogariteshme.
    Nga 1990 feja me asimiluse eshte ajo ortodokse. Imagjinoni..ne krye te saje eshte nje grek.
    Shoku , je ne kontradit, nese e ke ven re
    Revolution 1848

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    02-04-2010
    Vendndodhja
    unided states of europe
    Postime
    682
    Shoku , je ne kontradit, nese e ke ven re
    Jane te shejte per ata qe besojne dhe jo per mua qe si besoj aspak,por kjo sme jep te drejte ti gjykoj dhe te dal ne konkluzione te gauara.
    I mbetem mendimit se FEJA ESHTE OPIUM PER POPULLIN dhe QE FEJA E SHQIPTARIT ESHTE SHQIPTARIA.

Citim Postuar më parë nga HEN-RI Lexo Postimin
    Jane te shejte per ata qe besojne dhe jo per mua qe si besoj aspak,por kjo sme jep te drejte ti gjykoj dhe te dal ne konkluzione te gauara.
    I mbetem mendimit se FEJA ESHTE OPIUM PER POPULLIN dhe QE FEJA E SHQIPTARIT ESHTE SHQIPTARIA.
    OK , por ata qe besojne , nuk kan pse marin pjese tek ky nenforum, megjithse , fetaret nuk respektojn njeri tjetrin , dashkan respekt nga ne
    Revolution 1848

Faqja 2 prej 6 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •