Close
Faqja 0 prej 6 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 57

Talking Dhé në parajsë?!

Sipas librave fetare njeriu u krijua nga dheu, por, po sipas librave fetare njeriu i pare u kriua ne parajse. Lind pyetja: Edhe parajsa eshte me "dhe" sic eshte toka ?

Problemi qendron se: Nese fetaret pohojn ose mohojn per dheun ne parajse , duhet te perballen me kunderthenjet qe gjenden ne librat fetare " Bibla dhe Kurani" Per sa i perket krijimit te njeriut me ane te dheut.

Citatet e Bibles dhe Kuranit per krijimin e " njeriut dhe parajses " bien ne kundershtim 100% me njera tjetren (Krijimin e njeriut nga dheu). Nga pertesa nuk po sjell citate, por nese eshte e nevojshme do sjell argumenta nga librat fetare per keto absurditete, qe njerzit sot e kesaj dite nuk i kushtojn rendesi dokrave te ketyre librave
    Revolution 1848

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    02-04-2010
    Vendndodhja
    unided states of europe
    Postime
    682
    Citim Postuar më parë nga EuroStar1 Lexo Postimin
    Sipas librave fetare njeriu u krijua nga dheu, por, po sipas librave fetare njeriu i pare u kriua ne parajse. Lind pyetja: Edhe parajsa eshte me "dhe" sic eshte toka ?

Problemi qendron se: Nese fetaret pohojn ose mohojn per dheun ne parajse , duhet te perballen me kunderthenjet qe gjenden ne librat fetare " Bibla dhe Kurani" Per sa i perket krijimit te njeriut me ane te dheut.

Citatet e Bibles dhe Kuranit per krijimin e " njeriut dhe parajses " bien ne kundershtim 100% me njera tjetren (Krijimin e njeriut nga dheu). Nga pertesa nuk po sjell citate, por nese eshte e nevojshme do sjell argumenta nga librat fetare per keto absurditete, qe njerzit sot e kesaj dite nuk i kushtojn rendesi dokrave te ketyre librave
    Demakogji ka edhe ne fe qoft kjo myslimane apo e krishtere.Megjithate si kurani dhe bibla jane te shkruar po nga njerezit dhe jane teper te veshtira per tu kuptuar .
    Thashe pra demakogjira fetare....se si lindi njeriu...kete vetem shkenca ju ka afruar sado pak d.m.th e kemi prejardhjen nga majmuni...pallavra me oke( sipas kendveshtrimit tim)
    Nje gje eshte e siguret FETE JANE OPIUM PER POPULLIN!
    TE VRASESH NE EMER TE ZOTIT? eshte absurditet duke ditur( simbas dokrrave fetare) qe ai eshte babai yne...atehere lind pyetja legjitime a mund te vrase babai birin e tije?.....e bla bla bla.....

Tahir a ke pergjigje per temen ?
    Ka dhe ne parajs apo jo ?
    Ndryshuar për herë të fundit nga darwin : 24-07-2010 më 20:33
    Revolution 1848

[ MUSLIM SUNNIT' ]
    Anëtarësuar
    14-12-2007
    Vendndodhja
    Mitrovicë/Tavnik City
    Postime
    184
    Tahir a ke pergjigje per temen ? nese jo, mjafton te ikesh nga ketu.
    Ka dhe ne parajs apo jo ?
    Me siguri qe duhet te ket sepse osht e natyrshme edhe pse skam njohuri lidhje me kete, do shpresoj te gjej ndonje ajet kur'an-or qe flet per kete dhe do te pergjigjem.
    gjitha te mirat.
    Jezusi (Isai a.s) është sikurse edhe gjithë profetët tjerë rob i zgjedhur dhe i dërguar i Allahut.

Citim Postuar më parë nga f.Tahiri Lexo Postimin
    Me siguri qe duhet te ket sepse osht e natyrshme edhe pse skam njohuri lidhje me kete, do shpresoj te gjej ndonje ajet kur'an-or qe flet per kete dhe do te pergjigjem.
    gjitha te mirat.
    Ne kuran nuk ka ajet ne lidhje me dheun ne parajs.
    Ma shpjego ku e gjeti Zoti dheun qe krijoji njeriun ne parajs ?
    Sepse njeriu eshte krjuar nga dheu, apo jo?
    Revolution 1848

[ MUSLIM SUNNIT' ]
    Anëtarësuar
    14-12-2007
    Vendndodhja
    Mitrovicë/Tavnik City
    Postime
    184
    Aha me sa e kuptoj une ti ke ket problem, se ku e gjeti zoti dheun..Ai (All-llahu) eshte i plotfuqishem qe krijoj qiejt dhe token xhennetin, xhehnemin,
    dhe ademi a.s ishte ne xhennet me gruan e ti haven, dhe ata i mashtroj iblisi (shejtani i mallkuar) dhe all-llahu i zbriti ne tok..
    do te thot se kur ata ishin ne xhennet edhe toka ishte e krijuar, ende se kam kryer pergjigjien kam edhe diqka per te shtuar deri sa te gjej se si osht renditja e krijimit sipas islamit..
    t'pershendes
    Jezusi (Isai a.s) është sikurse edhe gjithë profetët tjerë rob i zgjedhur dhe i dërguar i Allahut.

Aha me sa e kuptoj une ti ke ket problem, se ku e gjeti zoti dheun..Ai (All-llahu) eshte i plotfuqishem qe krijoj qiejt dhe token xhennetin, xhehnemin,
    dhe ademi a.s ishte ne xhennet me gruan e ti haven, dhe ata i mashtroj iblisi (shejtani i mallkuar) dhe all-llahu i zbriti ne tok..
    do te thot se kur ata ishin ne xhennet edhe toka ishte e krijuar, ende se kam kryer pergjigjien kam edhe diqka per te shtuar deri sa te gjej se si osht renditja e krijimit sipas islamit..
    t'pershendes
    Ok Tani je ne teme fiks fare, po pres
    Te pershendes edhe une
    Revolution 1848

don't bother me Maska e Apollyon
    Anëtarësuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    Sipas librave fetare njeriu u krijua nga dheu, por, po sipas librave fetare njeriu i pare u kriua ne parajse.
    Njeriu eshte krijuar ne toke, jo ne parajse. Pasi u formua toka, atehere u krijua edhe njeriu.

Per te gjet difektet e ktyre librave fetar, ka gjera te tjera sa te duash, por jo ky rast. lol
    There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    02-07-2010
    Postime
    360
    ne kuran nuk ka por ka ne hadithe te profetit, hulumto pak andej nga hadithet dhe doe gjesh

per deri sa ne parajse rrjedhin lumej ,besoj qe ka toke sepse lumejte shkojne mbi dhe dhe jo ne qiell.

per Zotin nuk ka nevoje te kerkoje apo te gjeje dhe ne parajse ,ai thjeshte thot behu dhe behet, por Zoti njeriun e krijoi ne etapa qe me vone ju ta kuptoni se si e krijoi njeriun, kete e verteton shkenca ndersa se ju nuk e kuptoni ajo eshte problem i juaji e jo i Zotit,
    thote ne kuran ne do ti shpallim argumentet tona ne horizont qe ti shihni ju, dhe ne kemi bere argumente per ata njerez qqe logjikojne dhe mendojne ,nuk eshte e rastit qe perdore fjalet LOGJIKOJNE DHE MENDOJNE,prandaj me pak flisni dhe me shume punoni ,mendoni dhe logjikoni

i/e regjistruar Maska e extreme
    Anëtarësuar
    29-04-2005
    Postime
    1,272
    sa mire qe din te pysesh, majmuni eshte krijuar nga zoti (Y)

Eh sa keq qe nuk din te pergjigjesh . Njeriu u krijua nga dheu e majmuni nga Zoti a ? ahhaha .
    We are all Aliens

Faqja 0 prej 6 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •