Nuk kam c'te them tjeter, pos te perseritem: E pershendes mendimin tend, i cili shperfill mendimin e Allahut. Por - e perseris - ishte fjala per "pse"-hun, per burimin e urrejtjes qe qendron prapa rrefimeve tua. Une kete burim e shoh - sic thashe me lart dhe sic e argumentova ne menyre te pakundershtueshme nga ti - tek Kurani.
ti e pershendete mendimin tim , sepse e kuptove drejt ,
ata qe "urrejne" , se kane kuptuar drejt,
prandaj thashe se; me cfar sysh e lexon kuranin.
mendimi im per ta dhe per shumicen derrmuese eshte se jane te devijuar ,
nuk jane ne rruge te Zotit
mendimi im nuk e shperfill mendimin e Zotit, ky mendim ka dale si rrezultat i kuptimit qe kam marre une mbi kuranin,
nuk mund te shihet nje verset ne vecanti , por i gjith kuptimi ne pergjithesi
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bani : 23-07-2010 mė 12:51
Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT
mendimet si te xherir cojne ne situata te tilla si kto pamja ne egjipt midis myslimaneve dhe te krishtereve , qe edhe pse jane nje popull po ndodhin gjera qe nuk duhej te ndodhin,
prandaj e them se duhen keto mendime te zhduken sa eshte heret nga zemrat e disa "shqiptareve",
shikoni edhe kur intervistohen te krishteret , do te kuptoni shume ne keto pamje;
dhe keto , jane pamje te tmerrshme, mos ti nenvlehtesojme ;
perkthim i kuranit nga Yusuf Ali;
2:256 Let there be no compulsion in religion: Truth stands out clear from Error: whoever rejects evil and believes in God hath grasped the most trustworthy hand- hold, that never breaks. And God heareth and knoweth all things.
pra ; nuk ka dhune ne fe, eshte perkthimi i fjaleve me germa te zeza
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bani : 23-07-2010 mė 13:35
Po po, mendimi yt e shperfill mendimin e Allahut. E shperfill kete mendim ketu:
5: 72: Vertet, jobesimtare jane ata qe thone se "Allahu eshte asgje tjeter, por Mesia, i Biri i Marias"
Mendim me te qarte se kete nuk do te gjesh.
Por ti ne nje menyre ke te drejte. Sepse ka edhe sure kontrare. Keto sure mendimi yt nuk i perfill. Te thashe me lart: Kurani eshte konktradiktor, nje supe normash e vlerash. Pa e kuptuar Zotin si nje instance te luhatshme, te pavendosur, labile qe mendon here keshtu, here ashtu, nuk mund ta shohesh Kuranin si liber te Zotit.
Ne rezultat as une nuk bej me shume kur e refuzoj Kuranin. As une nuk i refuzoj suret e mira qe i ka. Te mira jane per mua ato qe perputhen me kushtetuten dhe ligjet valide per neve shqiptaret. Suret te cilat i citon ti, i cmoj edhe une. Ato tjerat qe i citova une, ato e kane vendin ne shporte te mbeturinave. Pasi qe Allahu ka deklaruar vete ne Kuran, se besimi i disa sureve, por mosbesimi i disa tjerave, eshte nje mosbesim ne Allahun, mendoj se ti dhe une jemi shperfilles te Allahut, kur i "zgjedhim" vetem ato sure qe na "pershtaten".
Mos i bje rrotull e rrotull, thuaje troc si burre: Kafir jam dhe une.
dhe ti mendon se cdo i krishter ka kete mendim?5: 72: Vertet, jobesimtare jane ata qe thone se "Allahu eshte asgje tjeter, por Mesia, i Biri i Marias"
shum te krishter jan thjesht te krishter sepse ashtu ishin prinderit e tyre ,
dhe po kshu , shum myslimane jane kshu sespe thjeshte ishin edhe prinderit e tyre,
kjo sdo te thote se ata nuk mund te besojne thelle ne shpirtin e tyre te njejtin Zot, Krijues, Te Plotfuqishem,
une t'a shpjegova dhe shpare , e te njejten po them dhe tani,
pra, ne ckuptim eshte perdorur fjala"i krishter",eshte perdorur per ata qe i mbeshteten dhe besjojne Zotin , une jam rritur me te krishter , nuk ndyrshon aspak botkuptimi per Zotin per asnjerin nga ne, per Ate Zot qe kemi si botkuptim shpirteror, Krijues , Te Plotfuqishem.
per mua eshte e qarte, por eshte fakt se po kerkove rruge per t'a keqkuptuar edhe gjen, por un nuk jam ketu per te mbushur mendjen asnjerit ,
edhe serbet mbeshteteshin ne rezoluten 1244 te okb, ama dhe gjykata e hages tha , me kete rezolute kemi pasur tjeter gje per qellim.,
serbet vete e kerkuan gjykimin ne hage , nuk e prisnin si duket kete komentim te 1244-tres.
prandaj qe edhe per mua eshte me se e qarte verseti , per ty ka kunderthenie , po te ishte keshtu do besonim te gjithe te njejtat gjera, por njeriu ka dhe syte e brendshem pervec atyre te jashtem, dhe ato te brendshmit , jane te ndryshem , nuk jane te njete.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bani : 23-07-2010 mė 16:09
ore me duket se nuk e njef realitetin e shqiperise mire ti ....
ne shqiperi vetem 12 % e popullsise jan musliman ...
orthodoxet jan me shume ne numer , te gjithe kristianet jane me shume se dyfishi i muslimaneve ...
Pra meqe je nga kosova nuk te bje shume ty te thuash kush eshte shqiptar apo jo ,
Si behet qe 99 % e muslimaneve ne kete forum jane nga kosova edhe maqedonia ?
Nuk ju tregon dicka kjo ? Se mua me tregon shume ... qe ju ose do beheni njerez pa extremizem ose punet nuk do ti kemi mire ...
Ju silleni sikur jeni banoret e shqiperise .... ka limite mos i tejkaloni ...
chino,
mosperkthimi i fjales Allah nga arabishtja ne shqip ne kuran ka cuar ne dizinformimin e kuptimit te kuranit, si dhe fjale te tjera ,
thelbi dhe i gjithe devijimi vjen per shkak te ketij emri,
jep pershtypjen per dicka arabe , e jo mbarnjerzore,
ky eshte problemi nr "NJI" dhe njekohesisht edhe shkaku per arabizim , e si rrjedhoje edhe per terrorrizem, sepse te arabizohesh do te thote te te dhimbset palestina, iraku, afganistani, ben ladeni, si dhe te urresh amerikanet, perendimin dhe cdo gje qe eshte kunder politikes arabe.
dhe kjo "fjale" duhet te jete edhe piknisja per korigjimin e gabimeve,
kete nuk mund t'a beje kush me mire sesa shteti,
duhet nje perkthim prefesional i kuranit, me gjuhetare e profesore dhe te jete ne nje tirazh qe te mund te sfidoje 1 000 000 kopjet e mbretit 'Fahd"
=bani;2803864]chino,
bani me keto qe po thua po tregon se je nje musliman i devijuar kush te ka dhen te drejten te gjykosh per emrin ALLAH dhe qka di ti per ket emer a ke studiuar ndonje shkenc islame apo e ke nga koka jotemosperkthimi i fjales Allah nga arabishtja ne shqip ne kuran ka cuar ne dizinformimin e kuptimit te kuranit, si dhe fjale te tjera ,
thelbi dhe i gjithe devijimi vjen per shkak te ketij emri,
jep pershtypjen per dicka arabe , e jo mbarnjerzore,
bani asnje gjuh ne bot nuk mund te perkthehet prefekt ashtu siq eshte dhe per te qen sa me origjinal ne i perdorim gjuhen arabe per te qen origjinal e jo per tu ber arab sepse nese perkthehet ne nje gjuh tjeter ajo nuk eshte origjinal dhe i humb kuptimi
une te pys ti qfar muslimani je a i pranon dhe plotson kushtet e imamit dhe te islamit apo ndoshata gjysmen e tyre i mohon siq e mohon ne te shumten e rasteve synetin siq e mohon shamin dhe siq e mohon emrin ALLAH , a e fal namazin ti dhe ne qfar gjuhe e fal ate apo ndoshta vetem emrin e ke dhe nuk e praktikon islamin?
eshte nje sekt i cili quhet ahmedi dhe ate e kan kriju anglezet ne indi per te ber perqarjen e muslimaneve dhe ata e besojn vetem kuranin dhe asgje tjeter ndoshta edhe ti je prej tyre
mirpo te them me sa kem njohuri une me mohu emrin ALLAH , me mohu shamin ,mi mohu hadithet te cilet jan te pranuar nga e gjith bota islame del prej feje dmth nuk je musliman nuk je musliman nese nuk i pason dietaret por punon sipas epshit tuaj personal sepse ne si musliman jemi te oblguar ti pasojm dijetaret
feja islame na ka mesu qe muslimani eshte si nje trup dhe nese nuk e din nese gishtin e vran ndjen dhembje krejt trupi,mu me dhimbset palestina iraku afrika dhe te gjith njerzit e shtypur anemban botes dhe nje njeri ne bot nese e shikoj te lenduar fizikisht dhe shpirtrisht lendohem edhe une sepse zemra ime ka deshir qe te gjith te jetojn te lir e jo te jetoj vetem une i lir e te tjeret le te shkatrrohenky eshte problemi nr "NJI" dhe njekohesisht edhe shkaku per arabizim , e si rrjedhoje edhe per terrorrizem, sepse te arabizohesh do te thote te te dhimbset palestina, iraku, afganistani, ben ladeni, si dhe te urresh amerikanet, perendimin dhe cdo gje qe eshte kunder politikes arabe.
feja ime me ka mesu qe gjithmon te urrej dhe te luftoj terrorizmin dhe ti mbroj njerzit e pafajshum anemban botes pa marr parasysh fen kombin racen gjuhen pasi qe une jam pajtu me fen islame une urrej te gjith ata qe bejn shkatrrime ne tok dhe i perkrahi dhe i mbroj dhe gjithmon do i mbroj te gjith njerzit e pafajshum anemban botes
ne kemi kuranin shqip mirpo kurr nuk do ja arrijm ta perkthejm pa gabime sepse shum fjal qe ekzistojn ne gjuhen arabe nuk ekzistojn ne gjuhen shqipe dhe ne gjuh tjera dhe as gjuha shqipe kurr nuk do mund te perkthehet origjinal ne nje gjuh te huajdhe kjo "fjale" duhet te jete edhe piknisja per korigjimin e gabimeve,
kete nuk mund t'a beje kush me mire sesa shteti,
duhet nje perkthim prefesional i kuranit, me gjuhetare e profesore dhe te jete ne nje tirazh qe te mund te sfidoje 1 000 000 kopjet e mbretit 'Fahd"
feja islame eshte paprekshme dhe ne asnje menyr shteti nuk guxon te nderhyj dhe te bej ndryshime sepse ket fe kam une ka pas gjyshi dhe stergjyshi dhe kjo fe eshte e persosur qe 1431 vite dhe askush nuk guxon me me nderhy ne te ai qe do nderhy ai nuk do jet musliman ,une fen e mbaj ne zemer dhe ne zemren time nuk mund te nderhyj askush une kam fen qe do e praktikoj deri ne vdekje dhe kurr sdo ja lejoj vetes dhe ndonje njeriu qe te bej ndryshime ne te sepse Zoti eshte i patemeta ndersa ne jemi njerz me te meta
pejgamberi a.s. na ka tregu qe muslimanet do ndahen ne 72 grupe por vetem ai qe do ta pasoj te derguarin do jet ne rrugen e drejt e te tjeret do jen ne humbje
bani dikur edhe une kam pas ket problem siq e ke ti sepse edhe une kam dashur te falem shqip por kurr arrita te kuptoj te verteten e ndrrova mendjen dhe e pranova ate qe me obligon feja eshte normale qe shum ligje ne fen islame neve nuk na pelqejn sepse ne kemi deshir ti knaqim epshet tona dhe te lendojm te tjeret mirpo nese do i themi ne vetit musliman edhe nese nuk i zbatojm ne duhet it pranojm sepse ne skemi te drejt ti mohojm sepse skemi studiu as kuranin as synetin dhe Zoti sna ka dhen te drejten te nderhyjm ne te
bani nuk ka me keq se fen te pershtatesh sipas epsheve tuaja personale duke mos pasur fare njohuri per fen
Pėrderisa ėshtė dikush nė Qiell qė mė mbron...
Nuk ka askush nė Tokė qė mė mposhtė...
Krijoni Kontakt