Po ato versetet qe i quajne te krishteret ("besimtaret e librit") majmune e derra apo ato qe e mesojne "profetin" (Muhamedin) t'ju jape ultimatum beduineve jomuslimane qe te behen muslimane apo ato qe urdherojne besimtaret te mos shoqerohen me jobesimtaret (pra me te krishteret) as edhe atehere kur keta jane anetare te familjes? Do i citosh ti keto apo une?
Mos e be veten palaco se nuk ka musliman qe njeh Islamin dhe nuk e di qe Allahu nuk i do jobesimtaret e tij.
Te kam thene: Kurani eshte plote kontradikta, plote versete e vlera qe e kunderthone njera tjetren. Qe kjo eshte keshtu, eshte e verfikueshme. U deshmua ne cdo teme qe folem deri tani. Keshtu qe pyetja mund te jete vetem "Perse eshte kjo kontradikte?" Ketu gjindemi ne bisede! Pergjegja ime: Eshte ashtu sepse eshte shkruar nga njeriu. S'ka lidhje me Zot. Dhe eshte shkruar per nje periudhe te gjate kohore, prandaj pasqyron "baticat dhe zbaticat" (fitoret dhe disfatat) e Islamit apo "profetit" ne ate kohe. Here ne situate te dobet, here ne situate sundimi. Prandaj here i ashper, here i bute. Varet sa i frikshem ka qene numri i ushtrise kundershtare apo influenca e pales kundershtare. Kjo vlen edhe sot. Aty ku Islami has ne rezistence te forte, aty theksohet ana e bute e Kuranit, suret liridhenese, paqesore. Por aty ku Islami eshte etabluar me rrenje, aty (zakonisht) vjen ne theks ana barbare e Kuranit.
Me nje fjale, ajo qe kane deshur te na mesojne pleqet kur thonin: TURKU DO ZOR.
Krijoni Kontakt