Me djerse besoj duhet te jete dhe puna kundrejt shperblimin monetar, po vende-vende si i thone.
Une thjesht dhashe mendimin tim se perse nese dicka gjykohet si vlere per meshkujt, per femrat eshte si damke. Nuk eshte se hodha poshte faktin qe ekziston ndryshim midis gjinive.
Shumefemrapatesit (qe nga disa keqvleresohen si Don Zhuane) nuk besoj se kane vlera, kjo sepse shumica prej tyre arrijne prete e radhes fale mashtrimeve. Me ngjan se rralle ndodh qe nje mashkull mos t'i premtoje asnje gje nje femre e ajo te pranoje thjesht ekzistencen e ketij mashkulli nisur nga interesi misheror. Por gjithsesi, nje mashkull qe ka kaluar apo kalon neper duar shume femra e ben ate tek meshkujt e tjere me vlera, ndersa tek femrat varet sipas interesit te momentit.
Ekzistenca e "wannabe" donzhuanerve nuk eshte as plus, as minus. Perzjedhjet edhe ne kete aspekt behen ne baze interesi. Them se nese nje femer apo nje mashkull synon thjesht kalimin e kohes, nje tip i tille njeriu me shume "pervoje" eshte njeriu qe kerkohet. Ne aspektin afatgjate pastaj me ngjan se si meshkujt, si femrat, pretendojne me teper nga partneri qe zgjedhin e vene prioritete te tjera tiparesh e rrjedhimisht qe skarcimi i ketyre tipareve ndodh vetvetiu.
p.s. Po ngrije ama kufirin, deri diku tek 30, qe me cikez manipulim e nje "occhi dolci" edheeee sikur bejne qe diftojne gje.![]()
Tani nje mashkull qe shkon me shume femra dhe nje femer qe shkon me shume meshkuj per deshira hormonale , quhen druvar dhe druvare
ose don zhuan dhe bisht perdredhur
Kur shkojne me leke quhen xhigolo dhe prostitut .
Pabarazia ne epiteti vjen se jetoim ne nje shoqeri patriakale , ku mashkullit i lejohet , fiton pike ne burrerin e tij , per mua burreria matet me gje tjeter :-D, nejse teme me vete ky muhabet .
Femra paragjykohet dhe etiketohet me epitete nga me te shumllojshme .
Jeto sot se neser nuk i dihet
Varet se ku jetojnė. Me sa shoh, ti nuk e njeh mirė jetėn nė perėndim.Postuar mė parė nga eldushka
Nė perėndim, vajzat e reja lidhen vetėm pėr tė kaluar kohėn, pėr seks e aventura, jo pėr martesė.
Kjo qė thua ndodh nė Perėndim, por nė vendet ku ka njė farė morali dhe femrat duan tė lidhen vetėm pėr martesė, nuk ėshtė kėshtu.Them se nese nje femer apo nje mashkull synon thjesht kalimin e kohes, nje tip i tille njeriu me shume "pervoje" eshte njeriu qe kerkohet.
Nė Shqipėri pėr shembull, shumica e vajza tė reja qė duan tė lidhen pėr martesė dhe i njohin meshkujt vetė, bien pre e donzhuanėve.
Nuk e ben vendndodhja menyren e jeteses, por dicka qe quhet personalitet. Nese fakti qe dikush ka shume partnere perben problem, ndodh vetem ne rastin kur ekziston nje raport pertej atij misheror apo nje-nate-qejf, gjykoj une. Keshtu qe nuk mund te flasesh per cfare lidhen njerezia e t'i referohesh aspektit misheror. Te pakten keshtu e gjykoj une, ben vaki ja fus kot.
Urdhero? Nuk e kuptova se kujt i referohesh.
p.s. Kennen wir uns? : )
sic duket keqkuptohet shume filozofia ne mendjen e nje don zhuani, nuk ka nevoje te shese mend, ecen me filozofine life is funny, funny e gjen duke shkuar me shume femra, ne kte menyre shijon jeten, dhe jeta nuk shijohet duke shitur mend.
nami i don zhuanit del nga femrat qe e marrin neper goje, jo nga ai vete.
por gjithmone me eshte dukur paradox pse femrat pelqejne nje mashkull te tille, i cili parim te vetem ne jete ka tradhetine.(ndaj femrave, kuptohet)
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga land : 22-07-2010 mė 15:10
Varet nga sistemi dhe edukimi qė marrin. Tė njėjtit njerėz, po tė lindnin nė nė vende tė ndryshme, do tė vepronin nė mėnyra tė ndryshme.
Mishi dhe shpirti janė tė lidhur bashkė dhe kanė tė njėjtėn rėndėsi. Asnjėri nuk ka kuptim pa tjetrin dhe po u zhvleftėsua njėri, nuk ka vlerė as tjetri.Nese fakti qe dikush ka shume partnere perben problem, ndodh vetem ne rastin kur ekziston nje raport pertej atij misheror apo nje-nate-qejf, gjykoj une. Keshtu qe nuk mund te flasesh per cfare lidhen njerezia e t'i referohesh aspektit misheror. Te pakten keshtu e gjykoj une, ben vaki ja fus kot.
.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga -BATO- : 22-07-2010 mė 16:03
Une them qe nuk duhet me gjyku edhe me vone epitete.
nokia
Kete pyetje se kam kuptuar pse deri tani
po hajde vazhdojme te jemi te ndershme na rrofte partia
ty siper cte prish pune vetepelqimi cte keqe ka ?
Kthe respektin me respekt... perballo me gjakftohtesi provokimet... dhe dhuroji hipokrizise indiferencen tende ...
Krijoni Kontakt