Ja nje tjeter angleze e zbritur rastesisht ne forumin shqiptar.
Bravo per anglishten por une skuptova asgje. Si mund te kuptohesh ti me mua kur une shkruaj shqip e ti anglisht.
Tema ka kuptim figurativ, nuk kam nevoj une te me vij nje angleze nga bathorja te me shpjegoj se cfare termat qe kam perdorur percaktojn.
Ti temen se ke kuptuar fare, pergjigja qe ke dhene duhet te ishte forumi i informatikes, (pyesni ekspertet).
Dashuria, miqsia,respekti nuk formojn lidhje aq te forta sa nje urrejtje e perbashket
Njė prostitutė = njė grua qė pėrfshihet nė marrėdhėnie seksuale pėr para.
Njė prostitutė = njė njeri i cili angazhohet nė akte seksuale pėr para.
Njė prostitutė = burrė / grua qė pėrdor talentin e tij / talentin e saj apo aftesite per para.
Une u perpoqa ne menyre analitike dhe jo SI EKSPERTE te thoshja qe termi prostitute eshte perdorur gabim = kushdo ( burre apo grua )qe kryen nje akt te tille ME PAGESE quhet prostitute , jo grate qe mund te nderrojne partneret e tyre .
Duke u nisur qe nga kuptimi i fjales qe eshte gabim edhe koncepti qe pason eshte gabim .
Meqe NE Shqiptaret ishim /jemi te varfer ne para + te varfer ne fjalor =si perfundim te varfer edhe nga mendja .Me nje fjale , prostitute eshte shkurtim i fjales budalla dhe koncept trashanik per te gjithe ata qe e kane /jane duke e perdorur.
Une deshja te pergjigjesha ne menyre indirekte , por meqe e dashke direkt atehere une po perseris fjalen e Miriam qe eshte me siper : Pse Don ZHuani nuk paska qene kurvar?!!
Don Zhuan ne fjalet e mia: simbol i pasionit dhe kėrkimin e pafund te kenaqesise / epshit .
“Don Juan decides against morality because morality had previously rebelled against life...”
(José Ortega y Gasset).
"Don Juan vendos te luftoje kundėr moralit, sepse morali e kishte tepruar me parė kundėr jetės."= me nje fjale edhe ai ka qene IMORAL !
Ja nje tjeter angleze e zbritur rastesisht ne forumin shqiptar = nje korrigjim i vogel...une jam anglo-shqiptare , se vetem gjysma e pergjigjes ishte ne anglisht .
NON ESISTE GRANDE GENIO SENZA DOSE DI FOLIA =kinezce me duket mua kjo ( shaka bej )
...ne nje menyre apo nje tjeter qe te gjithe jemi anglo-italo -greko...etc huazuar
iktuus = abbreviation for what ?...................nje angleze nga bathorja = perktheje te lutem .
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Viola.V : 31-07-2010 mė 02:45
$ ₭ $ „ ... ♥♫ - ♥♫
mashkulli me shum femra = Qefli
femra em shum meshkuj = Qeflije
Kur e ke kėmbėn jashtė gremines ėshtė e lehtė tė japėsh kėshilla
Hahahahahha me pelqeve ti, je shume i zgjuar. Meriton komplimentet e e sinqerta nga ana ime. Por me siguri ti si virgjerush i vogel qe je e ke me te degjuar kete teorin tende sepse ska mundesi qe kjo pjell e fantazis te jete e jotja. Bota jote dihet eshte e vogel dhe me pak ngjyra, normalisht edhe botkuptimi dihet. Ti me kujton ata njerzit farabut qe mendojn se jane te paster, ata njerzit qe siper kanatieres veshin bluzen e bardh te paster por qe mbathjet dhe kanatjera iu thyhet si biskota krokante.
Dashuria, miqsia,respekti nuk formojn lidhje aq te forta sa nje urrejtje e perbashket
Shkurt: Femra eshte e shenjte e ka nje detyre tjeter. Mashkulli eshte trazavac e si hutaq i hapet rruge (por jo gjithmone... ). Bota prandaj eshte e bukur, sepse s'jane te gjithe njesoj.
Perpara kisha nje ide si tip tabuje per njerez te tille. Tani i mendoj thjeshte njerez, qe kane zgjedhur nje menyre jetese e prandaj barazi apo barazi, ne shtrydhim trurin e personat nen fjale nuk e kane fare problem per ate qe jane apo per konsideraten qe mund te kete per ta shoqeria.
Vjen nje moment ne jete, qe cdonjeri prej nesh le menjane gjithcka e mendon kush eshte e mira per veten e tij. Cfare e ben te lumtur apo cfare e ben te jetoje. Dikush per probleme, apo dikush nga deshira, edhe keto jane pjese e jetes. Fundja mbrapa "syve edhe faqeve" fshihet domosdoshmerisht njeriu.
La vita č bella...
Ju shume mire e kuptoni dmth e ceshtjes, une e di kete, sepse pretendoj se jeni te zgjuar, ju, ju njerzit qe dini te kuptoni.
Jam i sigurt perderisa komentove kete teme kjo tregon se tema te beri ta komentoje. Nuk mendoj absolutisht qe ju komentoni per te bere mesonjtoren. Gjithsesi edhe nese te pelqen te besh mesonjtoren do behem shembull i nje studenti qe di te degjoj me vemendje dokrra.
Po te shkruaj sepse me pelqen te pergjigjem, dhe pergjigjem sepse me pelqen te shkruaj.
Kapesh tek fjalet e mia se mendon qe nuk jane termat e duhur per temen ne fjal, hahahahahaha e bukur kjo flm. Por nese ti kupton qe keto terma nuk bejne per temen me bene te kuptoj qe cfare dua te shpreh me kete teme e dike.
Edhe pse e di nuk komenton temen por analizon fjalen prostitut.
Ke dhene tre shembuj te fjales me kuptimin e njejt kur do mjaftonte vetem nje.
Ah harrova ti gjithmon u le tre alternativa njerzve.
Kur thua ne shqiptaret jemi te varfer ne para&mendje, te gjithe e thone kete edhe une e them edhe keta qe jane siper por po te shohim verdall te gjithe jane bosa dhe te zgjuar. Nuk kuptoj dicka kush eshte inteligjenti dhe kush eshte i pasuri, kush eshte idjoti dhe kush eshte i shpifuri nga ne.
Sa per anglezen nga bathorja: ishte nje batut qe dmth nga balta e bathores me abetare ne duar dhe cizme llastiku ke vajtur ne angli te shkeli kemba trotuar hodhe abetaret dhe po lexon stefan cvajgun tani. Kjo nuk eshte per ty direkte eshte per ne prandaj mos u ofendo PLEASE.
ndersa per sa i perket NON ESISTE GRANDE GENIO SENSA DOSE DI FOLIA e kam lexuar keshtu ruaj te drejten e copyright une. Jam nje civil qe respektoj rregullat hahahaha
Krijoni Kontakt