Close
Faqja 117 prej 121 FillimFillim ... 1767107115116117118119 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 1,161 deri 1,170 prej 1208
    Sensual
    Anëtarësuar
    17-02-2009
    Postime
    4,304
    The Roommmate ....

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Pashe dje - The Counterfeiters. Film I 2007. Me pelqeu. Historia interesante. Behet fjale per operacionin me te madh ne history te fallsifikimit te pareve ( pounds dhe dollar). Dhe patjeter, kush tjeter vec Hitlerit?! Good movie.

… ßriläntě … ΅ Ø λŁŁї Ϊм Maska e [Perla]
    Anëtarësuar
    07-09-2006
    Vendndodhja
    Aconteceu !!! Estava escrito assim...
    Postime
    6,577
    Duhet shtuar 2012 tek titulli temes

Kto dite kam pare Safehouse ,triller-aksion, prisja me shume 6/10

A few best men , komedi, 10/10 kam qeshur pa fund
    Un amigo verdadero es algien que cree en ti aunque tu hayas dejado de creer en ti mismo.

Filmi i fundit për 2012, më qëlloi krejt rastësisht të shihja "LEGION" (thriller), dhe kam vendosur ta shoh sërish. Legion, karakterizohet nga simbolika në mesazhet që përçon, ku çdo karakter personazhi në atë film kanë secili një mesazh dhe simbolikë më vete. Natyrë mistike, mitologjike, fetare...luftën mes "errësirës" dhe "dritës" që paraqitet me anë të personazheve, kryesisht mes luftës së dy ëngjëjve kryesorë: njëri që i bindet verbërisht zotit (Archangel Gabriel)dhe i shërben me devotshmëri dhe ka si simbol "errësirën", dhe tjetri që vendos të mos i bindet më verbërisht zotit (Archangel Michael), dhe shfaqet si ëngjëlli kryengritës, pak a shumë si Prometheu në mitologji ose Luciferi në tregimet fetare, i cili karakterizohet nga Drita.

Michael paraqitet si thyes i besimit të verbër dhe nuk ka më frikë nga dënimi i zotit, dhe mospasja frikë e bën atë të lirë. Çështja paraqitet si e humbur, pra Zotit i ka ardhë në majë të hundës me njerëzimin dhe çon ëngjëllin Gabriel me pasuesit e tij që shfaqen si krijesa me mendje kolektive dhe të bindura, të vrasin çdo krijesë njerëzore mbi tokë ku çdo njeri/tokësorë është një individ dhe karakter më vete, dhe këta të fundit i mbron Ëngjëlli Michael por i cili tashmë është në trup njerëzor si shkak i mosbindjes si ëngjëll i Zotit - që veç urdhëron.

Arsyeja pse ai mbron njerëzimin, është se pavarërisht se njeriu është në humbje dita ditës nga materializmi, zilia, tradhëtia, egoizmi etj etj... ka ende SHPRESË derisa në zemrën e një njerëzori pavarësisht të metave, ka ende ndjenja dashurie në zemrën e tij, mëshirë, falje, sakrificë...për njëri tjetrin.

Nga disa dialogje në çaste të ndryshme, mes Michael dhe Gabriel, do veçoja këto fjalë të Michael drejtuar Gabriel:
    -"Ti i dhe Zotit çfarë donte, ndërsa unë i dhashë atë që i duhej"
    Dhe në fund kur tashmë Michael i rikthyer në Ëngjëll ka mundësi të vrasë pëfundimisht Gabriel - e fal atë, dhe gabriel i drejtohet: "Bëje, më vrit unë do e kisha bërë ndaj teje pa pasur aspak mëshirë."
    Michael i përgjigjet: "e di, prandaj nuk e arrite qëllimin tënd final". (e humbe "lojën/luftën")

Asnjë detaj për t'u humbur... për ata që i pëlqejnë thrillera të kësaj natyre.

Ai zëri i Paul Bettany, ta heq trurin.
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Magic City baby. Episode 6. 2 more left. I love this show, love it!!

Me pelqen shume Ike- the hotel guy.

p.s. Cudi si nuk e shef njeri tjeter kete shown ketu. Njerez pa gusto! bah. lol

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-06-2006
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    230
    Chronicle 2012
    Prisja shume me teper nga ky film. 6/10

… ßriläntě … ΅ Ø λŁŁї Ϊм Maska e [Perla]
    Anëtarësuar
    07-09-2006
    Vendndodhja
    Aconteceu !!! Estava escrito assim...
    Postime
    6,577
    Mbreme pash " The raven" , thriller , si çdo film i ketij lloji, fillimi te huton po me pas u be interesan e po e ndiqja me vemendje ne max. Me pelqeu gjithesesi 8/10
    Un amigo verdadero es algien que cree en ti aunque tu hayas dejado de creer en ti mismo.

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Fashion star show - finalen dje. Kinda interesting. Lol

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Magic City- episodi i 7. Me pelqeu si gjithmone. E kam thene dhe me pare, I really love this era of clothing, cars and just how classy cool everything is. It's right up there with Mad Men . Luv it!!!

te gjithe jane good looking ne kete show, por do vecoja me te mirin. Si nga paraqitja, nga loja e tij e te gjitha. Sec ka qe me terheq, me pelqen shume.

tani mendoj te shkoj te shoh --> The Dictator? e ka pa njeri ja vlen? lol
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    diktator ..e kam par une..

ja nje pjese..
    hyn ai burri e afronet te banaku e se ci thot nje gjatoshi..
    ki gjatoshi ja fut nje shpulle dhe e hedh ne toke.. kte burrin.. dhe bertet..nekst..

kaq kam pare..

sipas pamjes qe ke sjelle o pinki rinki.. tinki.. po beni qejf ju ne usa.. ohoho te banaku goten perpara e yxhym..
    temem bre.. kur nuk vajtem ne usa..

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •