Close
Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 46
    ***VIP***
    Anėtarėsuar
    26-08-2008
    Postime
    800
    Citim Postuar mė parė nga skuthi_vogel Lexo Postimin
    E shef qe ma zgjidhe dyshimin e 30.000 eurove. Si duket Prifti eshte bere ortak me 30.000 eurot (30% e kapitalit fillestar qe siduket ka qene 100.000 euro). Por per te blere 30% te aksioneve per 30.000 euro Prifti duhet t'i siguronte "Fortis 2", kredine e 5 milione eurove.

E zgjidhem me duket, apo jo ???
    Per mua e zgjidhur ishte me kohe. Te shohim do e zgjidhin dot prokuroret apo jo?
    Moderator, e di vet ti...

Kalorės i Lirisė Maska e BlueBaron
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Nė Tironėn e Ondrrave
    Postime
    5,046
    Citim Postuar mė parė nga ^SHIU^ Lexo Postimin
    Per mua e zgjidhur ishte me kohe. Te shohim do e zgjidhin dot prokuroret apo jo?

Jaaaa, e kishe kap filmin ti, por llogarite nuk te dilnin, sidomos borxhi Priftit.
    Mund tė shkėpusėsh Ēunat nga TIRONA, por kurrė nuk mund tė shkėpusėsh TIRONĖN nga zemra e Ēunave !!!

lexova qe shume veta ketu e kane problemin te taksat. Taksat nuk jane problemi pasi prifti ka te drejte. Nqs del me humbje nga nje investime nuk ka taksa per te paguar ne te kundert ato mund ti deduktosh nga taksat. Taksat paguhen vetem per fitimin. 1.5 milione euro prifti i morri nga shitja por ato nuk jane fitime pasi ai i kish borxh bankes. Problemi eshte ku eshte borxhi i bankes tani? Nqs prifti e ka lare borxhin ne 2008 nga i gjeti leket per ta lare ate borxh?
    Problemi qe kam une me taksat eshte fakti qe Prifti 1.5 milion Euro i deklaron si pasuri (te pakten me sa kam kuptuar nga ato qe kam lexuar) dhe Prifti nuk thote ne asnje vend qe une i kam borxh bankes 5 milion Euro. Nqs ai e deklaron si pasuri dhe nuk deklaron nje loss ne taksat e tij, atehere ai duhet te paguaj taksa ne ato 1.5 milion Euro qe ka marre nga shitja e aksioneve, ashtu sic duhej te kishte deklaruar 5 milion Euro qe i mori borxh ne vitin qe i mori.

Pastaj, si shpjegohet qe bankat ja paskan dhene Priftit 5 milion Euro kredi kur qe te te jepet nje kredi e tille te duhet nje kolateral shume i madh? Sipas ketij partnership-i, ortaku tjeter e kishte fabriken dhe jo ky. Nqs ajo 5 milion Euro do merrej si kredi ne emer te kompanise, atehere nuk do ishte Prifti qe do e merrte huan por kompania. Kjo do te thote qe kapitali qe futi Prifti ne kete partnership ishte 0 ose ishte ajo 30,000 Euro qe po permendet ketu. Nqs Prifti futi 0 kapital ose 30,000 dhe ate 30% e shiti per 1.5 milion, do te thote qe zoteria duhet ta konsideroj ate profit dhe duhet te paguaj taksa.

Am I missing something?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga INFINITY© : 19-07-2010 mė 15:00

Kalorės i Lirisė Maska e BlueBaron
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Nė Tironėn e Ondrrave
    Postime
    5,046
    Citim Postuar mė parė nga Station Lexo Postimin
    Ne rastin e pare quhet dhurim dhe tatohet rendshem nga shteti shqiptar, me shume se sa tatimi kur e blen.

Kurse ne rastin e dyte quhet rryshfet, korrupsion quaje si te duash por eshte i denueshem nga ligji.

Te dyja rastet te kamufluara mire me ate 30.000 e pare ... "Tersi" Priftit qe u be minister, se nuk kishte per t'i shit aksionet e "Fortis 2" ...
    Mund tė shkėpusėsh Ēunat nga TIRONA, por kurrė nuk mund tė shkėpusėsh TIRONĖN nga zemra e Ēunave !!!

***VIP***
    Anėtarėsuar
    26-08-2008
    Postime
    800
    Citim Postuar mė parė nga INFINITY© Lexo Postimin
    Problemi qe kam une me taksat eshte fakti qe Prifti 1.5 milion Euro i deklaron si pasuri (te pakten me sa kam kuptuar nga ato qe kam lexuar) dhe Prifti nuk thote ne asnje vend qe une i kam borxh bankes 5 milion Euro. Nqs ai e deklaron si pasuri dhe nuk deklaron nje loss ne taksat e tij, atehere ai duhet te paguaj taksa ne ato 1.5 milion Euro qe ka marre nga shitja e aksioneve, ashtu sic duhej te kishte deklaruar 5 milion Euro qe i mori borxh ne vitin qe i mori.

Pastaj, si shpjegohet qe bankat ja paskan dhene Priftit 5 milion Euro kredi kur qe te te jepet nje kredi e tille te duhet nje kolateral shume i madh? Sipas ketij partnership-i, ortaku tjeter e kishte fabriken dhe jo ky. Nqs ajo 5 milion Euro do merrej si kredi ne emer te kompanise, atehere nuk do ishte Prifti qe do e merrte huan por kompania. Kjo do te thote qe kapitali qe futi Prifti ne kete partnership ishte 0 ose ishte ajo 30,000 Euro qe po permendet ketu. Nqs Prifti futi 0 kapital ose 30,000 dhe ate 30% e shiti per 1.5 milion, do te thote qe zoteria duhet ta konsideroj ate profit dhe duhet te paguaj taksa.

Am I missing something?
    Tamam e ke kuptuar. Kur them se problemi nuk eshte te taksat e kam fjaet se problemi eshte me i madh; eshte rryshfet. Si behesh ti ortak me 30% kur ti nuk ke kontribuar asgje tek kompania ( asgje - ne rruge ligjore )
    Puna eshte te borxhi 5 milionsh; kush e ka marr Prifti apo Fortis2? Nqs e ka marr Prifti atehere ai duhet ti kete akoma borxh bankes 5 milione ose nqs e ka paguar duhet pare ku i gjeti leket per te paguar borxhin. Nqs borxhin e ka marr Fortis 2 is thote sukthi dhe prifti i be ortak per ndermjetesim ky eshte rryshfet. Sido qe te jete kjo pune mban me shume ere te keqe sesa pordhat e gjyshit tim kur hante fasule.

Tamam e ke kuptuar. Kur them se problemi nuk eshte te taksat e kam fjaet se problemi eshte me i madh; eshte rryshfet. Si behesh ti ortak me 30% kur ti nuk ke kontribuar asgje tek kompania ( asgje - ne rruge ligjore )
    Puna eshte te borxhi 5 milionsh; kush e ka marr Prifti apo Fortis2? Nqs e ka marr Prifti atehere ai duhet ti kete akoma borxh bankes 5 milione ose nqs e ka paguar duhet pare ku i gjeti leket per te paguar borxhin. Nqs borxhin e ka marr Fortis 2 is thote sukthi dhe prifti i be ortak per ndermjetesim ky eshte rryshfet. Sido qe te jete kjo pune mban me shume ere te keqe sesa pordhat e gjyshit tim kur hante fasule.
    Po he te shkreten se mora lapsin dhe po beja llogarite ne kartpecete ne baze te perqindjes se kapitalit per partnership-in.

Ec e thuaja Priftit po deshe sidomos kur ben dhe inteligjentin duke perdorur ironi. lol Ndoshta duhet qe ndonje t'i dergoj Priftit librin "Partnership 101" qe te pakten te dije cik rregullat dhe regulations e mos te dali hapur fare qe eshte pyke ne diell.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    21-04-2007
    Vendndodhja
    KUDO DHE ASGJEKUND
    Postime
    837
    nuk e kuptoje se perse diskutohet kur dihet qe ne shqiperi korrupsioni eshte bere babagjysh dhe ka imunitet tek qeveritaret por mjere ajo popullsi qe u permbyte gjate dimrit (pasi keto miliona euro ketu dolen)

***VIP***
    Anėtarėsuar
    26-08-2008
    Postime
    800
    Citim Postuar mė parė nga OPARI Lexo Postimin
    nuk e kuptoje se perse diskutohet kur dihet qe ne shqiperi korrupsioni eshte bere babagjysh dhe ka imunitet tek qeveritaret por mjere ajo popullsi qe u permbyte gjate dimrit (pasi keto miliona euro ketu dolen)
    Ajo dihet por korrupsioni duhet zbuluar ne menyre ligjore. Rule of thumb: Follow the money! Prifti ne ate interviste thote qe e ka marr ai borxhin; jo fortis 2 se nuk ma ha mendja qe prifti eshte aq budalla sa te pranoje hapur se ka marr 30% te aksioneve se ka ndermjetesuar me bankat. Nuk e pranon korrupsionin aq haptazi ai jo; prandaj thote se ka dal me humbje se nenkupton qe borxhin e ka marr ai. Prandaj them une ku eshte borxhi prej 5 milionesh? Aty fle miu!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    22-12-2005
    Postime
    538
    Ali Baba dhe dyzet hajdutet

Eh mor cuna. Ne grijme sallate neper forume..ata shumezojne parate.
    Te ishte vetem nje Dritan, do e kishte hallall se do mendonim se kushedi cfare metodash te sterholluara ka aplikuar per tu pasuruar ne kete far soji.
    Po une mendoj se jane me qindra dhe kjo do te thote se kane gjetur shesh dhe bejne pershesh dhe kesisoj nuk e meritojne hallallin.
    Po Harami kujt i takon? Ali Babes apo popullit vulehumbur.
    Le te dale nje burre i mire nga kurbetllinjte kudo qofshin dhe te deshmoje per miliona te fituara me djersen e mendjes dhe te ballit...
    Hajde Shqiperi Hajde. Bravo Albania, bravo Dritani, bravo Edi, bravo te mencurit e asaj toke , harram na qofte djersa ne te tjereve ( vulehumburveeee)

i/e regjistruar Maska e davidd
    Anėtarėsuar
    02-09-2009
    Postime
    2,016
    mos ma shani priftin se e kam kosho

Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •