E di ku qendron defekti yt ne kete rast, sepse qellimi yt eshte ta lidhesh Natalitetin e lart me Varferin!
Parimisht kjo nuk qendron sepse ne islam ne nje fare menyre obligohet nataliteti i lart, d.m.th ke Ajete Kur'ani dhe Hadithe profetike ku keshillojn dhe propozojn per familjet muslimane qe te lindin sa me shum femije.
Ndersa per demantim te kesaj tendence qe e pretendon ti, eshte argumenti se shum familje duke u friksuar nga varferia nuk lindin femije me frigë se nuk mund ti rrisin.
Disa statistika dhe te dhena per kosove thon keshtu dhe renjen e natalitetit e lidhin me varferin>>>Nataliteti në Kosovë ka rënë drastikisht
- Drejtori i Klinikës Obstretike Gjinekologjike të QKU-së, dr. Shefqet Lulaj, i ka thënë të përditshmes “Zëri”, se për nëntë vjet numri i lindjeve në Kosovë ka rënë 27, 9 për qind.
Sipas pohimeve të tij, vjet kishte 10.913 lindje më pak se para nëntë vjetësh. Këto lindje janë regjistruar në institucionet publike dhe private të shëndetësisë, ku kryhen 95 për qind e lindjeve në Kosovë.
“Ne po shkojmë drejt minimumit të lindjeve. Çdo vit po bie numri i lindjeve” – citohet të ketë thënë ai. Sipas tij, për 10 vjet Gjermania ka pasur 15,3 për qind më pak lindje, Austria 13,4 për qind, ndërsa Zvicra 6,5 për qind lindje më pak.
Krijoni Kontakt