Close
Faqja 7 prej 18 FillimFillim ... 5678917 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 180
    i/e larguar Maska e selina_21
    Anëtarësuar
    22-07-2004
    Vendndodhja
    ≈ღ≈United States!ωho thє Hєll ωants to livє Hєяє Foяєvєя!!=Iм α cгαzу вαву...Hαte IT OR LOVE IT.ღ
    Postime
    1,099
    Citim Postuar më parë nga klaudia
    Cili shtet ne amerik do ishte me mire per emigrantet ,qe ka pun dhe pare.une jetoj ne michigan dhe shqipot ketu thone qe michigani eshte shteti me i pasur per emigrantet per pare dhe pune shume si dhe pun cash.

jepni mendime se ndihmojn.

Washington DC ka shume pune dhe para te madhe'

Nuk e di per ju ' por une per veten time u kenaqa ketu ne DC.
    Kam shume shoqeri nga Shqiperia' dhe ja kalojme shume mire.
    Me mungon shume Shqiperia sepse nuk ka si Vendlindja jote por nuk kemi c'te bejme na rra fati ne USA ' ja ku jemi' kalojme shume mire me Shoqerine Shqiptare & Americane. Ejani ne DC ..........vertet do kenaqeni.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    29-09-2004
    Postime
    1,466
    mos ja fusni kot te gjithe

chicago eshte vendi me i mire

eshte qendra e ekonomise te gjithe midwestit
    po ka ndonje vend te mire chicago eshte numer 1

i/e larguar Maska e selina_21
    Anëtarësuar
    22-07-2004
    Vendndodhja
    ≈ღ≈United States!ωho thє Hєll ωants to livє Hєяє Foяєvєя!!=Iм α cгαzу вαву...Hαte IT OR LOVE IT.ღ
    Postime
    1,099
    looooooooooooool' tash fole kot fare.

NUK KA SI << ** WASHINGTON DC ** >>

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    29-09-2004
    Postime
    1,466
    Citim Postuar më parë nga selina_21
    looooooooooooool' tash fole kot fare.

NUK KA SI << ** WASHINGTON DC ** >>
    selina xhan
    a shkon ne shkolle??? shko ne shkolle dhe pastaj hajde fol me mua

une po them ekonomikisht
    chicago eshte qender e midwestit

ca washington d.c. qender politike that's it

NY eshte qendra ekonomike

Citim Postuar më parë nga friendlyboy1
    Florida esht mir vertet po kur ta shkul shtepin furtuna ca do besh, premiums per insurance jan shum te larta ne florida dhe nuk ta paguajn fare ne shum raste. Per mua zona e boston esht me e mir esht e qet ka pun ka dhe shum emigrant keshtu qe nuk do te shofin si te huaj. KA te gjitha gjerat qe emigranteve i duhet ne fillim.
    Cdo zone e Amerikes ka te mirat dhe te keqiat e veta kohore apo te vendit. Ketej nga verilindja ke dimrin e ashper si edhe terrorizmin qe ia ka vene syrin NY, por qe shpresojme se nuk do ndodhe ndonje 11 Shtator perseri, ne juglindje ke kohen qe eshte pranvere dhe vere, por ke edhe stinen e uraganeve qe mund te te shkatorrojne gjithcka ne ceshtje oresh, ne qender ke gjithe ato tornado qe te ngrene me gjithesej dhe te fluturojne aty ku s'ta pret mendja, ne perendim ke termetet... cdo vend ka te mirat dhe te keqiat, njeriu do mendohet dhe vendose vete cfare mund te duroje dhe cfare jo. Une per vete e kam me kollaj te duroj dimrin sesa tornadod, uraganet apo termetet. Gjithashtu jeta behet kudo, mjaft qe te na jape Perendia mend
    Te shpëtohesh do të thotë të transformohesh prej Perendise, të ribëhesh ashtu siç Ai donte që ne të ishim që nga fillimi!

WhAtEvEr Maska e SR4Life
    Anëtarësuar
    18-02-2003
    Vendndodhja
    Myrtle Beach S. Carolina
    Postime
    33
    Une kam te njejtin mendim me MisCongeniality Amerika kam jetur dhe ne veri dhe ne jug eshte njesoj kudo vertet nga veriu pagesa eshte me larte po shpezimet jane me te medha kurse ne south me pak te ardhura me pak shpezime nuk ke dhe te ftotin e veriut sidomos per ne qe jemi nga jugu south carolina ka klimen me te mire
    Smiling Faces, Beautiful Places

i/e regjistruar Maska e striptella
    Anëtarësuar
    05-07-2003
    Vendndodhja
    usa baby
    Postime
    34
    KUQE NE FL NUK KA MEHICAN POR KA KUBAHENE & POHTO RIKHAN. Get you fact strait girlfriend. lol. Pastaj ca shqipo kane qef te jetojne sikur jane ne Albania.Atje ashtu ishte duhet ta mbaje Canten me dore se te vinin Dutat e ta merrnin,MAkinat te shtypnin pa teklif,plehra neper trutuare. Ca do mo ti Parajse e vertete MIami beach fl. Keto pershtypje jane nga udhetimi im ne:05/12/2002. Maybe is changed now. I love KUQka .lol

In God I Trust! Maska e MisCongeniality
    Anëtarësuar
    02-05-2003
    Vendndodhja
    QHC
    Postime
    417
    Bobo, me paskan chew out fare ne kete teme

I kam pare postimet e te gjitheve dhe cdo njeri ka te drejte ne njefare menyre sepse opinionet e secilit jane ne baze te eksperiencave ne jete. Dikush qe thote qe s'ka si shkretetira, good for him, sepse atje ai ka krijuar boten e tij ideale. Prandaj eshte normale qe cdo njeri lavderon vendin ku jeton. Pastaj pyetja e shtruar per qytetin me te mire varet nga statusi ne jete (i martuar, beqar, me femije, pa femije), personaliteti i cdo njeriu dhe ajo qe kerkon te arrije.

Une per veten time s'them dot qe kam jetuar ne shume shtete. Ndoshta kam vizituar disa por prape s'eshte e mjaftueshme te jap nje mendim te pjekur per vendin me ideal sepse e para e punes nuk egziston.
    Megjithate, per njerezit qe jane beqare dhe te karrieres, mendoj se mundesite me te medha per te ecur perpara jane ne qytetet kryesore si NY, Boston, Chicago, Washington DC etj. Po te jetosh brenda ne qytet ku ka standart te larte jetese, ku dhe cdo gje eshte "convenient", jeta behet shume e bukur sepse je ne kontakt te vazhdueshem me njerez te civilizuar, me njerez me horizont te gjere, dhe je ku rafsha mos u vrafsha. Kuqja nuk them se s'me pelqen NY sepse jeta in the city is wonderful, por eshte e pamundur te kesh te njejtin nivel jetese si ne shtete te tjera, unless you have a good job dhe nese nuk po mendon te vesh menjane ca para per dite te ftohta.

Per dike qe eshte njeri i karrieres po eshte i martuar, te jetoje ne nje qytet te madh eshte paksa e veshtire, unless ka fonde te medha per te perballuar nje jetese me standart te larte....sepse kur ke familje nuk mund te jetosh ne apartamente apo studio qe kushtojne mbi 1500$ vetem pse jane ne qytet. Familja kerkon stabilitet.....e femijet kane boten e tyre. Duan dhomen e tyre, lodrat e tyre...duan te shetiten...dhe prinderit kane per detyre t'i mbajne larg rreziqeve. Prandaj dhe mendova se shtetet ku jeta eshte me e ngadalte mund te jene me te sigurta per te rritur femijet.

R2T, Florida s'eshte vec Miami. Ke Orlandon, Tampa, F. Lauderdale, Naples, Punta Gorda, Jacksonville etj. etj. qe jane bukuri natyre perrallore (te pakten ky eshte mendimi im) dhe s'kane popullitet spanjoll. Une per vete s'kam urrejtje per latino-amerikanet sepse gjithmone jane sjelle mire me mua dhe me kane kujtuar ne njefare menyre popullin tone dhe prandaj s'do e kisha problem te jetoja ne Miami, megjithese nuk eshte preferenca ime. Ne pergjithesi, kam pershtypje shume te mira nga Miami...me kujton shume jeten ne Europe. Po, jeta eshte e veshtire ndoshta per ata qe s'flasin spanjisht, po shumica e shqiptareve e flasin, prandaj, s'e kam pare ndonjehere si pengese.
    Po dhe ty s'te ve faj qe s'te pelqen. Ndoshta s'ke pasur eksperienca te mira. I wish you best of luck now on
    What bond is there between me and the world? I am like a rider on a summer day who takes shelter to rest under the shade of a tree, then goes on his way. ~ Profeti Muhamed Salallahu Alayhi Wa Salam

BluEyEsS * AnGel Maska e KoTeLja_VL
    Anëtarësuar
    26-08-2003
    Vendndodhja
    nel mio piccolo mondo
    Postime
    683
    Shih … shih .. tregtaret e forumit po reklamojne shtetet ku jetojne

Sic ka thene edhe nje pjese e madhe e parafolseve me larte Amerika eshte pothuajse njelloj ngado qe te shkosh ….. me disa ndryshime te vogela.
    Une do te vecoja Bostonin po ashtu edhe Nyc ku ke mundesi te gjesh punra ....shkolla shume te mira e afersisht nje ambjent me shoqeror e te embel ku sadopak ngjason me ate te Shqiperis.

Moderator Maska e benseven11
    Anëtarësuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,821
    Problemi eshte jo cili shtet eshte me i mire per ty,po sa i pershtatesh shtetit ku jeton.Qyetet metro jane pak a shume njesoj, ne gjithe ameriken.Zonat e biznesit qendrat jane te shtrenta per te jetuar,zonat suburban,periferite jo te sigurta,me probleme kriminaliteti.Qytetet e vogla jane me te mira,me te qeta,standarti i jeteses eshte i larte,qirate e shtrenjta,sidomos zonat me zbukurime pejsazhe
    zonat me kolegje dhe shkolla rrotull jane perseri te shtrenjta,me taksa relativisht me te larta per pronen,qirate dhe shtepite me te shtrenjta.Zonat qe kane nje demografi ne rritje te popullsise,prape ka rritje te qirave dhe cmimit te shtepive
    qe shkojne up.Jevgjit dhe latinot i ke kudo.Problemi eshte sa i pershtatesh ambjentit ne amerike dhe jo cili shtet eshte me i mire.Sa me shume adaptiv te jesh aq me happy do jesh.Jam dakord mund te ndryshosh shtetin nese do fillosh nje pune te mire diku ne nje shtet tjeter,ose kolegj, ose per arsye klime.Per te tjerat harroje,shtepite ndertesat ambjentet,njerezit pak a shume i ke njelloj ne gjith ameriken
    Ndryshuar për herë të fundit nga benseven11 : 26-12-2004 më 20:58
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

Faqja 7 prej 18 FillimFillim ... 5678917 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Rreth Përhapjes Së Islamit Ndër Shqiptarët
    Nga cobra në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 20-09-2012, 14:47
  2. Shqiptarët s`kanë pse të druajnë nga etno-identiteti i tyre
    Nga naqeta në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 20-04-2009, 12:47
  3. Paketa e propozuar nga Ahtisari për statusin final të Kosovës
    Nga Nice_Boy në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 451
    Postimi i Fundit: 21-10-2007, 12:59
  4. Zëri i Amerikës shënon sot 65 vjetorin
    Nga DYDRINAS në forumin Problemet ndërkombëtare
    Postimi i Fundit: 24-02-2007, 18:01
  5. Shqiptaret, sa kokeforte
    Nga ARIANI_TB në forumin Çështja kombëtare
    Postimi i Fundit: 04-02-2006, 18:55

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •