Close
Faqja 10 prej 18 FillimFillim ... 89101112 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 180
    i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962
    Citim Postuar më parë nga alnosa
    Eshte Pak E Veshtire Se Atje Eshte I Zhvilluar Turizmi Me Shume .
    Dhe Nuk Diskutohet Qe Jeta Eshte Me Eshtrenjte .po Ka Edhe Shqiptare Ne Florida Qe E Kane Kapur Veten ,dhe Shume Te Tjre Qe Bejne Money Ne Vendet Te Tjera Dhe Shkojne Ne Florida .
    Florida Eshte Vend Qe Te Gjithe E Enderrojne .
    Mua Personalisht Me Pelqen Shume .
    Ndoshta eshte edhe klima e mire ne florida...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-05-2006
    Postime
    3,344
    Klima Vec Ngrohte Ben .
    Une Nje Jave Kam Qene Para 4 Vjetesh Dhe Nuk Mund Te Jetoja Dot Me Nxetesin E Dieelit Se Isha Mesuar Ne Veri Se Atje Jetoj ...

i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962
    Une kam gjithe fisin tim ne phila......po ti ku jeton?

Anëtar Maska e Bond007
    Anëtarësuar
    25-11-2006
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    102

Thumbs down Pershendetje nga Michigan !

Vendi me i bukur per emigrim !>? ska vende te bukur kur me emigrua !
    Per momentin mund te thuhet se vendi me i pershtashem qe ka pun edhe ekonomia eshte ne nivel eshte NY - Arizona- Florida- California keto vende eka edhe nje te mir ! e ajo eshte se kan detin ose ekan shum afer ...
    Michigan eshte vendi ma i lodhun ne krejt ameriken eshte shum i izoluem edhe rinija skan ku te dalin (kan por prap se prap skan) ska argetim as kenaqesi te vetmen gje ekan Liqenin e Port Huron (flas per stinen e veres) ti kalojn disa caste pran ujit vikendeve

Pershendetje nga Michigan-i
    Injoranca e popullit të sotem kalon Ç'do kufi.

Perjashtuar Maska e shkodrane82
    Anëtarësuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    Sunshine State
    Postime
    1,750
    Une personalisht kam jetu ne tre shtete, MA, NJ dhe ne fund ne FL.

Tashi MA pervec Bostonit rrethinat tjera per mu nuk ja vlejne, ne NJ kam jetu
    ne Bergen County nder me te shtrenjtet po ama gje te bukur sme ka lene mrapa.
    Ok kena pase NYC 15 min afer so what..?
    per pune ka kene nice se ke ba lek po ama shpite keto vitet e fundit ishin ba ne stratosfere.
    Tashi FL eshte vendi me i mire per mu, pse do te thoni ju...:
    Mbas pak muajsh qe erdhem bleme shpi, burri ka pune te mire dhe nuk e dallojme hic luhatjen ketu me NJ. Koha eshte nje mrekulli ne vere ka qene normal nxehte si ne NJ e tashi ne dimer si pranvere.
    Si shtet FL eshte me i paster, gjithcka ne ndertim...njerezit me te kulturuar.
    Pishinen, plazhin ne dere te shpise.

Une si person dhe si familjare qe jam mendoj sesi FLORIDA nuk ka.

i/e regjistruar Maska e elen
    Anëtarësuar
    07-01-2005
    Vendndodhja
    United States of Albania
    Postime
    919
    Po plaku i vitit Te Ri vjen aty??Me rroba banje?
    Mua Florida nuk me pelqeu sepse ben vape gjithmone ,ne shqipot jemi mesuar me 4 stine dhe se si me duket pa cik dimer.Tani atje eshte 86 grade..
    Preferoj te mbyllem 3 muajt e dimrit brenda dhe te hap dritaret te ajroset shtepia 3 stinet e tjera sesa ne behar te mbyllem mbrenda pa marr dot fryme jashte.
    E verteta eshte se Florida ka shtepi me te lira se sa ne North.Dhe rrogat luhaten ,cik me poshte ..
    Cdo vend ka + dhe - e veta sigurisht dhe varet nga puna qe gjen .Po gjete pune te mire ,sido qe te jete rregullohesh me te tjerat.
    Never take life seriously. Nobody gets out alive anyway

Ekuiliber shpirteror Maska e ARKIA
    Anëtarësuar
    29-07-2006
    Postime
    1,068
    Vetem MA eshte per shqiptaret.
    Pasi te keni punuar,jetuar,martuar,profesionalizuar,shtruar,men duar,amerikanizuar,ne shtetet e tjera ,hajdeni ne Europen Amerikane,ne MA.
    Uji: H2O
    Rakia: H2 OOOOO HO HOOOO

Fine Wine Maska e ildushja
    Anëtarësuar
    06-12-2002
    Vendndodhja
    Rr. A Kasemi, N'ajër
    Postime
    832
    Citim Postuar më parë nga Akili-A
    Dua te me thote dikush nga ju qe jetoni ne USA..perse shqiptaret nuk e preferojne kalifornine??
    Kam degjuar se jeta eshte e shtrenjte...por edhe te ardhurat e mundesia per pune e karriere eshte me e madhe....
    Pyetje e bukur kjo.. dhe paksi qesharake prapashtesa...

Une pervete kur kam ardhur ne USA kam qene teper e vogel, arsyeja pse prinderit vendosen te vinin ketuy ishte sepse kishim njerez qe njihnim ketu.

Ne California nuk kam shkuar sepse s'kam patur mundesine ose me mire, kaqm dashur ta coj lekun ne bilete per Shqiperi sesa per diku ne USA.

Gjithsesi ti bere nje pyetje, pse Shqiptaret nuk shkojn ne CA kur vertet mund te jete me shtrenjte por dhe paga eshte me e larte...

Me duket se ne CA eshte pakez me e veshtire per nje Shqiptar te caj, ose me mire... shumica e Shqiptarve qe vine ne USA nuk duan te lodhen shume per te gjetur pune sa me te mire (shume nga ta dhe se kan mundesine nga mosha qe kan) por perfundimisht ka te beje me prinderit... pse? Sepse kan frike te fillojne diku ku eshte me shtrenjt.
    "and..nothing makes us so lonely... as our own secrets..."-Nebelstern

i regjistruar gabimisht Maska e FЯODO
    Anëtarësuar
    27-03-2005
    Postime
    652
    Zona me e shtrenjte ne USA eshte zona veri-lindore Northern New Jersey-New York.
    Ketu behet fjala per taksat, qiraja e shtepise, dhe natyrisht niveli i jeteses ne pergjithesi ku llogariten cmimi i ushqimit, plackat dhe orendite shtepiake.

California nga ana tjeter eshte shteti me ekonomine dhe popullaten me te madhe ne USA por jo domosdo vendi me i shtrenjte.
    Sigurisht Southern California qe perkon zonen Los Angeles-San Diego eshte e shtrenjte por California eshte shtet i madh qe shperndahet ne shume zona.

Nderkohe, asqe nuk diskutohet qe shteti me ideal ne USA eshte California. 2 qytetet me fantastike jane San Francisco dhe San Diego pa kontestim.
    Mendoj se shqiptaret nuk vijne ketu per arsye me teper gjeografike ngaqe eshte shume larg.
    Creative artwork requires creative thinking from a creative mind

New York Maska e mario_kingu
    Anëtarësuar
    09-12-2004
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    2,225
    Citim Postuar më parë nga FЯODO
    Zona me e shtrenjte ne USA eshte zona veri-lindore Northern New Jersey-New York.
    Ketu behet fjala per taksat, qiraja e shtepise, dhe natyrisht niveli i jeteses ne pergjithesi ku llogariten cmimi i ushqimit, plackat dhe orendite shtepiake.

California nga ana tjeter eshte shteti me ekonomine dhe popullaten me te madhe ne USA por jo domosdo vendi me i shtrenjte.
    Sigurisht Southern California qe perkon zonen Los Angeles-San Diego eshte e shtrenjte por California eshte shtet i madh qe shperndahet ne shume zona.

Nderkohe, asqe nuk diskutohet qe shteti me ideal ne USA eshte California. 2 qytetet me fantastike jane San Francisco dhe San Diego pa kontestim.
    Mendoj se shqiptaret nuk vijne ketu per arsye me teper gjeografike ngaqe eshte shume larg.
    jam dakort me ty per zonat me te shrenjta por ke haruar chicago illinois se taksat i ka si new etc

sa per jetes chicago them un
    por kur te vi ket vit ne san diego i let u know
    Partizoni

Faqja 10 prej 18 FillimFillim ... 89101112 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Rreth Përhapjes Së Islamit Ndër Shqiptarët
    Nga cobra në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 20-09-2012, 14:47
  2. Shqiptarët s`kanë pse të druajnë nga etno-identiteti i tyre
    Nga naqeta në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 20-04-2009, 12:47
  3. Paketa e propozuar nga Ahtisari për statusin final të Kosovës
    Nga Nice_Boy në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 451
    Postimi i Fundit: 21-10-2007, 12:59
  4. Zëri i Amerikës shënon sot 65 vjetorin
    Nga DYDRINAS në forumin Problemet ndërkombëtare
    Postimi i Fundit: 24-02-2007, 18:01
  5. Shqiptaret, sa kokeforte
    Nga ARIANI_TB në forumin Çështja kombëtare
    Postimi i Fundit: 04-02-2006, 18:55

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •