Close
Faqja 16 prej 18 FillimFillim ... 61415161718 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 151 deri 160 prej 180
    i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962
    Citim Postuar më parë nga FierAkja143
    Po nje kerkes kan shqiptaret o Akil
    Te gjith per nje jete me te mire e braktisem ate vend.
    Dhe me "jete me te mire" kuptohet qe kerkojm nje vend ku mundemi te bejm me shume leke per te jetuar mire dhe nje vend ku ka pune dhe shkolla te mira.
    Po me habit shume!!!!!!
    kjo gje e ule shume popullin shqiptare....
    Me keto qe thua, del se shqiptaret nuk kane asnje kerkese per karriere apo te bejne ate pune qe do ju sjelli prosperitet dhe lumturi....por thjesht te bejne para me cdo lloj menyre.......

Une nuk e besoj kete qe thua ti....prandaj e shtrova kete pyetje..(qe te gjithe shqiptaret nuk kane te njejten kerkese)...ps.neqoftese nje shqipo do te behet bankier,ai me siguri nuk do shkoje ne alaske..neqoftese do te behet aktor ,ai do shkoje ne kaliforni,etj,etj,etj...

po mesa duket ti i personifikove te gjithe shqiptaret me puntorin e rendomte qe kerkon meditjen me te larte...dhe per puntorin,ke te drejte qe nuk ka specifika profesionale per karriere,dhe te gjithe kane te njejtin qellim.
    Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru

New York Maska e mario_kingu
    Anëtarësuar
    09-12-2004
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    2,225

Thumbs up

Citim Postuar më parë nga Akili-A
    Po me habit shume!!!!!!
    Me keto qe thua, del se shqiptaret nuk kane asnje kerkese per karriere apo te bejne ate pune qe do ju sjelli prosperitet dhe lumturi....por thjesht te bejne para me cdo lloj menyre.......

Une nuk e besoj kete qe thua ti....prandaj e shtrova kete pyetje..(qe te gjithe shqiptaret nuk kane te njejten kerkese)...ps.neqoftese nje shqipo do te behet bankier,ai me siguri nuk do shkoje ne alaske..neqoftese do te behet aktor ,ai do shkoje ne kaliforni,etj,etj,etj...

po mesa duket ti i personifikove te gjithe shqiptaret me puntorin e rendomte qe kerkon meditjen me te larte...dhe per puntorin,ke te drejte qe nuk ka specifika profesionale per karriere,dhe te gjithe kane te njejtin qellim.

te jap nje shembull vet kam mbaruar shkollen e lart por me zanatin qe mbarova ne shkoll skam punuar ndonjehere tjetera master qe marim ne shkoll ka nje vler ne jet sthem jo

tjetra me fieraken jam shum dakrot arsya eshte se njeriu vete atije ku ka me shum lek ate po bej edhe un po punoj qe kam me shum per xhepin tim etc
    pra cdo njeri shikon xhepin e ti edhe nje zanat me lek
    nje shoku im ka mbaruar inxhinier por vet punon po prap si puna ime heating ac
    se atije ka lek
    pra secili shikon xhepin ne radh te par

nese ciao
    Partizoni

Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962
    Citim Postuar më parë nga mario_kingu
    tjetra me fieraken jam shum dakrot arsya eshte se njeriu vete atije ku ka me shum lek ate po bej edhe un po punoj qe kam me shum per xhepin tim etc
    pra cdo njeri shikon xhepin e ti edhe nje zanat me lek
    nje shoku im ka mbaruar inxhinier por vet punon po prap si puna ime heating ac
    se atije ka lek
    pra secili shikon xhepin ne radh te par

nese ciao
    Nuk jam dakort se te gjithe hyjne ne ate kategori qe ti pershkruan.....une njoh shume veta (edhe une vete) qe bejme profesionin qe duam....dhe do shkoja edhe ne fund te botes per te ndjekur karrieren ne profesionin tim..(kjo eshte menyra qe une dua ti fitoj parate)....

Anëtarësuar
    09-12-2004
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    2,225

Smile

Nuk jam dakort se te gjithe hyjne ne ate kategori qe ti pershkruan.....une njoh shume veta (edhe une vete) qe bejme profesionin qe duam....dhe do shkoja edhe ne fund te botes per te ndjekur karrieren ne profesionin tim..(kjo eshte menyra qe une dua ti fitoj parate)....
    nuk thash te gjith por shumica

nese ne tem tani se kemi dal shum nga tema gjithsesi mendim per shtetin me idel e kam dhen lart ciao
    Partizoni

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2003
    Postime
    2,796
    Po me habit shume!!!!!!

Obobo cbera! na pi nje got uje o Akil se per kok te skenderbehut qe se kisha ne plan te habisja

Akil je perplasur ktej, je perplasur andej te dalesh kundra po prap ne fjalet tona ke ren

Shqiptari iku nga shqipria qe ti largohet varferis dhe mizeries dhe te shikoj cfar eshte me e mire per prespektiven e ti, nuk iku qe te gjej nje pune ku nuk paguhet mire e cila i sjell lumturi.
    Me beso shumica e shqiptarve nqs kan per te zgjedhur midis nje pune qe si pelqen por ben SHUME leke, dhe midis nje tjetres qe i pelqen shume por si dalin leket per te paguar billat, do zgjedhi te paren.

Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962
    Citim Postuar më parë nga FierAkja143
    Obobo cbera! na pi nje got uje o Akil se per kok te skenderbehut qe se kisha ne plan te habisja

Akil je perplasur ktej, je perplasur andej te dalesh kundra po prap ne fjalet tona ke ren

Shqiptari iku nga shqipria qe ti largohet varferis dhe mizeries dhe te shikoj cfar eshte me e mire per prespektiven e ti, nuk iku qe te gjej nje pune ku nuk paguhet mire e cila i sjell lumturi.
    Me beso shumica e shqiptarve nqs kan per te zgjedhur midis nje pune qe si pelqen por ben SHUME leke, dhe midis nje tjetres qe i pelqen shume por si dalin leket per te paguar billat, do zgjedhi te paren.
    S`eshte nevoja te mesoj realitetin shqiptar nga ty...i njoh vete shqiptaret..
    Dhe te kesh kerkesa per karriere dhe nje pune qe desheron dikush nuk perkthehet "jo te ardhura"......
    ajo shprehja qe e kam nxirre vlen vetem ne fantazine tende dhe jo ne realitet...se te besh karrier si artist,avokat,doktor,jurist,bankier,akademik etj..ben me shume para se sa te punosh pjatalares,kopshtar,kamarier,shofer,mbajtes-pleqsh etj..(punet qe bejne shqipot ne amerike)...

mesa duket ti njeh vetem kete kategori te shqiptareve dhe i pergjitheson gjerat....por une kam njohur edhe shqiptare te tjere qe nuk kane keto kerkesa.....pra edhe njehere,vendi me ideal per shqiptaret varet nga kerkesat qe ka c`do shqiptare per jeten,dhe kete nuk mund ta dije njeri pa cpecifikuar kerkesat qe kane shqiptaret......
    Ndryshuar për herë të fundit nga Akili-A : 02-01-2007 më 03:58

Anëtarësuar
    09-12-2004
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    2,225
    S`eshte nevoja te mesoj realitetin shqiptar nga ty...i njoh vete shqiptaret..
    Dhe te kesh kerkesa per karriere dhe nje pune qe desheron dikush nuk perkthehet "jo te ardhura"......
    ajo shprehja qe e kam nxirre vlen vetem ne fantazine tende dhe jo ne realitet...se te besh karrier si artist,avokat,doktor,jurist,bankier,akademik etj..ben me shume para se sa te punosh pjatalares,kopshtar,kamarier,shofer,mbajtes-pleqsh etj..(punet qe bejne shqipot ne amerike)...

mesa duket ti njeh vetem kete kategori te shqiptareve dhe i pergjitheson gjerat....por une kam njohur edhe shqiptare te tjere qe nuk kane keto kerkesa.....pra edhe njehere,vendi me ideal per shqiptaret varet nga kerkesat qe ka c`do shqiptare per jeten,dhe kete nuk mund ta dije njeri pa cpecifikuar kerkesat qe kane shqiptaret......

plako flet shum gabim ne shum gjera mendoj se fierakja ka me se te drejt ne kete tem
    pak me lart per punet pjatalares,kopshtar,kamarier,shofer,mbajtes-pleqsh etj..(punet qe bejne shqipot ne amerike
    pjatalares ske shum shqipo vetem te rinj sa kan ardh mbase
    kopshtar kamarier shofer ke shum sthem jo
    nese e di ti sa mer nje shofer ne muaj ????? po ta them un 7000$ ne muaj te thata
    nje kamarier i mir se kam shum shok qe punojn ne down town te pakten 5000$ ne muaj edhe mos me shum
    keta ja dalin mban jetes tyre
    kurse ti del ktu edhe na thua artist,avokat,doktor,jurist,bankier,akademik
    e patra sa vite do te mari ty figur te mbarosh kete shkoll kur shumica e shqipove marin borxh nga shteti etc
    edhe kush ta siguron ty qe mbas shkolles do behesh aktor jurist bankier ?????
    mos fol ne pergjethsi se je gabim
    un per vete kam mbaruar informatik edhe ekonomikun njekosisht
    por as kam ndermend te punoj per degen qe mbarova pasi puna qe bej qe punoj per vete
    nxhjer te pakten aq sa dua ne muaj me e ulta eshte 18000$ nese mer vesh nga biznesi i heating ac ja di vleren nese jo sdi cte them
    tjetra njo shum veta te tjer qe punojn per vete si bojaxhi pllakaxhi eletrike idraulike edhe shum te tjer menyra qe i njo eshte puna qe bej se vete ne shum shtepira qe regulloj ec edhe bej install new servic si edhe keta bejn te njejten gje shumica punojn per vete
    tani ku e shikon ti kete gje te keqe ne kete mes te shqiptarve qe punoj ne usa me duket i ngatron me mexikanet
    Partizoni

Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962
    une nuk shikoj asgje te keqe te punet qe bejne shqiptaret.....
    thelbi i debatit ishte pergjithesimi qe ju beni me shqiptaret duke i futur te gjithe ne nje kallup....
    Ka shume shqiptar qe nuk shkojne te punojne shofer me 7000$ por preferojne nje profesion te tyre me 4000$...dhe jo vetem kaq, une kam njohur edhe shqiptare qe jetojne ne shqiperi e punojne me 500$ dhe nuk duan te shkojne ne amerike...
    mos i pergjithsoni gjerat sikur kerkesat e shqiptareve te jene te njejta....

Anëtarësuar
    09-12-2004
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    2,225
    une nuk shikoj asgje te keqe te punet qe bejne shqiptaret.....
    thelbi i debatit ishte pergjithesimi qe ju beni me shqiptaret duke i futur te gjithe ne nje kallup....
    Ka shume shqiptar qe nuk shkojne te punojne shofer me 7000$ por preferojne nje profesion te tyre me 4000$...dhe jo vetem kaq, une kam njohur edhe shqiptare qe jetojne ne shqiperi e punojne me 500$ dhe nuk duan te shkojne ne amerike...
    mos i pergjithsoni gjerat sikur kerkesat e shqiptareve te jene te njejta....
    bro tani sdi cte them me
    por mendimi im eshte pak me lart i thash te gjitha nejse qofsh mir edhe nje vit sa me i mbar ciao
    Partizoni

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2003
    Postime
    2,796
    Akil sa ne thellsi ju futesh gjerave derman ()

Ti ne ke shtet te amerikes jeton? Kudo qe te jesh ishalla je rregulluar mire dhe zoti ta befte mbar.
    Se di ca moshe ke ti, por un ne kte moment jam ne univ. dhe prindrit e mi si kam as avokater as doktora sepse kan ardhur ktu per nje te amrdhme me te mire per ne. Ne brezi i ri ktu e kemi si detyr qe te vlersojm saktrificat e prinderve tan (te atyre qe kan punuar si pjatalares dhe ne ndertim etc.) dhe te vemi ne pak me lart nga ata sepse e kemi kete mundesi. Mos kerko tani nga prindrit tan te punojn si avokat apo doktora ktu dhe mos mu hiq mua si njeri i klasit lart po ul koken puno dhe bej 2 lek.

Faqja 16 prej 18 FillimFillim ... 61415161718 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Rreth Përhapjes Së Islamit Ndër Shqiptarët
    Nga cobra në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 20-09-2012, 14:47
  2. Shqiptarët s`kanë pse të druajnë nga etno-identiteti i tyre
    Nga naqeta në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 20-04-2009, 12:47
  3. Paketa e propozuar nga Ahtisari për statusin final të Kosovës
    Nga Nice_Boy në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 451
    Postimi i Fundit: 21-10-2007, 12:59
  4. Zëri i Amerikës shënon sot 65 vjetorin
    Nga DYDRINAS në forumin Problemet ndërkombëtare
    Postimi i Fundit: 24-02-2007, 18:01
  5. Shqiptaret, sa kokeforte
    Nga ARIANI_TB në forumin Çështja kombëtare
    Postimi i Fundit: 04-02-2006, 18:55

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •