hehehe un prap them chicago sme hiqet mendja![]()
hehehe un prap them chicago sme hiqet mendja![]()
Partizoni
Mendoj se eshte Maiami qyteti me ideal.
Kur njeriu e kupton që nuk është i ditur, ai ka hedhur një hap drejt diturisë.
(Mark Tuain)
Ku ka si Shijaku mer lal un 5 kilometra kam ne parking gomonit dhe jam ne mes te europes ju thoni amerike lol![]()
per mendimin tim te gjitha shtetet e AMERIKES te japin mundesin e shkolles ,punes,jeteses se mire ...tani se doni ju dollaret ti gjeni rruges sic kerkoni dhe qytetin me te mire keni pretendime dhe cili qytet apo shtet ...
Ne vitin 2000 ne gjithe Ameriken ishin rreth 115000 persona qe deklaroheshin si shqiptare ose me prejardhje shqiptare.Nuk e di se sa mund te jene shtuar ne 6 vjet,por te thuash qe ne Philadelphia jetojne 100000 shqiptare do te thote te mos e kesh fare konceptin e numrave,ose thjesht megallomani.Une jetoj ne Philadelphia vete, dhe ne fakt numri i shqiptareve eshte ne rritje nga viti ne vit.Statistikat e 2000 japin dicka me shume se 2000 shqiptare ne Philadelphia.Mund te jene pothuaj edhe nje here kaq ilegale.Shto edhe nja 2000 me prejardhje shqiptare,shumica e te cileve nuk di asnje fjale shqip behen rreth 6000.Ja po themi se u shtuan edhe nje here kaq ne 6 vjet i bie 12000.Nuk e kuptoj se ku i nxjerrin shifrat 100000 disa,kur ne gjithe New Yorkun me New Jersey bashke jane rreth 150000.
State Total Albanian Population
New York
32,428
Michigan
15,343
Massachusetts
10,594
New Jersey
7,336
Connecticut
7,200
It should be noted that in each of these states the Albanian population is less than 1% of the state’s total population
Sipas zyres se emiracionit numri i disa prej kominiteteve kryesore qe deklarohen me prejardhje te huaj eshte si me poshte:
Irlandeze rreth 200.000
Italiane ------ 140.000
Polake ------- 65.000
Koreane ----- 28.000
Ruse -------- 26.000
Kineze ------ 7.000
Indiane ----- 4.000
Sic e shihni shqiptaret nuk permenden fare,por sipas Albos jemi 100.000,me shume se polaket ,se ruset ,se kinezet, se indianet.Kudo qe te shkosh ne Philadelphia do te hasesh patjeter ne nje numer te madh dyqanesh,restorantesh,klubesh,kishash,tempujsh te ketyre komuniteteve te lartpermendura.Pa llogaritur ata qe punojne neper pika furnizimi me karburant.Shqiptare te deklaruar te tille mund te jene diku rreth 4-5 mije,keto jane shifrat reale.Shumzoini me dy me gjithe ilagalet po deshet,kursesi nuk na del shifra 60.000 ose 100.000 e Albos.
Se jeton ti eshte i mire philadelphia?Postuar më parë nga Albo
Sa per shkolla, ne USA Bostoni eshte Nr. 1 per shkolla, spitale dhe polici, ku i ke pjell keto info mbi Phillyn ti???
"and..nothing makes us so lonely... as our own secrets..."-Nebelstern
Dua te me thote dikush nga ju qe jetoni ne USA..perse shqiptaret nuk e preferojne kalifornine??
Kam degjuar se jeta eshte e shtrenjte...por edhe te ardhurat e mundesia per pune e karriere eshte me e madhe....
Eshte Pak E Veshtire Se Atje Eshte I Zhvilluar Turizmi Me Shume .
Dhe Nuk Diskutohet Qe Jeta Eshte Me Eshtrenjte .po Ka Edhe Shqiptare Ne Florida Qe E Kane Kapur Veten ,dhe Shume Te Tjre Qe Bejne Money Ne Vendet Te Tjera Dhe Shkojne Ne Florida .
Florida Eshte Vend Qe Te Gjithe E Enderrojne .
Mua Personalisht Me Pelqen Shume .
Krijoni Kontakt