dihet sa me afer Nyc .. aq me mire .. aty ku eshte $$$$$ aty eshte jeta !!
dihet sa me afer Nyc .. aq me mire .. aty ku eshte $$$$$ aty eshte jeta !!
Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....
Nqs. $$$$$$ asht prioriteti i juej n'jete.Postuar më parë nga PINK
Mue m'pelqejne South e Midwest.
Defend the second amendment
Ke harruar te shtosh se ne NY parate sic i merr i harxhon dhe eshte vendi me i veshtire per te kursyer dhe per te vene ndonje para menjane. Sa per te blere shtepi, cmimet fillojne ne 450mije e lart. Ose ndryshe: "Hidhu po ta mbajti!" Mund te jetosh me qira, por per te blere, eshte shume e veshtire, jo e pamundur, ka shqiptare qe kane blere shtepi, por eshte SHUME E VESHTIRE. Eshte qytet i bukur dhe vend i mire per te jetuar, por duhet te jesh shume i siguruar me pune, perndryshe sic eshte e mundur te besh sukses, ashtu eshte e mundur te deshtosh. Nje thenie thote: "Nese ia del mbane ne NY, mund t'ia dalesh mbane kudo!" Ketu kuptoje veshtiresine e NY.Postuar më parë nga ELIO
![]()
Te shpëtohesh do të thotë të transformohesh prej Perendise, të ribëhesh ashtu siç Ai donte që ne të ishim që nga fillimi!
S'kam jetuar ne shume shtete por mendoj se ai qe eshte i zoti dhe ka deshire te punoje, pune gjen kudo ne Amerike. Ku eshte paga me e larte? Sigurisht ne shtetet lindore....po ashtu dhe ne California, Nevada, dha Hawaii. Megjithate, ne keto vende dhe taksat jane shume te larta dhe kostoja e cdo gjeje eshte shume e larte, kshu qe s'te bie te fitosh shume. Keshtu qe kur te thuash se cili shtet eshte me me fitim, duhet te kesh parasysh shume gjera.
Shume njerez, sidomos mosha e re, pelqejne NY apo qendra te tjera te medha metropolitane sepse ka jete, gjalleri, dhe paguhesh mire. Dhe kjo e ben te veshtire per shumicen te largohen nga keto qytete. Por ama, apartamente me te poshtra (me te ngushta) se ka NY s'ben vaki. Te merret fryma. Po ashtu menyra kryesore e transportit me subway ta shpif. Une s'e di por ata qe kane femije, nuk e di si ja bejne. Kam respekt per ata prinder sepse per mua do kishte qene shume e veshtire. Pastaj asgje nuk eshte "convenient." Dmth, do te shkosh ne kinema, e ke 5 stacione subway tutje shtepise. Do te shkosh ne shopping mall, e ke ne fund te botes. Do te shkosh ne Barnes N Noble, lol, te duhet te planifikosh gjys dite sepse te duhet te ndryshosh 2-3 trena vec te shkosh.
Per mendimin tim, per familjare do rekomandoja shtete te tjera, si ne MidWest, North/South Carolina, por mbi te gjitha, Florida dhe California.
Vertet ne Florida, pagat mund te jene me te pakta, po ashtu jane dhe taksat. Kush jeton ne Florida, do ju thote se shume familje shqiptare kane blere shtepite e tyre dhe jetojne rehat. Makina kane, pune stabel kane, dhe femijet i kane disi me te siguruar. Shkollat jane afer; punet afer, dhe pasdite del femija ne bahce te vet o vlla. Ka ku te beje xhiro me biciklete apo dhe te loze me shoqerine. S'rri i mbyllur mes kater mureve si ne NY. Plus njerezit jane shume me te sjellshem dhe nuk perdorin fjale fyese. Ne NY, fjala "F" perdoret si mbiemer para cdo gjeje. Jeta eshte me e ngadalte ne Florida e California dhe niveli i jeteses shume me cilesor.
Pra ku eshte vendi me i mire per te jetuar? Varet nga njeriu dhe preferencat e tij ne jete, te cilat ndoshta do ndryshojne kur te behemi prinder dhe te marrim nje rol mbrojtes ndaj femijeve tane te cilet s'duam ti ekspozojme ndaj te keqijave qe disa qytete ofrojne.
What bond is there between me and the world? I am like a rider on a summer day who takes shelter to rest under the shade of a tree, then goes on his way. ~ Profeti Muhamed Salallahu Alayhi Wa Salam
Te gjithe kemi ardhur ketu ne Amerike per hall (dmth. per nje jete me te mire) sepse te ishim aq mire ne vendin tone, s'e kishte leviz njeri kemben nga Shqiperia. Kam respekt per ata njerez qe lajne pjata 12 ore ne kembe qe te mbajne familjen me buke dhe arrijne te gjejne forca dhe shprese ne nje dite te neserme me te mire. Dhe s'me vjen mire kur ne vete shqiptaret percmojme njeri tjetrin per gjera qe s'jane te turpshme.Postuar më parë nga DhArMa
Po, shume zona ne NY jane te pista dhe varferia ne kulm, por ama, s'i ve faj askujt nese jeton ne keto zona. Afterall, njeriu i shtrin kembet sa ka jorganin. S'ka njeri ne kete bote qe s'do te jetoje si pasha; s'ka njeri qe s'do te jetoje ne Time Square, por ama a i kemi kushtet? Varferia nuk eshte ves i njeriut, prandaj mos flasim me arrogance...
peace y'all
What bond is there between me and the world? I am like a rider on a summer day who takes shelter to rest under the shade of a tree, then goes on his way. ~ Profeti Muhamed Salallahu Alayhi Wa Salam
kjo eshte pergjigja me e bukur! lol, hahhahaPostuar më parë nga MI CORAZON
te gjitha shtetet e kane nga nje te mete. atje ku ka rroge te larte, ka qira dhe taksa te larta, atje ku pagesa eshte e ulet, edhe cmimet jane te uleta, jeta ne te gjitha shtetet eshte pak a shume e balancuar. Me shume do te orientohesha nga klima, sepse nuk e perceptoj dot jeten pa te katra stinet, (sidomos kur je me orrigjine nga mesi i Shqiperise Jugore, ku asnjehere nuk ka ndodhur qe Pranvera mos te zgjaste plot 3 muaj a me teper dhe gjelberim qe nga fundi i shkurtit). Nuk do te duroja dot as dimrin e ftohte; kemi kohe ketu dhe akoma s'jemi mesuar me klimen. Te gjithe do te thoni shtetin e vete sepse aty erdhet ne fillim dhe u mesuat, dhe nuk e shkembeni me asnje shtet tjeter. Me fatin nuk hahesh dot.
Nuk u sqarova si duhet. $$$$$ duhen patjeter, por gjithkund n'Amerike, nqs ke mend n'krye, mundesh me jetue normal. NYC, LA, NJ etj, asht e vertete qi kane paga ma t'nalta, por per mue shoqnia e atyshme nuk m'duket e pershtatshme me rrite fmije. N'New York, nuk guxon me pa kend n'sy se t'thojne "C'ka po shef?", kurse n'South ose Midwest vejne buzen n'gaz e t'thojne "Nadja e mire" pa t'njofte e pa t'dite. Qytetet e mdhaja mbledhin $$$$$$$ e nuk diskutohet, por un ma pare rri tjeterkund, marr $5 ma pak per ore e rris fmijte n'ambientin ma t'pershtatshem. Lagjja ku rri tash, m'kujton Shkodren si e kam andrrue gjithmone, shpija private me kopshte t'bukra, tane kojshit njofin njeni-tjetrin, stresi nuk ndihet etj. Sa t'kem pare per mortgage, makinat, e me cue fmijet n'nji shkolle t'mire, nuk ankohem.
Ju qi jetoni n'NYC, mos ma merrni per keq.![]()
Ndryshuar për herë të fundit nga Peniel : 15-12-2006 më 15:07
Defend the second amendment
Seriozisht, vendi ka te beje disi por nuk eshte kryesor. Amerika ofron shume te mira dhe aq me shume te keqija . Kto ekzistojne kudo ne cdo shtet . Eshte edukata familjare dhe formimi i femijes qe ndikon me shume . Droga , alkoli etj ekzistojne kudo , biles jane me te larta ne zonat kryesisht qe jetojne te bardhe .
Shendet te gjitheve.
Ndryshuar për herë të fundit nga Peniel : 15-12-2006 më 15:08
Per mendimin tem Amerika gjithekund njesoj asht, atehere
varet shtresa qe mundesh ti me e perballu ku me jetu...
Postuar më parë nga MisCongeniality
Miss Congeniality, te uroj te kesh mundesine te jetosh te pakten nje jave ne Miami, dhe pastaj do flasesh ndryshe per Floriden. Miami ka vetem 2 te mira, kohen dhe shtepite me cmim te arsyshem. Te garantoj se megjithe keto te dyja, brenda 2 javesh ti do largohesh e traumatizuar nga Florida. Kjo pjese e Florides eshte e mbytur me mbeturina Spanjolle, rrob pa kulture pa respekt per veten le per te tjeret. Kudo qe te shkosh do te et flasin Spanjisht dhe cdo biznes eshte ndertuar pereth kesaj popullsie, pra mode spanjolle, ushqim spanjoll, dyqane spanjolle etj etj. Kjo nuk do ishte problem nese kjo fare race do kishte sadopak kulture apo filozofi, por me sa duket spanjollet e perqendruar ne Miami nuk kane asgje te perbashket me pas-ardhesit e Kolombit, por me teper me arixhinjte e Shqiperise.
Shtoi kesaj faktin se ne Miami rroga vjetore eshte diku tek 50-60% e asja qe do gjesh ne Veri te Amerikes, shtoi mungesen absolute te transportit publik, mungesen e nje shkolle per te qene per te derguar femijet, dhe Miami/Florida nuk do te te duket me aq interesante sa sot. Jo vetem Miami po nje pjese e mire e Florides qe kam vizituar une ka mungese te thelle autostradash. E vetmja autostrade qe ligh veriun me jugun e Florides eshte I-95, (qe as nuk mund te krahasohet me NY apo MA qe kane te pakten 3-4 autostrada), kjo ben qe trafiku te jete nje menxyre e vertete, ne oren 5 te drekes kur dielli pervelon 2 ore ne trafik eshte problem jetik. Plus kesaj shtoi faktin qe shumica e emigranteve ketu nuk kane dokumenta d.m,th as patente, duhet te mbash me vete gjithmone nje shkop beizbolli per te zgjidhur problemet e perditshme te trafikut. Mungesa e patentes dhe siguracionit rrit cmimin e siguracionit per gjithe te tjetet qe e paguajne ate duke e bere 2-3 fish me te larte se MA apo NY. Spitalet jane si spitalet e Ballshit, gjithe doktoret jane Meksikane apo Kubane me shkolle korespodence ne vendin e tyre qe e kane gjoja konvertuar ketu. Pra me nje fjale je me i sigurt te shkosh tek nje veteriner ne NY se nje doktor ne Miami. Korrupsioni eshte ne nivelet e Shqiperise. Kudo burokraci dhe pagese per dokumentin me themeltar.
Pjeset e tjera te Florides jane pak me te rregullta, por problemi i tyre eshte se jane provinca jo qytete. Pra i mungojne "ammenities" me te cilat je mesuar ne nje qytet te madh.
Por mungesa me e madhe e Florides eshte se ketu mundesite jane shume here me te kufizuara se ne Veri. Nese ne MA apo NY gjithmone do kesh nje mundesi per te levizur perpara, ketu konkurenca eshte shume here me e madhe dhe mundesite me te pakta. Ironike, e vetmja arsye pse dikush leviz ne Amerike eshte per mundesite, Florida nuk eshte Amerike.
Florida eshte e bukur vetem atehere kur ke para te mjaftueshme per te blere shtepi ne nje nga ishujt e Miami-Beach, dhe nuk te nevoitet me te punosh. Apo per nje pushim 7 ditor, 1 here ne 10 vjet.
Postimi i mesiperm nuk shpreh detyrimisht opinionin e autorit mbi temen e ngritur.
Krijoni Kontakt