Close
Faqja 14 prej 18 FillimFillim ... 41213141516 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 140 prej 180
    i/e regjistruar Maska e R2T
    Anëtarësuar
    18-04-2003
    Postime
    1,061
    OK kalamaja, qe ja hoqet guxhumanin njeri-tjetrit ne perpjekje e siper per te mbrojtur qytetet e Amerikes. Si Genesis ashtu dhe Ildushja kane te drejte, por ngaqe asnjeri nuk ka mare mundimin te shofi postimin e tjetrit (pervec perqendrimit tek te sharat) nuk kane kuptuar c'duan te thone.

Fjala me e rendesishme ne ate artikull, Genesis dhe Ildushe eshte fjala "metropolitan areas". Kjo per mendimin tim nenkupton lagjet ngjitur me qendren (Becon Hill, Back bay, Commonwealth Ave, Downtown, etc). Qe te jemi realiste qeraja mujore ne keto lagje per nje apartament 1 me 1 varjon nga 2500-4000, pa perfshire ketu faturat dhe me kryesorja parkingun, qe mund te shkoje mbi $600 ne vit. Pra vete qyteti i Boston-it (pa periferite) mund te jete nder me te shtrenjtet, po kjo do ishte njesoj sikur te konsideroje vetem Manhattanin kur flisje per Nju Jorkun dhe ta konsideroje Nju Jorkun qytetin me te shtrenjte. Periferite (ku eshte shumica e popullsise) jane shume here me lire se sa qytetet e ngjashme me Bostonin.

Jashte temes
    : Po diti njeri se ku mund te aplikoj per pune si pajtues gjaqesh do me bente nder, e kam per talent kete pune.
    Postimi i mesiperm nuk shpreh detyrimisht opinionin e autorit mbi temen e ngritur.

i/e regjistruar Maska e krosi
    Anëtarësuar
    10-12-2006
    Vendndodhja
    california usa ,italy
    Postime
    5
    asnje nga ju nuk na flet per CALIFORNIN si mendoni ju ,un mendoi se eshte vendi i ......
    milot shqiperi

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    E pse ziheni mer aman, nga shqiperia shumica kane ik nga malet , nga fushat gjithe balte ...

Ku eshte me mire ? Aty ku ka pune , ku ka $$ .. aty eshte me mire. Se ku secili e vendos vete sipas opinionit t'vet dhe mundesirave qe i krijohen .

Po nuk heqin dore disa jo , aty ku jetoj une aty eshte me mire .. pse ? Se kshu them une . Gimme a break !! (lol)
    Ndryshuar për herë të fundit nga Peniel : 15-12-2006 më 14:26
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

...dhe jeta ime u fal Maska e Peniel
    Anëtarësuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    -|- Atje ku njeriu takohet me Perëndinë
    Postime
    1,257
    Përshëndetje të gjithëve.

Duke u përpjekur t'i mbushni mendjen njeri-tjetrit për shtetet e Amerikës, përpiquni të respektoni njeri - tjetrin jo vetëm për mendimet e tij por duke mos e ofenduar me një fjalor që i përket njerëzve të rrugës. Tema nuk është hapur për chit-chat dhe përdorni gjuhën shqipe për të shkruar dhe jo shprehje në Anglisht.

Faleminderit për mirëkuptimin.

ns

Shënim: Ankesat në privat
    קָדֹושׁ קָדֹושׁ קָדֹושׁ יְהוָה צְבָאֹ

I Shenjtë I Shenjtë...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    12-12-2006
    Postime
    10
    Ter vendet ideale jan per ne, Kush eshte i zoti kapet ne Amerike. E vetmja gje eshte ce jemi shume te shperndare ne te gjith shtetet Amerikane hajdeni dhe bejeni folene te gjith ne Michigan haha. Dhe bejme 10 % te popullit ketu ose hajde dhe ja fusim nga Wisconsin dhe e marrim Qeverine atje si Senatorin House of representatives e te gjitha. Aq popull ka atje sa ne Mal te Zi. 600,000.

New York Maska e mario_kingu
    Anëtarësuar
    09-12-2004
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    2,225
    Citim Postuar më parë nga K0rCaRi
    Ter vendet ideale jan per ne, Kush eshte i zoti kapet ne Amerike. E vetmja gje eshte ce jemi shume te shperndare ne te gjith shtetet Amerikane hajdeni dhe bejeni folene te gjith ne Michigan haha. Dhe bejme 10 % te popullit ketu ose hajde dhe ja fusim nga Wisconsin dhe e marrim Qeverine atje si Senatorin House of representatives e te gjitha. Aq popull ka atje sa ne Mal te Zi. 600,000.
    ku bashkohet shqiptari re shipo ku te iki sa me larg ti thua ku te afrohet po megjithate se ke keq se para nje muaj isha ne michi ne livonia vetem shqip degjova ne cdo lokal :P
    wisconsion eshte pak me pak shqiptar por prap sbehen aq shum
    Partizoni

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    12-12-2006
    Postime
    10
    Citim Postuar më parë nga doktori_chicago
    ku bashkohet shqiptari re shipo ku te iki sa me larg ti thua ku te afrohet po megjithate se ke keq se para nje muaj isha ne michi ne livonia vetem shqip degjova ne cdo lokal :P
    wisconsion eshte pak me pak shqiptar por prap sbehen aq shum

LMFAOO spaske pare ic gje ti ne michigan. Ketu ka lagje qe jane plot me shqiptare dhe femijet zdine nje llaf anglishte dhe kur vine jo polic ose amerikane qe kalojne ndonjehere sdin si te merren vesh. Kta jan femije qe jan te lindur ketu ne Amerike dhe Anglishten e mesojne kur ven ne klas te para hahaha. Dhe kur vene aty cuditen dhe mesuesit. Ktu ne michigan pothuajse 95% te Coney Islands jane me pronare Shqipetare dhe po ashtu edhe puntoret.

Po them po ti mbledhim leckat te gjith dhe tja mbathim per ne Wisconsin do te behemi shumica dhe ashtu kemi te drejte te votojme dhe te kemi Senator dhe Kongressmene Shqiptar ne Parlamentin Amerikan. haha ajo do ishte dita

New York Maska e mario_kingu
    Anëtarësuar
    09-12-2004
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    2,225
    Citim Postuar më parë nga K0rCaRi
    LMFAOO spaske pare ic gje ti ne michigan. Ketu ka lagje qe jane plot me shqiptare dhe femijet zdine nje llaf anglishte dhe kur vine jo polic ose amerikane qe kalojne ndonjehere sdin si te merren vesh. Kta jan femije qe jan te lindur ketu ne Amerike dhe Anglishten e mesojne kur ven ne klas te para hahaha. Dhe kur vene aty cuditen dhe mesuesit. Ktu ne michigan pothuajse 95% te Coney Islands jane me pronare Shqipetare dhe po ashtu edhe puntoret.

Po them po ti mbledhim leckat te gjith dhe tja mbathim per ne Wisconsin do te behemi shumica dhe ashtu kemi te drejte te votojme dhe te kemi Senator dhe Kongressmene Shqiptar ne Parlamentin Amerikan. haha ajo do ishte dita

e imagjinon shqiptar senator ti :P tu shit pordh se ne shqipot vdesim per te shit pak mend neve nuk mbildhemi dot 5 shqipo jo te mbiledhi te gjith lol mori fund bota
    Partizoni

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2003
    Postime
    2,796
    ehhh shqiptaret e shkret vetem si ti prishim pune njeri tjetrit dim ne skemi per te ber prokopi ndo nje dite. Shqiptaret ne Amerik (dhe ne pergjithesi ne emigracion) kan zili njeri tjetrin dhe nuk duan njeri te jet me mir se ta.

Blen shpi shqiptari ne amerik dhe i vjen vizit shqiptari tjeter i thot "po ti ore mbrapa liqenit gjete ta blesh shpin qe te han mushkonjat? po kte hardwood floor ci do ti apo je me i mir nga ne qe mbajm tapet?" loool "po me fal o filan" thot i zoti i shpis..."harova te merja mendimin e komuniteti shqiptar para se ta blija" kshu ndo nje "ta gezosh shpin e re" dhe po e than shqiptaret kushedi si te mallkojn nga brenda...pik e zeze!

bobo sa me larg shqiptarve ne amerik aq me mire (tepakten ktu ku jetoj une).

FiErAk4EvER Maska e ILLUZION
    Anëtarësuar
    27-12-2006
    Vendndodhja
    united state of america
    Postime
    29
    Citim Postuar më parë nga FierAkja143
    ehhh shqiptaret e shkret vetem si ti prishim pune njeri tjetrit dim ne skemi per te ber prokopi ndo nje dite. Shqiptaret ne Amerik (dhe ne pergjithesi ne emigracion) kan zili njeri tjetrin dhe nuk duan njeri te jet me mir se ta.

Blen shpi shqiptari ne amerik dhe i vjen vizit shqiptari tjeter i thot "po ti ore mbrapa liqenit gjete ta blesh shpin qe te han mushkonjat? po kte hardwood floor ci do ti apo je me i mir nga ne qe mbajm tapet?" loool "po me fal o filan" thot i zoti i shpis..."harova te merja mendimin e komuniteti shqiptar para se ta blija" kshu ndo nje "ta gezosh shpin e re" dhe po e than shqiptaret kushedi si te mallkojn nga brenda...pik e zeze!

bobo sa me larg shqiptarve ne amerik aq me mire (tepakten ktu ku jetoj une).
    hahahahha i swear god me shkrive se kjo eshte e verteta

se e kam provuar vet me nje njeri erdhi ja beri po ti derman ktu e bleve shpin ne ket rug skishe tjeter :P

e tha kete se rruga ne brinj kishte levizje ;P

nese per temen per mua eshte new york city edhe chicago city ce ya
    Ndryshuar për herë të fundit nga ILLUZION : 28-12-2006 më 13:54
    PrOuD To Be AlBaNIAN

Faqja 14 prej 18 FillimFillim ... 41213141516 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Rreth Përhapjes Së Islamit Ndër Shqiptarët
    Nga cobra në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 20-09-2012, 14:47
  2. Shqiptarët s`kanë pse të druajnë nga etno-identiteti i tyre
    Nga naqeta në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 20-04-2009, 12:47
  3. Paketa e propozuar nga Ahtisari për statusin final të Kosovës
    Nga Nice_Boy në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 451
    Postimi i Fundit: 21-10-2007, 12:59
  4. Zëri i Amerikës shënon sot 65 vjetorin
    Nga DYDRINAS në forumin Problemet ndërkombëtare
    Postimi i Fundit: 24-02-2007, 18:01
  5. Shqiptaret, sa kokeforte
    Nga ARIANI_TB në forumin Çështja kombëtare
    Postimi i Fundit: 04-02-2006, 18:55

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •