Postuar më parë nga
Le Chiffre
Mbase ka qene edhe ashtu sic thua ti...por ama ka qene mjek. Po ti cfar je? Ku je? Cfar ke bere? Ke ke ndihmuar?...Sa keq qe degjon vetem mendimet e te tjereve, do te ishte mire te rriteshe dhe te kishe edhe mendimin tend. Jam i sigurte qe e ke pare me floke te gjata dhe e ke gjykuar per kete sepse nuk ke patur ndonjehere shans te bisedosh me te. Te falenderojme qe nuk je ngritur naten e ti vesh nje Flete Rrufe ne mes te nates ne qender te Tirones... Sa keq qe tipa si ju ja nxorren bojen komunisteve te mire e te ndershem...dhe i futet ne nje vathe me veten tuaj, me ju qe shkruanit neper gazetat e frontit dhe mbledhjet e fshehta, fleterrufete me grusht proletar, grusht qe nuk ishte i juaji por i punetorit te ngrate...qe ne fakt pasi ja pite gjakun, ja nxorret edhe bojen...e shate bile i that komunist i qelbur" sigurisht ashtu ishte sepse nuk kishte komoditetin tuaj dhe te lahej cdo dite, se nuk kishte skaldabanje qe ti dhe shoket tuaj e kishit bere me tubot e proletariatit, dhe qe lahej me sapllake dhe kove ne anjn e ftohte... kuptohet nje here ne jave kur i delte radha...por Arqileja kajetuar ne fshat, ne mes te skamjes, ne mes te ftohtit...ne kembe...kudo...ashtu i papelqyer nga skota jote por i dashuruar nga masa e gjere e njerzve!
Arqileja nuk merrte leke se ishte Arqileja, nje kompleks qe ti dhe shume te tjere e kni te veshtire ta kuptoni, kurre nuk ka pretenduar se ishte Zeus, nuk ka pretenduar ndonjehere se sheron gjithcka, por qe merrte persiper cdo gje do te thote qe ai ishte shpirt humanitar...kurre nuk thoshte mos shko tek nje mjek tjeter, mjek qe sheronte me mjeksi popullore qe shume nuk po e kuptojne qe eshte pikerisht burimi i ilaceve kimikate qe perdoren sot...Arqileja dinte te merrte persiper angazhime dhe tu gjendje cdo njeriu afer...
Nejse se u zgjata kot...se edhe ti mbase ja fute kot dhe ndoshta nuk je kryetartar fronti...dhe nuk je ti qe ke pare antenen siper pallateve Agimi tek shtepia ime...dhe ne mengjes nxorre fleterrufene edhe pse babai im kishte marre plage nga lufta kur i joti fshihej nen citjane...
Tung mik...dhe mos u nxito te nxjerresh konkluzione, sidomos per dike qe ka lene jete!
Krijoni Kontakt