kokrra gomarit ka qene
leke per gomarrleqet e tij do merrte
kokrra gomarit ka qene
leke per gomarrleqet e tij do merrte
uhaaa,humbje e madhe,ngushllime per mjekesin shipetare,i pari mjek alternativ i bazuar ne themelet e medicines moderne..
Se kam degjuar kurre..gjithsesi ngushellime familjes
Doktor Arqile Boti;nuk duhet respektuar e nderuar,sepse ka vdekur.Duhet respektuar per jeten qe ka jetuar,e per aq shum e shum jete qe ka shpetuar o sheruar.
Ishte nje skllav i mjekesis,e per kete ishte nje njeri i lire,sepse kishte zgjedhur skllaverin qe donte.E gjithmon ne sherbim te popullit.
(Por kur nuk e respektoni,nuk keni faj;keni kaluar nga Enveri,Ramizi,Fatosi e Saliu...qe na kan hequr dinjitetin si komb,te pakten mos i hiqni vetes dinjetetin personal).
Me te vertete ka qene nje njeri i palodhur dhe i kudondodhur per te gjithe njerezit. Ka bere mire ne kete bote do te gjej mire dhe ne boten tjeter...
Ngushellimet e mia me te sinqerta !
Blossoms of heaven, Ashes of hell...
Me keqardhje mesova humbjen e mikut tim Arqile. Ne fakt ai ka qene mik i te gjitheve, sidomos i atyre qe nuk kane patur mbeshtetje...dhe kjo e ben me te madh Arqilene. Une nuk kam patur nevoje, dhe kjo e ben me shume mik...kam kaluar shume kohe me te, kam diskutuar...kam bere shaka (sikurse vetem Arqileja dinte)...por jeta na ka ndare te gjitheve...por ai kurre nuk e harronte zerin sapo i binte zilja...
Shume mund te kene degjuar histori per bemat e tij...dua tu kujtoj qe une i kam pare bemat e tij...sidomos ato te exorcizm-it...aq sa e cuditshme dhe e pabesueshme eshte kjo fjale, aq sa e thelle dhe e pakuptueshme eshte kjo shkence, po aq i madh ishte Arqileja edhe ne kete fushe ku kombinimi i mjeksise me Exsorcizm-in ishte nje merite emadhe e tij. Ai besonte ne zot - jo ne fe. Ai besonte si shqiptar i mire, si shqiptar qe solli kristianizmin ne Europe dhe e mbrojti ate deri ne shekullin e 17te, si shqitpar kristian qe u c'fetizua me dhune nga Turqia si hakmarrje per gjenezen e popullit tone ... nga ky armik i madh i kombit shqiptar qe e mbolli fene e lindjes se mesme me dhune nder shqiptaret. U prehte ne paqe shpirti i tij! Rrofte kujtimi i Arqilese, ketij humanisti te madh Shqiptar!
You changed your shirt, Mr Bond. I hope our little game, isnt causing you to perspire.
Mbase ka qene edhe ashtu sic thua ti...por ama ka qene mjek. Po ti cfar je? Ku je? Cfar ke bere? Ke ke ndihmuar?...Sa keq qe degjon vetem mendimet e te tjereve, do te ishte mire te rriteshe dhe te kishe edhe mendimin tend. Jam i sigurte qe e ke pare me floke te gjata dhe e ke gjykuar per kete sepse nuk ke patur ndonjehere shans te bisedosh me te. Te falenderojme qe nuk je ngritur naten e ti vesh nje Flete Rrufe ne mes te nates ne qender te Tirones... Sa keq qe tipa si ju ja nxorren bojen komunisteve te mire e te ndershem...dhe i futet ne nje vathe me veten tuaj, me ju qe shkruanit neper gazetat e frontit dhe mbledhjet e fshehta, fleterrufete me grusht proletar, grusht qe nuk ishte i juaji por i punetorit te ngrate...qe ne fakt pasi ja pite gjakun, ja nxorret edhe bojen...e shate bile i that komunist i qelbur" sigurisht ashtu ishte sepse nuk kishte komoditetin tuaj dhe te lahej cdo dite, se nuk kishte skaldabanje qe ti dhe shoket tuaj e kishit bere me tubot e proletariatit, dhe qe lahej me sapllake dhe kove ne anjn e ftohte... kuptohet nje here ne jave kur i delte radha...por Arqileja kajetuar ne fshat, ne mes te skamjes, ne mes te ftohtit...ne kembe...kudo...ashtu i papelqyer nga skota jote por i dashuruar nga masa e gjere e njerzve!
Arqileja nuk merrte leke se ishte Arqileja, nje kompleks qe ti dhe shume te tjere e kni te veshtire ta kuptoni, kurre nuk ka pretenduar se ishte Zeus, nuk ka pretenduar ndonjehere se sheron gjithcka, por qe merrte persiper cdo gje do te thote qe ai ishte shpirt humanitar...kurre nuk thoshte mos shko tek nje mjek tjeter, mjek qe sheronte me mjeksi popullore qe shume nuk po e kuptojne qe eshte pikerisht burimi i ilaceve kimikate qe perdoren sot...Arqileja dinte te merrte persiper angazhime dhe tu gjendje cdo njeriu afer...
Nejse se u zgjata kot...se edhe ti mbase ja fute kot dhe ndoshta nuk je kryetartar fronti...dhe nuk je ti qe ke pare antenen siper pallateve Agimi tek shtepia ime...dhe ne mengjes nxorre fleterrufene edhe pse babai im kishte marre plage nga lufta kur i joti fshihej nen citjane...
Tung mik...dhe mos u nxito te nxjerresh konkluzione, sidomos per dike qe ka lene jete!
You changed your shirt, Mr Bond. I hope our little game, isnt causing you to perspire.
Eldushka - Nuk po e zgjas anje presje mendimin tend mbi ...kete kryetarin e frontit...edhe pse ky trapi meritoka ti mbushesh nje roman...i ke thene te gjitha! Te uroj per mendimin e urte! Je shqiptare, je kristiane, je ilire, je pellazge..cfar te them me une ty... je nje nga ato shqiptare qe e bejne Grekun e Turkun qe na cnderuan duke na marre historine dhe nderruar fene me dhune, te dridhen!
Te pershendes!
Ka qene jo vetem nje mjek shume i mire e humanist, por edhe nje enciklopedi e gjalle. Njeri i jashtezakonshem. Ngushellimme!
Krijoni Kontakt