Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 4
    i/e regjistruar Maska e IllyrianPatriot
    Anėtarėsuar
    27-06-2010
    Postime
    1,027

Pashket edhe bairami ne shqiperi

Pashket orthodokse ne korce

Pashket ne Tirane edhe shkoder ( orthodoxe edhe katolike )

Bajrami ne kavaje

Sikur te polarizohen te gjithe shqiptaret me nje besim apo tjeter , a besoni se shqiperia do ta kete te veshtire te mbaj harmonine fetare ne shqiperi ?

Ne keto video po prezantohen kultura te ndryshme , a mund keto kultura ta respektojne njeri tjetrin ?

Feja ( Islami) nuk eshte kulture.

Une kam kulturen time kombetare qe me bashkon ose me dallon.

Feja eshte dicka tjeter.

Harmoni nderfetare do te mbahet ne nivelin e duhur, kur te gjithe komunitetet fetare do te ken trajtim te njejte nga ana e shtetit shqiptar pa asnje

dikriminim.

Ne mjetet e informimit ne Shqiperi, hapsira informative eshte me tolerante per te krishteret se sa per Muslimanet.

Islami dhe 80% muslimane shqiptar, jane margjinalizuar ne maximum duke e prezantuar Islamin si fe e magjupeve dhe cergareve.

Bajrami dhe festat tjera Islame, prezantohen ne fund te lajmeve me nje kohezgjatje prej disa sekondash.

Kurse festa krishtere prezantohen qysh ne hapje te lajmeve e derisa te mbarojne ato.

Por kot e kane se njerezit e dine mire se ke te perqafojne, njerezit e dijne se Islami eshte feja e vertete.

Neper emisionet debative ( sidomos ne TOP CHANNELin cifut, thiren "perfaqesues te fese Islame" te cilet edhe vete nuk e dijne se cka perfaqesojne e le me

te debatojne per fene Islame.

Kjo behet me qellim qe Islamit ti jepet nje prezantim sa me injorant.

Mendoj se kjo eshte ai kontributi qe shkakton polarizime ne mes feve.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Explorer : 17-07-2010 mė 12:25
    Ndrysho Firmėn

i/e regjistruar Maska e IllyrianPatriot
    Anėtarėsuar
    27-06-2010
    Postime
    1,027
    Sot ne shqiperi ka 70 % ateiste , 9 % katolik , 11 % orthodox , 10 % musliman ...

Sic mundesh te shikosh te ajo video .... cdo fe krijon njerez me kulture te ndryshem .... (edhe nje 5 vjecar me intelligjence mesatare mund ta kutpoj kete gje )

Ajo qe me shqeteson mua ... eshte c fare behet nqs te tere njerezit polarizohen ne nje fe apo tjeter ...

nje shqiperi me 40 % orthodox , 30 % musliman , 30 % katolik a ka mundesi te mbijetoj si komb ?

Feja eshte nje nga komponentet kryesore e nje kombi .... une edhe pse jam jo praktikant orthodox nuk dua nje shqiperi te extremizuar ( orthodoxe katolike apo muslimane )

Hehehehehe....

Separi statistikat i pske te gabuara, nejse !

Se dyti ti po e shikon fene si nje fakator dominant ne ndryshimin e kultures se nje populli.

Kjo nuk eshte e vertete sepse shqiptaret deri tani do te beheshin ose arabe ose italjane e gjetke.

Por edhe pas shume shekujsh, shqiptaret mbeten shqiptare me kulture determinante.

Nese do te dish me shume, feja Islame ka qene ajo qe shqiptaret i mbrojtur prej asimilimit kulturor.

Se treti do te ishte mire qe njerezit te polarizohen te gjithe ne fene Islame ( per fete tjera nuk jam i sigurte), por kjo mbetet vetemse nje deshire sot per

sot, per te ardhshmen nuk e di se cka thene All-llahu xh.sh.

Se katerti edhe pse ne Shqiperi ka komunitete fetare te ndryshme, keta do te jetojne si nje komb atehere kur fete tjera do te jene me tolerante ndaj fese

Islame dhe kur Janullatosi e agjente te tjere orthodox e te krishtere nuk do te manipulojne me fene.

Ke shume te drejte kur thua se nuk do nje Shqiperi te ekstremizuar.

Metevertete sot ekstremizmi kryqtar po mundohet te demtoje Muslimanet dhe fene Islame.

Mirpo kjo eshte vetemse nje orvajtje e kote, kjo asnjehere nuk do te realizohet.

Mendimi im eshte se sejcili duhet te pranoje gabimet dhe te pastroje mbeturinat prej oborrit te vet.

Keshtu do te jemi me higjienik dhe do te duhemi me shume.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Explorer : 17-07-2010 mė 13:06
    Ndrysho Firmėn

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •