Close
Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 36 prej 36
    i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Diferenca arsimore sjell dhe diferenca kulturore. Nuk kam njoh ndonje me 8-vjecare te tregoje interes ndaj librave, kulures, artit etj.
    Niveli i te kuptuarit, e gjykuarit eshte shume i ndryshem. Interesat, menyra e te veshtruarit te jetes eshte e ndryshme. Nuk eshte ndonje cudi qe atij me 8-vjecare ti duket vetja me i zgjuar, e i kulturuar se gruaja e tij me master vetem se eshte mashkull.
    Feelings change - memories don't.

yep Maska e Izadora
    Anėtarėsuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793
    Diferenca e theksuar arsimore , sjell mos perputhje mendimesh, shijesh dhe botkuptimi.
    Si rrjedhoje ja ben jeten ciftit, me te veshtir.

Megjithse dashuria triumfon :-d
    Jeto sot se neser nuk i dihet

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    Citim Postuar mė parė nga Julianna Lexo Postimin
    Sa rendesi ka difereca arsimore ne nje lidhje?
    Juliana, diferenca arsimore nė njė lidhje nuk ka rėndėsi.

Nė kohėt e sotme, e vetmja e mirė e arsimit ėshtė se ke mė shumė mundėsi pėr punė, por nė rritjen e nivelit mendor ai nuk ndikon aspak, sepse zgjuarsia e njeriut ėshtė e lindur.

Citim Postuar mė parė nga jeta_ime Lexo Postimin
    .
    E verteta eshte se ka shume ndikim:S dhe te veshtireson lidhjen,apo martese.
    Sepse niveli i ndrsyehm arsimore,nuk te lejon qe te kuptoni njeri tjetrin,sepse cdo njeri ka ate boten e vete.Dhe nuk besoj qe ndo njeri do bente hapin te hy ne boten e tjetrit.
    Me kete koment jam edhe une dakord. Nje diference arsimore ka shume rendesi (jane raste te rralla ato kur vajza apo djali nuk kane patur mundesi te bejne shkollen e larte por qe kane lexuar shume gjate jetes se tyre dhe mund te quhen me te vertete inteligjenta), por ne shumicen e rasteve ndikon ne lidhje. Jam e idese, qe ne nje lidhje, "muhabeti" ka shume shume rendesi... do vij nje dite, pas disa vitesh, qe te flasesh me bashkeshortin/en eshte e vetmja gje qe do mbetet.

Nje gje e tille mund ta vesh re edhe ne shoqeri... te ecen muhabeti me dike qe nuk ka nivelin tend arsimor (flas per muhabet serioze e jo muhabete te jetes se perditshme-bleva kete, vajta atje etj etj)

La vita non si spiega, si VIVE!

humble
    Anėtarėsuar
    24-03-2007
    Vendndodhja
    in M.T's heart
    Postime
    637
    Citim Postuar mė parė nga DontWorryBeHapp Lexo Postimin
    Te rrime te drejte e te flasim shtrembet, differenca arsimore ka rendesi.

Femra me mashkullin e kane goxha te veshtire te meren vesh me njeri tjetrin sepse kane shume diferenca ndermjet tyre, e duke i shtuar edhe ate arsimoren gjerat vetem mund te nderlikohen me tej.
    jam dakort me mendimin tan. Formim arsimor kan t'bajn jo thjesht me statusin social por edhe me vlerat e principet qe qeverisin mendjen e veprimet e njirit. Ne keto kushte pershtatmeria midis individeve me diference arsimore radikale asht realisht jopraktike.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga GANGO of SG : 27-12-2010 mė 17:41
    Yevgeny Rodionov
    Rroft AMERIKA!

Citim Postuar mė parė nga Julianna Lexo Postimin
    Sa rendesi ka difereca arsimore ne nje lidhje?

Shume interesant kjo seq me kujtoje nje ngjarje ne familjen time krejt nvaret se sa i civilizuar e kulturuar eshte njeri apo tjetri partner normale nuk duhet te lauj ndonje role te madhe ne mardhenjet e dy partnerve por ne momentin kur njeri apo tjetri pratner reciprokisht kalojn ne gjeste kafshore e injorance ather esht shume e demshme mbase me pasoja jetsore.

Te kthehem te rasti qe kisha ne famila axha ime para 35 viteve esht martuar me nje vajz shqiptare e cila ne atkohe kishte mbaruar fakultetin ne Beograde ndersa axha ime njeri me 8 klase shkolle i cili po ne ate kohe punnonte puntore krahu ne beograde mirpo esht me te vertet shumu i bukur dhe ashtu njoftohet me ket vajzen me fakultet me te cilen jetone edhe sote mirpo gjat ter jetes ka patur njefar lloje inferioritet nga kjo gruja e tije me fakultet mbase jo rralle ja perkujtonte edhe ne vende ku kishte plote njerz se ishte grua e shkolluar.

Ndersa ne vendet ku ka nje civilizim dhe kultur me te avamcuar se ne kjo nuk luan ndonje role te madhe prsh. Ketu ku une jetoje e njofe nje shqiptare nga DRENICA i cili esht i martuar me nje JUDE dhe kjo Judja esht Mjeke shueme zoja mbase ka edhe ordinance te veten private ndersa ky shqipja nga DRENICA ka nje firme te pastrimit dhe me sa kam ndegjuar kalojn shum mire mes veti kan edhe 3 femije dhe po ashtu ju kan ndertuar te gjithe vellezrve te keti shqiptarit shtepja ne kosove

Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •