Jo nuk deshirojme "zgjidhje", deshirojme demokraci![]()
Jo nuk deshirojme "zgjidhje", deshirojme demokraci![]()
UNE JAM TI-TI JE UNE
E LA NOSTRA GIOIA CON NOI
"preteks"???!!!!Per ēfare??!!
Une mund te shkruaj se "Komunizmi eshte zgjidhja e problemeve njerezore ne menyren se si pershtatet".....a thua perben argument kjo fraze???!!
Nuk ka asgje racionale ne ate qe shkruan, derisa nuk e mbeshtet ne asnjefare logjikimi racional apo te pakten ne deshmi historike!!!
Jarigas
Ceshtja eshte se a ekziston ne vetvete demokracia?
Demokracia eshte nje term qe do te thote 'Pushteti i Popullit'
Por kush eshte Populli?
Populli eshte shumica e qytetareve te nje vendi.
A ka shumica gjithmone te drejte?
Mos harrojme se ishte populli ai qe sollin ne pushtet diktatoret me te medhenj qe ka njohur historia. Ata pikerisht i kishin "rrenjet ne popull" dhe kishin aftesi te mira manipuluese te shumices se njerezve.
Dhe sot, ajo pjese qe quhet popull, ne fakt ka vetem 10% te pasurise kombetare. 90% e pasurise zoterohet nga nje pakice njerezish, te cilet kane mjetet dhe menyrat per te manipuluar ate qe quhet popull.
Pra, arrijme ne konkluzionin se demokracia nuk ekziston ne vetvete. Ajo eshte vetem nje maske e njeres nga keto:
1-) Diktatures se nje personi ose force politike
2-) Pushtetit oligarkik te nje grupi te vogel njerezish qe zoterojne 90% te pasurise kombetare.
Nga ana tjeter, nuk di nese Kurani apo Islami te ofroje nje alternative me te mire. Kurani pa Hadithet, eshte shume i kufizuar dhe nuk jep nje pamje te qarte se si drejtohet nje shtet. Hadithet nga ana tjeter duket qe jane kontradiktore me njera tjetren ose me vete Kuranin, sepse ato jane thenie qe jane shtuar kohe pas kohe ne Islam, nga dijetare te ndryshem, me pretendimin se mund te kene ardhur nga Muhamedi ose sahabet, por nuk ka ndonje garanci konkrete ne kete.
Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!
Siq ka then edhe hoxha i nderuar,Jakup Hasipi,Demokracia eshte ligje i budallve,pse?sepse dy budall e mundin nje te menqur.
1000 zogj pula,kunder nje LUANI.
Atehere shkaterrohet bota!
Plako edhe une jam per demokraci,por nga nje here ne demokraci njerezit e menqure humbin shum,per arsye se ne bote me shum ka injoranta,se sa njerez te menqur,dhe kur te dalin ne zgjedhje kete injoratat fitojne se jan shumic,kurse intelektualat,profesorat,doktorat,dijetaret do te humbasin.
Pra a pajtohesh ti me kete??!!
p,s te lutem thuaje te verteten!
1000 zogj pula,kunder nje LUANI.
Krijoni Kontakt