Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 38
    patriot Maska e shoku_tanku
    Anëtarësuar
    18-09-2006
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    3,395
    Citim Postuar më parë nga INFINITY© Lexo Postimin
    Sipas teje mqs shteti i lejoi keto ndertime ne ate kohe, duhet qe t'i lejoje t'i mbajne sepse perndryshe gjenden ne rruge, apo jo?!
    Kjo eshte sipas teje!Nese duhen prishur le te prishen.Ajo qe une pohova eshte se shteti eshte pergjegjesi kryesor i kesaj pacavureje dhe si i tille duhet te mendoje per te gjetur nje zgjidhje qofte edhe minimale per strehimin e atyre banoreve.Sipas teje nuk eshte e drejte qe ne te ngreme nje pyetje te tille se c'do te behet me fatin e atyre 400 apo me shume familjeve?
    Si mund te thuash qe eshte shteti shkelesi i ligjit kur ti dhe une shkojme kapim nje truall toke qe dihet qe nuk na perket neve dhe vendosim te ndertojme nje shtepi? Nqs ti nuk ke dokumentacion te pershtatshem te tregosh qe ajo toke eshte e jotja, ty apo mua nuk na takon ta prekim ate toke dhe jo me ta quajme te tonen dhe te bejme c'te duam me te. Dil jashte Shqiperise dhe shiko se cfare rregullash ka per ndertime dhe sa leje duhen marre vetem per nje rregullim ne shtepine tende dhe jo me te ndertosh nje shtepi te tere. Te vjen ai xhaxhi te troket te dera sikur ngjyra e deres se garazhit tend te jete vjeteruar pak se po i ul vleren shtepive perreth dhe jo me te ndertosh ti ku te duash dhe si te duash, ahhh po dhe t'i hakrrohesh shtetit. Pikerisht se shqiptaret jane injorante ne kete fushe ose me sakte mendojne se jane zot ne shtepine e tjetrit, bejne si ju do qejfi dhe ne te njejten kohe luajne rolin e viktimes. Nuk ju ve faj ne fakt se kane gjetur shtetin shqiptar dhe livadhisin.
    Shteti vazhdon te shkeli ligjin duke legalizuar ndertimet pa leje ne bathore te cilet nuk zoterojne asnje lloj dokumenti per truallin dhe duke lene ne pritje ata njerez te cilet prej kohesh kerkojne te legalizojne banesat e tyre,njerez te cilet i kane blere trojet e ndertimit nga pronaret legjitime dhe i kane ndertuar shtepite konform nje gentplani apo plani rregullues.Duhet te dish se procesi i dhenies se lejeve te ndertimit per nje kohe te gjate ka qene i nderprere ndersa njerezit lejoheshin te ndertonin banesat e tyre..paradoks?..nje realitet i ngurtesuar tashme!

ps.Dhe te lutem,mos merr si etalon ameriken kur me permend rregulla se me duket sikur tallesh me fatin tone te keq!

Citim Postuar më parë nga dardajan Lexo Postimin
    Shum bukur e ke thon dmth ata qe kan ndertuar te paret ne troje me pronesi te dikujt tjeter kan dhunuar te zotin. Dhe i zoti ka te drejte te çdhunesohet nga dhunimi qe i eshte bere. Llogjika se i zoti tokes po dhunon objektin dhe pronarin e objektit ne nje toke te dhunuar prej tyre eshte e pakuptimte, dhe e pallogjike.
    Lind pyetja:A do shkoje ajo toke te i zoti dhe a do ishte me logjike sikur ato qindra familje te detyroheshin te demshperblenin pronarin/et e ligjshem dhe te mos perfundonin ne rruge,dhe ajo toke te mos perfundonte ne duart e nje biznesmeni anonim per interesa te kushedisekujt e per t'u bere kushedisecfare?

Shkelesi kryesor i ligjit eshte populli injorant ose me mire te themi individet injorant te pa shkolle, e te pa gdhe.
    Keta individ mund te jene nga veriu nga jugu nga qendra nga qielli apo nga toka pak rendesi ka, rendesi ka qe kane nje emerues te perbashket qe quhet injoranc dhe prapambetje mentale e shoqerore.
    Populli injorant eshte gjithmone i prirur te shkeli ligjin per aq kohe sa ligji nuk e shfaq natyren e tij ndaluese dhe detyruese.Jam kurioz te di c'emertim do i vije shtetit ne nje rast kur ligjin e perdor si lecke per te fshire cimentot?

i/e regjistruar Maska e nestorp
    Anëtarësuar
    07-07-2009
    Vendndodhja
    Londer
    Postime
    514
    Citim Postuar më parë nga shoku_tanku Lexo Postimin

Populli injorant eshte gjithmone i prirur te shkeli ligjin per aq kohe sa ligji nuk e shfaq natyren e tij ndaluese dhe detyruese.Jam kurioz te di c'emertim do i vije shtetit ne nje rast kur ligjin e perdor si lecke per te fshire cimentot?

A mund te na japesh nje zgjidhje ti shoku tanku? Si duhet vepruar ne keto raste?
    If friends were flowers,I'd pick you!E]

Kjo eshte sipas teje!Nese duhen prishur le te prishen.Ajo qe une pohova eshte se shteti eshte pergjegjesi kryesor i kesaj pacavureje dhe si i tille duhet te mendoje per te gjetur nje zgjidhje qofte edhe minimale per strehimin e atyre banoreve.Sipas teje nuk eshte e drejte qe ne te ngreme nje pyetje te tille se c'do te behet me fatin e atyre 400 apo me shume familjeve?
    Ato 400 familje duhej te kishin menduar vete per fatin e tyre kur zune token e dikujt tjeter pa pike turpi dhe ne menyre te paligjshme. Kur bene dicka kunder ligjit, ne mos sot, nje dite duhet te pergjigjesh per ate shkelje te ligjit. Ndoshta po dukem une si e pashpirte por te them te drejten nuk me vjen keq fare per ca zorraxhesha qe s'e kishin idene se nga binte qyteti, por nje te marre trastat me buke misri dhe oburra ne drejtim te aventures se tokes se premtuar dhe nuk lane me toka pa zene dhe te shesin dhe mend sikur kane lindur e jane rritur ne ate vend. Me vjen keq per femijet e tyre sepse paten fatin e keq te lindin nga prinder injorante dhe tani duhet te jetojne me pasojat. Nqs keta njerez kishin aq para ne xhep, te shkonin te blinin truallin nga njerez qe e kishin me tapi apo nje shtepi ne pallat apo private dhe ja e kane te zgjidhur muhabetin. Po harrova, i harruan shpejt stallat e lopeve dhe kotecat e pulave keto dhe kishin para mjaftueshem (droge) per te ndertuar vila 5-kateshe ne toke te vjedhur ne mes te qytetit.

Shteti vazhdon te shkeli ligjin duke legalizuar ndertimet pa leje ne bathore te cilet nuk zoterojne asnje lloj dokumenti per truallin dhe duke lene ne pritje ata njerez te cilet prej kohesh kerkojne te legalizojne banesat e tyre,njerez te cilet i kane blere trojet e ndertimit nga pronaret legjitime dhe i kane ndertuar shtepite konform nje gentplani apo plani rregullues.Duhet te dish se procesi i dhenies se lejeve te ndertimit per nje kohe te gjate ka qene i nderprere ndersa njerezit lejoheshin te ndertonin banesat e tyre..paradoks?..nje realitet i ngurtesuar tashme!
    Me duket se cdo zone aty ka nje deputet qe e perfaqeson ne parlamentin shqiptar apo jo? Ata ta ngrene zerin atje dhe jo te hane leket e popullit kot. Nqs keta thyersit e ligjit te zonave te tjera mendojne se po persekutohen se nuk jane nga veriu apo se nuk jetojne ne Bathore, te mblidhen nje zone e tere dhe ta cojne kete gje ne gjyq dhe per shkak te ketij qeveria ose do nxjerri nje ligj qe t'u japi tapite te gjitheve, ose do ua prishi te gjitheve por ama nuk mund te seleksionoje se ke dhe kur.

ps.Dhe te lutem,mos merr si etalon ameriken kur me permend rregulla se me duket sikur tallesh me fatin tone te keq!
    Une nuk po tallem me asnje por ky eshte realiteti qe une jetoj per 11 vjet. Une edhe sikur te vije ne Shqiperi neser dhe te dua te bej ca riparime ne shtepine e babait tim, do shkoj ne bashki te pyes se ku duhet te marre leje. Ndoshta do me qeshin kur te shkoj dhe do mendojne dhe ata se po tallem, por ne fakt ketu ku jetoj une si ne shume vende te tjera edhe te duash te nderrosh ca dritare duhet ta kesh lejen te vendosur ne dere apo dritare qe te jete e dukshme. Ndoshta prandaj qeveria Amerikane arrin t'i bej zap mbi 300 milion njerez se ketu ligji eshte i njejte si per mua ashtu edhe per nje senator.

DR-GR Maska e oliver55
    Anëtarësuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Europa
    Postime
    666
    Shteti eshte pergjegjesi kryesor per kete situate kaotike ndertimesh qe ka ndodhur ne Shqiperi.Si i tille ai duhet te gjeje nje zgjidhje strehimi per ata banore te cilet sot i nxjerr ne rruge te madhe.Eshte e lehte t'i gjykojme ata njerez per veprimin qe kane bere por llogarisni pak dramen sociale qe po shkakton ky proces.
    O zoteri, nuk po arrij te kuptoj se cfar loje po luan me keto qe na thua. po e zeme se nuk kemi shtet, sipas teje kush ka te drejte?Pronari apo shkelesi i prones!!!Leri te lutem idete e tua per nje bote tjeter.Se mjaft na keni lodhur me te pa strehet,po deshe ti meri ne shtepine tende dhe mbai sa te duash, nuk te thote njeri gje. Po mos luaj me pronat e te tjereve,se prona eshte e shenjte.
    PARA KOMBIT DHE KOMBESISE. VE NJERIUN;

DR-GR Maska e oliver55
    Anëtarësuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Europa
    Postime
    666
    Citim Postuar më parë nga Station Lexo Postimin
    Po lexoja shkrimet Tuaja dhe po vereja se diskutimi ka mare nje rrjedhe te gabuar.
    Edhe per mendimin tim shteti eshte fajtori kryesor ne kete histori, paçka se shkelesit e ligjit jane populli i thjeshte i ç'do krahine qofte.
    Z. "nestorp", shteti nuk eshte per ne muze por eshte aty ku eshte per te orientuar politika te drejta per te begatuar popullin e tije dhe jo per ta groposur sa me thelle qe te jete e mundur.
    Shteti ka plot nepunes qe mbikqyrin territorin dhe çdo veprim ne kundershtim me ligjin ndalohej qe ne fillesen e tije, si rjedhoje demi monetar eshte ne minimum.
    Por "shteti" jone kriminel ne kohen kur i duhen votat i nxit njerezit te ndertojne pa u druajtur sepse eshte Partia (X apo Y) qe i mbeshtete.
    Po te ndjekim logjiken tende nestorp atehere duhet shkateruar tere Shqiperia sepse kudo eshte shkelur ligji, diku eshte ndertuar ne toke buke gje e cila nuk lejohet me ligj paçka se e ka ngritur pronari i tokes, diku eshte zaptuar toka e tjetrit, diku eshte zene prona e shtetit (prona jone e perbashket) etj, etj...pa fund.
    Por si ka mundesi qe shteti perdor dy standarte, Bathoren nuk e prish por e legalizon si shume te tjera ku eshte shkelur ligji, kurse gjetke sikurse edhe ne Hamallaj dergon fadromat per shkaterrim?
    Shteti tregohet harbut ne Hamallaj jo se ju hap barku per ligjin qe eshte shkelur por sepse atje duan te ndertojne nje fshat turistik klientet e pushtetit dhe kane hallin te fitojne per vete miliona!
    Perfundimisht shteti me veprimet ose mos veprimet e tij eshte pergjegjesi kryesor per shkaterrimin jetes, gjakut dhe djerses te atyre familjeve atje pamvaresisht se kush jane ata dhe nga vijne dhe per kete aresye nuk mund ti laje duart si pa gje te keq dhe te thote "nuk me duhet gje, shkoni ku te doni"!!!
    Shteti po sillet aq mire sa nuk ka ku te shkoj.Se nuk mjafton vetem te shkojne nga te duan , po duhet te paguajne per demet qe jane shkatuar gjate ketyre viteve qe kan pasur ne shfrytezim keto prona.Apo mos duan ta kalojne lumin pa lagur.Mua me eshte shkelur prona 15 vjet, sipas teje vetem largimi i tyre eshte i mjaftushem.shfrytezimin e ketyre viteve kush ma paguan?Apo ta kerkoj nga shteti.
    PARA KOMBIT DHE KOMBESISE. VE NJERIUN;

i/e regjistruar Maska e nestorp
    Anëtarësuar
    07-07-2009
    Vendndodhja
    Londer
    Postime
    514
    Citim Postuar më parë nga USA NR1 Lexo Postimin
    me i shkele me tanke,LOL
    JO MOR MIK SE KY ESHTE PER VAZHDIMESINE E KESAJ MASKARADE TE PUSHTIMIT TE TROJEVE ME KALLASH E ME BOMBA MOLOTOV.kY THOTE T'I LEJME TE VAZHDOJNE KESHTU,SEPSE KESHTU KANE BERE ATA TE BYTHORES.KETA TE HMALLAJT KANE PARE ATA PRA ZAPTUAN PRONAT E TE TJEREVE.KJO DUHET TE VAZHDOJE GJERSA ZAPTUESIT SI DIKUR GOTET DHE OSTROGOTET SHKATERRONIN VENDET QE PUSHTONIN.SI THUA TI THE JU ES EJ TA LEME SHQIPERINE TA BEJNE SI SURRATI I TYRE KETA BASTARDE?
    If friends were flowers,I'd pick you!E]

Lab 100% Maska e Station
    Anëtarësuar
    26-02-2010
    Vendndodhja
    Shqipëri
    Postime
    6,624
    Citim Postuar më parë nga INFINITY© Lexo Postimin
    Ato 400 familje duhej te kishin menduar vete per fatin e tyre kur zune token e dikujt tjeter pa pike turpi dhe ne menyre te paligjshme. Kur bene dicka kunder ligjit, ne mos sot, nje dite duhet te pergjigjesh per ate shkelje te ligjit. Ndoshta po dukem une si e pashpirte por te them te drejten nuk me vjen keq fare per ca zorraxhesha qe s'e kishin idene se nga binte qyteti, por nje te marre trastat me buke misri dhe oburra ne drejtim te aventures se tokes se premtuar dhe nuk lane me toka pa zene dhe te shesin dhe mend sikur kane lindur e jane rritur ne ate vend. Me vjen keq per femijet e tyre sepse paten fatin e keq te lindin nga prinder injorante dhe tani duhet te jetojne me pasojat. Nqs keta njerez kishin aq para ne xhep, te shkonin te blinin truallin nga njerez qe e kishin me tapi apo nje shtepi ne pallat apo private dhe ja e kane te zgjidhur muhabetin. Po harrova, i harruan shpejt stallat e lopeve dhe kotecat e pulave keto dhe kishin para mjaftueshem (droge) per te ndertuar vila 5-kateshe ne toke te vjedhur ne mes te qytetit.

Me duket se cdo zone aty ka nje deputet qe e perfaqeson ne parlamentin shqiptar apo jo? Ata ta ngrene zerin atje dhe jo te hane leket e popullit kot. Nqs keta thyersit e ligjit te zonave te tjera mendojne se po persekutohen se nuk jane nga veriu apo se nuk jetojne ne Bathore, te mblidhen nje zone e tere dhe ta cojne kete gje ne gjyq dhe per shkak te ketij qeveria ose do nxjerri nje ligj qe t'u japi tapite te gjitheve, ose do ua prishi te gjitheve por ama nuk mund te seleksionoje se ke dhe kur.

Une nuk po tallem me asnje por ky eshte realiteti qe une jetoj per 11 vjet. Une edhe sikur te vije ne Shqiperi neser dhe te dua te bej ca riparime ne shtepine e babait tim, do shkoj ne bashki te pyes se ku duhet te marre leje. Ndoshta do me qeshin kur te shkoj dhe do mendojne dhe ata se po tallem, por ne fakt ketu ku jetoj une si ne shume vende te tjera edhe te duash te nderrosh ca dritare duhet ta kesh lejen te vendosur ne dere apo dritare qe te jete e dukshme. Ndoshta prandaj qeveria Amerikane arrin t'i bej zap mbi 300 milion njerez se ketu ligji eshte i njejte si per mua ashtu edhe per nje senator.
    Si fillim dua te them INFINITY se nuk te kam cituar per te kundershtuar bile ne paranteze dua te them qe shkrimet e tua me pelqejne per logjiken qe perdor.
    Por ne kete shkrim qe ndahet ne tre pjese njera pjese e jotja kundershton pjesen tjeter.
    Une me siper jam shprehur qe fajtori kryesor per gjendjen e krijuar eshte Shteti, pse e them kete, e them jo se dua tu dal krah njerezve qe kane shkelur ligjin ne te gjitha format e mundeshme qe ekzistojne por sepse Shteti eshte nje organizem qe po funksionoi siç duhet shkelja e ligjit (ne rastin ideal) nuk ekziston ose ndodh pak.
    Njerzit e thjeshte jo te gjith e njohin ligjin (bile them pa frik qe 99.99% nuk e njohin ate) dhe pikerisht per kete aresye ekziston shteti (nder te tjera) qe tu thote ketyre njerezve qe jane duke shkelur ligjin dhe me forcen e ligjit ti ndaloje ta vazhdojne ta shkelin me teje ate (ky eshte rasti me i pa fajshem i shtetit kur thjesht nuk ka bere punen e tije parandaluese)
    Por me e keqja eshte se shteti ne doren e politikaneve te pa pergjegjshem eshte bere nxitesi kryesor per te zaptuar toka me apo pa pronare te ligjshem dhe ne kete rast keta njerez jane viktima ne radhe te pare dhe pastaj kriminel.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-12-2004
    Postime
    1,681
    Lind pyetja:A do shkoje ajo toke te i zoti dhe a do ishte me logjike sikur ato qindra familje te detyroheshin te demshperblenin pronarin/et e ligjshem dhe te mos perfundonin ne rruge,dhe ajo toke te mos perfundonte ne duart e nje biznesmeni anonim per interesa te kushedisekujt e per t'u bere kushedisecfare?
    Ateher po e sqaroj me mire

Ne temen tuaj ka 3 probleme ose konflikte
    1- Individ qe zaptojne nje truall te dikujt tjeter, dhe ndertojne nje objekt ne te.
    2-Largimi i zaptuesit dhe kthimi i tokes ne gjedjen e meparshme, pra prishja e objektit nga vete zaptuesi dhe pastrimi i truallit.
    3-Dorezimi i truallit pronarit te ligjshem, i cili me pas mund ta shese ose perdore per vete.

Kjo eshte vendosje e shtetit ligjor.

Problemi juaj ne fakt eshte nje tjeter qe ka 3 pika te tjera.

1- Ne planin human se ku do shkojne ata qe zaptuan dhe ndertuan aty, dhe kush do ti demshperblej.
    2- Ne planin shperndares apo pronesues te truallit, pra mbasi ti kete larguar individet dhe prishur shtepite kujt do tja japi token,, etj,,,,
    3-Pse shteti ne fillim i lejoj dhe tani i perze, pse nuk i prish te tera dhunimet pa leje por vetem kete.

Per tju pergjigjur dhe zbatuar rregulluat per keto 3 pika popullit i duhet te rrezoje kete shtet dhe ngreje nje tjeter qe buron nga populli dhe jo nga partite.

Mund te diskutojme sa te duam per keto 3 pika dhe nuk do arrijme kurre nje perfundim dhe zgjidhje vec asaj qe thash me siper.

Ndersa ligji nuk ka si te kete force e te ushtroj dhune, ligji nga momenti qe del eshte urdher per zbatim dhe zbatuesi eshte individi pra populli, nese ai nuk e zbaton nuk eshte faji i ligjit por i individit pra i popullit.
    Pse nuk e zbaton ? sepse eshte injorant.

Ne kishim gjith jeten ne Tiran dhe nuk zaptuam 5cm toke erdhen ca nga ............. vune ca hunj neper toke dhe than qe ishte toka e tyre perndryshe derdhet gjaku deri ne gju.
    Dhe tani duhet te tregohemi perseri ne me human dhe ti demshperblejme, biles tju gjejme edhe vend tjeter per te ndertuar boo.....

Nje fjale e urte popullore thote,

Qeveria e kap lepurin me qerre.
    Dhe mua me behet qejfi se ai qe i shtyu lepujt nga keto ane vite me pare tani po i kap me qerre.
    Ndryshuar për herë të fundit nga dardajan : 11-07-2010 më 18:46

patriot Maska e shoku_tanku
    Anëtarësuar
    18-09-2006
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    3,395
    Citim Postuar më parë nga dardajan Lexo Postimin
    Pse nuk e zbaton ? sepse eshte injorant.
    Nese populli do te ishte aq i ndergjegjshem sa te zbatonte ligjet me vullnetin e tij te mire,atehere nuk do kishte nevoje as per polici,as per gjykata dhe as per zyra permbarimi...

Dhe mua me behet qejfi se ai qe i shtyu lepujt nga keto ane vite me pare tani po i kap me qerre.
    Ty te behet qefi qe kemi nje qerrexhi psikopat i cili doli garant per pastertine e firmave piramidale ndersa me pas u dha shqiptareve ne dore nga nje flamur stafete dhe u tha se toka ku do te ngulni kete flamur do te behet e juaja?Ne nje fare menyre e pohove edhe vete me siper se kjo shfaqje e cila ne pamje te pare duket si nje shkendije pozitive e cila na jep shprese se me ne fund ligjet po gjejne zbatim edhe ne kete vend,nuk eshte gje tjeter vecse nje prishje selektive e bere per qellime te caktuara ne interes te disa individeve qe kryesojne pushtetin.

… ßriläntě … ΅ Ø λŁŁї Ϊм Maska e [Perla]
    Anëtarësuar
    07-09-2006
    Vendndodhja
    Aconteceu !!! Estava escrito assim...
    Postime
    6,577
    Pasojat e demokracise dhe trasgresionit te menjehershem , ja ku jane. Me nje popull qe nuk ishte i pergatitur per nje hap te tille, nuk kishte njohurite e mjaftueshme. Duke kaluar nga "te gjitha prone e shtetit" ne "te gjitha prone e individit" u sulen me te shkathtit te pervetesonin sa me shume duke pasur per prijesa dhe rob te tille :

u tha se toka ku do te ngulni kete flamur do te behet e juaja
    Mirepo sot neve i kemi harruar, sot i votojme edhe i duartrokasim
    Un amigo verdadero es algien que cree en ti aunque tu hayas dejado de creer en ti mismo.

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •