Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 15
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-04-2009
    Postime
    615

Shenjat e besimtarit

SHEJH SEJJID EL-HARAZ
    (V. 279 H.)

SHENJAT E BESIMTARIT

Fjala e tij
    Ėshtė pėrkujtim.

Heshtja e tij
    Ėshtė adhurim.

Shikimi i tij
    Ėshtė studim.

Vepra e tij
    Ėshtė mirėsi…

Pėrktheu nga anglishtja:
    Mexhid YVEJSI, Gjakovė

Robi i All-llahut
    Anėtarėsuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Nė Itali
    Postime
    1,774
    Citim Postuar mė parė nga Mexhid Yvejsi Lexo Postimin
    SHEJH SEJJID EL-HARAZ
    (V. 279 H.)

SHENJAT E BESIMTARIT

Fjala e tij
    Ėshtė pėrkujtim.

Heshtja e tij
    Ėshtė adhurim.

Shikimi i tij
    Ėshtė studim.

Vepra e tij
    Ėshtė mirėsi…

Pėrktheu nga anglishtja:
    Mexhid YVEJSI, Gjakovė
    Kjo poezi MASHALL-LLAH, paska shumė urtėsi!!!

Mjafton me e analizue se ē'kuptim ka dhe do tė jetė e qartė urtėsia e tyre.

Po unė e pyes kėtė Mexhidin, mbasi e ka hapur nji temė pėr 8 rrjeshta qė nuk kanė bazė nė Islam, ku i ke argumentet pėr kėtė qė thue se shenjat e besimtarit janė kėt qė ke shkruar mė sipėr???

Por, harrova se ky Mexhidi nuk pėrgjigjet, se kėshtu janė sufistėt vetėm postojnė pa lidhje, dhe nė rastėse i pyesish diēka ata nuk pėrgjigjen!

Unė prap desha ta spjegoj pak se kjo poezija e kėtyre tė devijuarve nuk ėshtė me vend:

" Fjala e tij ėshtė pėrkujtim"; cila fjalė: ajo e mira, apo ajo e keqja?

" heshtja e tij ėshtė adhurim"; po atėherė pse e bėni dhikrin bashkė dhe me muzikė? Kėshtu del se jeni gabim!!!

" Shikimi i tij ėshtė studim "; shikimi mund tė jetė edhe shikim nė harram, a mos vallė e quan studim ti kėtė?

" Vepra e tij ėshtė mirėsi "; cila vepėr: e mirė apo e keqe? Se ju jeni tu bėr shumė vepra tė kėqija , pėr kėtė thoni se nė poezi ka urtėsi!!!

O ju sufistė, a e mendoni ju atė qė e postoni???
    Kush nuk ėshtė robi i All-llahut, ai ėshtė robi i shejtanit.

i nėnshtruar Maska e master2006
    Anėtarėsuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,238
    Pershendetje ramazan_it,

do te doja ta beja nje pyetje meqe ne disa raste pash se e kundershtove Mexhid Yvejsin (me te drejte).

A mund te quhet nje njeri Musliman duke mos i mveshur prapashtesen Sunni? Pse duhet te them jam Sunni nese paraprakisht jam Musliman?

te pershendes.

P.S. pyetja eshte e sinqerte andaj te me pergjigjesh me sinqeritet.

Robi i All-llahut
    Anėtarėsuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Nė Itali
    Postime
    1,774
    Citim Postuar mė parė nga master2006 Lexo Postimin
    Pershendetje ramazan_it,

do te doja ta beja nje pyetje meqe ne disa raste pash se e kundershtove Mexhid Yvejsin (me te drejte).

A mund te quhet nje njeri Musliman duke mos i mveshur prapashtesen Sunni? Pse duhet te them jam Sunni nese paraprakisht jam Musliman?

te pershendes.

P.S. pyetja eshte e sinqerte andaj te me pergjigjesh me sinqeritet.
    Master2006, unė e dij se ku don me e ēuar fjalėn, por tė pėrrgjigjem shkurt:

Nji person qė mė pyet se a jam musliman, i them se Po unė jam musliman inshAll-llah. Nė rastėse vazhdon ma tutje me pyetjet se ēfarė muslimani je, do ti pėrgjigjem se jam musliman " Sunni " ( qė dmth, se praktikoj Sunnetin e tė Dėrguarit tė All-llahut ) dhe pėr kėtė kam argument, por argumentet me hadithe edhe me Kur'an, por ju qė mendoni se vetėm Kur'anin duhet ndjekur, nuk i pranoni, pėr kėtė ta lamė me kaq.

Tė pėrshėndes ,master2006.

Anėtarėsuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,238
    Pershendetje ramazan_it

Nji person qė mė pyet se a jam musliman, i them se Po unė jam musliman inshAll-llah. Nė rastėse vazhdon ma tutje me pyetjet se ēfarė muslimani je, do ti pėrgjigjem se jam musliman " Sunni "
    Do te thote se perpos qe paska musliman Sunni, paska edhe te tjere musliman apo jo? A nuk eshte kjo legjitimim i sekteve ne islam? E dime se sipas Islamit vetem nje grup (fe) eshte i pranuar si i drejte, e ata jane Muslimanet.

Robi i All-llahut
    Anėtarėsuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Nė Itali
    Postime
    1,774
    Pershendetje ramazan_it

Do te thote se perpos qe paska musliman Sunni, paska edhe te tjere musliman apo jo? A nuk eshte kjo legjitimim i sekteve ne islam? E dime se sipas Islamit vetem nje grup (fe) eshte i pranuar si i drejte, e ata jane Muslimanet.
    Kjo ėshtė ajo qė ti nuk e kupton master2006, se ti thuash vehtes se praktikoj atė qė jam i urdhėruar dmth Kur'anin dhe Sunnetin, nuk ėshtė grup tjetėr, pėrvēse ai grup i shpėtuar nga Xhehennemi, kurse tė tjerat grupe janė nė tė.

Anėtarėsuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,238
    Kjo ėshtė ajo qė ti nuk e kupton master2006
    Kjo edhe eshte arsya pse po te pyes, pra nuk po e kuptoj...

se ti thuash vehtes se praktikoj atė qė jam i urdhėruar dmth Kur'anin dhe Sunnetin, nuk ėshtė grup tjetėr, pėrvēse ai grup i shpėtuar nga Xhehennemi, kurse tė tjerat grupe janė nė tė.
    Krejt ne rregull, mirepo kur t'i kesh plotesuar keto qe permende ti, ateher do te duhej te mberrinim shkallen musliman (me plot kuptimin e fjales) apo jo?... e jo t'i shtonim emrit Musliman edhe dicka tjeter.

Nje besimtar i mire = Nje Musliman i mire

P.S.
    E di qe kemi mendime te ndryshme ne kete teme, thjeshte isha kurioz te bisedonim pak. Te pershendes.

Robi i All-llahut
    Anėtarėsuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Nė Itali
    Postime
    1,774
    Kjo edhe eshte arsya pse po te pyes, pra nuk po e kuptoj...

Krejt ne rregull, mirepo kur t'i kesh plotesuar keto qe permende ti, ateher do te duhej te mberrinim shkallen musliman (me plot kuptimin e fjales) apo jo?... e jo t'i shtonim emrit Musliman edhe dicka tjeter.

Nje besimtar i mire = Nje Musliman i mire

P.S.
    E di qe kemi mendime te ndryshme ne kete teme, thjeshte isha kurioz te bisedonim pak. Te pershendes.
    Master2006, unė tė pyes ty: A jemi tė urdhėruar tė ndjekim Muhammedin s.a.v.s.?

Anėtarėsuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,238
    Citim Postuar mė parė nga ramazan_it Lexo Postimin
    Master2006, unė tė pyes ty: A jemi tė urdhėruar tė ndjekim Muhammedin s.a.v.s.?
    Jemi te urdheruar, por cili eshte qellimi i ketij urdheri? Te behemi Sunni apo te mberrijme ate cfare Allahu kishte per qellim ne Kuran (te behemi Musliman)?

Jemi te urdheruar te ndjekim Muhamedin a.s. si shembullin me te mire tek njerezit ne menyre qe te kuptojme sa me mire urdherat e Allahut apo jo? Por jo ta personifikojme fene. Ky eshte mendimi im.

Robi i All-llahut
    Anėtarėsuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Nė Itali
    Postime
    1,774
    Jemi te urdheruar te ndjekim Muhamedin a.s. si shembullin me te mire tek njerezit ne menyre qe te kuptojme sa me mire urdherat e Allahut apo jo? Por jo ta personifikojme fene. Ky eshte mendimi im.
    Shumė bukur, dmth se duhet ndjekur Muhammedin s.a.v.s. deri kėtu besoj qė jemi tė qartė?

Atėherė unė tė them se kjondjekje e Muhammedit tė gjithė Muslimanėt e quajnė Sunnet. Dhe kėtu nuk personifikojmė askėnd, por jemi tu ndjekur atė qė ju shpall Muhammedit nga All-llahu dhe hiē ma tepėr. Dhe mos harrojmė, se atė Muhammedin s.a.v.s., e kemi shembull pėr ta pasuar qė tė quajmė vehten Muslimanė.

A kuptove?

Thotė All-llahu s.v.t:

" Ē'farė t'ju japi i Dėrguari merreni, dhe pėr ē`do gjė qė ju ndalon, pėrmbajuni. " Hashr: 7.

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •