Close
Faqja 7 prej 14 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 133
    i/e regjistruar Maska e prizrenasi_30
    Anëtarësuar
    18-11-2008
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    729
    Ramazan, ja dhe ajetet qe vertetojne ate qe thash me heret:

7:55. Luteni Zotin tuaj të përulur e në heshtje, pse Ai nuk i do ata që e teprojnë.

10:67. Ai (All-llahu) e bëri për ju natën që në të të pushoni, e ditën të ndritshme (të shihni). Në këtë, (që bëri), vërtet ka argumente për një popull që dëgjon.

Gjithashtu lexoje cka kam shkruar si pergjigje ndaj teje ne faqen e meparshme!
    Ndryshuar për herë të fundit nga prizrenasi_30 : 14-12-2010 më 14:04
    Mos ja bëj të tjerëve atë që nuk ke qejf të ta bëjnë ty!

Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774
    Citim Postuar më parë nga prizrenasi_30 Lexo Postimin

Kurse une po te pergjigjem keshtu: Sa di une per Islamin ti se ke idene!

Un paragjikova prej asaj që kishe thënë në postimin e sipërm dhe jo ata temat e tua, por ja po i jap nji sy edhe temave të tua, s'ta prish qejfin.

Beje nje kerkim te temave te hapura nga une me pare dhe do te gjesh faktet!

Duke i parë temat e sefedinmucaj, ja në çka hasa:

Ti sefedinmucaj ke hapur nji temë: " Mesazh per ekstremistet fetare! "

Në postimin e 12 ke thënë:

" A pak po te duken ty keto a?

- thirrja e ezanit 5 here ne dite,
    - agjerimi 1 muaj ne vit,
    - festimi i bajramit,
    - leshimi i mjekrres,
    - shkurtimi i pantallonave, etj.

kurse te krishteret i festojne:
    - pashket,
    - krishtlindjet, etj.

Ka menyra te tjera per ta fituar meshiren dhe shperblimin e Zotit, sic jane:

respektimi i te gjitha krijesave te tij, dashuria ndaj familjes dhe atdheut, kryerja e veprave humane, etj.

kurse perkulja me balle ne toke, agjerimi, berja e kryqit, etj. jane vetem paragjykime se Zoti t'i fal mekatet, respektivisht mashtrime te Çifuteve sepse une i konsideroj edhe Krishterizmin edhe Islamin si doktrina te modifikuara te Çifuteve!

No koment!

Vazhdojmë më tutje ke thënë:

" Une ty po te them: ma jep ti mu nje arsye pse duhet te agjeroj une ramazanin!

Pastaj ne Kosove per shembull te kritikojne nese nuk agjeron ramazan dhe ta bejne per hajer bajramin deshe apo nuk deshe ti.

Domethene ne njefare menyre mundohen te ta imponojne fene apo besimin e tyre dhe kjo eshte shkelje e te drejtave te njeriut dhe une absolutisht nuk pajtohem me kete! "

Këtu ke mohuar edhe agjërimin dhe arsyebn po ta jap unë se pse duhet ta agjërojmë muajin e Ramazanit, sepse ta ka bërë obligim All-llahu o i humbur, poqese do ti sjell nji forum me argumente.

Kthehu edhe njiherë kësaj teme dhe lexoje me vbëmendje se të kanë kritukar shumë vëllezër, por ti ke vazhduar edhe më tej me gjëra joislame.

Shkojmë në nji ntemë tjetër, që titullohet: " Fetë janë krijuar nga hebrenjtë! "

Shih se çka ke shkruajtur në këtë temë i nderuar:

" Librat fetare sic jane Bibla dhe Kur'ani jane kopje te librave antike fetare te hebrenjeve me disa shtesa (ndryshime) te vogla e gjithashtu feja katolike dhe ajo islame jane pasardhese te fese çifute.

Hebrenjte jane njerez shume te mençur, i tregojne te tjereve perralla per jeten e boten tjeter dhe i bejne te besojne ose te shpresojne per shperblimin ne boten tjeter kurse vete i shfrytezojne te gjitha te mirat materiale te kesaj bote dhe bejne jete luksoze ne krah te tjereve. "

No koment!

Nuk eshte e sigurte nese profetet kane pranuar shpallje nga Engjujt apo Zoti, ka mundesi te kete qene Djalli vete ai qe ju eshte shfaqur atyre.

Mos harro ti Ganimet, se vete Muhamedi kur e ka pa per here te pare Xhibrilin eshte frikesuar shume dhe ka ikur me vrap per ne shtepi dhe eshte shtrire ne krevat i kapur nga ethet!

Kjo dmth se sipas te gjitha gjasave ai e ka pa Djallin dhe eshte frikesuar nga pamja e tij e tmerrshme.

Mohimi i shpalljes dhe zëvendësimi i saj se shpallja i ka ardhur Muhammedit s.a.v.s., nga Djalli, oooooooooo sefedinmucaj shko shërohu se ti je i sëmurë, për këtë që ke shkruar, se nji njeri normal nuk mund me thanë njio gjë të tillë!!!

Kur kam hapur une tema si "Veset e liga dhe epshet", "Mendjemadhesia" apo "Feja e shqiptarit" dhe kam sjellur ajete dhe argumente nga Kur'ani ti me siguri ke qene akoma duke lexuar libra udhezues fetare.

O sefedinmucaj, ti nuk mund që të thuash nji gjë të tillë, se ti nuk mund ta barazosh diturinë time në të kaluarën, por shihe në kohën e tashme, sikur jam duke bërë edhe unë me ty, të shoh tash si sillesh dhe jo si je sjellë përpara, se për mua më me rëndësi është përfundimi dhe lus All-llahun e Madhëruar që muslimanëve t'ju mundësojë nji përfundim të mirë, inshAll-llah.

Une kam shkuar perpara edhe ne xhami e jam kyqur thelle ne fene islame por ne fund e vertetova qe edhe kjo fe si te gjitha te tjerat eshte ndryshuar dhe korruptuar nga njerezit!

O sefedinmucaj, jo e ke shumë gabim, se paske ndryshuar ti dhe jo Feja Islame, sepse Feja Islame ka qenë, është dhe do mbetet ashtu siç është dhe për këtë na kla garantuar Krijuesi.

Dhe mos u mundo ti mua me me udhezuar ne islam sepse "Udhezimi i takon vetem Zotit"!

O idashur, paske nxituar pak, se unë asnjiherë nuk ka thënë se dua që të udhëzoj dikë, por përherë lutem All-llahut që të më udhëzojë mua dhe të tjerët.

sa për informim më të saktë po ta sjell një ajet ku ta sqaron shumë bukur se pse unë mendoj kështu:

" Por, nëse refuzimi i tyre të është bërë brengë e madhe, ti kërkoje, nëse ke mundësi, ndonjë vrimë në tokë ose shkallë në qiell e t'u sjellësh atyre ndonjë argument (po ti s'mund ta bësh këtë). Të kishte dashur All-llahu i kishte tubuar në rrugë të drejtë; po ti mos u bën nga të padijshmit (dhe mos u brengos). "

I ka thënë të Dërguarit të Tij dhe ku jemi ne????!!!

Nuk kam se çka të shtoj më në këtë replikë, por vetëm desha të të them, se ndoshta ti sefedinmucaj ke qenë më para nji musliman i devotshëm, pasi the që ku duhet ti shoh ata temat e tua që i ke cekur më sipër, por tash të shoh se je duke shkuar në devijim, shih se çka thotë All-llahu s.v.t., për ata që zbrapsen nga feja e drejtë:

" E ata që e thyejnë besën e dhënë All-llahut pasi u patën zotuar, e këpusin atë për të cilën All-llahu ka urdhëruar të jetë e pakëputur, bëjnë shkatërrime në tokë, ata janë të mallkuar dhe ata kanë përfundim të keq. " ( 13-25 )

Besoj se kam qenë i qartë me këto shënime dhe mos e mundo vehten me e arsyetuar me të kaluar, por bjer argumente se je penduar dhe mos shkruaj më kësi gjërash që edhe nji fëmij i kupton se janë gjëra të devijimit.

Esselamun alejkum atyre që u takon.

Anëtarësuar
    18-11-2008
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    729
    Ju "muslimanet e devotshem" dini vetem me i ofenduar dhe me i kercenuar njerezit prandaj dhe numri i muslimaneve ne bote eshte i vogel.

Ti mund ta quash devijim menyren time te te perceptuarit te jetes por nuk ke faj se duke u falur nga 5 here ne dite te ka ra gjaku ne tru dhe nuk logjikon arsyeshem.

Bile sipas fese islame njeriu nuk duhet as t'i logjikoje hadithet e as ti dyshoje ato.

Me trego ti mua: pse muslimanet e kane obligim te kthehen kah qabeja kur falen, pse perkulen me koke ne toke, etj. kur dihet se Zoti eshte ne qiell?

Pastaj shkojne edhe ne haxh e sillen rreth qabes dhe e gjuajne me gure nje krijese abstrakte qe e quajne "shejtan"!

Ja se cfare besoni ju!

Kjo e verteton nivelin e inteligjences tuaj!

Anëtarësuar
    18-11-2008
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    729
    Ju shumicen e ritualeve dhe traditave i kryeni sepse ashtu ka urdheruar i derguari i fese tuaj pa i logjikuar fare.

P.sh. hani vetem me doren e djathte duke iu permbajtur rregullave qe ja ka caktuar i derguari i juaj permes haditheve te transmetuara nga stergjyshi i "hasan hysenit" ku thuhet se "shejtani ha me doren e majte" dhe nuk e logjikoni fare pse eshte vendosur ajo rregull.

Sqarim: kjo rregull e te ngrenit eshte vendosur per ate kohe dhe per ate vend te prapambetur, kurse tani kemi sapuna per larjen e duarve pas shkuarjes ne nevojtore, kemi palloma, peshqira, etj. per tharjen e duarve.

Une e kam provuar kete stil jete dhe jam bindur qe nuk mundet njeriu te jetoje ne ate menyre e me ato rregulla si p.sh. te hysh ne vende te caktuara me kemben e djathte, etj.

Feja islame faktikisht e shnderron njeriun ne nje rrobot dhe ia humb totalisht kontaktin me kete bote dhe e ben te enderroje vetem per boten tjeter!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-12-2009
    Postime
    489
    ”A mendon njeriu se nuk do t'i mbledhim eshtrat e tij? Po, do t'i mbledhim! Madje Ne jemi të zotë t'i krijojmë përsëri edhe majat e gishtërinjve të tij!” (El Kijame 3-4)

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-12-2009
    Postime
    489
    Çdo njeri, duke përfshirë edhe binjakët që mezi dallohen nga njëri-tjetri, ka shenjat e tij të veçanta të gishtërinjve. Me fjalë të tjera, identiteti i secilit është i koduar në majat e gishtërinjve të tij. Ky sistem i koduar mund të krahasohet me sistemin e kodit të vijave, i cili përdoret në ditët tona për identifikimin e prodhimeve të ndryshme, si prodhimet industriale apo ushqimore.Theksimi i shenjave të gishtërinjve ka një domethënie mjaft të veçantë, sepse secili ka shenjën e tij unike të gishtërinjve, e cila nuk i ngjason askujt. Çdo person që jeton apo ka jetuar në këtë botë ka formën e tij unike të shenjave të gishtërinjve. Për këtë arsye, shenjat e gishtërinjve janë një provë mjaft e rëndësishme e identitetit, ndaj dhe sot përdoren pikërisht për këtë qëllim. Por më e rëndësishmja është se kjo veçori e shenjave të gishtërinjve u zbulua nga fundit i shekullit XIX. Përpara kësaj periudhe, njerëzit i shihnin shenjat e gishtërinjve si disa rrathë të zakonshëm, pa ndonjë rëndësi apo kuptim specifik. Është Kurani ai që na flet për këtë karakterisikë dalluese të shenjave të gishtërinjve, e cila nuk u kuptua veçse në ditët tona.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-12-2009
    Postime
    489
    kush krijoi universin? Si eshte universi?

Ne me forcën tonë e ngritëm qiellin dhe
    Ne e zgjerojmë atë. ” (Edh-Dharijat 47)

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-12-2009
    Postime
    489
    Citim Postuar më parë nga prizrenasi_30 Lexo Postimin
    Ju "muslimanet e devotshem" dini vetem me i ofenduar dhe me i kercenuar njerezit prandaj dhe numri i muslimaneve ne bote eshte i vogel.

Ti mund ta quash devijim menyren time te te perceptuarit te jetes por nuk ke faj se duke u falur nga 5 here ne dite te ka ra gjaku ne tru dhe nuk logjikon arsyeshem.

Bile sipas fese islame njeriu nuk duhet as t'i logjikoje hadithet e as ti dyshoje ato.

Me trego ti mua: pse muslimanet e kane obligim te kthehen kah qabeja kur falen, pse perkulen me koke ne toke, etj. kur dihet se Zoti eshte ne qiell?

Pastaj shkojne edhe ne haxh e sillen rreth qabes dhe e gjuajne me gure nje krijese abstrakte qe e quajne "shejtan"!

Ja se cfare besoni ju!

Kjo e verteton nivelin e inteligjences tuaj!

lexo per dobine e namazit edhe do e shofesh se sa ka gjasa me te ra pika ne tru nese ben namaz?

Anëtarësuar
    18-11-2008
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    729
    Edhe dicka Ramazan,

Une me dasht edhe tash ta hapi temen qe ta nderlidhi me jeten e tanishme te perditshme dhe t'i gjej gabimet apo mekatet e njerzve dhe ti nderlidhi me ajete nga Kur'ani por kjo ceshtje nuk me duket me interesant.

Kurse ti dhe shumica e anetareve ne kete forum po hapni tema qe jane diskutuar shume kohe me pare dhe po sillni te njejtat tekste e shkrime duke ja bere copy-paste.

Pra ju po sillni tekste apo thenie te te tjereve e asnje mendim nga mendja juaj dhe kjo e deshmon se sa e keni nivelin e inteligjences ju.

Sic ka thene i madhi Paul van Dyk kam nje mesazh per juve:

Mos kopjoni por krijoni!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-12-2009
    Postime
    489
    Ti a je polic?

Faqja 7 prej 14 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •