Postuar më parë nga
prizrenasi_30
Kurse une po te pergjigjem keshtu: Sa di une per Islamin ti se ke idene!
Un paragjikova prej asaj që kishe thënë në postimin e sipërm dhe jo ata temat e tua, por ja po i jap nji sy edhe temave të tua, s'ta prish qejfin.
Beje nje kerkim te temave te hapura nga une me pare dhe do te gjesh faktet!
Duke i parë temat e sefedinmucaj, ja në çka hasa:
Ti sefedinmucaj ke hapur nji temë: " Mesazh per ekstremistet fetare! "
Në postimin e 12 ke thënë:
" A pak po te duken ty keto a?
- thirrja e ezanit 5 here ne dite,
- agjerimi 1 muaj ne vit,
- festimi i bajramit,
- leshimi i mjekrres,
- shkurtimi i pantallonave, etj.
kurse te krishteret i festojne:
- pashket,
- krishtlindjet, etj.
Ka menyra te tjera per ta fituar meshiren dhe shperblimin e Zotit, sic jane:
respektimi i te gjitha krijesave te tij, dashuria ndaj familjes dhe atdheut, kryerja e veprave humane, etj.
kurse perkulja me balle ne toke, agjerimi, berja e kryqit, etj. jane vetem paragjykime se Zoti t'i fal mekatet, respektivisht mashtrime te Çifuteve sepse une i konsideroj edhe Krishterizmin edhe Islamin si doktrina te modifikuara te Çifuteve!
No koment!
Vazhdojmë më tutje ke thënë:
" Une ty po te them: ma jep ti mu nje arsye pse duhet te agjeroj une ramazanin!
Pastaj ne Kosove per shembull te kritikojne nese nuk agjeron ramazan dhe ta bejne per hajer bajramin deshe apo nuk deshe ti.
Domethene ne njefare menyre mundohen te ta imponojne fene apo besimin e tyre dhe kjo eshte shkelje e te drejtave te njeriut dhe une absolutisht nuk pajtohem me kete! "
Këtu ke mohuar edhe agjërimin dhe arsyebn po ta jap unë se pse duhet ta agjërojmë muajin e Ramazanit, sepse ta ka bërë obligim All-llahu o i humbur, poqese do ti sjell nji forum me argumente.
Kthehu edhe njiherë kësaj teme dhe lexoje me vbëmendje se të kanë kritukar shumë vëllezër, por ti ke vazhduar edhe më tej me gjëra joislame.
Shkojmë në nji ntemë tjetër, që titullohet: " Fetë janë krijuar nga hebrenjtë! "
Shih se çka ke shkruajtur në këtë temë i nderuar:
" Librat fetare sic jane Bibla dhe Kur'ani jane kopje te librave antike fetare te hebrenjeve me disa shtesa (ndryshime) te vogla e gjithashtu feja katolike dhe ajo islame jane pasardhese te fese çifute.
Hebrenjte jane njerez shume te mençur, i tregojne te tjereve perralla per jeten e boten tjeter dhe i bejne te besojne ose te shpresojne per shperblimin ne boten tjeter kurse vete i shfrytezojne te gjitha te mirat materiale te kesaj bote dhe bejne jete luksoze ne krah te tjereve. "
No koment!
Nuk eshte e sigurte nese profetet kane pranuar shpallje nga Engjujt apo Zoti, ka mundesi te kete qene Djalli vete ai qe ju eshte shfaqur atyre.
Mos harro ti Ganimet, se vete Muhamedi kur e ka pa per here te pare Xhibrilin eshte frikesuar shume dhe ka ikur me vrap per ne shtepi dhe eshte shtrire ne krevat i kapur nga ethet!
Kjo dmth se sipas te gjitha gjasave ai e ka pa Djallin dhe eshte frikesuar nga pamja e tij e tmerrshme.
Mohimi i shpalljes dhe zëvendësimi i saj se shpallja i ka ardhur Muhammedit s.a.v.s., nga Djalli, oooooooooo sefedinmucaj shko shërohu se ti je i sëmurë, për këtë që ke shkruar, se nji njeri normal nuk mund me thanë njio gjë të tillë!!!
Kur kam hapur une tema si "Veset e liga dhe epshet", "Mendjemadhesia" apo "Feja e shqiptarit" dhe kam sjellur ajete dhe argumente nga Kur'ani ti me siguri ke qene akoma duke lexuar libra udhezues fetare.
O sefedinmucaj, ti nuk mund që të thuash nji gjë të tillë, se ti nuk mund ta barazosh diturinë time në të kaluarën, por shihe në kohën e tashme, sikur jam duke bërë edhe unë me ty, të shoh tash si sillesh dhe jo si je sjellë përpara, se për mua më me rëndësi është përfundimi dhe lus All-llahun e Madhëruar që muslimanëve t'ju mundësojë nji përfundim të mirë, inshAll-llah.
Une kam shkuar perpara edhe ne xhami e jam kyqur thelle ne fene islame por ne fund e vertetova qe edhe kjo fe si te gjitha te tjerat eshte ndryshuar dhe korruptuar nga njerezit!
O sefedinmucaj, jo e ke shumë gabim, se paske ndryshuar ti dhe jo Feja Islame, sepse Feja Islame ka qenë, është dhe do mbetet ashtu siç është dhe për këtë na kla garantuar Krijuesi.
Dhe mos u mundo ti mua me me udhezuar ne islam sepse "Udhezimi i takon vetem Zotit"!
Krijoni Kontakt