Di ndonje njeri ndonje trick se cfare duhet te shtoj ne nje program visual basic 6 per ta kompiluar te tille qe te startoje ne windows2000 si service?
flm
studentja
Di ndonje njeri ndonje trick se cfare duhet te shtoj ne nje program visual basic 6 per ta kompiluar te tille qe te startoje ne windows2000 si service?
flm
studentja
Rruga me e shkurter midis dy personave eshte nje buzeqeshje
HI
Kompiloje dhe ndertoje programin pastaj merr aplikimin FireDaemon , i cili ta jep mundesi ta regjistrosh programin si service.
Shpresoj te te ndihmoj
Bye
studentja,
me gjithe mend qe kjo qe ti ke pyetur ma ka dhene dhimbje koke sepse edhe mua me eshte dashur qe dy programe qe i kam shkruar ne VB6 ti run as win service.
Nje metode eshte ajo qe e mesipermja, por e keqja eshte se duhet qe ta blesh si program.
Une kam perdorur nje metode qe eshte falas edhe punon shume mire megjithese ka nje problem pakez te vogel qe deri me tani nuk e kam zgjidhur. Problemi eshte se shkran shume shpesh mesazhe ne Win Event viewer. Nuk e di se per cfare e do ti, per assignment ne shkolle apo per ne pune, megjithate ne qofte se do ta perdoresh kete metode mund te me shkruash nje email tek: mafja@yahoo.com per arsye se duhet qe te te jap nje ocx - ntsvrocx qe eshte falas nga MS dhe nje shembull qe ta shohesh.
Edhe nje menyre tjeter, meqenese services nuk kane interface, atehere mund qe kodin e VB ta kthesh ne ASP dhe une di nje metode tjeter qe perdoret per te run nje asp file as windows service.
Metoda me e mire eshte qe te perdoresh "NT Service Toolkit" nga DesaWare. E keqja eshte se nuk eshte falas dhe kushton pak si shume.
Te uroj suksese
cheers,
mySteRioUs
Failing to plan is planning to fail!
Krijoni Kontakt