Postuar më parë nga
Edvin83
Kjo teme nuk fliste per turistet "e keqinj" nga Kosova, apo per hotelieret "e keqinj" ne Shqiperi. Por temen e kthyet ne kete drejtim disa nga ju, qe megjithese keni te drejte te dy palet, eshte me mire te diskutoni per thelbin e problemit sesa per pasojat qe dalin nga ai. Ne rast se nuk do te vinin shqiptare nga Kosova ne Durres etj, turizmi ne Shqiperi do te merrte fund, dhe eshte fakt qe ka pak edukate sherbimi te klientit ne Shqiperi, por kjo nuk duhet te jete shkak per sharje e lufte virtuale mes atyre qe jane nga Shqiperia e atyre qe jane nga Kosova.
Faktet duhen pranuar se s'ke ca u ben.
Te besh turizem ne pjesen me te madhe te Shqiperise eshte torture, por mendoj se shume nga ata shqiptare nga Kosova qe vijne ne Durres e gjetke vijne sepse nuk kane mundesi tjeter per shkak te pamundesise per te marre nje vize per ne vende tjera, dhe per shkak te shtrenjtesise se biletave te avionit edhe per rastin kur arrijne te marrin nje vize. I njejti problem eshte edhe me shqiptaret e Shqiperise, shumica nuk mund te marrin nje vize, dhe prandaj jane te detyruar te perplasen neper Durres e Sarande. Po marr vetem nje shembull krahasues, Saranden me Korfuzin, qe i ndan nje kanal deti qe pershkohet per 15 minuta me anije. Jane kaq afer, por jane si nata me diten. Ne Sarande qe ne castin qe zbret ne port ke pisllek, ne uje lundrojne lloj pislleqesh, qyteti eshte si nje pazar i madh betoni me plazhe me zhavorr e mbeturina interte te hedhura e me hotele te shemtuara qe kane shkaterruar gjithe gjelberimin per te ndertuar monstra betoni. Cmimet jane te hatashme, nga 50-80 euro per dhome, per te duruar nje nate te tmerrshme zhurme nga te gjitha anet. Nga ana tjeter, ne Korfuz ke nje arkitekture te kendshme, male me gjelberim e lule kudo, ke plazhe te paster dhe hotele mes portokalleve, selvive e ullinjve qe kushtojne vetem 25-35 euro nata.
Une kam vize dhe shkoj e pushoj ne Korfuz, dhe me besoni qe kam pare me mijera shqiptare qe benin turizem andej. Por jane me qindra mijera te tjere qe nuk mund te marrin nje vize dhe detyrohen te zhgerryhen ne plazhet me mbeturina e beton te Sarandes.
Ky eshte realiteti i hidhur, qe sado qe na vjen keq e na vjen te plasim nga ai, pak gje mund te bejme...
Dhe pershkrimi i realitetit nuk eshte nje antishqiptari sic na e quajne disa ketu, eshte thjesht nje keqardhje e madhe per nje shkaterrim te vendit tend, dhe ti qe je i pafuqishem ta ndalosh kete...
Krijoni Kontakt