Close
Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 40
    i/e regjistruar Maska e dollar
    Anëtarësuar
    28-06-2010
    Postime
    80
    Citim Postuar më parë nga drifilon Lexo Postimin

Ndersa sa ju perket turistve kosovarve dua te citoje nje mikun tim nga peja i cila ka ndertuar nje hotel ne ulqin por nuk poj ecen puna mir pasiqe kosovaret ja kan mesyr DURRSIT .
    dhe kane bere shume keq qe kane mesyre,sepse durresi eshte i durrsakeve.

Keta brek grisurit e shqiperis nje gje duhet ta kuptojn
    keta "brek grisurit" e shqiperise duhet te kuptojne qe nese bie rasti dhe nje here ethnic cleansing....duhet tja vene mire drynin shtepise dhe te mos pranojne te panjohur dhe mosmirenjohes ne shtepite e tyre, dhe as ti mbajne me buke per muaj te tere
    Ndryshuar për herë të fundit nga dollar : 07-07-2010 më 08:09
    nosce te ipsum...

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Kjo teme nuk fliste per turistet "e keqinj" nga Kosova, apo per hotelieret "e keqinj" ne Shqiperi. Por temen e kthyet ne kete drejtim disa nga ju, qe megjithese keni te drejte te dy palet, eshte me mire te diskutoni per thelbin e problemit sesa per pasojat qe dalin nga ai. Ne rast se nuk do te vinin shqiptare nga Kosova ne Durres etj, turizmi ne Shqiperi do te merrte fund, dhe eshte fakt qe ka pak edukate sherbimi te klientit ne Shqiperi, por kjo nuk duhet te jete shkak per sharje e lufte virtuale mes atyre qe jane nga Shqiperia e atyre qe jane nga Kosova.
    Faktet duhen pranuar se s'ke ca u ben.
    Te besh turizem ne pjesen me te madhe te Shqiperise eshte torture, por mendoj se shume nga ata shqiptare nga Kosova qe vijne ne Durres e gjetke vijne sepse nuk kane mundesi tjeter per shkak te pamundesise per te marre nje vize per ne vende tjera, dhe per shkak te shtrenjtesise se biletave te avionit edhe per rastin kur arrijne te marrin nje vize. I njejti problem eshte edhe me shqiptaret e Shqiperise, shumica nuk mund te marrin nje vize, dhe prandaj jane te detyruar te perplasen neper Durres e Sarande. Po marr vetem nje shembull krahasues, Saranden me Korfuzin, qe i ndan nje kanal deti qe pershkohet per 15 minuta me anije. Jane kaq afer, por jane si nata me diten. Ne Sarande qe ne castin qe zbret ne port ke pisllek, ne uje lundrojne lloj pislleqesh, qyteti eshte si nje pazar i madh betoni me plazhe me zhavorr e mbeturina interte te hedhura e me hotele te shemtuara qe kane shkaterruar gjithe gjelberimin per te ndertuar monstra betoni. Cmimet jane te hatashme, nga 50-80 euro per dhome, per te duruar nje nate te tmerrshme zhurme nga te gjitha anet. Nga ana tjeter, ne Korfuz ke nje arkitekture te kendshme, male me gjelberim e lule kudo, ke plazhe te paster dhe hotele mes portokalleve, selvive e ullinjve qe kushtojne vetem 25-35 euro nata.
    Une kam vize dhe shkoj e pushoj ne Korfuz, dhe me besoni qe kam pare me mijera shqiptare qe benin turizem andej. Por jane me qindra mijera te tjere qe nuk mund te marrin nje vize dhe detyrohen te zhgerryhen ne plazhet me mbeturina e beton te Sarandes.
    Ky eshte realiteti i hidhur, qe sado qe na vjen keq e na vjen te plasim nga ai, pak gje mund te bejme...
    Dhe pershkrimi i realitetit nuk eshte nje antishqiptari sic na e quajne disa ketu, eshte thjesht nje keqardhje e madhe per nje shkaterrim te vendit tend, dhe ti qe je i pafuqishem ta ndalosh kete...

i/e regjistruar Maska e mesuesi_1
    Anëtarësuar
    27-06-2009
    Vendndodhja
    ne shkolle
    Postime
    2,050
    Citim Postuar më parë nga dollar Lexo Postimin
    keta "brek grisurit" e shqiperise duhet te kuptojne qe nese bie rasti dhe nje here ethnic cleansing....duhet tja vene mire drynin shtepise dhe te mos pranojne te panjohur dhe mosmirenjohes ne shtepite e tyre, dhe as ti mbajne me buke per muaj te tere
    e drejte ....
    "They will not control us, We will be victorious"

Citim Postuar më parë nga Edvin83 Lexo Postimin
    Kjo teme nuk fliste per turistet "e keqinj" nga Kosova, apo per hotelieret "e keqinj" ne Shqiperi. Por temen e kthyet ne kete drejtim disa nga ju, qe megjithese keni te drejte te dy palet, eshte me mire te diskutoni per thelbin e problemit sesa per pasojat qe dalin nga ai. Ne rast se nuk do te vinin shqiptare nga Kosova ne Durres etj, turizmi ne Shqiperi do te merrte fund, dhe eshte fakt qe ka pak edukate sherbimi te klientit ne Shqiperi, por kjo nuk duhet te jete shkak per sharje e lufte virtuale mes atyre qe jane nga Shqiperia e atyre qe jane nga Kosova.
    Faktet duhen pranuar se s'ke ca u ben.
    Te besh turizem ne pjesen me te madhe te Shqiperise eshte torture, por mendoj se shume nga ata shqiptare nga Kosova qe vijne ne Durres e gjetke vijne sepse nuk kane mundesi tjeter per shkak te pamundesise per te marre nje vize per ne vende tjera, dhe per shkak te shtrenjtesise se biletave te avionit edhe per rastin kur arrijne te marrin nje vize. I njejti problem eshte edhe me shqiptaret e Shqiperise, shumica nuk mund te marrin nje vize, dhe prandaj jane te detyruar te perplasen neper Durres e Sarande. Po marr vetem nje shembull krahasues, Saranden me Korfuzin, qe i ndan nje kanal deti qe pershkohet per 15 minuta me anije. Jane kaq afer, por jane si nata me diten. Ne Sarande qe ne castin qe zbret ne port ke pisllek, ne uje lundrojne lloj pislleqesh, qyteti eshte si nje pazar i madh betoni me plazhe me zhavorr e mbeturina interte te hedhura e me hotele te shemtuara qe kane shkaterruar gjithe gjelberimin per te ndertuar monstra betoni. Cmimet jane te hatashme, nga 50-80 euro per dhome, per te duruar nje nate te tmerrshme zhurme nga te gjitha anet. Nga ana tjeter, ne Korfuz ke nje arkitekture te kendshme, male me gjelberim e lule kudo, ke plazhe te paster dhe hotele mes portokalleve, selvive e ullinjve qe kushtojne vetem 25-35 euro nata.
    Une kam vize dhe shkoj e pushoj ne Korfuz, dhe me besoni qe kam pare me mijera shqiptare qe benin turizem andej. Por jane me qindra mijera te tjere qe nuk mund te marrin nje vize dhe detyrohen te zhgerryhen ne plazhet me mbeturina e beton te Sarandes.
    Ky eshte realiteti i hidhur, qe sado qe na vjen keq e na vjen te plasim nga ai, pak gje mund te bejme...
    Dhe pershkrimi i realitetit nuk eshte nje antishqiptari sic na e quajne disa ketu, eshte thjesht nje keqardhje e madhe per nje shkaterrim te vendit tend, dhe ti qe je i pafuqishem ta ndalosh kete...
    O Edo, duhet te kesh te qarte dicka shume elementare! Nje "turizem" i varfer detyrimisht do te sjelli sherbime te varfera. Si shqiptaret e Shqiperise si ato te Kosoves i kane te gjitha kushtet ne baze te xhepit. Nese do nje dhome sa per te futur koken, cfare sherbimesh kerkon? Ama ka dhe struktura shume luksoze qe ofrojne sherbime te shkelqyera.

Mbase shumica flet me te degjuar e jo nga pervojat e veta! Shume nga ju do habiteshin nese do vizitonin sa e sa hotele apo ristorante te mrekullueshme dhe pse nuk kane shume reklama, pasi nuk kane nevoje per nje gje te tille.

Nje dukuri tjeter eshte te shohesh barin e komshiut gjithmone me jeshil! E duke share e perulur vendin tone ne cdo rast qe te na jepet mundesia, ne fund fare e besojme dhe vete.

Shqiperia eshte shtet i ri dhe ne ndertim e siper, shume kritika jane komplet pa vend.

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Citim Postuar më parë nga Bamba Lexo Postimin
    O Edo, duhet te kesh te qarte dicka shume elementare! Nje "turizem" i varfer detyrimisht do te sjelli sherbime te varfera. Si shqiptaret e Shqiperise si ato te Kosoves i kane te gjitha kushtet ne baze te xhepit. Nese do nje dhome sa per te futur koken, cfare sherbimesh kerkon? Ama ka dhe struktura shume luksoze qe ofrojne sherbime te shkelqyera.

Mbase shumica flet me te degjuar e jo nga pervojat e veta! Shume nga ju do habiteshin nese do vizitonin sa e sa hotele apo ristorante te mrekullueshme dhe pse nuk kane shume reklama, pasi nuk kane nevoje per nje gje te tille.

Nje dukuri tjeter eshte te shohesh barin e komshiut gjithmone me jeshil! E duke share e perulur vendin tone ne cdo rast qe te na jepet mundesia, ne fund fare e besojme dhe vete.

Shqiperia eshte shtet i ri dhe ne ndertim e siper, shume kritika jane komplet pa vend.
    Ne pergjigjen me lart nuk po flisja per turizem te varfer, 50-80 euro nuk jane per varfanjaket, jane per pasanike. Me aq leke flen neper hotele me 5 yje ne BErlin e Budapest. Kurse ketu aq te kushton nje dhome e zakonshme bujtine ne Sarande.

Ma gjej ti mua nje dhome hoteli 5* 50/80 euro ne Berlin e do ta paguaj une ty!
    Eshte sezon i larte ai, dhe eshte cmim normal per hotelet e mira. Ama une kam qene dhe me familjen e kemi gjetur shume, po shume me lire dhe vend shume i mire.

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Citim Postuar më parë nga Bamba Lexo Postimin
    Ma gjej ti mua nje dhome hoteli 5* 50/80 euro ne Berlin e do ta paguaj une ty!
    Eshte sezon i larte ai, dhe eshte cmim normal per hotelet e mira. Ama une kam qene dhe me familjen e kemi gjetur shume, po shume me lire dhe vend shume i mire.
    Me date 25 maj erdha nga Berlini, dhoma dyshe me kushtoi nga 28 deri 32 euro per nate. DHoma ishte shume moderne, dhe bile kishte edhe dy krevate te tjere bosh. Hoteli ishte afer Mehring Platz. Shume afer Friedrichstrasse.
    NE Rome gjithastu isha ne Prill, dhe kisha nje alamet dhome dyshe, afer piazza della reppublica, dhe kushtoi 25-31 euro nata, me mengjesin e perfshire.

Thjesht duhet nje kerkim prej 10-15 minutash ne internet, dhe gjen hotele shume te mira e te lira.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-12-2005
    Postime
    538
    Me duket se tema po shkon drejt Bagdatit tani. U nis me Butrintin dhe perfundon me cmimet e hoteleve te botes....

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    01-07-2010
    Postime
    127
    Citim Postuar më parë nga djaliepirotas Lexo Postimin
    Me duket se tema po shkon drejt Bagdatit tani. U nis me Butrintin dhe perfundon me cmimet e hoteleve te botes....
    Autori do kishte ber mir sikur ta kishte krahasuar me Bagdadin qe dikur ishte referenc e nje kulture te lasht, e qe sot nga ajo s'ka mbet gje ne te.

i/e regjistruar Maska e nestorp
    Anëtarësuar
    07-07-2009
    Vendndodhja
    Londer
    Postime
    514
    Lexova disa shkrime ketu dhe vertete u bera me dhimbje koke.E kam vizituar Butrintin ne shkurt te vitit 1982,kur isha shume i ri.Me pane syte mrekullira miq.Qyteti i lashte mirmbahej me ato pak mundesi te kohes.Ne vitet '90 e di qe qyteti i vodh e u shkaterrua nga njerzit e politikaneve qe dogjen Shqiperine.Kam degjuar nga medjat se nje pjese e objekteve u gjeten dhe u pagua nga shteti per ti vendosur ne vendin e tyre.Shkova edhe ne Ksamil i cili po ashtu ishte nje mrekulli.Dora e njeriut kishte mbjell e selitur ullinj, portokalle e limone te shendetshem.Te kenaqej shpirti kur i shihje miq,por ne ate kohe nuk gjykoja si tani.Kisha degjuar qe diktatori kish bere popullimin e asaj ferme me te ardhur nga zonat veriore e lindore te vendit.Nje mik i imi nga Konispoli me kish treguar vite me pare per keta njerez,te cilet nuk jua dinin vleren ketyre pemve te bekuara.Bile disa nga keta derdimen ishin kapur qe ne ate kohe,duke prere agrume dhe ullinj te rinj per druzjarri.Por dihet se regjimi ua kish treguar qefin me nga 7-8 vjet burg .Vone ne vitet e demokracise allashqiptare pashe me syte e mij prerjen e portokalleve dhe ullinjve te cilat perdoreshin per te pjekur mishin ne klubet baraka e hapura pa leje bregut te Vlores gjer ne Radhim.Shkova nje dite me nje mikun tim per te pire ndonje birre tek nje nga keto baraka.Syte me vane tek zjarri dhe dengu me dru portokallesh qe sherbenin per te pjekur mishrat.Por me shume u habita kur ai qe na serviri mishin ne tavoline ishte nje miku im i gjimnazit,oficer i liruar.Nuk me besohej ,prandaj i thashe ulu pak ketu.U ul me dhembet hapur,por une e shava gjer tek molla e kuqe per veprimin e tij prej ''krimineli''.Vertet ai nuk ishte me origjine nga qyteti i cili eshte rritur me agrumet dhe ullinjte.Me kete dua t'i jap te drejte atij qe ka thene se te ardhurit ne Ksamil,ne keto kohe te turbullta duhet te kene bere kerdine mbi ato peme te bekuara.Ndonjeri qe i mbron e ka gabim.Vertet tipa te till kane mesyr edhe qytetet e Europes,por kendej ka cecua bicak,nuk largohesh dot ne drejtim te paditur e ligji nuk zbatohet ne menyre selektive.Kush ka dashur te luaj me miellin e gjermanit,ja kane shker**yer nenen dhe babane.Burgjet perendimore jane te mbushura me keta legener.Ne vendin tone erdhi ne krye te Shqiperise nje si ata dhe e beri vendin si syte e tij ti pelcasin.Edhe komunistet dhe bijt e tyre bastarde jane me maskarenj se te paret.Kete e tregoi 1997,kur cdeo gjeje ju vu kazma dhe zjarri.
    Me vjen keq qe vendi im dhe juaji vellezer ,pasurite e tij trajtohen pa piken e kujdesin nga politikanet tane te korruptuar.Kam pare gjera te thjeshta e pa vleren e objekteve te lashtesise se kultures sone,te ruhen me aq dashuri e kujdes.Po ne shqiptaret pse te jemi kaq barbar?Edhe kur shteti do te veproje kunder gotve dhe ostrogotve shqiptare,keta bastarde i turren policve me bomba molotov,me gure,me shata e me lopata per ti eleminuar fizikisht.I pate pamjet filmike besoje.Nga veshja dhe nga gjuha e perdorur ishin si ata qe kane zaptuar tokat e pronareve te ligjshem.Edhe keta kane ndertuar pa leje,kur ligji nuk i lejon.Harrojne keta maskarenj se nuk ua ka lene as e ema e as i ati ato toka,por edhe po jua ka lene duhet te zbatojne ligjet e shtetit.Nuk e kuptoje kete shtet qe kujtohet per prishjen e ndertimeve pa leje ne kohen kur fillon sezion turistik.Cfare bene nga shtatori gjer ne prill?
    Me vjen keq qe degjoje lajme jo te mira per vendin tim.Por te gjithe e dijme se fajtori eshte vetem nje,politika shqiptare,moszbatimi i ligjit,korrupsioni,krimi trafiqet etj.
    If friends were flowers,I'd pick you!E]

Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •