Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 40
    i/e regjistruar Maska e mesuesi_1
    Anëtarësuar
    27-06-2009
    Vendndodhja
    ne shkolle
    Postime
    2,050
    mbasi pata lexuar dite perpara te Shekulli artikullin e postuar me siper dhe pasi lexova sot te Panorama nje artikull te Auron Tares si reagim ndaj atij te Hodges atehere i interesuar per ti shkuar sa me afer te vertetes bera nje kerkim te shpejte ne internet dhe si gjithmone gjeta dicka ..... gjeta artikullin e botuar si editorial ne Gazeten Standart i cili ka "ndezur zjarrin" e ceshtjes se Butrintit .... artikulli i botuar me 03/06/2010 titullohet "Butrinti dhe kapteri i Zall-Herrit" i shkruar nga Drejtori i Parkut te Butrintit Prof. as. dr. Ylli Cerova .... po jua postoj si me poshte ....

--------------

Butrinti dhe kapteri i Zall-Herrit
    Prof. as. dr. Ylli Cerova* 03/06/2010 10:35:00

Sezoni turistik për Parkun Kombëtar Butrint prej kohësh ka ngritur siparin e tij. Qyteti antik i Butrintit gumëzhin nga zërat e nxënësve të shkollave të ndryshme nga të gjitha trevat e Shqipërisë, por dhe më tej, nga Kosova dhe Maqedonia. Vizitorët e huaj pothuajse nga të gjitha kontinentet e botës mrekullohen me bukuritë arkeologjike dhe mjedisore të Butrintit. Stafi i Parkut të Butrintit është në gatishmëri të plotë gjatë gjithë ditës për mirëmbajtjen, ruajtjen e qytetit antik dhe në shërbim të të gjithë vizitorëve të shumtë, vendas dhe të huaj. Bashkërendimi i punës sonë me agjencitë turistike ka bërë të mundur harmonizimin e orareve të vizitueshmërisë në Butrintin antik nga ora 8 e mëngjesit deri në orën 20 të darkës, çdo ditë dhe gjatë gjithë sezonit turistik.

Nga viti në vit rritet vizitueshmëria e Butrintit si dhe të ardhurat monetare që grumbullon Parku i Butrintit nga biletat. Të ardhura këto që riinvestohen pjesërisht përsëri në Parkun e Butrintit nëpërmjet buxhetit të shtetit.

Gjatë 4-vjeçarit të fundit, nga viti 2006-2009, grafiku i të ardhurave është dyfishuar. Konkretisht, gjatë vitit 2005, Parku i Butrintit kishte realizuar rreth 100 milionë lekë (të vjetra), kurse në fund të vitit 2009, pra gjatë 4-vjeçarit të parë të qeverisë “Berisha”, të ardhurat e realizuara janë mbi 200 milionë lekë (të vjetra). Kjo arritje ka ardhur si rezultat i punës së një stafi të specializuar që sa vjen dhe ngrihet profesionalisht dhe është i ndërgjegjshëm për punën që kryen në Butrint. Për këtë vit, gjatë periudhës janar-maj është rritur numri i vizitorëve në masën 25%, ndërsa të ardhurat financiare nga biletat në masën 7% në raport me vitin 2009. Diagrama e të ardhurave financiare tregon qartë që në periudhën e viteve 2003-2005, Parku i Butrintit ka pësuar një humbje rreth 80 milionë lekë që dihen shumë mirë në xhepin e kujt kanë shkuar ato para.

Strategjia e zhvillimit të eko-turizmit për vitet në vijim do të bëjë të mundur se shpejti shtrirjen e vizitueshmërisë së Butrintit gjatë gjithë vitit. Pasuria e florës dhe faunës së Butrintit ka tërhequr prej kohësh ambientalistë të shumtë nga vendi dhe bota. Në këtë kuadër Parku i Butrintit në bashkëpunim me Bankën Botërore po punon për përshtatjen e strukturave ekzistuese dhe ngritjen e tyre rishtazi në shërbim të ambientalistëve. Realizimi i infrastrukturës dhe sinjalistikës mjedisore do të bëjë të mundur rritjen e numrit të turistëve gjatë periudhës vjeshtë-dimër dhe njëkohësisht rritjen e të ardhurave të parkut.

Gjatë këtij viti po punohet për përmirësimin e infrastrukturës rrugore nga Kanali i Cukës deri në Butrint, një investim i qeverisë shqiptare. Përfundimi i kësaj rruge do të rrisë më tej fluksin e vizitorëve vendas dhe të huaj në Butrint dhe do t’i shërbejë se tepërmi gjithë komunitetit përreth Parkut Kombëtar. Mbas shumë diskutimesh në Këshillin Kombëtar të Arkeologjisë të MTKRS-së për monumentet që ndodhen pranë rrugës, nga ana e ASHA, DRKK dhe Parkut të Butrintit zbatohen me rigorozitet të gjitha udhëzimet e dhëna nga ministri Ferdinand Xhaferaj për ruajtjen e monumenteve dhe mbarëvajtjen e punës për ndërtimin e rrugës. Vetëm për ruajtjen dhe ekspozimin e qendrës arkeologjike të murit antik të Demës në manastirin e Shën Gjergjit u hartua një projekt i veçantë me vlerë 400 milionë lekë që iu shtua kostos së rrugës.

Në fillim të muajit qershor do të fillojnë të zbatohen në Butrint një sërë projektesh në bashkëpunim me fondacionin “Butrinti”, Institutin e Arkeologjisë dhe Institutin e Monumenteve. Projektet për këtë vit do të përqendrohen në konsolidimin dhe restaurimin e monumenteve, në menaxhimin e vegjetacionit dhe në vazhdimin e traditës tepër pozitive të trajnimit të studentëve shqiptarë dhe të huaj në fushën e arkeologjisë dhe të restaurimit.

Këto arritje gjatë katër viteve të fundit të Parkut Kombëtar Butrint kanë shqetësuar disa persona jokompetentë në fushën e arkeologjisë dhe të trashëgimisë kulturore, të cilët shquhen vetëm si fanatikë politikë. Konkretisht, në Sarandë njihet mirë personi që të gjithë e thërrasin kapteri i Zall-Herrit, për shkak të formimit të mangët universitar. Ky kapter shfaqet herë pas here si fantazmë në territorin e Parkut të Butrintit, sidomos kur acarohet klima politike dhe deklaron me të madhe se do të jetë ministri i ardhshëm i Kulturës i Edi Ramës. Kjo miopi politike, injoranca shkencore dhe ligësia që e karakterizon, e shtyn këtë person të drejtojë sms drejt titullarëve të MTKRS-së për problemet e arkeologjisë dhe të monumenteve në jugun e vendit. Të gjitha këto janë vetëm mashtrime dhe kanë vetëm ngjyrime politike.

Konkretisht, në njërin nga sms-të, kapteri i Zall-Herrit u shkruan titullarëve për ndotjen e liqenit të Butrintit nga rreth 2000 fuçi plastike ne zonën e Diaporitit dhe u kujton se përgjegjësi mban drejtori i Parkut të Butrintit. Për fat të keq nuk e di i ziu kapter i Zall-Herrit, se ato nuk janë fuçi të hedhura në liqenin e Butrintit, por janë bova plastike që i përkasin teknologjisë së re të rritjes së midhjeve dhe jo më si përpara viteve ‘90 kur teknologjia zbatohej në kolona betoni. Biznesi privat tashmë i licencuar praktikon metoda bashkëkohore.

Duke zbatuar të njëjtën metodë me sms kapteri i ngratë sajon problemin madhor që rruga e re Kardhiq - Delvinë po shkatërron tumat në Bajkaj. Përsëri kam qenë i detyruar të sqaroj titullarët që kapteri i Zall-Herrit nga injoranca në fushën e arkeologjisë nuk e di që tumat në Bajkaj janë gërmuar nga i ndjeri arkeolog Dhimosten Budina në vitet ‘70. Tumat ose kodërvarret, kur gërmohen arkeologjikisht, njëherazi ato asgjësohen. I gjori kapter do të ketë dëgjuar diku për tumat e Bajkajt dhe për të ngritur një problem në MTKRS, i lidh ato nga padija sikur janë shkatërruar nga ndërtimi i rrugës së re.

Më e fundit, që mos t’ju lodh me sms-të e shumta që dërgon kapteri i Zall-Herrit, ka të bëjë me murin antik të Demës në manastirin e Shën Gjergjit, në territorin e Parkut të Butrintit. Për fat të keq, në këtë rast, kapteri i gjorë përdor edhe një prej kanaleve televizive shumë të shikuara, për të mashtruar opinionin publik.

Sa mirë do të ishte që të gjithë turistët e huaj, që zbresin në portin e Sarandës, të vizitonin Butrintin antik. Por gjynahqarët nuk e kanë të qartë se në qytetin e Sarandës dhe rrethinat e tij ka edhe shumë qendra të tjera historike dhe mjedisore që vizitohen nga turistët. Kohët e fundit, siç dihet, qyteti antik i Foinikes është kthyer në një destinacion të kërkuar turistik. Për transparencë, meqë kjo fjalë kohët e fundit po përdoret shumë, ju konfirmoj që para 2 javësh nga një kruazier në Sarandë zbriten rreth 2000 turistë dhe në Butrintin antik erdhën rreth 190 vizitorë, pra rreth 10% e tyre. Në lidhje me vizitorët në Butrint ka një sistem kontrolli dhe çdo gjë është lehtësisht e verifikueshme. Nuk ia vlen të zgjatem më me sms-të e kapterit të Zall-Herrit, mbasi kemi shumë punë për të realizuar. Kapterit të Zall-Herrit i kujtoj dosjet e shumta në prokurorinë e Sarandës për vjedhjet e tij dhe shkatërrimin e mozaikut të Teqesë së Melanit në luginën e Drinosit. Të ziut kapter do t’i rikujtoj vazhdimisht shprehjen e të madhit Kadri Roshi: “Gërmo Tare gërmo, se qenin e ngordhur do të gjesh”.

*Drejtor i Parkut Kombëtar Butrint

http://www.standard.al/index.php/ana_rexha/7176.html
    Ndryshuar për herë të fundit nga mesuesi_1 : 04-07-2010 më 13:16
    "They will not control us, We will be victorious"

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-12-2005
    Postime
    538
    O zoti Msues,
    Sa mire qe po na bjen edhe nje shkrim tjeter per Butrintin nga As. Pr. dr...dr Ylli Cerova. Eshte mire kur lexohen te dyja faqet e medaljes. Une i kendova te dyja, te trija biles dhe me thene te drejten me kan mbet ne mendje Talebanet e Ksamilit. Ata te shkrete skane faj se duhet te dish nga cilat gerxhe vine qe skane pa ulli e agrume me sy. Do vjet te shkume kam pare me syte e mi se si te shkretet Taleban prisnin deget e ullinjve me sepate per tju mare kokrat dhe pastaj djegur per tu ngrohur. Faj kane ata qe e ideuan ardhjen e tyre qe nga fshatrat e thella te Korces e Dibres e ku di une se nga..per te populluar kete oaz te bukur buze kufirit ku skish shkelur kembe njeriu me pare. Dhe tani te gjithe ankohen kur shohim se si eshte percudnuar nje nga perlat e natyres sone ne jug; kur shohim se si kercenohet Butrinti ; kur shohim se si po kthehet ne nje mocalishte ai Gjoli i bukur qe ska shok per nga vecorite ne rajon.Te paret e atyre trojeve e vune sinorin ne Murin e Demes, por ne te fundmit duhet ti vinim Portat e Parkut ne Kanalin e Cukes dhe me tela me gjemba bile qe te mos kalonte kembe Talebani. Tani eshte teper vone. Talebanet avacojne perdite. Ata jane tek Portaaaaa. Ata po gryejne ishujt e Ksamilit, ata kane shpyllezuar perseri Ksamilin nga portokallet dhe limonat, ata po e kthejne Liqenin ne nje Gji te mekur..te vdekur.
    Ca gjera jane te verteta o Msues.
    Heeej
    Shqipëria është e Bukur
    Shqipëria është më e Madhe.....

i/e regjistruar Maska e mesuesi_1
    Anëtarësuar
    27-06-2009
    Vendndodhja
    ne shkolle
    Postime
    2,050
    Citim Postuar më parë nga djaliepirotas Lexo Postimin
    Ca gjera jane te verteta o Msues.

posiii .... ca gjera jane te verteta ..... jane te verteta ato qe ata si puna jote nuk kane respekt per bashkekombasit e vet .... nuk kane respekt duke perdorur fjale shume fyese dhe ofensive .... une nuk kam pare me syte e mia se si eshte atje puna por di qe shqiptaret kane marre dheun ne te gjithe Boten dhe jo vetem ne te gjithe Evropen .... ata jane shqiptare si ti edhe si une .... shqiptare qe kerkojne qe te dalin nga nje situate qe prej 47 vjet diktature jane trajtuar si kafshe dhe jo si njerez ....
    prandaj ti qe perdor nickname si epirotas ben mire dhe rriji ashtu si duhet komenteve ....
    rriji ashtu sic duhet se nuk behet vendi me KAPTERRA ZALL-HERRI .....
    "They will not control us, We will be victorious"

i/e regjistruar Maska e dollar
    Anëtarësuar
    28-06-2010
    Postime
    80
    Citim Postuar më parë nga B.C.B Lexo Postimin
    me ate infrastrukture e ate pritje t`ftohte mundeni me harru turistin..mundeni vetem me u mar me disa azilanta qe jon t`permallum per shqipni e knaqen edhe n`berllog me u la ne durrs,njeri qe osht njeri e qe don me pushu n`plazhet e shqipnise shtir qe knaqet.shume keq qe pritja eshte nivelin ma te ulet,ishalla musheni mend najher se marut krejt o daj...
    ne durrs te shesin peshkun 10 euro 12 euro (vetem se je kosovar thojn keni leke ju hah),shkon ne ulqin e han peshkun 6 euro edhe pritja osht e nivelit ma t`larte...diqka nuk osht ne rregull e juve,ose nuk po e dini qe keni bregdet qe lakojne kojshia me pas.
    zoti ju ndihmovt.
    c'lidhje ka peshku i durresit me butrintin
    apo meqe je kosovar ti, do peshk qyl
    shko blije ne mal te zi 6 euro, nuk i rruhet askujt
    nosce te ipsum...

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    Citim Postuar më parë nga drifilon Lexo Postimin
    Po skan bregdet kta e kan shkatrrur tashme bregdetin

E vetmja shans qe ta zhvilloj turzmin shqiperija esht qe shqiptaret e shqiperis te hekin dor nga turizmi sepse jane zerooooooooo ne sherbime mbase nuk kan ase tradit ne ket drejtim

Ndersa sa i perket mikpritjes nuk kan faje jan ende shum te eger e/te pa civilizuar per te qen mikpritsa mbase edhe ne ket drejtim mungon tradita dhe mungesa e gjate e/te pasurit kontakte me popujt e tjer per shkak te nje izolimi te gjate te shqiperis

Ndersa sa ju perket turistve kosovarve dua te citoje nje mikun tim nga peja i cila ka ndertuar nje hotel ne ulqin por nuk poj ecen puna mir pasiqe kosovaret ja kan mesyr DURRSIT .

Deri sa e pyeta mikun ti hee more A.SH si po te shkone puna me hotelin a po ka pun .

Aij mu pergjigj jo ka ra shum puna pasiqe kosovaret ja kan mesyr Durrsit POR NUK ESHT PROBLEM DO BEHT MIR SE SHUM SHPEJT DO TE NGIHEN KOSOVART NE SHQIPERI DHE PRAP DO I KTHEHEN ULQINIT ...

Keta brek grisurit e shqiperis nje gje duhet ta kuptojn se ter infrastruktura turistike e shqiperis esht e nivelit zerooo dhe shqiperia nuk mundet ti josh turistet e pasur, E mos te shesin pordha koti keta brek grisur kur dihet fakti se ne ter bregdetin e shqiperis nuk ka edhe nej te vetmin HOTEL ME 5 YJE por ti gezohen faktit dhe ti mbaj keta turist te varfer qe vizitojn sot shqiperin nje vend shum te varfer dhe te mos ironizojn me turistet por ti gezohen keti faktit se me ne fund edhe keta poj viziton dukush edhe per kunder faktit se posedojn kapacitete primitive turistike ne ter infrastrukturen e saje (Duke perfshir edhe resurset humane)

Fundja e fundit bregdet esht i ter ballkani dhe te gjitha shtetet e ballkanit nderko bejn qmose qe te thithin sa me teper turiste shikojeni qfare ben MALI I ZI per ti kthyer turistet nga kosova duke hargjuar miliona ne reklama ndersa shqiperia fiton qindra miliona nga kosovaret pa asnje reklame dhe prap dalin ketu disa zvarranike brek grisur dhe ironizojn me turistet nga kosova .

Shqiperia nuk i meriton ato qindra miliona te turistve nga kosova sepse ju nuk jeni mirnjohes ju jeni injorant buk permbyses ka me qindra debate televizive por edhe shkrime te shtypit ne shqiperi te cilet ne menyren me idiotike me te pa cipe IRONIZOJNE me turistet nga kosova .

Dhasht zoti dhe une i lutem zoti qdo dite por edhe punoj ne ket drejtim qe turistet nga kosova ta bojkotojn bregdetin e shqiperis dhe te shqiptarve bukpermbytes e mos mirnjohes .

Po ashtu ka shum shenja pozitive se kosovaret kan filluar te ndergjegjsohen dhe shum shpejt nuk do shkoj as dy vite sapo te liberalizohen vizat kosovaret do ta braktisin bregdetin e shqiperis dhe do tja mesyjn ati edhe me te lire te BULLGARIS

Por edhe ati te kroacis greqis por edhe do ti ktheheh ne mas te madhe ati te MALIT TE ZI dhe vendeve tjera te evropes keshtu qe keto qindra milionat e kosovarve te cilat ne te ardhmen mund te jen MILIARDA nuk do ti shijojn me injorantet brek grisur te shqiperis

Ne Zvicerr por edhe ne vendet e tejera Evropiane ka nje MOTO mbi te cilen esht ndertuar dhe Zhvilluar Turizmi ne Evrope MOTO e cila esht Bibla dhe Kurani i te gjitha Resurseve te Gastronomive ne Evrope

KJO MOTO ESHT

Gast ist König

Qka ne shqipe do te thote (MYSHTERIA ESHT MBRET ) APO (MYSAFIRI ESHT MBRET )

une ja mbeshtes mendimin drifilonit

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Citim Postuar më parë nga drifilon Lexo Postimin
    Po skan bregdet kta e kan shkatrrur tashme bregdetin

KJO MOTO ESHT

Gast ist König

Qka ne shqipe do te thote (MYSHTERIA ESHT MBRET ) APO (MYSAFIRI ESHT MBRET )
    Ose "Klienti eshte mbret" qe tingellon aliene ne veshet e shqiptareve te Shqiperise, pasi te mesuar me 45 vjet komunizem ku klienti ishte nje cope rrecke qe shitesi mund te luante me te si te donte. Por ne Shqiperi njerezit kane difekte ne tru, se ende mendojne si te ishin 45 vjet me pare, bile edhe lekun e thone ashtu sic i kane thene 45 vjet me pare, dmth nese shohin 100 leke, i thone "njemije leke".

Bregdeti eshte teresisht i shkaterruar, barbaret qe zbriten nga malet, dhe barbaret qe ishin ne fusha e bregdet, iu turren bregdetit me bulldozera e me kazma dhe e shkaterruan totalisht.
    Legalizimi i vjedhjes beri qe kete vit te sulen barbar i madh e vogel, dhe zaptuan e ndertuan ku te mundnin, pasi u ishte thene qe do t'u behet legale. Dhe per kuriozitet shko ne Golem e shihe se si eshte bere kete vit. Nese deri vjet ishte berllog (plehre) kete vit eshte *** krejt!
    Shqiperia vetem nje lloj turizmi mund te zhvilloje, mund te mbledhe studente arkitekture dhe planifikimi urban nga e gjithe bota, dhe me autobuze t'i shetise ne te gjithe Shqiperine qe te shohin e te mbajne shenime qe masakra e idiotesi te tilla te mos behen kund tjeter ne bote.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Edvin83 : 05-07-2010 më 16:51

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-12-2005
    Postime
    538
    Citim Postuar më parë nga mesuesi_1 Lexo Postimin
    posiii .... ca gjera jane te verteta ..... jane te verteta ato qe ata si puna jote nuk kane respekt per bashkekombasit e vet .... nuk kane respekt duke perdorur fjale shume fyese dhe ofensive .... une nuk kam pare me syte e mia se si eshte atje puna por di qe shqiptaret kane marre dheun ne te gjithe Boten dhe jo vetem ne te gjithe Evropen .... ata jane shqiptare si ti edhe si une .... shqiptare qe kerkojne qe te dalin nga nje situate qe prej 47 vjet diktature jane trajtuar si kafshe dhe jo si njerez ....
    prandaj ti qe perdor nickname si epirotas ben mire dhe rriji ashtu si duhet komenteve ....
    rriji ashtu sic duhet se nuk behet vendi me KAPTERRA ZALL-HERRI .....
    O Z.msues,
    Shkrimet jane per nje truall dhe objekte konkrete te cilat po nuk i kishe pare me syte e tu qe para dyndjeve te "barbareve" dhe po nuk i shef edhe sot pas bemave te tyre, nuk ke pse flet duke u kapur pas nikut tim dhe fjales Taleban. Te dyja keto fjale sjam une qe i kam shpikur. E para ka te bej me te paret e mi qe nga kohe qe s'mbahen mend dhe e dyta ka hyre ne historine moderne per tufa njerezish te c'qyteteruar. Te tille me duken dhe ata banore atje ne jug qe thyejne deget e pemes se shenjete te ullirit per ti mare kokrat dhe tani po avancojne drejt Portave te Butrintit.
    Nqse do te flasesh per politike, hap nje teme te dhe diskutojme per diktaturen dhe pinjollet e saje po deshe. Nq se do te flasesh per Butrintin dhe Liqenin me te njetin emer..me mire mos fol se flet kot. Ashtu si ti mund te flas dhe une gjithe diten por sme degjon njeri.
    Heeej
    Shqipëria është e Bukur
    Shqipëria është më e Madhe.....

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Citim Postuar më parë nga Bamba Lexo Postimin
    Po ne serbi jo? Aty do beje pushime shume te kendshem ti dhe miqte qe e mendojne si ty!
    Serbia nuk ka bregdet, mos ia fut kot! Por ke Malin e Zi, qe ka nje ***** bregdet, por e ka mbajtur shume here me mire se sa bregdeti shqiptar. NE Shqiperi nuk gjen nje plazh ku nuk ka plehra e ujra te zeza qe derdhen ne det. Edhe malalezezet malsore jane, por duan qe te kene nje bregdet pa mbeturina ku te mund te lahen e te nxjerrin ndonje lek nga ai, kurse te ne deti nuk duhet, ai eshte kosh mbeturinash dhe turistet me teper keqtrajtohen se sa mirepriten.

Citim Postuar më parë nga Edvin83 Lexo Postimin
    Serbia nuk ka bregdet, mos ia fut kot! Por ke Malin e Zi, qe ka nje ***** bregdet, por e ka mbajtur shume here me mire se sa bregdeti shqiptar. NE Shqiperi nuk gjen nje plazh ku nuk ka plehra e ujra te zeza qe derdhen ne det. Edhe malalezezet malsore jane, por duan qe te kene nje bregdet pa mbeturina ku te mund te lahen e te nxjerrin ndonje lek nga ai, kurse te ne deti nuk duhet, ai eshte kosh mbeturinash dhe turistet me teper keqtrajtohen se sa mirepriten.
    Vino e di si eshte puna? Ne cdo vend mund te gjesh ane pozitive dhe ane negative. Nese nisesh per te kritikuar dicka, pa merak se dicka do e gjesh!
    Te vij dikush e te thote qe "turistat" kosovare keqtrajtohen apo perpuzen ne Durres, kete nuk e duroj dot. Jane disa aryse pse keta "turista" vijne ne Durres. Po te ishte aq keq Durresi per ta, pse do vinin cdo vit?
    Kam shkruar turista ne thonjeza se vellezerit kosovare nuk jane turista te mirefillte, te pakten shumica JO! Nuk mund te quash turist dike qe mer nje dhome me qira dhe hyjne 20 veta. Nuk mund te quash turist dike qe jo vetem gatuan ne kete dhome, por mundesisht te kete ardhur me gjerat nga shtepia. Ku jane keto qindra miliona qe flet ai miku aty siper? Ku? Pale beka dhe fushata kundra Shqiperise ky, i mencuri! Nejse se jemi komplet jashte teme ama ca gjera nuk i pertyp dot kollaj!
    Nuk eshte Shqiperia aq e "piset" sa vizatoni nga disa, por disave ju pelqen ta shohin ashtu!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Bamba : 05-07-2010 më 19:03

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Krahasimi i Butrintit me Kandaharin me duket i padrejte. Talebanet i rrenuan ndertesat antike me qellim dhe per shkaqe religjioze. Kjo nuk qendron ne lidhje me shqiptaret (e Burtrintit). Por ca njerez u japin artikujve te tyre tituj markante apo shokues per te terhequr vemendjen e lexuesit. I tille duhet te jete ky Hodges. Qytetari shqiptar eshte fajtor per kete. Ngase ai ka vonuar te tregoje se me deshire lexon cdo gje nga Hodges, dhe ky pastaj do kishte shkruar tituj normale.

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •