Close
Faqja 12 prej 12 FillimFillim ... 2101112
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 113 prej 113
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    28-06-2010
    Vendndodhja
    Ne toke
    Postime
    310
    Mduket se deshte me thon kritikohet e te kritikon!!!!

Citim Postuar mė parė nga the admiral Lexo Postimin
    @ gerrard73.
    meqe e pranoke qe Testamenti i Vjeter nuk eshte paqesor, bashkekohes dhe demokratik, po merrem vetem me Testamentin e Ri.

ti the:
    Pra nuk besoj se ekziston nje njeri qe ne Testamentin e Ri apo ne Krishtin mund te gjeje nje gje te gabuar. E them kete per ata qe konsiderojne Biblen nje liber jo demokratik dhe jo bashkekohes. Duhet bere kujdes, Testamenti i Ri eshte gjithmone bashkekohes

se pari, po te them qe Testamenti i RI nuk mund te jene bashkekohese dhe demokratike, pasi ne te flitet edhe per skllever dhe skllaveri. apo jo? skllaveria eshte e ndaluar me ligj. nejse.

para disa vitesh, kam pas marre ne fakultet disa faqe qe tregonte per antikostitucionalizmin e Bibles. ne fakte ke shume te drejte. flitej me shume per Testamentin e Vjeter.
    sdq kishte edhe disa vargje qe tregonin per Testamentin e Ri.
    ketu i kam te gjithe. jane plot 30 faqe dhe jane te zgjedhura nga juriste.
    tregon vargun biblik ne fjale dhe poshte, cilin artikull te kushtetutes thyen. (per kushtetuten italiane e kam fjalen)

po t'i citoj disa nga keto vargje ne shqip (natyrisht vetem nga Testamenti i Ri):

- Gruaja le tė mėsojė nė heshtje dhe me ēdo nėnshtrim.
    Nuk e lejoj gruan qė tė mėsojė, as tė pėrdori pushtet mbi burrin, por tė rrijė nė heshtje.

- Gratė tuaja tė heshtin nė kishė, sepse nuk u lejohet tė flasin, por duhet tė nėnshtrohen, sikurse thotė edhe ligji.

- Por dua qė tė dini se kreu i ēdo njeriu ėshtė Krishti, edhe kreu i gruas ėshtė burri; edhe kreu i Krishtit ėshtė Perėndia.

- Ju bashkėshorte, jini tė nėnshtruara bashkėshortėve tuaj, ashtu si ka hije nė Zotin.

- Sepse nė qoftė se gruaja nuk mbulohet, le t`ia presin flokėt; por nė qoftė se pėr gruan ėshtė turp tė qethet a tė rruhet, le tė mbulojė kryet.
    Sepse burri nuk duhet tė mbulojė kryet, sepse ėshtė shėmbėllimi dhe lavdia e Perėndisė, kurse gruaja ėshtė lavdia e burrit,
    sepse burri nuk ėshtė nga gruaja, por gruaja nga burri,
    edhe sepse burri nuk u krijua pėr gruan, por gruaja pėr burrin.
    Prandaj gruaja, pėr shkak tė engjėjve, duhet tė ketė njė shenjė pushteti mbi kryet.
    Sinqerisht une nuk jam stidiues i Bibles, por nuk me rezulton qe t'i kem lexuar keto qe keni shkruar ndonjehere. Do te me pelqente te dinja se ne cilen pjes te Testamentit te Ri jane te shenuara keto qe keni shkruar me lart.

Se dyti, gjerat duhen pare me ralitet dhe jo me tifozllek. Krishterimi aktual, ose me mire te themi ata qe e perfaqesojne ate, jane te mbushur me gabime apo mekate sa eshte e veshtire t'i diferencosh nga pjesa tjeter e njerzimit.

Krishterimi ne teori, si ideologji eshte ideologji perfekte, bile ne nje fare menyre i paralizueshme.

Nga ana tjeter islami eshte konfuzional, mjafton qe te lexojme Kuranin dhe verejme nje renditje te ē'rregullt te ajeteve. Nuk jane te renditur ne rend te drejte sipas kohes kur kane ndodhur ngjarjet si ē'eshte Bibla, por jane te renditur sipas volumit te ajetit, ajeti qe eshte me i gjate eshte ne vendin e pare dhe keshtu me radhe. Nje liber qe eshte shkruar nga nje analfabet, natyrisht qe nuk mund te ishte ndryshe(o me falni eshte i shkruar nga Allahu).

E perseris, problemi thelbesor nuk eshte si cili prej besimeve eshte me hyjnor, por vlerat qe percjellin ne shoqeri keta te dy besime. As Plaku i Krishtelindjeve nuk eshte real, por sjelle ne shoqerine ku jetojme gezim, hare, lumturi per mijera femije anembane botes. Dhe askush ndonjeher nuk ka menduar t'a ndaloje sepse nuk ka argumenta qe te kete ekzistuar. Nuk eshte vertetesia e gjerave qe i rend ato te dobishme, eshte mesazhi qe ato sjellin qe u jep vlerat qe meritojne. Nga ky kendveshtrim, islami sjelle dhune, vuajtje, shkaterrim, roberi, lufte, vrasje, nenshtrim. Nje ideologji qe duhet aboluar ashtu siē eshte i aboluar nazizmi ne Gjermani. Duhet ndaluar me ligj.

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar mė parė nga gerrard73 Lexo Postimin
    Sinqerisht une nuk jam stidiues i Bibles, por nuk me rezulton qe t'i kem lexuar keto qe keni shkruar ndonjehere. Do te me pelqente te dinja se ne cilen pjes te Testamentit te Ri jane te shenuara keto qe keni shkruar me lart.

Se dyti, gjerat duhen pare me ralitet dhe jo me tifozllek. Krishterimi aktual, ose me mire te themi ata qe e perfaqesojne ate, jane te mbushur me gabime apo mekate sa eshte e veshtire t'i diferencosh nga pjesa tjeter e njerzimit.

Krishterimi ne teori, si ideologji eshte ideologji perfekte, bile ne nje fare menyre i paralizueshme.
    .
    me fal, por jam ne rruge tani dhe nuk mund te tregoj se ku mund t'i gjeshe keto vargje. kur te shkoj ne shtepi do te t'i tregoj.
    une nuk po flas fare me tifozllek. po e shikoj vetem nga pikpamja juridike. keto vargje jane zgjedhur nga juriste te cilet i shohin si vargje antikostitucionale.
    nuk i kam zgjedhur une.

nje ideologji perfekte ndalon skllaverine. krishterimi nuk e ben nje gje te tille.
    si rezultat nuk mund te jete bashkekohore dhe perfekte.
    skllaveria nuk mund te hyje ne nje ideologji perfekte. kurre.

p.s. me duket se je ti ai qe po flet me tifozllek. pasi je ti ai qe e quan Krishterimin nje ideologji perfekte. une akoma nuk e njoh ndonje ideologji perfekte.
    ne ēdo ideologji arrij te gjej gjera qe nuk me pelqejne.
    Vasudhaiva Kutumbakam

Faqja 12 prej 12 FillimFillim ... 2101112

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •