Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 13

Shpenzimet buxhetore për Partitë Politike dhe Kultet Fetare

Duke parë Buxhetin e vitit 2010 ( http://www.minfin.gov.al/downloads/B...d%20141209.xls) sipas ministrive të linjës dhe institucioneve buxhetore vihen re dy zëra:

Kodi 08480 - Mbështetje për Kultet Fetare 122.100.000
    Kodi 01110 - Mbështetje për Partitë Politike 199.000.000

Totali 321 milionë Lekë (të reja), ekuivalent i rreth 2.340.000 EUR

Së pari, përse duhen financuar Kultet Fetare e Partitë Politike, këto institucione parazitare kur fare mirë mund të financohen respektivisht nga besimtarët dhe anëtarët e tyre?!

A nuk do të ishte më e drejtë që këto fonde të kanalizoheshin p.sh. në zërin

Kodi 05320 - Programe për Mbrojtjen e Mjedisit 428.720.000 Lekë
    nga të cilat 291.720.000 (~68%) mbulohen me financim të huaj.

Së dyti, përse të financohen Kultet Fetare e Partitë Politike, duke lënë mbrojtjen e mjedisit në mëshirë të fatit, kur të huajt po kujdesen për mbrojtjen e mjedisit tonë më shumë se qeveria shqiptare, edhe pse duke dhënë kredi apo nëpërmjet formave të tjera të financimit.

Dominus Albanae Maska e Geri Tr
    Anëtarësuar
    17-08-2009
    Vendndodhja
    Tirana the Shitty Metropolis
    Postime
    1,837
    Ja keto jane menyrat me te pershtatshme per ti cuar leket dem,well done
    Të gjitha gjërat që ne shohim apo duken, janë vetëm një ëndërr brenda një ëndrre

A nuk eshte kjo ne kundershtim me vete kushtetuten shqiptare ku shkruhet se Shqiperia eshte shtet laik, apo qeveria jone e dashur nuk e di kuptimin e laicitetit te nje shteti?

Kultet fetare kane besimtare qe i ndjekin nga mbas dhe qe japin donacione. Qeveria ato leke t'i harxhoje per te rregulluar shkollat e renuara neper fshatra, megjithate problemi qendron ne faktin se te pakten gjysma e asaj shume qe ata thone se shkon per mbeshtetjen e kulteve fetare, shkon ne xhepat e qeveritareve tane. Asgje e re ketu!

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Qeveri talibanesh! Financim direkt i trushperlarjes dhe fanatizmit! Shkurt, financim i terrorizmit, feja eshte terrorizem!

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    Citim Postuar më parë nga Edvin83 Lexo Postimin
    Qeveri talibanesh! Financim direkt i trushperlarjes dhe fanatizmit! Shkurt, financim i terrorizmit, feja eshte terrorizem!
    O VIN nuk kena qejf qe t'maresh lejen

FEJA" eshte bakllava pa sherbet.

une taksa per fene nuk kam pagu asnjiher dhe sa per parti i kam dhi n´te

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Citim Postuar më parë nga drague Lexo Postimin
    O VIN nuk kena qejf qe t'maresh lejen

FEJA" eshte bakllava pa sherbet.

une taksa per fene nuk kam pagu asnjiher dhe sa per parti i kam dhi n´te
    haha, ne fakt ke te drejte, keta per nje shikim te hedhin ne ere
    taksat per fe e parti fatkeqesisht i kemi pagu edhe une edhe ti gjate gjithe kohes qe kemi jetu ne Shqiperi ne menyra te ndryshme dhe jo gjithmone te deklaruara si taksa.

i/e regjistruar Maska e juanito02
    Anëtarësuar
    09-07-2007
    Postime
    2,964
    Ehu si shpredorohet paraja per partite politike.
    Sidomos pd qe ka ne dore arken e shtetit.
    Vjedhja kolsale behet ne investimet shumica ne komuna po edhe ne ente ekonomike nacionale.
    Gjate pushtetit te Salise ta zeme vetem per hekurudhat jane shpenzuar 3 miiarde eu per 5 vjet.
    Kur erdhi Z. Daul dhe pa hekurudhat tona i tha Salise me sa para ke thithur nga EU per hekurudhat sot do ti pastroje me furce dhembesh e paste shinat.
    Neper komuna qe i ka kryetar pd aty eshte katrahure fare.
    Cohen miliarda investime e asgje nuk behet kthehen parate mbarpsh dhe ka xhepin plot Saliu te beje antimitingje, te paguaje pa hesap komisionere, te bleje deputete shkurt i ka te gjitha.
    Albania Uber Alles

Citim Postuar më parë nga juanito02 Lexo Postimin
    Ehu si shpredorohet paraja per partite politike.
    Sidomos pd qe ka ne dore arken e shtetit.
    Vjedhja kolsale behet ne investimet shumica ne komuna po edhe ne ente ekonomike nacionale.
    Gjate pushtetit te Salise ta zeme vetem per hekurudhat jane shpenzuar 3 miiarde eu per 5 vjet.
    Kur erdhi Z. Daul dhe pa hekurudhat tona i tha Salise me sa para ke thithur nga EU per hekurudhat sot do ti pastroje me furce dhembesh e paste shinat.
    Neper komuna qe i ka kryetar pd aty eshte katrahure fare.
    Cohen miliarda investime e asgje nuk behet kthehen parate mbarpsh dhe ka xhepin plot Saliu te beje antimitingje, te paguaje pa hesap komisionere, te bleje deputete shkurt i ka te gjitha.
    2.34 mil. eur janë më pak se 0.13% e buxhetit, por unë e hapa temën duke mbrojtur idenë se në parim nuk duhet të financohen as edhe një qindarkë kultet fetare dhe partitë politike.
    Nuk është e nevojshme të politizosh e të shkruash gjëra që nuk kanë asnjë lidhje me temën.
    Falemnderit për mirëkuptimin.

i/e regjistruar Maska e juanito02
    Anëtarësuar
    09-07-2007
    Postime
    2,964
    Seshte poltizim ky
    Eshte me tregu si tallen qerrevia me leket e shqiptareve.
    Albania Uber Alles

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Apo eshte per te treguar se si kjo qeveri financon injorancen. Kjo qeveri duhet bojkotuar! Asnje leke nuk duhet t'i jepet kesaj qeverie derisa te nderprese financimin e fese dhe partive.
    Ne e kemi fajin qe paguajme taksa e detyrime, t'i nderpresim e pastaj te shohim se ku do t'i marrin leket per fene keta kopila!

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •