Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 11
    i/e regjistruar Maska e toni karlosi
    Anëtarësuar
    24-10-2005
    Postime
    295

Dhunohet pika kufitare në Jarinje të Leposaviqit

Dhunohet pika kufitare në Jarinje të Leposaviqit
    Publikuar: E enjte, më 24 qershor 2010

Mitrovicë, 24 qershor - Një grup prej 30 serbësh ka dhunuar pikën kufitare të Kosovës në Jarinje, duke u futur me dhunë në territorin e Kosovës. Burime të gazetës Koha Ditore, me kusht të anonimitetit kanë theksuar se grupi i serbëve rreth orës 15:00 ka hyrë në kufirin e Kosovës në Jarinje të Leposaviqit me dhunë, duke mos u ndalur në paralajmërimin e policisë. Serbet kanë kërcënuar policët e Kosovës në pikën kufitare, duke vazhduar rrugën këmbë në drejtim të Leposaviqit dhe Mitrovicës. Sipas burimit, këtë grup e përbëjnë persona nga e ashtuquajtura “Garda Car Llazarit” dhe të grupit fashist “Obraz”, e që dyshohet se janë të armatosur. Policia kufitare e Kosovës ka kërkuar ndihmë nga njësitë speciale të Kosovës dhe ato të EULEX-it. Më tej, burimi ka shtuar se EULEX-i ka dhënë dritën e gjelbër që individët e grupit të serbëve që kandhunuar kufirin e Kosovës të arrestohen. Ndërsa, nga Prishtina për në Jarinje rreth orës 16:00 janë nisur edhe njësitë speciale të EULEX-it. Po këto burime kanë njoftuar se më herët gjatë ditës së enjte, në Kosovë përmes pikëkalimit kufitar në Jarinje është futur edhe një grup tjetër serbësh, të cilët e kanë treguar dokumentacionin.

Mos jane shku me ja ba perhajr Shimes shtepine e re .
    Moto e qeveritareve tane : merr gjithçka që të ofron jeta! Tash dhe këtu. Tash ose kurrë!”,

i/e regjistruar Maska e Llapi
    Anëtarësuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979
    Rexhepi: S’do të tolerohet askush pa u legjitimuar

Nga Express më 25.06.2010 në ora 14:40
    (E plotësuar) Ministri i Punëve të Brendshme, Bajram Rexhepi, thotë se askush nuk do të lejohet të hyjë në Kosovë, pa u legjitimuar, me rastin e festës serbe të Vidovdanit.

Ndërsa hyrjen e djeshme të rreth 30 serbëve në pikën kufitare Jarinje, në veri të Mitrovicës, ai e ka quajtur të dhunshme.

“Ajo ka qenë një hyrje e dhunshme... Ata nuk kanë dashtë me u ndalë që të legjitimohen, ne kemi reaguar menjëherë dhe i kemi informuar strukturat tona të policisë edhe të EULEX-it, edhe është kërkuar që ata të legjitimohen”, ka ministri Rexhepi, duke komentuar rastin e djeshëm.

Një grup i ashtuquajtur “Garda Car Llazarit”, nuk ka përfillur urdhrat për legjitimim nga policia në pikën kufitare në Jarinje, duke vazhduar rrugën këmbë në drejtim të Leposaviqit.

Por sipas ministrit të Brendshëm, në kilometrin e katërt nga hyrja 1, grupi është legjitimuar, madje policia ka pasur urdhra që nëse ka nevojë, personat e dhunshëm të arrestohen.

“Kemi dashur të ju japim mesazhin që për festën e Vidovdanit, më 28 qershor, nuk do të tolerohet askush pa u legjitimuar. Ata që vijnë për celebrim, ose për çështje të tjera, nuk do të ndalohen, por jo me ikonografi provokuese, jo me forma të ndryshme të provokimit”, ka thënë Rexhepi, raporton KosovaPress.

Për lëshimin e djeshëm, ministri Rexhepi e ka ngarkuar më shumë EULEX-in. “Ne i kemi definuar çështjet me EULEX-in. Është një përgjegjësi e përbashkët, por që në hyrjen 1 dhe 31 është një kompetencë ekzekutive e EULEX-it. Kjo s’do të thotë që Policia Kufitare e Kosovës nuk ka kompetenca, po numerikisht është më i vogël dhe ka raste kur policët nga komuniteti serb nuk e kryejnë në mënyrë profesionale punën e tyre”, është shprehur ai.

Gjatë ditës së enjte, në Kosovë përmes pikëkalimit kufitar në Jarinje është futur edhe një grup tjetër serbësh, të cilët e kanë treguar dokumentacionin.

Më 28 qershor, tradicionalisht, serbët mblidhen në Gazimestan, për të shënuar Betejën e humbur të Kosovës.
    Do t´i luftoj spiunet dhe tradhtaret e kombit deri ne vdekje.

Anëtarësuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979
    Rexhepi kritikon policinë për ngjarjen në kufi

Ministri i Punëve të Brendshme Bajram Rexhepi, e cilësoi si ndërhyrje të dhunshme, hyrjen e një grupi prej rreth 30 serbëve në veri të Kosovës....
    Postuar: 11:14:32 / 25.06.2010
    Ai kritikoi pjesëtarët serbë të policisë së Kosovës të cilët nuk e kanë kryer detyrën me përgjegjësi në pikën kufitare në veri.
    RTK

Anëtarësuar
    24-10-2005
    Postime
    295
    Citim Postuar më parë nga Llapi Lexo Postimin

Ndërsa hyrjen e djeshme të rreth 30 serbëve në pikën kufitare Jarinje, në veri të Mitrovicës, ai e ka quajtur të dhunshme.

“Ajo ka qenë një hyrje e dhunshme... Ata nuk kanë dashtë me u ndalë që të legjitimohen, ne kemi reaguar menjëherë dhe i kemi informuar strukturat tona të policisë edhe të EULEX-it, edhe është kërkuar që ata të legjitimohen”, ka ministri Rexhepi, duke komentuar rastin e djeshëm.

Por sipas ministrit të Brendshëm, në kilometrin e katërt nga hyrja 1, grupi është legjitimuar, madje policia ka pasur urdhra që nëse ka nevojë, personat e dhunshëm të arrestohen.

.

A eshte esull ky Bajarm aga a jo.po me vet faktin se kane hyre ne kufi me dhune ka qene e nevojshme arrestimi.
    O LLap ku eshte kryeqlirimtari Hasha qe thojshe se e ka qliru Kosoven me Kupen .
    Moto e qeveritareve tane : merr gjithçka që të ofron jeta! Tash dhe këtu. Tash ose kurrë!”,

Anëtarësuar
    24-10-2005
    Postime
    295

Ministri i Punëve të Brendshme Bajram Rexhepi, e cilësoi si ndërhyrje të dhunshme, hyrjen e një grupi prej rreth 30 serbëve në veri të Kosovës....
    Ai kritikoi pjesëtarët serbë të policisë së Kosovës të cilët nuk e kanë kryer detyrën me përgjegjësi në pikën kufitare në veri.
    RTK
    Nese Bajrami eshte naqellnik i policeve serbe atehere duhet te behen shkarkime e jo te kritikohet sepse naqellniku nuk kritikon por vepron.

i/e regjistruar Maska e Disa
    Anëtarësuar
    16-12-2009
    Postime
    2,304
    Ku eshte "shteti i pavarur dhe sovran"??!!!,upsss po ne nuk jem shtet i pavarure.Keq shum keq,ku jan policia pse nuk po i arrestojne ata,kurse Albin Kurtin e arrestojshin,madje e rraheshin ne menyren me te keqe,a shtet i poshtet he shtet pasiv!
    1000 zogj pula,kunder nje LUANI.

Anëtarësuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979
    Citim Postuar më parë nga toni karlosi Lexo Postimin
    A eshte esull ky Bajarm aga a jo.po me vet faktin se kane hyre ne kufi me dhune ka qene e nevojshme arrestimi.
    O LLap ku eshte kryeqlirimtari Hasha qe thojshe se e ka qliru Kosoven me Kupen .
    Boll mire e shqip ka tregue ministri Rexhepi

ne kufi kan qen policija e eleshit dheata te kosoves te minoritetit serb

por ne kilometrin e katert i kan dal keta hunleshtit pra Policija e Kosoves

lexoje ma mire tiera here balit

RTK

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    24-12-2005
    Postime
    252
    Pse a mos ke hera 101-t a zhivelli hashim taci

i/e regjistruar Maska e Kosovar2006
    Anëtarësuar
    23-11-2005
    Postime
    443
    Kjo eshte nje Povokim i rende. Nuk di edhe sa koh duhet per me VLU gjaku i Shqiptaret.

Po dei tani kemi qen shum tolerant shum. Kurse shqiptari i shkrejt e vran vllau pse i ka SHkel ne bahqe apo 50cm tok qe nuk ndahet mir.

Garda e Car Lazarit hyn në Kosovë
    “Garda e Car Llazarit” kanë hyrë në Kosovë pa u legjitimuar nga policia kufitare.

E premte 25 Qershor 2010 10:10

Katër ditë para festës fetare serbe të “Vidovdanit”, 23 pjesëtarë të së ashtuquajturës “Garda e Car Llazarit” kanë hyrë në Kosovë pa u legjitimuar nga policia kufitare.

Ndonëse kanë hyrë pa respektuar procedurat kufitare, ata nuk janë kthyer prapa por, në territorin e Kosovës atyre iu kanë fotokopjuar dokumentet. Në vendin tonë ata kanë hyrë përmes pikës kufitare 1 në Leposaviq, pikë doganore për të cilën kompetencat i ka Misioni Evropian për sundim të Ligjit në Kosovë.

Zëdhënësi i EULEX-it, Blerim Krasniqi, ka konfirmuar se 23 pjesëtarët kanë hyrë në Kosovë duke e anashkaluar Policinë e Kosovës.

“EULEX-i, përmes një Njësiti të Formësuar të Policisë, ka asistuar Policinë e Kosovës e cila ka ndaluar grupin rreth 4 kilometra në brendi të Kosovës. Policia e Kosovës ka kontrolluar dhe fotokopjuar letërnjoftimet e pjesëtarëve të këtij grupi”, ka thënë shkurt zëdhënësi Krasniqi, duke mos dhënë detaje të tjera rreth rastit.

E në anën tjetër, zëdhënësi i Policisë së Kosovës ka pohuar se një numër serbësh që nuk kanë pranuar të legjitimohen kanë hyrë në Kosovë, të enjten rreth orës 15:00.

“Gjatë paradites përmes kësaj pike kufitare kanë hyrë një numër serbësh të cilët janë legjitimuar, ndërsa pasdite nga një grup tjetër që kanë hyrë, disa nga ta nuk kanë pranuar të legjitimohen”, ka pohuar Kelani.

E në anën tjetër, burime të gazetës kanë bërë me dije se pjesëtarët e “Gardës së Car Lazarit” nuk kanë pasur telashe për ta kaluar kufirin pa u kontrolluar, sepse ata nuk kanë pranuar ta bëjnë një gjë të tillë, duke u shprehur se “nuk e njohin Kosovën shtet dhe si të tillë nuk kanë nevojë të kontrollohen”.

Pjesëtarët e Policisë së Kosovës të cilët në pikën kufitare 1 në Leposaviq janë kryesisht të komunitetit serb, sipas të njëjtave burime, nuk janë munduar edhe fort të ndalojnë grupin e serbëve.

Ky grup i serbëve dhe grupe të tjera që kanë hyrë të enjten e në ditët paraprake, kanë ardhur në Kosovë me qëllim që të festojnë të ashtuquajturën festën e “Vidovdanit”, festë e cila organizohet në Graçanicë dhe në Gazimestan më 28 qershor./zëri/
    Ndryshuar për herë të fundit nga Kosovar2006 : 25-06-2010 më 18:09
    BAC, SU KRY

i/e regjistruar Maska e extreme
    Anëtarësuar
    29-04-2005
    Postime
    1,272
    Boll mire e shqip ka tregue ministri Rexhepi

ne kufi kan qen policija e eleshit dheata te kosoves te minoritetit serb

por ne kilometrin e katert i kan dal keta hunleshtit pra Policija e Kosoves

lexoje ma mire tiera here balit

E qa i paskan bo kta hunleshat?? Ata ka pa vy mu arrestu qe te gjith a din cfar shkelje te ligjin kan bo ?? Hajt nisu ti per Serbi a per Mawedoni e mos iu nal ne kufi e let nxajn ne kilometrin e 4 te kallxoj qka kan met bo , plus asaj ata jon kon te armatosun deri ndhom e me rrenat e bajram ***** jena msu qe 11 vjet tu knu rrena ky qishtu
    We are all Aliens

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •