Close
Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 32

Skandaloze: Në Kosovë, për gratë e punësuara,pushimi i lehonisë(lindjes) vetëm 3 muaj

Skandaloze: Në Kosovë, për gratë e punësuara, pushimi i lehonisë ( lindjes) vetëm 3 muaj?!?!?!

Nga qeveritë tona njeriu dëgjon kaq gjëra absurde e të çoroditura sa të shkon mendja të thuash: qeveritë tona janë nënat e vakive për budallallëqe, diskriminime e çoroditje.

Nga një emision për gruan që pashë para pak çastesh në RTK doli se në Kuvendin e Kosovës është propozuar që për gratë e punësuara pushimi i lehonisë të zgjasë vetëm 3 muaj. Ky projektligj pritet të miratohet së shpejti.

Unë s’di si ta komentoj këtë. Po patët ju ndonjë ide thuajeni!
    "Projekti 21" nuk i bën reklamë vetes, afirmon të tjerët!

Shqiptare dhe krenare. Maska e Xhenet.M.S.
    Anëtarësuar
    23-08-2009
    Vendndodhja
    Ne mesin e te dashurve te mi...
    Postime
    10,781
    Citim Postuar më parë nga ademgashi_dk Lexo Postimin
    Skandaloze: Në Kosovë, për gratë e punësuara, pushimi i lehonisë ( lindjes) vetëm 3 muaj?!?!?!

Nga qeveritë tona njeriu dëgjon kaq gjëra absurde e të çoroditura sa të shkon mendja të thuash: qeveritë tona janë nënat e vakive për budallallëqe, diskriminime e çoroditje.

Nga një emision për gruan që pashë para pak çastesh në RTK doli se në Kuvendin e Kosovës është propozuar që për gratë e punësuara pushimi i lehonisë të zgjasë vetëm 3 muaj. Ky projektligj pritet të miratohet së shpejti.

Unë s’di si ta komentoj këtë. Po patët ju ndonjë ide thuajeni!

Mendoj se jane copiy past nga ligjet e europes mbasi qe edhe ne Franc aq kane drejt pushimi,mendoj per lindjen e femijes se para e nese lind edhe dy te tjere ateher ka dret 3 vjet pushim.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Xhenet.M.S. : 22-06-2010 më 11:49
    - - Shumë shpesh ndodh rasti, kur dhembjen nuk mund ta ndash me askë!
    Agim Metbala"

Kjo qeveria jone e bazuar ne "modernizma" , qe moti i ka shitur drute.
    Ndrysho Firmën

yep Maska e Izadora
    Anëtarësuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793
    Ndoshta shteti do me nxjerr dhjam prej pleshtit. Reformat e kursimit
    Gruaja normalisht duhet te rrije te pakten 6 muaj me femijen ne shtepi , pasi edhe kopshtet pas asaj moshe i marrin ne n'garkim .

Sa % te rroges marrin, kur gruaja merr lejen e shtatzanis ?
    Jeto sot se neser nuk i dihet

Citim Postuar më parë nga Sueda Lexo Postimin
    Mendoj se jane copiy past nga ligjet e europes mbasi qe edhe ne Franc aq kane drejt pushimi,mendoj per lindjen e femijes se para e nese lind edhe dy te tjere ateher ka dret 3 vjet mushim.
    Përshëndetej sueda. Duhet të kihen parasysh edhe rrethanat e jetesës, standardi . Ta zëmë në Francë ka çerdhe fëmijësh, kopshte fëmijësh, fëmijë parashkollorë etj. Janë këto në vendlindje ( përjashtimisht në qendra ). Si do ia bëj mësuesja e fshatit!
    Dhe ligji nuk është ide e mirë të bëhet "copy - paste ", por duhet t'u përshtatet rrethanave ekzistuese në vend. ( Kësaj i thonë: takëmin pashë e hallin ... " )
    "Projekti 21" nuk i bën reklamë vetes, afirmon të tjerët!

Musliman-Shqiptarë-krenar Maska e gimche
    Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    Çka të them përveç se edhe një diskriminim që i bëhët femres, pushimi i lehonisë do të duhej të ishte të paktën sikur në vendet e rajonit, nga 12 muaj e deri tek 18.
    Vendet evropiane sa kam njohuri këtë pushim e kanë edhe deri në 3 vite mirpo ketu tek ne ndodhin gjëra të cilat askund në botë nuk i ke.
    Ti je hija e Kastriotit
    Ti je gjoksi i të madhit Hamzes
    Ti je kullë fuqi baroti...

i/e regjistruar Maska e fattlumi
    Anëtarësuar
    03-01-2010
    Postime
    3,412
    Sepse grate shqiptare jane te forta dhe nuk ju duhet me shume pushim.

i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anëtarësuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    Citim Postuar më parë nga fattlumi Lexo Postimin
    Sepse grate shqiptare jane te forta dhe nuk ju duhet me shume pushim.
    hahah cka po duhet ma shum lol

tre mujsh edhe fmija asht i gatshem em punu lol
    JO NEGOCIATA VETËVENDOSJE

Shqiptare dhe krenare. Maska e Xhenet.M.S.
    Anëtarësuar
    23-08-2009
    Vendndodhja
    Ne mesin e te dashurve te mi...
    Postime
    10,781
    Citim Postuar më parë nga ademgashi_dk Lexo Postimin
    Përshëndetej sueda. Duhet të kihen parasysh edhe rrethanat e jetesës, standardi . Ta zëmë në Francë ka çerdhe fëmijësh, kopshte fëmijësh, fëmijë parashkollorë etj. Janë këto në vendlindje ( përjashtimisht në qendra ). Si do ia bëj mësuesja e fshatit!
    Dhe ligji nuk është ide e mirë të bëhet "copy - paste ", por duhet t'u përshtatet rrethanave ekzistuese në vend. ( Kësaj i thonë: takëmin pashë e hallin ... " )
    Ashtu eshte duhet simbas rethanave,por te neve ne vend te kundershtoj ata do kerkojn rugdalje duke i lene femijen gjyshes tetes halles.Une mendoj qe udheheqesit politik sjam me shume fajtor se sa vet populli qe lejon duke lejuar cdo vendim te tyrin.
    - - Shumë shpesh ndodh rasti, kur dhembjen nuk mund ta ndash me askë!
    Agim Metbala"

Musliman-Shqiptarë-krenar Maska e gimche
    Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    Citim Postuar më parë nga derjansi Lexo Postimin
    hahah cka po duhet ma shum lol

tre mujsh edhe fmija asht i gatshem em punu lol
    Edhe qata tre muaj ushqehet me qumsht te dhive, se qashtu bahet me i zhvillum
    Ti je hija e Kastriotit
    Ti je gjoksi i të madhit Hamzes
    Ti je kullë fuqi baroti...

Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •