Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 26
    i/e regjistruar Maska e Kosovar2006
    Anëtarësuar
    23-11-2005
    Postime
    443

Status-Neutral për Kosovën

AP miraton rezolutën status-neutral për Kosovën
    22-06-2010 19:49 CET
    Asambleja Parlamentare e Këshillit të Evropës ka miratuar rezolutën sipas së cilës kërkohet nga autoritetet e Kosovës, EULEX-it dhe UNMIK-ut që të angazhohen më shumë në përmirësimin e situatës së sundimit të ligjit në Kosovë.

Rezoluta, gjithashtu, potencon karakterin status-neutral ndaj Kosovës, pavarësisht faktit se mëse dy të tretat e vendeve anëtare të kësaj organizate kanë njohur pavarësinë e vendit.

Autori i Rezolutës, Bjorn Von Sidov, gjatë prezantimit të saj është shprehur se standardet në Kosovë janë në nivel shumë të ulët. Andaj, ai në rezolutë i ka bërë

thirrje EULEX-it, UNMIK-ut si dhe autoriteteve të Kosovës që të ndërmarrin hapa konkret në tejkalimin e problemeve më të cilat ballafaqohen qytetarët e Kosovës.
    Rezoluta dërgon ftesë në të tri adresat e përmendura që të përforcojë angazhimet për përmirësimin e situatës së sundimit të ligjit, ashtu që publikisht do dënohet korrupsioni, të miratohen ligjet dhe të ndërmerren hapat konkret për përmirësimin e situatës në gjyqësor.

Në rezolutë, gjithashtu, kërkohet që pavarësisht qasjes së ndryshme ndaj statusit, qytetarët e Kosovës të kanë të drejtë të qasen në Gjykatën Evropiane për të drejtat e njeriut. (RTK)

KE NJEH PLOTFUQISHMËRINË E REZOLUTËS 1244 TË KS SË OKB-SË

Këshilli i Evropës miratoi sot një rezolutë për Kosovën, në të cilën theksohet neutraliteti karshi statusit, dhe nevoja e angazhimit më të madh për tejkalimin e problemeve në fushën e sundimit të ligjit, demokratizimi dhe respektimit të drejtave të njeriut.

Në rezolutën që u bazua në raportin e të ngakuarit Bjorn Fon Sidou, theksohet se Asambleja Parlamentare e Këshllit të evropës zbaton politike neutrale karshi statusit të Kosovës dhe e njeh plotëfuqishmërinë e rezolutës 1244 të këshillit të Sigurimit, edhe pse 33 vende anëtare të kësaj organizate e kanë njohur pavarësimin e Kosovës.

Rezoluta fton Beogradin dhe Prishtinën për bashkëpunim dhe dialog të ndërsjellë.
    BAC, SU KRY

Kurre me,ne kete FORUM Maska e woodstock
    Anëtarësuar
    13-04-2004
    Postime
    560
    Citim Postuar më parë nga Kosovar2006 Lexo Postimin
    AP miraton rezolutën status-neutral për Kosovën
    22-06-2010 19:49 CET
    Asambleja Parlamentare e Këshillit të Evropës ka miratuar rezolutën sipas së cilës kërkohet nga autoritetet e Kosovës, EULEX-it dhe UNMIK-ut që të angazhohen më shumë në përmirësimin e situatës së sundimit të ligjit në Kosovë.

Rezoluta, gjithashtu, potencon karakterin status-neutral ndaj Kosovës, pavarësisht faktit se mëse dy të tretat e vendeve anëtare të kësaj organizate kanë njohur pavarësinë e vendit.

Autori i Rezolutës, Bjorn Von Sidov, gjatë prezantimit të saj është shprehur se standardet në Kosovë janë në nivel shumë të ulët. Andaj, ai në rezolutë i ka bërë

thirrje EULEX-it, UNMIK-ut si dhe autoriteteve të Kosovës që të ndërmarrin hapa konkret në tejkalimin e problemeve më të cilat ballafaqohen qytetarët e Kosovës.
    Rezoluta dërgon ftesë në të tri adresat e përmendura që të përforcojë angazhimet për përmirësimin e situatës së sundimit të ligjit, ashtu që publikisht do dënohet korrupsioni, të miratohen ligjet dhe të ndërmerren hapat konkret për përmirësimin e situatës në gjyqësor.

Në rezolutë, gjithashtu, kërkohet që pavarësisht qasjes së ndryshme ndaj statusit, qytetarët e Kosovës të kanë të drejtë të qasen në Gjykatën Evropiane për të drejtat e njeriut. (RTK)

KE NJEH PLOTFUQISHMËRINË E REZOLUTËS 1244 TË KS SË OKB-SË

Këshilli i Evropës miratoi sot një rezolutë për Kosovën, në të cilën theksohet neutraliteti karshi statusit, dhe nevoja e angazhimit më të madh për tejkalimin e problemeve në fushën e sundimit të ligjit, demokratizimi dhe respektimit të drejtave të njeriut.

Në rezolutën që u bazua në raportin e të ngakuarit Bjorn Fon Sidou, theksohet se Asambleja Parlamentare e Këshllit të evropës zbaton politike neutrale karshi statusit të Kosovës dhe e njeh plotëfuqishmërinë e rezolutës 1244 të këshillit të Sigurimit, edhe pse 33 vende anëtare të kësaj organizate e kanë njohur pavarësimin e Kosovës.

Rezoluta fton Beogradin dhe Prishtinën për bashkëpunim dhe dialog të ndërsjellë.

Pershendetje Kosovari2006,

As mos prit te komentojne kete qe ke sjellur...ketu antaret jane te dashuruar ne Eu,e kjo nuk i pelqene ketyre sklleverve...Po te del KE me qendrimin se dyhet kthyer pavarsin,prap asnje fjale nuk mund ta degjosh "kunder" nga keta skllever.Perveq se mundohen ta arsyetojne ate qendrim...me keta M.u.t.a as qe ja vlene te diskuton per keto...

p.s. Po ne rast se do kishe sjellur nje artikull ku KE e mbeshtet Pavarsine e plot te Kosoves...deri me tani do kishe Jo,ma pak se 1000 postime...
    Ndryshuar për herë të fundit nga woodstock : 23-06-2010 më 09:35
    I vetmi hero i kombit Adem Jashari

Anëtarësuar
    13-04-2004
    Postime
    560
    Mos u habit nese ndonjeri vjen dhe poston per specat e dugagjinit dhe kvalitetin e tyre

i/e regjistruar Maska e Kosovar2006
    Anëtarësuar
    23-11-2005
    Postime
    443
    Citim Postuar më parë nga woodstock Lexo Postimin
    Pershendetje Kosovari2006,

As mos prit te komentojne kete qe ke sjellur...ketu antaret jane te dashuruar ne Eu,e kjo nuk i pelqene ketyre sklleverve...Po te del KE me qendrimin se dyhet kthyer pavarsin,prap asnje fjale nuk mund ta degjosh "kunder" nga keta skllever.Perveq se mundohen ta arsyetojne ate qendrim...me keta M.u.t.a as qe ja vlene te diskuton per keto...
    Fillim U Befasova asgje nuk flitet, po ti tash e fute ne perspektive(te faliminderoj per ket).kjo esht bo sikur kur don diqka Aq shum ,pa mas, se sa me eshte ber si semundje, nuk e sheh edhe domin qe ta bon ( si njefar droge ) Kta E dojn ket EU lavire aq shum se edhe kur tradhton keta e mohojn ne gje te till.

Ja lexoni lexoni reagim zyrtar

Qasja neutrale ndaj statusit nuk përkon me realitetin

Nga Express më 23.06.2010 në ora 14:24
    Çfarëdo rezolute që miratohet për Kosovën, është e mirëpritur nga Qeveria e vendit, ndonëse kjo e fundit nuk pajtohet me qasje të tillë neutrale ndaj statusit të Kosovës, sikur që kishte rezoluta e Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Evropës e miratuar dje në Bruksel.

Zëdhënësi i Qeverisë Memli Krasniqi, ka thënë të mërkurën se qasja neutrale ndaj statusit nuk përkon me realitetin, me pozicionin e Kosovës dhe të miqve të saj që e kanë pranuar pavarësinë e vendit.

Meqenëse Kosova ende nuk është ende anëtare e Asamblesë Parlamentare të KE-së, Krasniqi ka thënë se nuk mund të ndryshojë diçka në këtë drejtim, por kjo do të ndodhë atëherë kur Kosova të ketë qasje në këtë asamble.

“Kosova nuk është ende anëtare e Këshillit të Evropës, por shpresojmë që në të ardhmen jo shumë të largët do të kemi mundësi për t’u bërë anëtar, meqenëse jemi në një fazë kur në të ardhmen e afërt mund të mendohet për fillimin e procedurës së aplikimit në mënyrë që edhe qasja e tyre karshi statusit të ndryshojë. Ju e dini që aty janë një numër i caktuar shtetesh të cilat ende nuk e kanë njohur pavarësinë e Kosovës”, ka thënë zëdhënësi i Qeverisë së Kosovës, siç transmeton Kosovapress.

Prioritetet e përmendura në këtë rezolutë, sipas Krasniqit, janë prioritete edhe të Qeverisë së Kosovës, e cila është duke punuar në drejtim të implementimit të tyre dhe arritjes së rezultateve konkrete në ato fusha.

I pyetur për mundësinë e bisedimeve Prishtinë-Beograd në vjeshtë të këtij viti, Krasniqi ka thënë se nuk ka ndonjë afat konkret, por kurdo që të ndodhë kjo, do të jetë vetëm në nivel të barabartë, si dy shtete të pavarura.

“Sa i përket formatit, kohës apo çka do tjetër nuk ka asgjë konkrete tash për tash. Ekziston siç duket një gatishmëri nga Kosova. Kjo gatishmëri ka ekzistuar gjithmonë dhe ne besojmë se pas mendimit këshillëdhënës të GJND-së edhe në Republikën e Serbisë besojmë se do të ketë një ndryshim të mentalitetit të deritashëm në mënyrë që të ndikojë te ndryshimi i qasjes destruktive që kanë pasur deri tash në mënyrë që të hapet një kapitull i komunikimit me qëllim të adresimit të çështjeve konkrete, teknike, praktike që janë në funksion të përmirësimit të jetës së qytetarëve në dy vendet tona”, është shprehur ai.

Ndërkohë, zëdhënësi Krasniqi ka shprehur qëndrueshmërinë e koalicionit qeverisës, PDK-LDK, duke mohuar në këtë mënyrë kushtëzimin e buxhetit nga ana e LDK-së, në rast se nuk procedohet Projektligji për Prishtinën.

Ai ka thënë se deri tani ky projektligj është shtyrë për shkak të nevojës për gjetjen e zgjidhjes për dy çështje kontestuese, pronësinë e Pallatit të Rinisë dhe çështjen e grantit shtesë, çështje të cilat janë në finalizim e sipër.

“Është punuar shumë në muajt e fundit, deri tani besoj se kemi arritur afërsisht deri te tejkalimi i problemit dhe shpresojmë se në javët e ardhshme do të ketë një mundësi për ta çuar projektligjin në procedurë parlamentare me një propozim konkret dhe më të implementueshëm sesa që ka qenë mundësia e implementiumit të propozimeve të kaluara”, ka thënë Krasniqi.

Ai nuk ka dashur të komentojë gjatë raportimin e Përfaqësuesit Civil Ndërkombëtar Pieter Feith në Komitetin për Politikë të Jashtme të Parlamentit Evropian, por e ka vlerësuar këtë raportin si mjaft balancues, duke përfshirë zhvillimet dhe të arriturat e Kosovës.

Edhe kërkesën e Feithit për dorëheqjen e zyrtarëve të dyshuar për korrupsion, Krasniqi e ka konsideruar si një opinion të tij, ndërkohë që ka vlerësuar se është përkrahja që kryeministri Thaçi ka marrë nga krerët e lartë të BE-së dhe NATO-s në Bruksel, ajo që e shtynë Qeverinë e Kosovës të vazhdojë me agjendën e saj. .
    E perdori ke rast qe te gjith ta ndegjojm Ket keng
    Ndryshuar për herë të fundit nga Kosovar2006 : 23-06-2010 më 09:46
    BAC, SU KRY

i/e regjistruar Maska e fattlumi
    Anëtarësuar
    03-01-2010
    Postime
    3,412
    Ceshtja e statusit te Kosoves eshte pune e kryer.Problemi eshte ne forcimin e ketij shteti te ri ne te gjitha aspektet.
    Tekefundit a nuk jane anetaret e kesaj Asambleje shtetas te atyre vendeve qe njohen pavaresine e Kosoves?

Anëtarësuar
    13-04-2004
    Postime
    560
    [QUOTE=Kosovar2006;2767686]Fillim U Befasova asgje nuk flitet, po ti tash e fute ne perspektive(te faliminderoj per ket).kjo esht bo sikur kur don diqka Aq shum ,pa mas, se sa me eshte ber si semundje, nuk e sheh edhe domin qe ta bon ( si njefar droge ) Kta E dojn ket EU lavire aq shum se edhe kur tradhton keta e mohojn ne gje te till.

Kete ide e solli ai M.u.t.i Ishinger nga treshja ndermjetsuese ne negociatat Kosove-serbi dhe keta idiotat e KE e pranuan.Kjo "status neutral"do te thote se Kosova do te mbetet pjese e serbise,por e ndame perkohsisht nga serbia.Pra ndarja e Kosoves ne dysh ate te serbise dhe ate te shqiptareve...e me vone,prap bashkimi me serbin i tere teritorit te Kosoves,njejte si me Gjermanin e pas luftes.

Anëtarësuar
    13-04-2004
    Postime
    560
    Citim Postuar më parë nga fattlumi Lexo Postimin
    Ceshtja e statusit te Kosoves eshte pune e kryer.Problemi eshte ne forcimin e ketij shteti te ri ne te gjitha aspektet.
    Tekefundit a nuk jane anetaret e kesaj Asambleje shtetas te atyre vendeve qe njohen pavaresine e Kosoves?
    Me keto mend asgje s'fitohet! Fatlum i dashur.
    Keta nje e flasin e te kenderton e punojne..ketu nuk ka asgje per tu habitur...keta Gjusmaka vetem interesin e tyre shiqojne..fjales se tyre nuk i besohet o i dashur.Fjales se tyre mundesh po aq me i besu sa b.y.th.e.s te nje foshnje...

p.s. E cka mendon ti,se fytyre kan keta!!!

i/e regjistruar Maska e busavata
    Anëtarësuar
    22-10-2008
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    4,023
    sa i perket politikes , nuk mirem vesh edhe nuk me intereson...si temë po me pelqen per ta lexuar ...
    p.s. ju pershendes te treve

Anëtarësuar
    13-04-2004
    Postime
    560
    Citim Postuar më parë nga busavata Lexo Postimin
    sa i perket politikes , nuk mirem vesh edhe nuk me intereson...si temë po me pelqen per ta lexuar ...
    p.s. ju pershendes te treve
    FLM Busavat,
    Si te kam i dashur MIK?

Do vije se shpejti nga temat tua...

i/e regjistruar Maska e fattlumi
    Anëtarësuar
    03-01-2010
    Postime
    3,412
    Citim Postuar më parë nga woodstock Lexo Postimin
    Me keto mend asgje s'fitohet! Fatlum i dashur.
    Keta nje e flasin e te kenderton e punojne..ketu nuk ka asgje per tu habitur...keta Gjusmaka vetem interesin e tyre shiqojne..fjales se tyre nuk i besohet o i dashur.Fjales se tyre mundesh po aq me i besu sa b.y.th.e.s te nje foshnje...

p.s. E cka mendon ti,se fytyre kan keta!!!
    Mendoj dhe jam i sigurte se pavaresia e Kosoves eshte pune e kryer,nje diqka qe nuk do te zhbehet kurre me,edhe Ahtisari e tha sot se pavaresisht vendimit te GJND-se,pavaresia eshte e sigurt,sepse thjeshte ska zgjidhje tjeter.
    Nese mund te mashtrohen ose manipulohen disa qeveritare tone,nuk mund te mashtrohet populli.Mendoj se ceshtjet kryesore lidhen me forcimin e shtetit te Kosoves dhe funksionalizimin e tij sa me shume(jo vetem ne leter).
    Pershendetje.

P.S.Pershendetje edhe nga une Busavata

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •