Close
Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 37 prej 37
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar më parë nga Yes* Lexo Postimin
    Tani ketu, as une nuk po te kuptoj hic! Si eshte kjo puna e 3 Mjeshtrave, mos po e lidh gje me 3 te Mencurit/Urtet qe pasuan Zoroastrin? Pastaj, te jem e sinqerte, sa here kam diskutuar per keta te 9-tet (jo ketu kuptohet) - fjalen Magi, s'ma ka thene njeri, dhe as e kam lexuar akoma gjekundi, prandaj po te pyes mos po i lidh gje me 3 Magit? Se nese eshte ashtu, ec e kapi fillin; kalojme ke Zoroastri, pastaj ke Maniu (Libri) e ku di une se ku...dmth ngaterrohem une, nuk po them per ty, jo...

Darius; adversus avaritiam!
    Zoroastra quanin "Greket" ate qe njihej si Bram ose Abram ne Judea dhe Persi. Ky Abraham ose Ibrahim qe Kaldean ose Persian (me i famshmi nga te 43 besoj) u pervetesua me pas nga Israeliet si paraardhes i tyre, ashtu sikurse Franket mbrojne qe jane pasardhes te Hektorit.

Kish Ibrahim ose Milat Ibrahim quhej zona qe nga Eufrati deri ne Oxus. Abrahami nuk qe i njohur vetem tek hebrejte por ne gjithe Azine. Abraham do te thote "baba i nje populli", nderkohe qe disa Abrahame kene lindur ne Kaldea dhe secili nga ata eshte baba i nje populli te ndryshem.
    Ndryshuar për herë të fundit nga javan : 17-07-2011 më 18:52

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    ti marrim me rradhe,
    çfare domethene 'melange'?

Kur thua qe perdor definicione te sakta per te shpjeguar doktrina te pasakta.
    Po ai nuk ka doktrina dhe dogma, ndoshta nuk e ke lexuar aq thelle sa duhet.

Jam plotesisht dakord kur thua qe eshte Kreu i Iluzionisteve, ve bast qe edhe tek filmi "The Master of Illusion", nje film i viteve 80, aludon per Crowley duke e demonizuar sigurisht. Kete e ke kapur shume sakte, por te mungon kuptimi i asaj çfare perfaqeson "Iluzionisti" apo "Iluzioni".

Sigurisht qe per ty mesazhi nuk eshte i qarte, e lere me pastaj shkencore. Po aty nuk ka asnje mesazh perveç "Mendo me koken tende o njeri", "gjej vendin qe te takon si qenie unike ne kete bote o njeri", e çdo gje tjeter e shkruar vertitet rreth ketij mesazhi te thjeshte.

Nuk eshte se pertoj te sjell citime e materiale te bollshme edhe ndoshta per te te bindur ty se e ke kutpuar per se prapthi A.C, por nuk eshte qellimi im sepse e kam trashegimi kulturore prej mjeshtrit te jem 100% empatik dhe te mos vuaj nga mania dhe arroganca per te imponuar nje ide timen, perkundrazi, as qe me intereson ti bej publicitet, me behet shume here qefi qe per fat fenomeni Crowley nuk ka degjeneruar ende duke mbledhur rreth vetes njerez qe e lexojne thjesht per famen e autorit e jo sepse realisht kane gjetur dicka me vlere.
    Une kuptoj shume mire nese ti nuk ke simpati per kete robon, po te pakten perdor argumentime te tjera reale per te justifikuar antipatine apo mos renien dakord me kete njeri.

Te ftoj te reflektosh se fundmi se si ka mundesi qe nje njeri kaq me influence qe eshte idhulli i shume njerezve te fuqishem e te famshem ka mbetur kaq i panjohur dhe per me teper per te thuhen vazhdimisht gjerat me te keqe te mundshme, si ai filmi psh. Duket sikur ai grupi i njerezve kerkon ta mbaje xhevahirin vetem per vete, e thene shkurt, te mos i japin perla derrave, siç ka thene edhe i madhi jezu krisht.
    Pajtohem. To Each his Own. Secilit i perket ajo qe deshmon si te veten- bindjen ne kete rast.

PS. Derri eshte Luna. Maget do thonin qe mbase ai ka me vlere se perlat. Cfare jane perlat me se fundmi? Nje iluzion si edhe kamuria.

Jam plotesisht dakord kur thua qe eshte Kreu i Iluzionisteve, ve bast qe edhe tek filmi "The Master of Illusion", nje film i viteve 80, aludon per Crowley duke e demonizuar sigurisht. Kete e ke kapur shume sakte, por te mungon kuptimi i asaj çfare perfaqeson "Iluzionisti" apo "Iluzioni".
    Si njohes i mire i Crowley qe je, termin Magi do e kesh hasur me siguri, apo jo?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga Yes* Lexo Postimin
    Si njohes i mire i Crowley qe je, termin Magi do e kesh hasur me siguri, apo jo?
    Po e kam hasur por jo nga aspekti historik.
    Ai perdorte termin Magus kur shkruante, por ne titullin e nje prej liberthave te tij ka perdorur Magi, liber B vel magi , ku shpjegon edhe natyren e Magusit nga ana profesionale. Edhe ai ishte i tille, çdokush me njohurite dhe pervojen e duhur mund te arrinte graden Magus qe kuptohet eshte grada ne e larte e mundshme.

Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    Po e kam hasur por jo nga aspekti historik.
    Ai perdorte termin Magus kur shkruante, por ne titullin e nje prej liberthave te tij ka perdorur Magi, liber B vel magi , ku shpjegon edhe natyren e Magusit nga ana profesionale. Edhe ai ishte i tille, çdokush me njohurite dhe pervojen e duhur mund te arrinte graden Magus qe kuptohet eshte grada ne e larte e mundshme.
    Sigurisht qe nga aspekti historik nuk do ta hasje tek Crowley, per me teper qe Histori ne gjera te tilla deshton... Meqe jemi tek Crowley, prandaj eshte aq i madh ai, di ke te thithe prane tij, dhe di se cilat mendje te mbaje larg . Jo me kot ca mendjevegjel e kane konsideruar si magjistar i magjise se zeze dhe manjak

E nejse te rikthehemi temes kryesore, NUM t'i kam permendur njehere terthorazi, kur i jam referuar nje shoqerie me 9 mjeshtra qe ne nje lufte qe pat ndodhur, kishin pasur fillimisht nje mision human per njerezimin, por ky mision deshtoi duke sjellur ate lufte me pasoja te renda, sepse personi i zgjedhur per kete mision - ndoqi egon e tij dhe u bashkua me ate llozhen.... (qe besoj se do ta kujtosh, si personin e zgjedhur po ashtu edhe llozhen perkatese)

P.S: Harpagoni i Molierit, ncuq info me teper...na coi tek burimi, dhe nuk na dha uje, edhe pse ishim shume te etur...

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Spo e kapni debatin aty ku duhet. Duhet të kuptohet konteksti, narrativi historik dhe evolimi i dickaje, pra duhet gjetur burimi dhe vendosur në perspektivë historike sado rremuje te jete fatkeqsisht sepse është bërë cdo gjë corap. Crowley nuk shkrujti nga hici. Po pyetet për Magi-t se kjo është me rëndësi të vecantë që prek një pafundësi elementash dhe zhvillimesh historike.

Sipas Plinit, Druidët janë Magët e Gaulve dhe Britonëve. Sipas librave mbi antikitetet Indiane, flitet për një afinitet të madh të Brachmanëve dhe Druidëve në mënyrat e njohurive dhe si i arrinin ato, metodë kjo që mund të zgjerohet tek Kaldejtë apo priftat e Thrakëve. Sipas librave nën emra të ndryshëm ATA(Mage,Druide) njihnin një Zot, ai që krijoi gjithshkah, Zot i gjithësisë, i mësuan të tjerëve doktrinën e Providencës Hyjnore, pavdekshmërisë së shpirtit, responsabilitetit moral, dhe shpërblimin pas vdekjes. Sic thashë, sipas Plinit nuk ka pasur ndryshim fare ndërmjet Magëve të Persisë dhe Druidëve, pra praktikisht janë e njëjta gjë.

Po hedh dhe disa gjëra në perspektivë të temës. Sipas Jozefusit, ata që Grekët i quanin "Galate apo Kelt" janë pasardhës të Gomerit. Gomeri ka patur tre djem, nga ku tre kombe lindin sipas traditës, Ashkenazët, Rpathët dhe Togarmahët, pra Gomeritae. Vendi origjinal i Ashkenazëve ka qenë Bithinia, dhe mesaduket ky emër, cuditërisht paska lidhje me një vend që quhet Ascanius, qytet Trojan, dhe emër i disa heronjve Trojan! Prap mbeten disa pyetje të tjera, kush janë Ripathët, sipas disave janë Sarmatë(pra Sclavone-Sllav), sipas të tjerëve janë Gjerman, por kjo pistë nuk rrihet shumë për shkak të gotëve. Pra Ripathet janë Sarmatë, që ishin të rrethuar nga Gothët, paraardhësit e popujve Gjermanikë. Ngelet mesaduket Togarmahu, që mendohet të jetë patriarku kryesor. Ky fis ka qënë ndërmjet Euxinit(gjithashtu i njohur dhe si Ascanian) dhe Kapsikut. Prej tij dalin Skythët dhe Gotët.

Pa u zgjatur shumë, sipas disa burimeve që un po lexoj, Ashkenazët janë paraardhësit e Keltëve që ishin në Gaul, Britani, Gjermani dhe Spanjë, pra lexo Druidët gjithashtu.

Kush janë Titanët, kush janë Celtët Titan ? Cfarë rroli patën ata në ndërtimin e Babelit ? Me cin luftuan ata në Maqedoni, Thraki dhe Azinë e vogël ?

Sipas një tradite, Japeti martoi Azinë, pra një stok i familjes së tij mori në administrim një distrikt të vogël, i njohur në lashtësi me atë emër(Azi). Kjo pjesë qe pak a shumë Frigjia me një pjesë të Lidisë. Djali i parë nga kjo martesë qe Atlasi, gjenerali i Titanëve kundër Zeusit. Fjala Titan sipas një interpretimi është e ngjashme si ne hebraisht ashtu dhe në keltisht. TIT = tokë në Hebraisht dhe Keltisht, dhe HANU,ENI = me lind me dalë, pra të dalurit të lindurit nga toka.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Hyllien : 29-07-2011 më 13:29
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Hyllien, te them te drejten, ashtu sic e kam theksuar edhe ne teme, nuk e kam hasur gjekundi qe NUM quhen ndryshe MAGI, jo me kot edhe ngula kembe me shume se njehere, qe ai qe e permendi te thoshte dicka me teper. (po me duket Darius si mason, qe te con tek burimi dhe nuk te jep uje)
    Une MAGI e kam degjuar vetem per 3 burrat e mencur, qe sipas legjendes thuhet se hiri i tyre iu be dhurate nenes se Kostandinit (perandorit). Pra personalisht nuk po i gjeja lidhjen, dhe jo me kot pyeta per kete ceshtje. Per cfare MAGI behet fjale, duke qene se kemi nga legjenda edhe keto 3 Magi qe permenda? Une nuk di se ku i ka permendur diku tjeter Darius sic thote, pervec temes mbi syrin e trete ku i ka quajtur ndryshe si 9 Yogat. Edhe mbase jane diku neper tema, por nuk kam si ta di, duke qene se kam ardhur ca si me vonese ne forum

Sa per Druidet, informacioni i vetem qe kam lexuar per ta, eshte ajo tema qe ka hapur BARAT, dhe ku ne nje koment javan pyet ne lidhje me ngjashmerine e Mageve perse me Druidet...
    Ndryshuar për herë të fundit nga Fleur Blanche : 29-07-2011 më 15:09

Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •