Close
Faqja 2 prej 9 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 84
    i/e regjistruar Maska e ChuChu
    Anėtarėsuar
    03-06-2002
    Vendndodhja
    nyc
    Postime
    3,400
    Citim Postuar mė parė nga derjansi Lexo Postimin
    ka dy lloje shqiptaresh jasht atdheut

te paret jan ato qe kan hik po menjen e kan prap qe te kthehen ni dit qe njohurit dhe leket qe kan fitu jasht ti shpenzojn e investojn ne shqipri. ky grup nuk pranon te asimilohet, fmive u flasin shqip dhe u vejn emra shqiptar. Pra kto rrojn me mendimin qe ni dite do te kthehen en shqipri.

Grupi i dyt jan ato qe as nuk dun tja nigjon emrin shqipris, qe nuk e kan as ne men te kthehen nej here ne shqipri, martohen me te huj dhe fmive u flasin vec ne gjuh te huj. me ni fjal asimilohen.

te paret jan me patriot se shqiptaret en shqipri

kurse te dytet as shqiptar nuk do ti konsiderosha.
    shume bardhe e zi kjo jotja.

une jam shqiptare qe s'dua te kthehem (pergjithmone), leket dua t'i harxhoj ne vende shume here me te pastra se shqiperia. por nga ana tjeter s'bej pjese as ne grupin qe s'do t'i degjoje emrin shqiperise. e si mua ka plooooooot. Vetem ata nga Derjanasi hyjne ne grupin e pare, se gjithe te tjeret jane te balancuar. Lol.

mos ia fusni kot tashi me keto pergjithesimet.

Citim Postuar mė parė nga shoku_tanku Lexo Postimin
    Varet se c'fare nenkupton hapesja e temes me "patriotizem".
    Per mua nje njeri qe zgjedh te jetoje ne vendin e tij pavarsisht veshtiresive ekonomike sigurisht qe eshte me atdhedashes se ai qe iken me parrullen standarde "do kthehem serish me para dhe ide per te ndertuar nje Shqiperi me te mire"..Nuk besoj te kete shprehje me te bukur per te perligjur arratine!Me fjale te bukura mund edhe te na bindni se ju te diaspores e doni me shume vendin,se sa ne qe jetojme brenda kufijve.Ka patur mjeshtra te fjales si Konica apo si Noli qe na mallengjenin me rreshtat e tyre,aq sa na dukej vetja si tradhetare megjithese jetonim ne Shqiperi,por e verteta eshte se ne jemi ketej dhe ju andej.Nuk them se kjo sherben si tregues patriotizmi por patjeter qe dicka tregon sepse ne qe jemi ketu nuk jemi te gjithe militante,biznesmene te politizuar apo njerez qe qendrojne per mungese vizash.Nese i shikoni me kete sy te gjithe shqiptaret brenda trojeve te vendit,gaboheni rende!
    Ka shume arsye pse iken njeri, apo pse nuk iken tjetri. Nese arsyeja eshte atdheu, atehere eshte patriot, nese eshte vetvetja, atehere nuk eshte dhe aq. Nese i shikoni me nje sy te gjithe shqiptaret jashte trojeve te vendit, gaboheni rende!

Dominus Albanae Maska e Geri Tr
    Anėtarėsuar
    17-08-2009
    Vendndodhja
    Tirana the Shitty Metropolis
    Postime
    1,837
    Nuk ka lidhje fare ku jeton,ata shqiptare qe jane larguar nepervende te ndryshme te botes ne kerkim te nje jete me te mire nuk i ben me pak patriota se sa ne qe jetojme brenda kufijve,varet nga ambicjet e gjithsecilit per nje jete me te mire,disa kane ambicje te jetojne jashte dhe disa brenda,ama ka edhe nga ata lloj emigrantesh sic e tha dhe Derjansi qe as nuk duan t'ua shohin ftyren e as te degjojne per vendin e tyre se e kujtojne si vend me kafsh te egra kur kane harruar qe aty kane linduar dhe kaluar femijerine,sado qe ta mohosh vendin tend nuk mund te mohosh gjakun tend.
    Tė gjitha gjėrat qė ne shohim apo duken, janė vetėm njė ėndėrr brenda njė ėndrre

Anėtarėsuar
    03-06-2002
    Vendndodhja
    nyc
    Postime
    3,400
    me ni fjal ti emrin do me ja nigju po ftyren sdo em ja pa?
    eshte gati 1500 dollare vetem bileta. me aq leke kaloj nej jave ne mexice, fluturim, hotel dhe ushqim bashke.
    une kthehem, por kthehem se kam njerez te afert andej. nese s'do kisha ata, jo nuk besoj se do kthehesha - ndoshta nje here ne kaq kohe. perse? qe te shkoj ne plazhin e sarandes? ka vende plot me te bukura neper bote, dhe i kam vene synim vetes t'i shoh te gjitha.

Fakti qe dikush s'ka mundesine te shkoje ne Shqiperi (ka femije, biletat jane shtrenjta, etj etj ka faktore plot) s'do te thote qe e "mohon" vendin e vete. Mos nxitoni kaq shpejt t'u vini damka njerezve. Jetes nuk i dihet, jo kushdo mundet qe te kaloje ne Shqiperi ato dy jave pushime qe merr ne vit.

Vajtja me pushime ne Shqiperi nuk e ben dike patriot a jo. Mos ia fusni kot tashi.

Citim Postuar mė parė nga shoku_tanku Lexo Postimin
    Varet se c'fare nenkupton hapesja e temes me "patriotizem".
    Per mua nje njeri qe zgjedh te jetoje ne vendin e tij pavarsisht veshtiresive ekonomike sigurisht qe eshte me atdhedashes se ai qe iken me parrullen standarde "do kthehem serish me para dhe ide per te ndertuar nje Shqiperi me te mire"..Nuk besoj te kete shprehje me te bukur per te perligjur arratine!Me fjale te bukura mund edhe te na bindni se ju te diaspores e doni me shume vendin,se sa ne qe jetojme brenda kufijve.Ka patur mjeshtra te fjales si Konica apo si Noli qe na mallengjenin me rreshtat e tyre,aq sa na dukej vetja si tradhetare megjithese jetonim ne Shqiperi,por e verteta eshte se ne jemi ketej dhe ju andej.Nuk them se kjo sherben si tregues patriotizmi por patjeter qe dicka tregon sepse ne qe jemi ketu nuk jemi te gjithe militante,biznesmene te politizuar apo njerez qe qendrojne per mungese vizash.Nese i shikoni me kete sy te gjithe shqiptaret brenda trojeve te vendit,gaboheni rende!
    Patriotizmi per mua ne hapjen e kesaj teme eshte dashuria per vendin tend dhe krenaria e te qenit shqiptar, ashtu si dhe mosmohimi i vlerave dhe i identitetit tim shqiptar, kalimi i gjuhes dhe kultures shqiptare te femijet e mi, etj.
    Une s'kam thene ndonjehere qe une apo familja ime sakrifikoi per te me sjelle mua ketu qe une te mbaroj shkollen, te bej ca leke dhe te kthehem mbrapa, ashtu sic edhe kam thene "KURRE MOS THUAJ KURRE". Megjithate nuk besoj se shume shqiptare kane qendruar ne Shqiperi se ju dhimbsej Shqiperia dhe donin te ndertonin Shqiperine. Per mua kjo eshte thjesht hipokrizi. Nqs ti nuk ke nje pune dhe po te qan femija per buke, nuk mendoj se nuk do shikoje te punoje dhe jetoje diku tjeter per t'i siguruar vetes dhe familjes tende nje jete me te mire. Nqs ti aty nuk ke siguri per jeten apo familjen, do zhdukeshe sa hap e mbyll syte. Nqs ti aty po perpiqesh te marresh nje shkolle qe vertet do te vlej dicka, do perpiqesh te shkosh ne nje vend ku mund ta marresh ate dhe jo diku ku i jep nje shishe raki pedagogut dhe te jep provimin.

Megjithate ajo qe me ben pershtypje eshte se si po e ndertoni ju aty Shqiperine? Po e ndertoni vetem? Emigrantet nuk kane te bejne fare me ndertimin e Shqiperise edhe pse ka shume emigrante qe e investojne parane aty? A nuk eshte leku qe i dergohet familjareve ne Shqiperi nga emigrantet qe ata blejne ushqime te ai dyqani jot apo dalin ne kafe apo hane jashte te ai restoranti jot? A nuk jane keta emigrante qe vijne kalojne pushimet aty (edhe pse me teper vijne per ata qe kane lene andej) dhe e harxhojne lekun ne Shqiperi kur mund te shpenzonin gjysmen diku tjeter dhe te kalonin me mire? Emigrantet nuk po ndihmojne fare ne ndertimin dhe rritjen e ekonomise ne Shqiperi? Cfare po beni ju aty me shume apo thjesht se mbani adresen aty?!

Larguar..
    Anėtarėsuar
    31-08-2009
    Postime
    4,530
    Shume interesante tema, te shohim si do perfundoje, mos u kacafysni.

Per mua secili prej nesh ka mendime te ndryshme, varet se cfare mendon tjetri.
    Secili do kete secili ate, mjafton vetem te respektosh mendimin e tij/saj.

i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anėtarėsuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    Citim Postuar mė parė nga ChuChu Lexo Postimin
    eshte gati 1500 dollare vetem bileta. me aq leke kaloj nej jave ne mexice, fluturim, hotel dhe ushqim bashke.
    une kthehem, por kthehem se kam njerez te afert andej. nese s'do kisha ata, jo nuk besoj se do kthehesha - ndoshta nje here ne kaq kohe. perse? qe te shkoj ne plazhin e sarandes? ka vende plot me te bukura neper bote, dhe i kam vene synim vetes t'i shoh te gjitha.

Fakti qe dikush s'ka mundesine te shkoje ne Shqiperi (ka femije, biletat jane shtrenjta, etj etj ka faktore plot) s'do te thote qe e "mohon" vendin e vete. Mos nxitoni kaq shpejt t'u vini damka njerezve. Jetes nuk i dihet, jo kushdo mundet qe te kaloje ne Shqiperi ato dy jave pushime qe merr ne vit.

Vajtja me pushime ne Shqiperi nuk e ben dike patriot a jo. Mos ia fusni kot tashi.
    un e kisha fjalen per kthim te perhershem jo kthimet per pushime, pushimet kaloj ku te te doj kokrra e qefit se leket vet je tu i fitu.

un e kam llafin per ato emigrant qe ne fillim i msojn fmis se si te thot thanks para faleminderit ose please para se ti msojn te lutem.
    JO NEGOCIATA VETĖVENDOSJE

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    23-02-2010
    Postime
    713
    sipas temes po duket se shqiptaret ne emigrim dhe ata brenda vendit jane dy popuj te ndryshem.

megjithate une per vete si IL_SANTO kam hequr dore nga patriotizmi, nga ai me llafe kuptohet, si psh "krenar qe jam shqiptar, o sa mire me qen shqiptar, etj etj etj", dhe kjo vlen si per ata brenda vendit si per ata jashte. Sikur ne shqiptaret te ishim me pak krenar per prejardhjen tone dhe pak me shume te kujdesshem ne veprat qe per mire apo per keq reklamojne shqiperine jashte atdheut atehere do ishte me mire.
    I support Papa Joseph Ratzinger.
    Me mire nje armik i zgjuar se nje mik budalla.

Anėtarėsuar
    03-06-2002
    Vendndodhja
    nyc
    Postime
    3,400
    un e kisha fjalen per kthim te perhershem jo kthimet per pushime, pushimet kaloj ku te te doj kokrra e qefit se leket vet je tu i fitu.

un e kam llafin per ato emigrant qe ne fillim i msojn fmis se si te thot thanks para faleminderit ose please para se ti msojn te lutem.
    Ti do kthehesh dmth (pergjithmone) ? Perse jeton ketu atehere? Te pyes vertet... Perse jetojne prinderit e tu ketu? Te mos kishit ardhur fare, apo jo?

Mund te kete familje tek-tuk sic thua ti, por te ndahen gjithe shqipet jashte ne dy grupe shume extreme, eshte pak e ekzagjeruar per mendimin tim.

ka dy lloje shqiptaresh jasht atdheut

te paret jan ato qe kan hik po menjen e kan prap qe te kthehen ni dit qe njohurit dhe leket qe kan fitu jasht ti shpenzojn e investojn ne shqipri. ky grup nuk pranon te asimilohet, fmive u flasin shqip dhe u vejn emra shqiptar. Pra kto rrojn me mendimin qe ni dite do te kthehen en shqipri.

Grupi i dyt jan ato qe as nuk dun tja nigjon emrin shqipris, qe nuk e kan as ne men te kthehen nej here ne shqipri, martohen me te huj dhe fmive u flasin vec ne gjuh te huj. me ni fjal asimilohen.

te paret jan me patriot se shqiptaret en shqipri

kurse te dytet as shqiptar nuk do ti konsiderosha.
    Ehhh, sa kemi degjuar si keta qe thua ti qe thone se sa te marrim pashaporten dhe do kthehemi. C'e do qe mbas nje muaji i ke prape ketu dhe te evitojne se kane hall mos i pyet qe pse erdhe prape. Pse e hodhen ate llotarine kur nuk donin te rrinin, apo thjesht donin ta kishin ne xhep qe sekondin e pare qe Shqiperia s'ju pelqente me, te iknin nga syte kembet? Te vetmit qe kthehen jane te moshuarit qe aty kane te gjithe miqte dhe shoqerine, dhe kuptohet kane perkrahje financiare nga femijet e tyre qe kane jashte.

Sa per emrat, sa femije ke ne Shqiperi ti me emra shqiptare se nuk kane lene me Brandon dhe Mateo pa vene? Nuk e tregon emri patriotizmin o derjans.

Faqja 2 prej 9 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •