Close
Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 22 prej 22
    MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga shalja1 Lexo Postimin
    ne historine e izraelit thuhet se u deportuan ose u vrane 500-600 mije izrael pas ivadimit spanjoll. Aspekti historik eshte me se i nevojshem per njohuri me te thella dhe objektive te asaj periudhe pa mare parasysh kontraditat arab -spanjoll.
    haha. po historia eshte e shkruar qarte. pse mundoheni ta ndryshoni???

hebrenjte jane perjashtuar nga spanja kur spanjen e drejtonin te krishteret. ka qene inkuizicioni qe i ka perzene...
    po te dish ti gjerat qe inkuizicioni i fuste ne koke popullit per hebrenjte fillon e qesh...

nuk ka ndodhur gjate sundimit arab gjenocidi i hebrenjve. ka ndodhur gjate sundimit te krishtere...
    ne 1492 perjashtimi i hebrenjve
    ne 1609 perjashtimi i moriskove.
    Ndryshuar për herë të fundit nga the admiral : 01-02-2011 më 20:26
    Vasudhaiva Kutumbakam

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-01-2004
    Vendndodhja
    diku
    Postime
    1,545
    kam lexuar gjate per historine e Romes Katolike , libra te botuara po nga prifterinjte katolik ata protestant dhe ortodoks .

jam tmeruar nga ajo qe kam lexuar pasi Papet e Romes gjate shekujve vinin ne pushtet te kishes , nga komplote ryshfete dhe vrasje .
    por ajo qe me ka cuditur ishte se cfare politike kishte mbi popujt jo katolike , masakrat qe u bente hebrenjve , muslimaneve , madje edhe ortodokseve dhe protestantve .

mbi 60 milion numerohen viktimat hebreje , muslimane dhe protestante gjate 5 shekujve te kryera nga kryqezatat inkuizicioni dhe te tjera fushtata dhe dekrete qe dilnin nga papa i romes per te dominuar feja dhe pushteti i tyre koruptiv fetar .

gjate shekujve krijoheshin komunitete te tera qe nuk miratonin ritet zakonet dhe pushtetin fetar katolik , pasi nuk perputhej me fene evertete shpirterore te paraqitur ne librat e shenjte bibla , por mbreter te europes te nxitur nga papa i zhduknin nga faqja e dheut keto komunitete njerezish .

mos te themi per kolonizimin spanjoll ne ameriken e jugut , ose 60 milione indianet e amerikes qendrore te cilet u zhduken dhe u asmiluan gjate shekujve nga kolonet europiane , te cilet ishin edhe katolik edhe protestant .

do doja tju tregoja librin te cilat jep keto te dhena dhe te postoja pjese nga ai vellim libbrash historik te cilat i kane shkruar vete murgj katolik dhe pastor protestant.

nuk po mar dallim fetar dhe nuk po denoj apo perkrah njeren apo tjetren fe , por thjesht per hir te lirise se fjales dhe ndergjegjes duhet ta dime historine kombeve ashtu sic duhet .

Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •