qka ju intereson juve a e leshojm mjekrren apo jo pse perziheni ne punet personale te huaja nese i leshojm mjekrrat askush sdo ju ves juve sepse ju svleni asgje dhe smund te ndikoni aspak qe te ndalohet mjekrra andaj pse e qani koken kot
pse ju perziheni ne punet tona personale ndersa ne nuk perzihemi ne jeten tuaj ?
jeni ba si grat e kqija qe ter diten marrin neper goj
une ju them se ju jeni me te kqinje se sa ata qe i kritikoni
une ket shtet nuk e perkrahi qe ka marr kete vendim mirpo prap se prap ky shtet eshte i pavarur dhe populli vendos per fatin e vet dhe ne edhe nese i livdojm edhe nese i kritikojm nuk do ket as dem e as dobi
Përderisa është dikush në Qiell që më mbron...
Nuk ka askush në Tokë që më mposhtë...”
Zgjatja e mjekrës e detyrueshme në Mogadishu
Hezb al-Islam, një grup mbështetës islamik në Somali, ka urdhëruar të gjithë burrat që jetojnë në zonat e Mogadishut që të lënë mjekër.
Moalim Hashi Mohamed Farah, një prej drejtuesve të lëvizjes tha: "Duke nisur që sot burrat duhet të lënë mjekër dhe ai që nuk do ta respektojë këtë rregull, do të përballet me pasoja".
Farah e dha këtë deklaratë në një prononcim për shtyp. Sipas tij, rritja e mjekrës është një detyrë morale, e urdhëruar nga profeti Muhamed e që duhet mbrojtur si praktikë fetare.
Ku flet per ty ky lajmi?
po ky komandant asgje te keqe nuk ka thene perkundrazi kjo eshte dasht moti te ndodh gje qe na dallon prej grave po ashtu edhe prej qafirave.Ibn Omeri (Allahu qoftë i kënaqur me të) transmeton se i Dërguari i Allahut (salallahu alejhi ue selem) ka thënë: “Shkurtoni mustaqet dhe lini mjekrat.” Buhariu në Fet’h el Bari 10-351; Muslimi 146-147.
Transmeton Ebu Hurejra (Allahu qoftë i kënaqur me të), se i Dërguari (salallahu alejhi ue selem) ka thënë: "Shkurtoni mustaqet dhe lini mjekrat dhe kundërshtoni mexhusët." Muslimi 3/147.
. shkurtoni mustaqet e leshoni mjekrrat qe te dalloni prej te tjereve per arsye se muslimani duhet te dalloj prej te te tjereve, ne at kohe te krishteret kan leshu mjekrrat ndersa jahudit jan rruajtur secili ka pas identitetine vet dhe keshtu muslimanet i eshte bere obligim kjo gje qe te dallojm prej te tjereve.....pra edhe ketu kjo eshte bere vetem per muslimanet e jo per jo muslimanet ngase ata qe nuk jan musliman duhet ta paguajn xhizjen lloj tatimi ndersa muslimanet duhet ta praktokojn fen ashtu te plot eh jo pak xhahiljet e pak islam keshtu jo nuk praktikohet islame vetem ashtu te plot duhet.
Mire de, ceshtje dallimi nga te tjeret qenka. Pra, mbajtja e mjekres pa mustaqe nuk eshte urdher i Zotit per shpetimin e shpirtit, por thjesht nje shenje e jashtme dalluese. Personalisht nuk shoh asgje te keqe ketu. Kjo eshte njesoj sic grupe te ndryshme njerezish pelqejne te mbajne floke te gjata apo te qethura per x apo y arsye te tyren. Kujt i pelqen e mban, kujt s'i pelqen vazhdon me modele te tjera.
Paqja me ne!
Adoremus in Aeternum Sanctissimum Sacramentum!
Detyrim fetar????
Shume poshtersi.
Djemte E Bashkuar Anetar Te Ideve Komuniste
Krijoni Kontakt