Postuar më parë nga
bani
thuhet ne kuran , perkthim h. nahi ;
O besimtarλ, mos e hani ju pasurinλ e shoqi-shoqit nλ mλnyrλ tλ palejueshme, pλrpos nλse ajo λshtλ tregti me kλnaqλsi reciproke tuajen, dhe mos vritni vetveten (dhe njλri-tjetrin)! Perλndia, me tλ vλrtetλ, λshtλ mλshirues pλr ju.
kurse per dispozitat e namazit e zeqatit , kisha nje pyetje ne forme pergjigje;
po ti si e trashgove gjuhen shqipe , pate liber te shkruar , apo u trashgua brez pas brezi,
keshtu dhe levizjet e namazit , si dhe shuma e zekatit, jane dicka e trashguar,
mund edhe te lexosh edhe hadithet , por edhe biblen , por duke gjykuar me kuran, pasi Zoti ka thene;
18:27. Lexo ηka tλ λshtλ shpallur ty nga libri i Zotit tλnd! Nuk ka kush qλ mund t’i ndryshojλ fjalλt e Tij dhe pos Tij, nuk mund tλ gjesh strehim.
pra nuk jane hadithet njelloj me kuranin i cili eshte qe ;Nuk ka kush qλ mund t’i ndryshojλ fjalλt e Tij,
se me anen e haditheve te dobta e te forta e ku di une , u hapet rruga disave per interpretime te ndryshme ,
persa i perket shamise si mbulese , une nuk jam i sigurte per koken ,por edhe per hir te se vertetes tani pashe dhe nje ajet tjeter qe me ben te kuptoj se beht fjale per nje petk mbulues , por qe per koken nuk mund t'a them me siguri;
ajeti eshte ky;
24:60. E gratλ e moshuara, tλ cilat nuk dλshirojnλ martesλ mλ, pλr to nuk λshtλ mλkat ta heqin petkun mbulues tλ tyre, po duke mos qenλ zbuluese tλ bukurive, megjithλqλ mλ sλ miri λshtλ pλr to tλ jenλ tλ pλrmbajtura. All-llahu dλgjon, di.
sidoqofte , gjerat duhen sqaruar mire , dhe duhet ecur mbi fakte te qarta,sepse Zotit ka thene;
12:108. Thuaj: “Kjo λshtλ rruga ime, e vλnλ nλ fakte tλ qarta, e qλ unλ thλrras te All-llahu, unλ dhe ai qλ vjen pas meje. Larg tλ metave λshtλ All-llahu, e unλ nuk jam nga idhujtarλt.”
tani vetem sipas udhezimeve duhet ecur , por duhen shpjegime te qarta dhe jo pershtjellime e ngaterresa, kur them shpjegime te qarta , them perkthimet e kutimeve te jene te qarta, jo sipas deshirave , ashtu sic ndodh me emrin Allah qe nuk perkthehet e te le pershtypjen se eshte emer personal i Zotit, sespe kjo nuk eshte e vertete dhe con ne kuptime te ndryshme mbi fene .
une nuk njoh kuranin , sepse une njoh vetem perkthimet e kuptimeve te kuranit , por kur e shikoj se behen manipulime e mashtrime qe i kam vertetuar , ashtu si ndodh edhe me emrin Allah , ateher me ben te dyshoj edhe per gjera te tjera , duke mos marre per baze ato qe shume propagandojne , sepse i thone nji muhabeti, po me rrejte nji her ,,,,, atehere me rre per here.
Krijoni Kontakt