Close
Faqja 73 prej 118 FillimFillim ... 2363717273747583 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 721 deri 730 prej 1175
    i/e regjistruar Maska e magfireh
    Anëtarësuar
    02-01-2010
    Postime
    8
    si eshte e mundur qe njerezit mos te logjikojne deri ne ate shkalle?!si mundet dikushi i cili e quan vehten demokrat te pengoj menyren e veshjes se tjetrit?!cfar roli luan veshja ne karakterin e nje individit?!ajo nuk te bene njeri por eshte e drejte e cdo kujt te veshe ate qe i pelqen.valle veshja te ben me te mencur se aq sa je?!apo ndoshta me ane te zbulimit te trupit femra eshte me e ngritur dhe me e ditur?!perkundrazi, nese mendojme se me zbulimin e trupit ne do te ngritemi dhe do te jemi me te edukuara, atehere ato femrat ne afrik te cilet nuk kane rrobe dhe ecin pothuajse lakuriq, na del se jane me te mencurat ne bote, me te civilizuarat....etj.nese nuk eshte ashtu ne kete rast pse te jete e kunderta me mbulesen.cka mund te i pengoj zoterive te nderuar se une a mbaj shami ne koken time apo kapel?e drejt e imja eshte si te vishem.mos valle na duheshka te pyesim drejtorat e shkollave se cfar rrobe te vesh une?ata e kane per detyre te vleresojne diturine time e jo veshjen time, sepse po te ishte ashtu duhet me pare te kritikohen ata femra te cilat shkojne neper shkolla te ndryshme gati te zbuluara teresisht dhe terheqin vemendjen e shume kolegeve me veshje provokative e jo nje femer e mbuluar e cila vetem deshirone mos te shfaqe bukurine e saj dhe te zbatoje urdherat e All-llahut xh.sh. mirepo sic po verehet nga kjo ngjarja e fundit femra po duheshka te zbulohet dhe te tregoje trupin e saj nese don te shkollohet. eh Subhanallah! Injoranca nuk ka kufi!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-06-2010
    Postime
    56
    Po shume mu..n, shu...n, k...n e te tjera i muret neper goje. Po a nuk po ju vjen bile pak gerdi e flliqte e inati para krejte atyre qe kane qasje ne kete forum. Shperlane more te paftyre pak gojen e pastaj debetoni me ne.

nga tibar;
    Dijetaret me origjine arabe po theritkan ne bojkotimin e mallerave izraelite. Bravo dhe te njejten gje e bejne edhe dijetaret dhe patriotet shqiptare dhe do te ishte mire te bojkotohen.
    kam vetem nje pwegjigje per ty , qe eshte e plote dhe e padiskutueshme;
    Thuaj: “A ju lejoi All-llahu ju, ose ju i shpifni All-llahut?”
    Nuk ka perëndi tjetër përveç ZOTIT

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-06-2010
    Postime
    56
    Bani:
    gjeje ku dhe si!

Citim Postuar më parë nga gimche Lexo Postimin
    Faleminderit që më tregon se çfarë është Islami, mirëpo i nderuar para se të vazhdoj dua të të informoj se jam studiues i Islamit dhe kam profilizimin e qartë.
    Hadithet kalsifikohen sipas zinxhirit (Senedit), Hadithet mund të jenë të forta (Sahih - të vërteta), Hasen (të mira), Mewkuf (50-50), Daif (të dobëta) dhe kategoria e fundit (megjithëse ka edhe të tjera që nuk i permenda) është Hadithet e pavërteta apo të trilluara.
    Ok një pyetje për ty pasi që paskam të bëjë me një njeri që e njeh Islamin më mirë se unë, ani pse jam student i kësaj lëmie: Dua të di se ku ndalohet vetëvrasja në Kur'an (mos perdor Hadithe)? Cilat janë dispozitat e Namazit dhe Zeqatit (kur dihet se keto dyja 80 herë bashkë përmenden në Kur'an)? Sa herë na thotë Zoti (duke u bazuar vetëm në Kur'an) në ditë të falemi dhe sa perqind nga pasuria të japim si lloj tatimi (përkatësisht zeqati) për të varfërit?

Ketu do të vërtetohet njohuria jote mbi Islamin!
    thuhet ne kuran , perkthim h. nahi ;
    O besimtarλ, mos e hani ju pasurinλ e shoqi-shoqit nλ mλnyrλ tλ palejueshme, pλrpos nλse ajo λshtλ tregti me kλnaqλsi reciproke tuajen, dhe mos vritni vetveten (dhe njλri-tjetrin)! Perλndia, me tλ vλrtetλ, λshtλ mλshirues pλr ju.

kurse per dispozitat e namazit e zeqatit , kisha nje pyetje ne forme pergjigje;
    po ti si e trashgove gjuhen shqipe , pate liber te shkruar , apo u trashgua brez pas brezi,
    keshtu dhe levizjet e namazit , si dhe shuma e zekatit, jane dicka e trashguar,
    mund edhe te lexosh edhe hadithet , por edhe biblen , por duke gjykuar me kuran, pasi Zoti ka thene;
    18:27. Lexo ηka tλ λshtλ shpallur ty nga libri i Zotit tλnd! Nuk ka kush qλ mund t’i ndryshojλ fjalλt e Tij dhe pos Tij, nuk mund tλ gjesh strehim.

pra nuk jane hadithet njelloj me kuranin i cili eshte qe ;Nuk ka kush qλ mund t’i ndryshojλ fjalλt e Tij,
    se me anen e haditheve te dobta e te forta e ku di une , u hapet rruga disave per interpretime te ndryshme ,

persa i perket shamise si mbulese , une nuk jam i sigurte per koken ,por edhe per hir te se vertetes tani pashe dhe nje ajet tjeter qe me ben te kuptoj se beht fjale per nje petk mbulues , por qe per koken nuk mund t'a them me siguri;
    ajeti eshte ky;
    24:60. E gratλ e moshuara, tλ cilat nuk dλshirojnλ martesλ mλ, pλr to nuk λshtλ mλkat ta heqin petkun mbulues tλ tyre, po duke mos qenλ zbuluese tλ bukurive, megjithλqλ mλ sλ miri λshtλ pλr to tλ jenλ tλ pλrmbajtura. All-llahu dλgjon, di.
    sidoqofte , gjerat duhen sqaruar mire , dhe duhet ecur mbi fakte te qarta,sepse Zotit ka thene;
    12:108. Thuaj: “Kjo λshtλ rruga ime, e vλnλ nλ fakte tλ qarta, e qλ unλ thλrras te All-llahu, unλ dhe ai qλ vjen pas meje. Larg tλ metave λshtλ All-llahu, e unλ nuk jam nga idhujtarλt.”
    tani vetem sipas udhezimeve duhet ecur , por duhen shpjegime te qarta dhe jo pershtjellime e ngaterresa, kur them shpjegime te qarta , them perkthimet e kutimeve te jene te qarta, jo sipas deshirave , ashtu sic ndodh me emrin Allah qe nuk perkthehet e te le pershtypjen se eshte emer personal i Zotit, sespe kjo nuk eshte e vertete dhe con ne kuptime te ndryshme mbi fene .
    une nuk njoh kuranin , sepse une njoh vetem perkthimet e kuptimeve te kuranit , por kur e shikoj se behen manipulime e mashtrime qe i kam vertetuar , ashtu si ndodh edhe me emrin Allah , ateher me ben te dyshoj edhe per gjera te tjera , duke mos marre per baze ato qe shume propagandojne , sepse i thone nji muhabeti, po me rrejte nji her ,,,,, atehere me rre per here.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-06-2010
    Postime
    56
    Shkurt po te pergjigjem vetem ne " pyetjen ne forme pergjigje".
    Nuk ka lidhje kjo pyetje me ate qe do ta shtjellosh. Gjuha eshte, me te vertete, e trasheguar brez pas brezi. Bile as qe dihet se prej kur daton. Natyrisht nuk do te merremi me ate se jo vetem gjuha shqipe, rregullisht pesojne ndryshime.
    Perkundrazi, feja islame dihet me saktesi prej kur daton si dhe ajo se iu ka shpallur Muhametit a.s. ashtu sic dihet per fete tjera. Pra, nuk qenka e tarasheguar brez pas brezi, por e shkruar.
    "Tani pash dhe nje ajet tjeter" - keshtu thua ti. D.m.th. ti lexon ajete kur te duhen per tiu kundervu ndonje antari te Forumit e jo se do ta dishe te vertetn. Edhe kjo eshte mire, ngadal, por ka shprese se mund ta gjeshe te vertetn.

Shkurt po te pergjigjem vetem ne " pyetjen ne forme pergjigje".
    Nuk ka lidhje kjo pyetje me ate qe do ta shtjellosh. Gjuha eshte, me te vertete, e trasheguar brez pas brezi. Bile as qe dihet se prej kur daton. Natyrisht nuk do te merremi me ate se jo vetem gjuha shqipe, rregullisht pesojne ndryshime.
    Perkundrazi, feja islame dihet me saktesi prej kur daton si dhe ajo se iu ka shpallur Muhametit a.s. ashtu sic dihet per fete tjera. Pra, nuk qenka e tarasheguar brez pas brezi, por e shkruar.
    ne rradhe te pare ben nje gabim,
    ngaterron ate per te cilen une thashe se eshte e trasheguar, dmth behej fjale per levizjet e namazit e zeqatin,
    e ti e shtremberon kete duke thene , "feja islame",
    feja islame nuk permban vetem namaz zeqat , por edhe kuran , pra lexo mir para e pastaj shkruaj.
    e pse nuk jane te dyja te trashguara? clidhje ka data , perderisa mund te trashgohen brez pas brezi?,
    pse edhe gojedhenat per skenderbeun jane trasheguar, si dhe kane nje date krijimi, e ku qeka ndryshimi?
    kete vetem ti e di!
    "Tani pash dhe nje ajet tjeter" - keshtu thua ti. D.m.th. ti lexon ajete kur te duhen per tiu kundervu ndonje antari te Forumit e jo se do ta dishe te vertetn. Edhe kjo eshte mire, ngadal, por ka shprese se mund ta gjeshe te vertetn.
    pse , kete ajet e solla per tju kundervuar ndonjerit,
    po te ishe i sinqerte , do thoje "ti solle nje ajet qe eshte edhe nje prove me shume ,,,, per diskutimin ne fjale",
    kurse une po them se nuk e mbuloj te verteten , se po te ishte ashtu s'do e sillja ketu ajetin, thjesht duhet sqarim ,
    me shume eshte per ata qe njohin arabishten,
    ne menyre qe te kuptojme mire ate qe u shpall, e patjeter qe ka dhe ajete te paqarta ,
    te gjitha i pranojme ,
    por bazohemi tek te qartat, se keshtu n'a meson Perendia
    Ndryshuar për herë të fundit nga bani : 01-07-2010 më 05:38

i/e regjistruar Maska e ylli_pr
    Anëtarësuar
    29-11-2006
    Postime
    311
    Se dim se qka po bahet. Me kan me mujte populli shqiptar, me e arritur ne kete shekull te drejten qe te hyne ne feregje , shamija , ama te mbulohet krejt. Besoj se kjo do te ishte e arrtura e shekullit. Tjerat atehere ne shkekullin tjeter.
    Qeshtjen e papunsise, ujte , rrymes, penzioneve, sigurimin shendetesore etj. Keto jane sende se presin. Nuk ka lidhje bahen ma vone ne nuk jemi ngusht per to.
    TE SHAMIJA E KEMI HALLIN. KJO ESHTE URGJENTE, KJO NUK PRET.
    TIJ BASHKOJME GJITHA FORCAT PER KETE QESHTJE MADHORE KOMBETARE.
    TIJ MBULOJME NENAT DHE MOTRAT TONA AQ FORTE SA, AS NA VETE TE MOS I NJOHIM.
    TE BASHKUAR E ARRIJME KETE.
    Qdo fjal qe del nga zemra, shkon ne zemer.

Citim Postuar më parë nga tibar Lexo Postimin
    Bani:
    gjeje ku dhe si!
    shpjegohu me qarte!
    mos te duhet dhe ky?
    16:116. Mos i thuani asaj rrenλs sλ gjuhve tuaja: “Kjo λshtλ hallall e kjo λshtλ haram” e tλ shpifni ndaj All-llahut rrenλn. Vλrtet, ata qλ shpifin rrenλn ndaj All-llahut, nuk kanλ shpλtim.
    Ndryshuar për herë të fundit nga bani : 01-07-2010 më 05:55

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-06-2010
    Postime
    56
    [3]. dijetaret qe shumica jane me origjine arabe dhe qe fryjne urrejtjes ndaj perendimit dhe therrasin per xhihad,-ata jane qe i interpretojne sipas deshires dhe nevojave arabe hadithet , si psh , bojkotoni mallrat izraelite, kjo , kjo dhe kjo jane te ndaluara ,----ndalojne ate qe Perendia nuk e ka ndaluar , dhe thone me gojet e tyre ate qe nuk eshte e vertete , duke mashtruar e manipuluar ne mase.

Ma gjeje tani nje hadith te vertete qe thot kete qe ti thua.

Faqja 73 prej 118 FillimFillim ... 2363717273747583 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •