Postuar më parë nga
bani
nga e kupton ti ximi se behet fjale per shamine e kokes e jo shamine e trupit, ashtu sic u perdor fjala shami per kraharorin,
kurse hasan nahi e perdor ne vend te shami fjalen pelerine
per mendimin tim kuptohet qarte se duhen mbuluar pjeset e turpshme te trupit, te cilat jane organet gjenitale , si dhe ato pjese qe provokojne epshin e mashkullit, qe nuk jane vetem organet gjenitale, por edhe pjese te tjera te trupit, por nuk mund te them se koka eshte nje pjese e turpshme e trupit ,
nqs do e lexoja kuranin i vetem pa orientimet e te tjereve dhe pa sugjerimet dhe mendimet e te tjereve , mua nuk do me kalonte neper mend e as nuk do mendoja nje obligim te tille dmth qe femra duhet te mbuloje koken,
sinqerisht do kuptoja vetem ato qe thuhen ne kuran, dmth , pjeset e turpshme te trupit , per mua koka nuk eshte e tille , mbase ne arabishte eshte fjale e posacme ajo qe perdoret per shamine e kokes nga shamija e kraharorit ose e trupit, kete nuk e di se nuk njoh arabisht,
por me ato qe lexoj ne shqip , nuk ndjej nje obligim per mbulimin e kokes se femres, por do kuptoja vetem ate se nuk duhen te dalin te "zhveshura", ne menyre qe te duken se jane te ndershme ,
ashtu si dhe sot , me te vertete i njohim femrat per nga veshja me shume , dmth tjeter kur vishet ndonjera me mini e me ca veshje te tejdukshme (provokuese), e tjeter kur vishet thjeshte dhe ruan pjese te trupit qe mund te provokojne ndonje,
me kete kuptoj une mos zbulimin e pjeseve te turpshme te trupit,
mbase jam gabim , por ne perkthimet ne shqip te kuranit nuk gjej te qartesuar,
ne kuran thuhet;3:7. Ai λshtλ qλ ta zbriti librin ty e qλ nλ tλ ka ajete tλ qarta dhe ato janλ bazλ e librit,,,,,,,,,,,
pra edhe ajetet qe jane te paqarta i pranojme sepse jane nga Zoti, por ama bazohemi tek te qartat.
Krijoni Kontakt