Close
Faqja 63 prej 118 FillimFillim ... 1353616263646573113 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 621 deri 630 prej 1175
    Musliman-Shqiptarë-krenar Maska e gimche
    Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    Citim Postuar më parë nga dardaniAU Lexo Postimin
    “O besimtarë, nëse ju e ndihmoni (fenë) Allahun, Ai ju ndihmon juve dhe ua forcon këmbët tuaja". (Muhammed, 47/7)
    ================================================== =========
    Nje propagand arabjane, qe kombit shqiptar nuk i duhete asgje!
    Nje propagante e flliqte e arapistanit, dhe pis miletit!

Injoranta jemi ne muslimanet, Muhameti ka qen arab dhe ka punuar per fen dhe kombin e vet! e ne per cilin kombe punojm! Muhameti nuk ka punuar per kombin shqiptar!!! o injoranta!
    Pse more jemi kaqe debela, kaqe injoranta, e te perkrahum nje arab te flliqte, te perkrahum nje shamije qe nuk eshte tradite e jona as nuk ka qen kurre, vetem injorantat dhe dreqi e perkrahe nje gje te tille!
    Jojo o injorant (po e marr per bazë shkrimin tend), nuk jemi duke luftuar për tradita të huaja.
    Ti injorancen tënde e tregove kur nuk dite ti dallosh termet shami dhe perçe ja fotoja qe ke sjell, nuk ka të bëjë aspak me protestën dhe aspak me atë qe po kerkojmë ne.
    Ne kerkojmë lejimin e shamisë (mbulesës, hijabit) e cila përveç se është obligim fetar, është bërë edhe pjesë e traditës sonë, gjithashtu vlen të cekët se edhe Katolikët e kanë pjesë të traditës së tyre.

Shamia, Mbulesa (hijabi)

Ajo që ke sjell ti është perçja, apo ferexhja për ata që e kuptojnë më ndryshe që në arabishte quhet burka ose nikab, e ska lidhje me debatin, me kerkesat dhe me protesten tonë.
    E dimë se ke injorancë të theksuar në aspektin fetar, mirëpo mos e shpreh aq hapur.
    Ti je hija e Kastriotit
    Ti je gjoksi i të madhit Hamzes
    Ti je kullë fuqi baroti...

Citim Postuar më parë nga gimche Lexo Postimin
    Jojo o injorant (po e marr per bazë shkrimin tend), nuk jemi duke luftuar për tradita të huaja.
    Ti injorancen tënde e tregove kur nuk dite ti dallosh termet shami dhe perçe ja fotoja qe ke sjell, nuk ka të bëjë aspak me protestën dhe aspak me atë qe po kerkojmë ne.
    Ne kerkojmë lejimin e shamisë (mbulesës, hijabit) e cila përveç se është obligim fetar, është bërë edhe pjesë e traditës sonë, gjithashtu vlen të cekët se edhe Katolikët e kanë pjesë të traditës së tyre.

Shamia, Mbulesa (hijabi)

Ajo që ke sjell ti është perçja, apo ferexhja për ata që e kuptojnë më ndryshe që në arabishte quhet burka ose nikab, e ska lidhje me debatin, me kerkesat dhe me protesten tonë.
    E dimë se ke injorancë të theksuar në aspektin fetar, mirëpo mos e shpreh aq hapur.
    Çka paska mbuluar kjo me shume se te" pa mbuluarat" ??!

Me sy boll paska provoku ,mjafton ,edhe pse ka mbulu flokun hahahahha

. Maska e illyrian rex
    Anëtarësuar
    11-10-2009
    Vendndodhja
    ne fronin tim
    Postime
    4,491
    Citim Postuar më parë nga Kënga Lexo Postimin

Looool, edhe vetullat i paska rregullu mire.

Dominus Albanae Maska e Geri Tr
    Anëtarësuar
    17-08-2009
    Vendndodhja
    Tirana the Shitty Metropolis
    Postime
    1,837
    Citim Postuar më parë nga fisniku-student Lexo Postimin
    Ky eshte nenforumi qe iu dedikohet besimtareve musliman dhe tema ka te beje per kete komunitet, te tjeret lexim te kendshem.

THIRRJE PËR PROTESTË PAQËSORE

Pas mos interesimit të Institucione të Kosovës për ta zgjidhur problemin e ndalimit të shamisë në shkollat publike, Këshilli Organizativ i Protestës së mbajtur më 18.06.2010 ka vendosur të vazhdojë me organizimin e protestave paqësore.

Më shumë se Njëzet Organizata Jo Qeveritare kanë vendosur që protesta paqësore e radhës të mbahet diten e xhuma më 02.07.2010 në sheshin “Nëna Terezë” në ora 14:00, ku do të protestohet para Kryeministrisë.

Për të gjithë ata që vijnë nga qytetet e tjera, edhe kësaj radhe xhumaja do të falet tek parkingu prapa Pallatit të Rinisë dhe Sporteve ne Prishtinë, prej ku pastaj do të dilet tek sheshi për ta vazhduar protestën.

Bashkojuni Protestes, ndihmojeni nevojtarin (Motren Muslimane) dhe mbrojeni shamin.

“O besimtarë, nëse ju e ndihmoni (fenë) Allahun, Ai ju ndihmon juve dhe ua forcon këmbët tuaja". (Muhammed, 47/7)

Me respekt,
    Këshilli Organizativ i Protestës
    bashkohumene@gmail.com
    Ku i keni grate ju o burra se nuk po i shoh gjekundi,apo keni dal edhe per hallin tuaj qe te mbuloni mjekrrat me shami qe te ruheni se mos ju perdhunojne femrat rruges
    Të gjitha gjërat që ne shohim apo duken, janë vetëm një ëndërr brenda një ëndrre

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Po keto jane perralla arabe per ti mbajtur grate ne roberi duke u thene se eshte urdher i Allhut.
    Nuk e di se si nuk u lodhet me keso perrallash me?!
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Ekstremist Islamik Maska e ximi_abedini
    Anëtarësuar
    27-02-2010
    Vendndodhja
    nga KOSOVA e SHQIPERIS
    Postime
    2,800
    Përderisa është dikush në Qiell që më mbron...
    Nuk ka askush në Tokë që më mposhtë...”

Citim Postuar më parë nga ximi_abedini Lexo Postimin
    o ximi , te lutem m'a gjej se ku obligohet mbulimi i kokes per grate ne kuran se une shikoj ne disa ajate kuranore pervec se mbulimin e pjeseve te turpshme te trupit, por jo te kokes e nuk po shikoj ndonje ajet qe e obligon femren me mbulimin e kokes , por mbase me ka shpetuar , te lutem me kthe pergjigje
    Nuk ka perëndi tjetër përveç ZOTIT

Ekstremist Islamik Maska e ximi_abedini
    Anëtarësuar
    27-02-2010
    Vendndodhja
    nga KOSOVA e SHQIPERIS
    Postime
    2,800
    Citim Postuar më parë nga bani Lexo Postimin
    o ximi , te lutem m'a gjej se ku obligohet mbulimi i kokes per grate ne kuran se une shikoj ne disa ajate kuranore pervec se mbulimin e pjeseve te turpshme te trupit, por jo te kokes e nuk po shikoj ndonje ajet qe e obligon femren me mbulimin e kokes , por mbase me ka shpetuar , te lutem me kthe pergjigje
    Kuran suretu el ahzabe ajeti 59
    . O ti Pejgamber, thuaju grave tua, bijave tua dhe grave të besimtarëve le të vëjnë shamitë (mbulojë) e veta mbi trupin e tyre, pse kjo është më afër që ato të njihen (se nuk janë rrugaçe) e të mos ofendohen. All-llahu fal gabimet e kaluara, Ai është mëshirues.
    ...............................
    Përderisa është dikush në Qiell që më mbron...
    Nuk ka askush në Tokë që më mposhtë...”

fjala shami eshte perdorur dhe ne ajetin tjeter, por me kuptimin e mbuleses se kraharorit,
    e cila eshte pjese e turpshme e trupit;

24:31.,,,,,,,,, le tλ venλ shamitλ mbi kraharorin e tyre ,,,,,,,,,

por dhe ne ajetin qe solle ti , venja e shamise eshte per "trupin", dmth me trup une kuptoj supe , kraharori dhe me poshte , deri sa te mbulohen pjeset e turpshme , qe jane edhe ato provokuese, qe te gjithe i dime se kush jane,
    por nuk cilesohet koka , nuk kam lexuar diku qe duhet te mbulohet dhe koka,
    per me teper te gjith e dime se;
    5:87. O ju qλ besuat! Mos i ndaloni (mos i bλni haram) tλ mirat qλ pλr ju i lejoi All-llahu (i bλri hallall) dhe mos teproni, se All-llahu nuk i do ata qλ e teprojnλ (i kalojnλ kufijtλ e dispozitave tλ Zotit).
    Nuk ka perëndi tjetër përveç ZOTIT

Musliman-Shqiptarë-krenar Maska e gimche
    Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    Citim Postuar më parë nga Kënga Lexo Postimin

O i/e nderuar, kerkohet të mos i ndalohet kjo veshje e cila askujt nuk i pengon as brenda shkollave dhe as kerkund, madje mund ta kesh kudo në Evropë dhe nuk të ndalon askush.
    Ti je hija e Kastriotit
    Ti je gjoksi i të madhit Hamzes
    Ti je kullë fuqi baroti...

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •