Close
Faqja 43 prej 118 FillimFillim ... 3341424344455393 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 421 deri 430 prej 1175
    i/e regjistruar Maska e Sharri-Liburna
    Anëtarësuar
    13-09-2009
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    2,171
    Citim Postuar më parë nga deqanas Lexo Postimin
    tmerr i madh ne cfar gjendje paska ardh "debati" dhe kundershtimet mes shqipetareve katolik dhe atyre mysliman!?!

pse o njerez lejoni te manipuloheni ne njeren ane nga wahabistet, ne tjetren ane nga kisha?
    a nuk ishte toleranca fetare ajo me te cilen mund te krenoheshim aq shume ne shqipetaret gjer tani??

e meqe paska ardh pune deri ketu, atehere edhe une po deklarohem:
    jam mysliman, e konsideroj veten mjaft tolerant dhe respektoj fene katolike dhe cdo fe tjeter...

nje gje e kam thene dhe me pare ne kete forum dhe ju preferoj te benit edhe ju dhe kete kesaj radhe po ua them krejt rrafsh:

edhe mijte ne zit ja shker-dhefsha atij hoxhe dhe atij prifti qe meson nxenesit e vet te jene ne radhe te pare mysliman ose katolik e pastaj shqipetar...

ps: sa per temen... jam kunder ndalimit te shamise, po aq sa jam kunder obligimit te bartjes se shamise!

duam te jemi demokrat, apo jo? le te vendos secili per vete!
    Me falni qe po ju citoj mirepo desha te them se edhe une pajtohem me ju apsolutishte,por ketu nuk jan t debatu muslimanet me te krishter e kam fjalen (per shqiptar te dy besimeve),por jan ne debat shqiptaret qe e kan shqiptarin para te gjithave,dhe nje kope qe eshte duke luftu jo per shami,se shamin kush don e vnon,qashtje personale e secilit,por per qkomtarizimin e shqiptareve,por nje koh me von.Njiher me shami pastaj me gjihad e me von humbjen e gjuhes dhe krejt shqiptarise(nese munden).

ASHT E LEKS ANDRRA Maska e Hillirian-zo
    Anëtarësuar
    29-09-2006
    Postime
    965
    JO jeni gabim shume gabim se ne kete debat kan marr pjes kryesisht musliman, ne anet pro por edhe ne anet kontra.

Sepse Ketu kemi Debatuar Musliman qe jemi per afro 400vite dhe kete Neomuslimanet e pas luftes.
    Per nje popull paslufta eshte sikur nje lendim i mishit i nje trupi te nje gjallese, dhe nepermjet ati lendimi hyn lloje te ndryshme te bakterieve. Por edhe prej atyre qe jane vdekjepruese.
    Merreni dhe Analizoni se cilat Bakterie te pas luftes mund te jene apo jane Vdekjepruese
    Ndryshuar për herë të fundit nga Hillirian-zo : 21-06-2010 më 10:36

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga deqanas Lexo Postimin
    tmerr i madh ne cfar gjendje paska ardh "debati" dhe kundershtimet mes shqipetareve katolik dhe atyre mysliman!?!

pse o njerez lejoni te manipuloheni ne njeren ane nga wahabistet, ne tjetren ane nga kisha?
    Mendo si te duash, por mos harro se nuk i njeh njerezit e kycur ne debat. As ata te njeres ane, as ata te anes qe kundershton shamine. Keshtu qe ekziston mundesia qe je gabim, kur mendon se behet fjale per katolike apo njerez te manipuluar nga kisha. Ka ketu plot njerez qe s'jane as te manipuluar e as katolike fare, por shamine e refuzojne pe rmotive sociale, ligjore, kombetare e shteterore.

Une per shembull jam i tille.

Anëtarësuar
    13-09-2009
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    2,171
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Hahaha cilet argumente more? Si quhen? I pershkruaj shkurt.

Paska menduar cuni se une u vrapoj shkrimeve te lloj-lloj palestinezi qe sillen ne kete teme mrapa dhe merrem me to. Nxjerri argumentet qenesore te tyre, i cek, i emerto disi, dhe e sheh se si te cbehen ato para se Allahu te jete ne gjendje te hape dhe mbylle syte. : D

Paramendo xhematoid cfare behet nese une dhe ti apo te gjithe "komunikojme" ketu me artikuj te njerezve te trete. Do kishim folur njeri me tjetrin si ato dy vijat paralele qe s'bashkohen kurre.

Nuk besoj se nuk je ne gjendje te kuptosh argumentet e artikujve dhe t'i shkruash ketu me fjale tua. Tregoju te gjitheve se mosbesimi im eshte cdohere i arsyetuar : D
    Me falni qe juve ju citova se desha Gimshen ta citoj gabimi i im.
    O dredharak mos u mundo qe me dredhit e nje njeriu te lig ti akuzosh tjeret,un dje te pyta si njeri se a e perkrah luften vllavrasese dhe me von qkomtarizimin e shqiptaris e me kthy ne gabelistan ti mu pergjigj se e perkrah,dhe une nuk te perkraha as nji shkrim,e qka kerkove ti prej meje me te thane hajt mashallah.
    P.S ja shife marrit tuja marr nga postimi i "seleukeia"qe i kerkoj falje/www.youtube.com/user/gimcheee.../2/TTQa9uv25T8
    Ndryshuar për herë të fundit nga Sharri-Liburna : 21-06-2010 më 10:52

Anëtarësuar
    13-09-2009
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    2,171
    CHINO me falni qe ju citova,ju lutem per mirkuptim

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-05-2008
    Postime
    644
    Citim Postuar më parë nga Sueda Lexo Postimin
    Po ti moj MIRJAM mbase ke pas fat te jeshe me joshese, me e bukur se keta femrat,a ke falenderuar Zotin,dhe prinderit?
    Dhe a ke menduar ndonjeher qe mjafton vetem nje aksident dhe fetyra jote te behet edhe me e shumtuar se e kesaj ?
    Eh mor Zot qkas ka ne bote.
    Ne fakt te tjeret me cilesojne te bukur (por njeriu kurr nuk eshte i kenaqur me pamjen e vet) por kjo gje ska aspak rendesi ne kete teme.
    Ty si shqiptare a nuk te irituan keto foto qe jane shpendare neper bote dhe qe na japin imazh te keq?!!!!!
    Mua PO, edhe shume bile.
    Pastaj a nuk thote kurani qe femra duhet te mbulohet e te ruhet nga shikimet e meshkujve?
    Si e kupton ti kete?
    Sipas kuranit femren e pambuluar do ta shikojne meshkujt dhe me ato shikime ata mekatojne ,keshtuqe mbulesa ose vetflijimi e femres behet per hir te meshkujve te botes

P.S kete fare punen e aksidentit te mundshem te fytyres se pasna mendu asnjehere por tani e tutje do ta kem parasysh keshillen tende

Anëtarësuar
    13-09-2009
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    2,171
    http://www.youtube.com/user/gimcheee Ov ov Shiqon gimshe qe kerkon me ju dhan te drejta grave per shami,e pas jesaj qka meshifet e pa pare qkomtarizim shkatrrim gimshe gimshe turp nuk kam komen komenti flet.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Sharri-Liburna : 21-06-2010 më 10:57

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-05-2008
    Postime
    644
    Citim Postuar më parë nga gimche Lexo Postimin
    Sa i përket disave ketu (me fe Katolike siç është "Miriam" më duket), e dimë fare mirë se edhe në Bibel qendron shamia, edhe motrat e nderit e kanë dhe klasifikimi që ju bëhët me anë të bukurisë tregon injorancën e madhe se si nuk i din parimet e fesë së vet para se të vij e të debatoj për fenë e dikujt tjetër.

Çdo të mirë!
    Une sjam katolike ,ndonese me pelqejne shume gjera te kesaj feje,une kam lindur ne familje muslimane ,jo besimtare por nese me ka pyet dikush se ciles fe i takon i jam pergjigjur se muslimane.
    Biblen e kam lexuar tek e tuk ndersa kuranin te tere dhe ka qene pikerisht leximi i kuranit qe me ka bere qe kurre bile as rastesisht mos ta quaj vehten muslimane.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga gimche Lexo Postimin
    Shkrimet që solla ishin mendimet e tjerëve në lidhje me temen që ne po diskutojmë, e pamë mjaft mirë se deri më tash nga të gjitha shkrimet dhe nga të gjithë intelektualet shqiptarë vetëm një shkrim është kundër shamisë ai i Arben Idrizit.
    O eshte turp te flet kush me ty, se ti ke vetem aq mend sa qe nuk ia vlen te thuhet se ke. Ti mendon se numri i artikujve qe i ke zgjedhur dhe kopjuar ti eshte vendoses per kete ceshtje? Te them drejt: Shpresoj per Allahun se nuk e ke te njejtin intelekt ne perdorim kur bertet "Allahu ekbar!"?

I tere parlamenti kosovar (shumica e tij) eshte kunder lejimit te shamise. Sikur te mos donte ai, nuk do te mund te ndalonte ministri shamine. Por s'kupton xhemati tema qe s'i perkasin Arabise.

Mos ik nga pyetja, i ofro argumentet. Nuk ke nevoje t'i ofrosh menjehere, apo te gjithe bashke. Te pres tere diten, tere naten, vetem te flasim nje here deri ne fund ne lidhje me shamine.

Nuk e kam ndërmend të sjell shkrimet nga dy herë,
    Nuk ke nevoje dy here, prandaj te kerkova numrin e postimit.

sikur ti të ishe i interesuar do t'i lexoje, por ketu shihet qartë se pjesmarrja jote në këtë temë ka tendenca të përqeshjes, ofendimit, e asesi të debatit, për ndryshe shkrimin e kam sjellur unë, argumentet i kam paraqitur duke u mbeshtetur në Konventen Universale të të Drejtave të Njeriut,
    Ne cilin nen te saj? Cfare thote neni?

sikur të kishe ndonjë argument do të replikoje gjithësesi ndaj atij shkrimi dhe ndaj cilido shkrim,
    Hahah po po, prit ti te vrapoj une pas secilit nga ndoshta qindra artikujt qe i sjell ti. Aq me teper kur njeri nga artikujt trajton historine islame. Tjetri ceshtjen e Spanjes, tjetri theniet e Sarkozy. Ketij i thua ti debat.

mirpo duke mos pasur argumente e çoni debatit kot, me fjal jashtë temës sepse nuk keni ndonjë argument serioz që e hedh poshtë ligjëshmërinë e shamisë, ata që kishin argumente erdhën ketu i sollën dhe presin replika (siç ishte Harudi e disa të tjerë), sa i përket asaj që kerkove, shiko faqen e kaluar më duket se është shkrimi apo dy faqe më përpara ('nese' don të debatosh).
    Une s'kam argumente?
    Une i kam tre argumente, ne te cilet ti dhe tere ata si ti fundoseni e s'dukeni me fare.

I pari: Liria negative e nxeneseve tjere te shkolles.
    I dyti: Laicizmi shteteror.
    I treti: Trajtimi cdo feje ne menyre te barabarte.

Pyet imamin se cfare nenkuptojne keto argumente. Se Allahu ka heshtur moti, ate s'mund ta pyetesh.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga Sharri-Liburna Lexo Postimin
    CHINO me falni qe ju citova,ju lutem per mirkuptim
    S'ka lidhje, nje grusht ma teper a ma mongi, nuk lun rol. ;D

O GIMCHE, o fikan, kapi kto seloma qe t'i ka cu njeri, e et cilave po ju bashkengjitem edhe une.

Citim Postuar më parë nga Sharri-Liburna Lexo Postimin
    O dredharak mos u mundo qe me dredhit e nje njeriu te lig ti akuzosh tjeret,un dje te pyta si njeri se a e perkrah luften vllavrasese dhe me von qkomtarizimin e shqiptaris e me kthy ne gabelistan ti mu pergjigj se e perkrah,dhe une nuk te perkraha as nji shkrim,e qka kerkove ti prej meje me te thane hajt mashallah.
    P.S ja shife marrit tuja marr nga postimi i "seleukeia"qe i kerkoj falje/www.youtube.com/user/gimcheee.../2/TTQa9uv25T8

Faqja 43 prej 118 FillimFillim ... 3341424344455393 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •